• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birinin elinin değdiği herşeyden tiksiniyorum

Bu yazdıklarınız takıntı gibi durmuyor ama kendinizi dizginlemelisiniz bence , bir ara ben de öyleydim.Dizginlemezseniz arttıkça artıyor bu tür şeyler , takıntıya dönüşüyor.

Diğer üyelerin yazdığı her şeye katılıyorum mutfakta abdest almak falan el yıkanan yerde ayak yıkamak zeytin çekirdeğini masaya koymak gerçekten tiksindirici şeyler.Ayrıca bizim insanımızın bir çoğu temiz geçinen pis insanlar.Yazın otobüse binsen ter kokusundan nefes alınmıyor nerdeyse.Toplu taşıma kullandığım Zaman eve gelince kırklanırım resmen.Burnunun içini kaşıyan insanlara ben de hiç dayanamıyorum.Değil ki burnu karıştırmak yani.Yazarken bile midem bulandı.

Ay bunu ben de görünce çok şaşırdım. Öylece aldı tabağa koydu. Bir de demez mi kabuklu zaten yıkarsam su israfı olur diye. :olamaz:

Maalesef bu konularda ben de hassasım. Gerçi herkes hassas olsa hiç sıkıntı olmaz. Wc den sonra el yıkamamak nedir yani? Ama çocuklar olduktan sonra genişledim biraz. Mecburen.:deli:

Kızlar muz yıkanır mı hiç? Sanki normali buymuş gibi gazlamayın birbirinizi çok rica ediyorum.

Zaten meyvelerin yıkanmasındaki neden bakterilerden korunmak değil. Zirai ilaçlardan arındırmak. Organik tarım yapılan bir bahçede dalından kopartıp yiyebilirsiniz gayet hiçbirşey olmaz.

Çocukluk ve Ergenlik zamanlarında ben de böyleydim, sonra toplu yaşanan yerlerde yurt odalarında öğrendim hijyenik olmadan yaşayabilmeyi :) birisi gelir pat diye bardağından içer , tabağına kaşığını sallar , yine rahatsız oldum dersen aç kalırsın :) hayat öğretiyor ..
Allah kolaylık versin yaşaması zor bir psikoloji.

Güzelim durduk yere saldıran sensin bi sen titizsin falan laf sokarak cevap vermeler :) sen uzakta kalınca insanlara normal konuşmayı eleştirmeyi unutmuşsun sanırım. Yaşıt arkadaşlarımı kendim seçtiğim için kafam göre seçiyorum ama malesef akraba komşu vs öyle olmuyor evine git arada anlarsın :)
Neden? Uzakta kalınca insanlarla konuşulmuyor mu? Yaşadığım yerde insan kıtlığı mı var yada konuşma yetimi mi kaybettim? Sana cevap verebiliyorsam pekala bu konuda iyiym demektir. Hâlâ dikime dikime konusuyorsun yok evine kimse gelmediği için bilemezsin tabi yok uzakta kala kala bilmem ne. Sen beni hayatımı ne biliyosunda böyle ezbere konusuyosun? Evet bi sen titizsin. Geri kalan herkes pasaklı. El ayak yıkamıyo kimse! Madem bu kadar rahatsızsın konu komşu yada akraba, gidip gelme evine alma. Gidiyosanda emanet gibi otur kalk evine git. Tekrar söylüyorum çabuk yaşlanacaksın. Belkide yaşlandın, ondan bu huysuzluğun. :)

Hele bide ogretmenseniz yandiniz sinifin kapi kolunu bi tutuyorum ipislak tuvaletten ciktigi gibi kosuyolar sinifa delirmemek elde degil artik onlugumle yada peceyle aciyorum sinifin kapisini yada kapiya vuruyorum onlar aciyor arrik bana ne diyolar bilmiyorum

Bu dediklerinize benim öğrenciler de gıcık oluyor hocam Islak kapı kolu iğrenç diyolar. :KK70::KK70:

Kızlar muz yıkanır mı hiç? Sanki normali buymuş gibi gazlamayın birbirinizi çok rica ediyorum.

Zaten meyvelerin yıkanmasındaki neden bakterilerden korunmak değil. Zirai ilaçlardan arındırmak. Organik tarım yapılan bir bahçede dalından kopartıp yiyebilirsiniz gayet hiçbirşey olmaz.
Tabi dalından koparmak ayrı birşey. Ben daha zirai ilaçtan daha çok onu toplayan insanın elinin pisliğine odaklanıyorum yada pazarda görüyoruz yere düşen şeyler geri tezgaha koyuluyor kim bilir tarladan pazara gelene kadar neler değiyordur sebzelere falan amann cidden düşündükçe insan herşeyden tiksinecek

Dışarda tuvalete gireceğim zaman tuvalet kapısını tutmam ayağımla ittiririm. Benim en iğrendğim mesele cips çekirdek yiyip ellerini yıkamamalrı sonra gelip sarılmaları falan iğreniyorum

Bir kaç kişi yanımda burnunu karıştırdı.. 'iyğ dedim bunu benim yanımda yapma tiksiniyorum dedim'... ' yok sadece kaşındı diyorlar..
Valla sabahları bile çocuklarımın burnunu temizlerini söylüyorum... okulda felan akar utanırsın diyorum.. tamam deyip temizliyor...herkes bu kadar dikkat etse iyi ya dikkat etmeyenler çok..

Görüyorum ki herkesin ayrı ayrı takıntıları hassasiyetleri var. Ama birçok kişinin dediği gibi düşündükçe yaşanmaz hale gelecek herşey daha normal bakmaya çalışacağım bundan sonra . Teşekkür ederim yardımı olanlara :)

Ay belirtmemisim kusura bakmayın. Aslında ben mandilana ve portakalı kastetmiştim. Muzu zaten elimizle tek olarak yersek yıkamıyoruz ama tabak içine yikanmislarla karışık da koymam.

Bir de en kötüsü de parmağını yalayarak poşeti alan ve açanlar. Belki alışkanlıktan bunu farketmeden de yapan vardır. Nolur dikkat edin. Hele ki marketciler, magazacilar, manavlar, bakkallar vs özellikle dikkat edin. Bir gün birini kötü uyarıp kalbini kırarım diye korkuyorum. :bicak:Posetimi kendim almaya çalışıyorum o yüzden hep.

Tanıdığım biri var iki yakın kiz arkadaş biri çikolatayi yiyor ortasindaki fındığı çıkarıp ötekine veriyor oda onu yiyordu :KK48: görseniz kalpten gidersiniz kızlar :KK70::KK70:

Şu an kendimi görüyorum ben de bi okadarim ayrıca bir de öyle yapan kişiler temizlik abidesi kesiliyorlar bana sen git önce tuvaletten çıkınca elini yıka hos yikamasi da yetmez çeşmenin başını da iyice sabunla yıkayıp öyle kapatması lazım benim için :63:

Bu anlattiklarinizin hepsine ben de dikkat ediyorum ve bazen igreniyorum evet ama orda yemeyin icmeyin. Yoksa ciddi takinti haline gelecek. Gormezden gelmeye calisin. Yapacak baska birsey yok

saydıkların içinde benim de taktığım zeytin çekirdeği
kendi yediğim zeytinin çekirdeğinden bile iğrenirim
hemen peçeteye sararım
ama herkesi de uyaramıyosun işte.
yakınlarıma söylüyorum da...

Ben de iğreniyorum. Mesela insanlarla el sıkıştıktan sonra ya elimi yıkarım, ya antibakteriyel jelle jellerim. İnsanların dokunduğu şeyi de yemek istemem. Temizliğinden emin olduğum insanlarla problemim yok, ama temizliğine güvenmediğimden iğrenirim. Çocukluğumdan beri el yıkama alışkanlığım var, zaten olması gereken bu. Hele ki yemekle ilgileneceksem hepten titizlenirim. Elimi çok iyi yıkarım ve bir tek yemekle ilgilenirim, öyle bir tv kumandası elleyip, bir yemeği ellemem, örneğin. Yaşadıkça çoğu insanın el yıkama alışkanlığı olmadığını görüyorum, bu da beni iğrendiriyor. İnsanlar neden wc'den çıkınca el yıkama gereği duymaz, hep merak etmişimdir. Bu nasıl bir iğrençlik...

Ay bu konu tam bizlik ben ne yapsm da benm kayinpeder tarafi cok pasaklidr ya gecen aylarda gorumcem 3 ay yanimda kaldi bulaşik makinasidki temzleri cikarmadn tekrar kirlenms bulasiklari koyardi neden boyle yapiyn deyince mutfak dagilmasn temizleri lazm oldukça cikarim kirlileri de yanina koyuym demisti bir hafta bu lafinn uzerimdn atamadm şok olmştm simdi ise 2 aydr kv yanimda asla tuvaletten sonra elini yikamz defalarca uyarmama ragmen hala da aynidr şuan 4 aylik bebegm ve cok korkuyrm mikrop kapacak diye defalarca uyarmama ragmen yikamiyo yani gitmesini dört gözle bekliym tabi eşimde annesi oldugu icn yanlis anlamasn diye söylemiyo

Bende kendim takıntılıyım sanıyordum ama bu kadar değilmişim :)
Benim de en ufak şeyden midem bulanır. Asla başkasının çatalını kullanamam( acaba almış mıdır benim çatalımı diye düşünerek yenisiyle değiştiriyorum o derecede)
Başkasının bardağından su içemem,1 kez su içtiysem o bardaktan bir daha içmem :) gibi gibi.. ama kapı kolları filan biraz abartı olmuş. Çok detay var hepsini düşünürseniz hasta olursunuz.
Zaten biraz mikroba da ihtiyacımız var açıkçası :)
Insan yanlız olmadığını görünce bi nebze mutlu oluyor sanki:)) bizde konfeksiyon atölyesinde çalışırken bi tane su bardağı vardı kulplu herkes onunla su içerdi. Ben tam kulp kısmıyla icerdim temiz diye meğer herkes ordan iciyormus :KK70:sonra pet siseyle çözüm buldum.

Back
X