• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birini gerçekten çok sevmek ne demek?

Eşimi çok seviyorum mutlu bi evliliğimiz var zaten ortaokuldan beri tanıyorum sevmekten çok sevildiğimi de biliyorum hatta o benden daha çok seviyor biliyorum ben daha zor biriyim sevildiğimi hissetmeyi hiçbir şeye değişmem 15 yaşından beri sevgilim 21 yaşında evlendim şuan 29 yaşındayım bu yaşımda tanısam yine onu seçerdim. Gerçekten kendimi onsuz hayal edemiyorum bu yüzden bir gün ayrılırsak düzgün ayrılmak isterim. 7 sene sonra bebek yaptık bebek yaptıktan sonra hamileyken kötüleşti ama doğurunca onu baba olarak görünce adama aşkım attı resmen onu bebekle gördükçe 10 tane daha yapasım geliyor. Gerçekten eriyorum yani bazen hala liseli gibi kalbim güm güm atar içimde ılık ılık hisler olur karnımda kelebekler uçar. Bazen de sinir olurum dövesim gelir 🤣
Evliyken ben de daha çok sevenin karşı taraf olduğunu düşünüyordum. Ama aldatılmışım. Allah başkasına yaşatmasın bu hissi. Ailenizin mutluluğu artsın hep.♥️🪻

Herkese merhaba, biraz önce bir videoda duyduğum bir cümle uzun uzun düşünmeme sebep oldu.

Videodaki kadın: "Ben kocamı çok sevdim. Çok severek çocuklar dünyaya getirdim ondan." diye bir cümle kurdu. Bu nasıl bir his? Onu baba yapacak, hayat boyu bir bağ kurmanı sağlayacak çocuğu doğurmak nasıl bir cesaret?

Birini çok sevmek, doludizgin bir aşk yaşamak her zaman çok da sağlıklı bir şey olmadı benim için. Mesela çok sevdiğim biri oldu ama onunla asla ciddi bir yola girip çocuk doğuramazdım. Sağlıklı bir ilişki değildi. Yani bende işler hep mantık ağır basarak ilerliyor. Bu durumda da birini çok severek bir şey yaşayamıyorum. Mantığıma uymayan bir şeyi sürdüremiyorum.

Evliydim zaten bilenler bilir. Onu da çok sevmemişim. Bana iyi davranıyor, iyi bir insan, çalışkan, meslek sahibi gibi gibi özellikleriyle evlenmişim. Ama doğru bir karar değilmiş ki boşandım.

Gelecek için yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Yeniden yanılmaktan korkuyorum. Ama birini çok sevmek istiyorum. Hayatımın bir döneminde onunla evlenmek istiyorum. Çocuk yapamam belki ama bir sevgiyle kuşanmak birini de öyle bir sevgiyle kuşatmak istiyorum.

Bu ne kadar mümkün? Her zaman yapbozun son parçasını bulmuş olmak gibi bir tamamlanma beklemek film senaryolarına has bir şey mi?

Pozitif hikayeleriniz varsa dinlemek isterim. Sizden, çevrenizden, ailenizden...
Valla onu bunu bilmem sanirim gercekten sevdigim dünyada ki iki kisidir oglum kizim gerisi bilmiyorum ya

Es kisisiyle cok İyi anlasirim kocamla arkadas gibiyiz duydugu her dedikoduyu aninda bana aktarir

Aramiz iyiyken mükemmeliz ama kavgaliyken bogup öldürmek istedigim de oldu yani

Ama cocuklara ne kadar sinirlenirsem sinirlenim Asla küs kalamam tirnaklarina zarar gelsin istemem bana göre gercek Sevgi onlara hissettigim sey

Ya da cocuklarim olduklari icin otomatikman seviyorum ama sevmeyen anne babalar da gördüm yani ne bilim

Valla onu bunu bilmem sanirim gercekten sevdigim dünyada ki iki kisidir oglum kizim gerisi bilmiyorum ya

Es kisisiyle cok İyi anlasirim kocamla arkadas gibiyiz duydugu her dedikoduyu aninda bana aktarir

Aramiz iyiyken mükemmeliz ama kavgaliyken bogup öldürmek istedigim de oldu yani

Ama cocuklara ne kadar sinirlenirsem sinirlenim Asla küs kalamam tirnaklarina zarar gelsin istemem bana göre gercek Sevgi onlara hissettigim sey

Ya da cocuklarim olduklari icin otomatikman seviyorum ama sevmeyen anne babalar da gördüm yani ne bilim
Eş ile olmaktan korktuğum yer tam olarak bu. Çocukların babası benim de iyi bir arkadaşım.
Ben aşkımdan sarhoş olmak istiyorum ama gözüm kör olsun istemiyorum. Pamuk aptal aşık oldu desinler istemiyorum.

Cinsel çekimin adı aşk mı acaba diye düşünürüm bazen. Mantıklı bir cinsel çekimin.😄

Öyle zaten :) aşık olmamızın amacı ‘ bundan sağlıklı çocuğum olur’ içgüdüsü.

Bahsettiğiniz kadın da kocasından çocuk yapmayı çok istemiş bundan dolayı.

Atlar üzerinde bi araştırma vardı.

Önce en iyi dişi atla en iyi erkek atı çiftleştirmişler.

Sonra seçimi dişi ata vermişler.

Sonuç: Kendi seçen dişi atın, en iyi ile çiftleşen ata göre tayları daha güzel daha sağlıklı çıkmış.

Aşk duygusu budur.

Erkeklerde büyük meme( çocuğumu besler) büyük popo (hamilelikte çocuğumu besler) içgüdüsüyle eş seçer. Yüzü güzel olsun çocuğum güzel olsun vs vs.

Eski eşiniz size mantıklı gelmiş ama ‘ senden çocuğum olsun istiyorum ( şarkı :) ) içgüdüsünü size yaşatamamış, siz de akıllıymışsınız çocuk yapmamışsınız 😉

Irkımız neden çirkin diye sormuşlardı haydar dümen hocaya ‘ bizde sosyal ırza geçme var, berdel, başlık parası, zorunlu kuzen evliliği, maddiyat’ ama yabancılar kendileri seçiyor çocuk yapacağı kişiyi ondan demişti.

Son düzenleme:
Eş ile olmaktan korktuğum yer tam olarak bu. Çocukların babası benim de iyi bir arkadaşım.
Ben aşkımdan sarhoş olmak istiyorum ama gözüm kör olsun istemiyorum. Pamuk aptal aşık oldu desinler istemiyorum.
Var mi ki öyle ask bilmiyorum yasamadim severek evlendik ama zamanla her Sevgi aliskanliga dönüsüyor

Bence bunun cözümü var mi bilmem ama yoktur ya

Arkadasimin kaynanasi ikinci baharini yasiyor kadin aldatildi ayrildi simdiki adamla ayni evde Asla yasamiyor iliski dinamikleri harika gidiyor birlikte tatiller partiler ama evlilik söz konusu bile degil

Sanirim püf nokta bu baglilik olmadan evlilik öldürüyor

Daha sabah kavga ettik dün gece sevismistik halbuki Öküz iste bana biktim senin cenenden diyor dün gece baska seyler söylüyor du 🐂

boşandığımdan beri sorguladığım bir çok şeyi konu içeriyor
burası bdv , tabi olumlu pek bir şeyle karşılaşamıyoruz
inanır mısınız bazen bende gerçekten olumlu şeyler duymak ve yaşamak istiyorum

bazen bir kuru yaprak misali neredeyim nereye savruluyorum bilmiyorum

ama bence sevmek , akmak.
böyle her şeyin bir düzende döndüğü , çarkların birbirini bütün halinde döndürdüğü bir sistem.

aşık olmak istemek , sevmek , sevilmek yaratılışımızın bir gereği , ihtiyacı
bu bir istekten çok daha fazlası ruhumuza bedenimize bir besin.

çevrem bak umutsuz olma öyle biri ile karşılaşırsın ki aklın hayalin almaz deyip duruyor

sanırım bahsettikleri şey koşulsuz ve şartsız harika bir uyumu ve dengeyi yakalayabilmek

pamuk , umarım bir 3-5 yıl sonra burada güzel hikayelerini paylaşabilen 2 insan oluruz.

Herkese merhaba, biraz önce bir videoda duyduğum bir cümle uzun uzun düşünmeme sebep oldu.

Videodaki kadın: "Ben kocamı çok sevdim. Çok severek çocuklar dünyaya getirdim ondan." diye bir cümle kurdu. Bu nasıl bir his? Onu baba yapacak, hayat boyu bir bağ kurmanı sağlayacak çocuğu doğurmak nasıl bir cesaret?

Birini çok sevmek, doludizgin bir aşk yaşamak her zaman çok da sağlıklı bir şey olmadı benim için. Mesela çok sevdiğim biri oldu ama onunla asla ciddi bir yola girip çocuk doğuramazdım. Sağlıklı bir ilişki değildi. Yani bende işler hep mantık ağır basarak ilerliyor. Bu durumda da birini çok severek bir şey yaşayamıyorum. Mantığıma uymayan bir şeyi sürdüremiyorum.

Evliydim zaten bilenler bilir. Onu da çok sevmemişim. Bana iyi davranıyor, iyi bir insan, çalışkan, meslek sahibi gibi gibi özellikleriyle evlenmişim. Ama doğru bir karar değilmiş ki boşandım.

Gelecek için yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Yeniden yanılmaktan korkuyorum. Ama birini çok sevmek istiyorum. Hayatımın bir döneminde onunla evlenmek istiyorum. Çocuk yapamam belki ama bir sevgiyle kuşanmak birini de öyle bir sevgiyle kuşatmak istiyorum.

Bu ne kadar mümkün? Her zaman yapbozun son parçasını bulmuş olmak gibi bir tamamlanma beklemek film senaryolarına has bir şey mi?

Pozitif hikayeleriniz varsa dinlemek isterim. Sizden, çevrenizden, ailenizden...
Ben böyle laflar eden, böyle öldüm bittin onsuz olamam vs, insanların duygularını çok yoğun yaşayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Yani karşısındaki kişiden bağımsız, tamamen kendi karakteriyle alakalı bir zirvede gezme durumu. Üzüntülerini, hayal kırıklıklarını da uçlarda yaşar böyle insanlar. Gerçekten sevmek için gözünün aşktan kör olmasına gerek yok. Hatta gözlerin açıkken de hala onu istiyorsan işte gerçek sevgi odur bence. Birinin mutlu olması seni daha çok mutlu ediyorsa o kişiyi seviyorsundur bence ya. Bu kadar basit benim için.

Aşk bence hayatta sadece bir defa tadılan bir şey.Ondan sonrakiler ya da öncekiler yogun sevgi ve güven hissi bence en azından benim icin öyle eşimi cok severek onunla evlendim hala cok seviyorum ama gecmiste asık oldugum biri vardı mesela onu adeta metalaştırmıştım aşk eşittir oydu mantik aramadan kör olurcasına seviyordum asla bir kusuru yoktu mükemmeldi gözümde hep sey diyordum yanimda olsa benim sevgim ikimizie de yeter sadece yanimda olsun raziyim o kadar ulasiaz mükemmel geliyordu ki.Oysa ki mükemmel insan diye bir sey yok ama ben öyle görüyordum.Fakat evlenecegin insanin cocuklarinin babasi yapacagin insanin mantiginla da uyusmasi lazım.Düsün ki bir madde bagimlisina asıksın onunla gözgöre göre evlenip cocuk yapar misin yoksa bir durup düsünür müsün asıksan gözün bir sey görmez ama yogun sevgi besledigin biriyse azicik ucundan mantigini da devreye sokabilirsin.Bence mantigini devreye sokabildigin sevgi daha güvenilir daha sürdürülebilir bir his.

Öyle zaten :) aşık olmamızın amacı ‘ bundan sağlıklı çocuğum olur’ içgüdüsü.

Bahsettiğiniz kadın da kocasından çocuk yapmayı çok istemiş bundan dolayı.

Atlar üzerinde bi araştırma vardı.

Önce en iyi dişi atla en iyi erkek atı çiftleştirmişler.

Sonra seçimi dişi ata vermişler.

Sonuç: Kendi seçen dişi atın, en iyi ile çiftleşen ata göre tayları daha güzel daha sağlıklı çıkmış.

Aşk duygusu budur.

Erkeklerde büyük meme( çocuğumu besler) büyük popo (hamilelikte çocuğumu besler) içgüdüsüyle eş seçer. Yüzü güzel olsun çocuğum güzel olsun vs vs.

Eski eşiniz size mantıklı gelmiş ama ‘ senden çocuğum olsun istiyorum ( şarkı :) ) içgüdüsünü size yaşatamamış, siz de akıllıymışsınız çocuk yapmamışsınız 😉

Irkımız neden çirkin diye sormuşlardı haydar dümen hocaya ‘ bizde sosyal ırza geçme var, berdel, başlık parası, zorunlu kuzen evliliği, maddiyat’ ama yabancılar kendileri seçiyor çocuk yapacağı kişiyi ondan demişti.
Eee bu kadar kara kuru çirkin kadınla kimler evleniyor.yine aynı şekilde çirkin erkeklerle.her taraf çirkin insan dolu 😁 aşkla çocuk yapmak istemenin de hiçbir ilgisi yok.deli divane âşık oldum ama hiç bundan çocuk yapayım demedim.

Evliyken ben de daha çok sevenin karşı taraf olduğunu düşünüyordum. Ama aldatılmışım. Allah başkasına yaşatmasın bu hissi. Ailenizin mutluluğu artsın hep.♥️🪻
Beşer şaşar malesef ben asla yapmaz demiyorum ama bir gün aramızdaki sevgi biterse normal ayrılalım arkadaş kalalım isterim bunu da hata olarak görüyorum aldatmayı yani hata işte bu seni sevmediğini kötü biri olduğumu göstermez gata yapmış bunu devam ettirmişse kötü biridir bu seninle alakalı değil onunla alakalı. benim annem babam ayrı onun da öyle ayrılmış aile çocuklarıyız belki bu yüzden bu kadar yürüdü bilmiyorum umarım yakın zamanda tekrar güveneceğin içini kıpır kıpır eden biriyle karşılaşırsın ama aşk ve evlilik her zaman beraber olmuyor bazen görüyorum ne aşkla evleniyorlar kötü bitiyor bazı insan da sırf evleneyim kocam bebem olsun diyor sevmese de evleniyor ben böyle bi ilişki de istemem mesela. Ama örneği çok yani

Var mi ki öyle ask bilmiyorum yasamadim severek evlendik ama zamanla her Sevgi aliskanliga dönüsüyor

Bence bunun cözümü var mi bilmem ama yoktur ya

Arkadasimin kaynanasi ikinci baharini yasiyor kadin aldatildi ayrildi simdiki adamla ayni evde Asla yasamiyor iliski dinamikleri harika gidiyor birlikte tatiller partiler ama evlilik söz konusu bile degil

Sanirim püf nokta bu baglilik olmadan evlilik öldürüyor

Daha sabah kavga ettik dün gece sevismistik halbuki Öküz iste bana biktim senin cenenden diyor dün gece baska seyler söylüyor du 🐂
Bugün akşam menüsünde sevmediği yemekler yapabilirsiniz evcil öküzünüze.🥹

boşandığımdan beri sorguladığım bir çok şeyi konu içeriyor
burası bdv , tabi olumlu pek bir şeyle karşılaşamıyoruz
inanır mısınız bazen bende gerçekten olumlu şeyler duymak ve yaşamak istiyorum

bazen bir kuru yaprak misali neredeyim nereye savruluyorum bilmiyorum

ama bence sevmek , akmak.
böyle her şeyin bir düzende döndüğü , çarkların birbirini bütün halinde döndürdüğü bir sistem.

aşık olmak istemek , sevmek , sevilmek yaratılışımızın bir gereği , ihtiyacı
bu bir istekten çok daha fazlası ruhumuza bedenimize bir besin.

çevrem bak umutsuz olma öyle biri ile karşılaşırsın ki aklın hayalin almaz deyip duruyor

sanırım bahsettikleri şey koşulsuz ve şartsız harika bir uyumu ve dengeyi yakalayabilmek

pamuk , umarım bir 3-5 yıl sonra burada güzel hikayelerini paylaşabilen 2 insan oluruz.
Umarım kız kardeşim umarım. Bana da aynı şeyleri söylüyorlar. Bir çeşit hayatta tutma tesellisi belki de.

Ben böyle laflar eden, böyle öldüm bittin onsuz olamam vs, insanların duygularını çok yoğun yaşayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Yani karşısındaki kişiden bağımsız, tamamen kendi karakteriyle alakalı bir zirvede gezme durumu. Üzüntülerini, hayal kırıklıklarını da uçlarda yaşar böyle insanlar. Gerçekten sevmek için gözünün aşktan kör olmasına gerek yok. Hatta gözlerin açıkken de hala onu istiyorsan işte gerçek sevgi odur bence. Birinin mutlu olması seni daha çok mutlu ediyorsa o kişiyi seviyorsundur bence ya. Bu kadar basit benim için.
Evet histerik bir kadınmış o cümleyi kuran. Adam beğeni algıma uyum sağladığı için cümle beni etkiledi belki de. Sıradan bir adama kurulsa sevgi üzerine bu kadar düşünür müydüm emin değilim.

Birini gerçekten sevmek bi yere kadar yeterli gelir ama birine gerçekten güvenmek onun seni sevdıgını hissetmek dünyanın en huzurlu duygusu . sonsuz sevgi die bisey olduğuna inanmıyorum insanız üzülürüz kırılırız bunalırız kötü hissederiz bazen yeri gelir kendimizden bile nefret ederiz , işte tam o anda sarıldığında sığındığında kendini iyi hissettiğin bir kucak varsa orası senin evındir , evini yerini eşini bulmuşsun demektir . Eş öyle sadece cinsel dürtüler ya da kalpteki kelebekler için hayatına alınmış bir insan olmamalı, eş sana kocaman bir huzur olmalı her koşulda yanında olmalı . diyeceksin ki bütün hayatın anlamını eşe mi yükleyeceğiz hayır sadece birlik olabilmek için soyledigim şeyler bunlar . hep korkmuşumdur onsuz yaşayamam çok seviyorum ona çok aşığım diyen insanlardan hiç normal gelmiyorlar çünkü bana. öyle körü körüne bağlanmak insanın kendine yapabileceği kötülüklerden bir tanesi bence insan her şeyi görebiliyorken yanındaysa elinden tutuyorsa kendini özgür hissediyorsa, işte o zaman doruklarında yaşamanın tadını alabiliyordur . gereksiz cümleler sarf edip büyük büyük anlamlar yüklemenin mantığı yok .sonuç olarak o sizin seçtiğiniz bir insan önemli olan doğru kişiyi seçebilmek , sevgi sonradan oluşuyor zaten .
bu arada , kendinize eş seçmekle çocuğunuza baba seçmek arasında fark var

Aşk bence hayatta sadece bir defa tadılan bir şey.Ondan sonrakiler ya da öncekiler yogun sevgi ve güven hissi bence en azından benim icin öyle eşimi cok severek onunla evlendim hala cok seviyorum ama gecmiste asık oldugum biri vardı mesela onu adeta metalaştırmıştım aşk eşittir oydu mantik aramadan kör olurcasına seviyordum asla bir kusuru yoktu mükemmeldi gözümde hep sey diyordum yanimda olsa benim sevgim ikimizie de yeter sadece yanimda olsun raziyim o kadar ulasiaz mükemmel geliyordu ki.Oysa ki mükemmel insan diye bir sey yok ama ben öyle görüyordum.Fakat evlenecegin insanin cocuklarinin babasi yapacagin insanin mantiginla da uyusmasi lazım.Düsün ki bir madde bagimlisina asıksın onunla gözgöre göre evlenip cocuk yapar misin yoksa bir durup düsünür müsün asıksan gözün bir sey görmez ama yogun sevgi besledigin biriyse azicik ucundan mantigini da devreye sokabilirsin.Bence mantigini devreye sokabildigin sevgi daha güvenilir daha sürdürülebilir bir his.
Ben de aşkın 1 kez yaşanılan bir şey olduğunu asla düşünmüyorum.

İnsan ömründe kaç kez doludizgin bir şey yaşayabilir ki zaten? Ortalama 25'inde evlenen insanlar 1 kez aşık olunur demişler senelerdir böyle söyleniyor. 25'ine kadar kaç kez aşık olacaksın? Elbette az olacak.

Her ilişki ayrı güzellikler barındırıyor içinde. Eski evliliğime dair aklıma gelen ufak güzellikler var. Sonraki ilişkilerimde de özlemle andığım şeyler. Şükrü Erbaş boşuna dememiş' "Her ilişkide bir parçamız kalır ve bölüne bölüne biteriz." diye.

Tamamlanmayı beklemediğimiz, huzur denizlerinde yüzdüğümüz sevmeler sevilmeler diliyorum kalbinde iyilik taşıyan herkese.🪻🤍

Beşer şaşar malesef ben asla yapmaz demiyorum ama bir gün aramızdaki sevgi biterse normal ayrılalım arkadaş kalalım isterim bunu da hata olarak görüyorum aldatmayı yani hata işte bu seni sevmediğini kötü biri olduğumu göstermez gata yapmış bunu devam ettirmişse kötü biridir bu seninle alakalı değil onunla alakalı. benim annem babam ayrı onun da öyle ayrılmış aile çocuklarıyız belki bu yüzden bu kadar yürüdü bilmiyorum umarım yakın zamanda tekrar güveneceğin içini kıpır kıpır eden biriyle karşılaşırsın ama aşk ve evlilik her zaman beraber olmuyor bazen görüyorum ne aşkla evleniyorlar kötü bitiyor bazı insan da sırf evleneyim kocam bebem olsun diyor sevmese de evleniyor ben böyle bi ilişki de istemem mesela. Ama örneği çok yani
Çocuğum olsun diye evlenecek biri değilim hiç. Evliyken bile yapmayabilirim. İyi dileklerin için teşekkür ederim.🥰🫂

Dengin olması önemli aslında her açıdan sarıp sarmalayacak mantık,duygu.
belkide olmuyorsa sorun sende bir böyle düşün her açıdan düşünmek lazım.

Bence tamamlanmış ve güvende hissetmek. Romantik çekim tabi ki olmalı başta ama o olmadan zaten ilişki başlamaz asıl önemli olan sevginin sonradan gelişen kısmı. Ben daha önceki ilişkilerimde bunu hissetmemiştim eşimle tanıştığımda bu hissi hatırladım çünkü ailemle yaşadığım sevgi gibi bisey, güvenli ve rahat hissettiğim bir ilişki. Biliyorum ki o yanımdayken bişeyler bir şekilde hallolur, canım sıkkınsa sarılır unuturum, ben olmasam da çocuğuma iyi bir ebeveyn olur vs. daha bir sürü şey. Onunla tek başıma olduğumdan daha mutlu ve huzurlu olurum bana iyi gelir yani o da benimleyken öyle olduğunu bana hissettirir. Ben bu şekilde tanımlıyorum.

Back
X