• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birisini takıntılı şekilde düşünmek

Ben 6 aydır falan birisini takıntılı şekilde her saat her dakika düşünüyorum ama bu kişi benim adımı bile doğru düzgün bilmiyor yüzümü biliyor yani beni görünce tanıyor ama adımı bilmiyormuş bugün öğrendim bense onun her hareketinden anlam çıkartmaya çalışıyordum şuana kadar. En küçük hareketinden bile olumlu anlam çıkarabilecek birisiyim, bu takıntılı düşünme durumu önceden de oluyordu sanırım en son 4 yıl önce de başkasına bu derece takıntılı şekilde bağlanmıştım onda da aynı durum vardı o kişi de beni tanımıyordu adımı vs. bilmiyordu ben ona rağmen 2 yıl boyunca onu takıntı yapmıştım sonradan bir şekilde unuttum ama bu sefer de şuan ki kişiyi unutmak için 2 yılımı harcamak istemiyorum nasıl kurtulurum? Bu arada bu takıntılı düşünme durumu muhtemelen sadece imkansız gördüğüm veya benden gerçekten hoşlanmayan kişilerde oluyor mesela geçen sene benden gerçekten çok hoşlanan birisi vardı ama ben onu pek umursamamıştım.
Okuyorsanız derslerinize,okumuyorsanız iş bulun işinize bakın.Zaman akıp gidiyor boş şeyler bunlar.Nasibiniz birgün sizi bulur böyle kurgularla vaktinizi harcamayın.

Ben 6 aydır falan birisini takıntılı şekilde her saat her dakika düşünüyorum ama bu kişi benim adımı bile doğru düzgün bilmiyor yüzümü biliyor yani beni görünce tanıyor ama adımı bilmiyormuş bugün öğrendim bense onun her hareketinden anlam çıkartmaya çalışıyordum şuana kadar. En küçük hareketinden bile olumlu anlam çıkarabilecek birisiyim, bu takıntılı düşünme durumu önceden de oluyordu sanırım en son 4 yıl önce de başkasına bu derece takıntılı şekilde bağlanmıştım onda da aynı durum vardı o kişi de beni tanımıyordu adımı vs. bilmiyordu ben ona rağmen 2 yıl boyunca onu takıntı yapmıştım sonradan bir şekilde unuttum ama bu sefer de şuan ki kişiyi unutmak için 2 yılımı harcamak istemiyorum nasıl kurtulurum? Bu arada bu takıntılı düşünme durumu muhtemelen sadece imkansız gördüğüm veya benden gerçekten hoşlanmayan kişilerde oluyor mesela geçen sene benden gerçekten çok hoşlanan birisi vardı ama ben onu pek umursamamıştım.
Takıntı yaptığını farketmek ve takıntılı olduğunu kabul etmek büyük bir şey, yani farkında olunca çözüm ararsın ve muhtemelen bulursun da. Çoğu takıntılı insan bu durumunu kabul etmiyor, laftan anlamıyor. O yüzden seni takdir ettim.

Telepati ayrı umrunda olmadigin insanı takıntılı şekilde düşünmek ayrı bence doktora gidilmeli beyinde yapısal bir bozukluk olabilir sıvı eksilmesi artmasi neyse ne bunu bu işin uzmanı bir doktor bilir geçmiş olsun.2 yıl birine takmak kafayı falan mutlaka doktora görünün.

Takıntı yaptığını farketmek ve takıntılı olduğunu kabul etmek büyük bir şey, yani farkında olunca çözüm ararsın ve muhtemelen bulursun da. Çoğu takıntılı insan bu durumunu kabul etmiyor, laftan anlamıyor. O yüzden seni takdir ettim.
Evet takıntılı olduğumun farkındayım Youtube'dan da konuyu açtığımdan beri videolar izledim (psikologların videoları) şimdi daha iyiyim diyebilirim eskisi kadar düşünmüyorum

Merhabalar..uzun zamandır siteye girmiyordum sizin konunuzu okuyunca yazma ihtiyacı hissettim..özellikle odaklanma problemini de görünce tamam işte bu dedim..yaşadığınız sorunun adı “Limerence” olmalı..araştırmanızı tavsiye ederim Dehbli zihinlerde kendini gösterir ve tamamen beynin ödül sistemindeki aksaklıkla ilgili bir durum senelerce buna benzer bir durum yaşadığım için çok araştırma yaptım imkansız kişilere bağlanmanız belirsizliğin getirdiği dopamin patlaması yaratıyor ve bir döngü haline geliyor aşırı araştırma sürekli düşünme ve takıntılılık hali dehb ve onun oluşturduğu Reddedilme duyarlılığıyla alakalı..lütfen limerenci araştırın öğrendikleriniz sizi hayrete düşürecek☺️
Limerence'ı araştırdım bence de benim yaşadığım durum bu yabancı kaynaklarda çok güzel açıklanmış ama Türk kaynaklarında pek göremedim Youtube'da da bir psikolog çok güzel açıklamış bu konuyu şuan verdiği önerileri yapıyorum daha iyiyim diyebilirim tek korkum birkaç yıl sonra tekrardan gelmesi şuan hayatıma bakmaya çalışıyorum tekrardan gelmesin :(

En azından sebebini biliyorsunuz ve bunun aşk olmadığını bilmek içinizi bir nebze rahatlatacaktır dehb için teşhis alıp tedavi gördüğünüzde bu sorun sa kendiliğinden düzelecektir semptomlarınız o kadar ben ki senelerce ben bunu platonik aşk zannettim hatta beynimdeki o kadar saçma senaryolardan bahsetsem linçlenirim belki de..yaşamayan anlamaz çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun 🌺

En azından sebebini biliyorsunuz ve bunun aşk olmadığını bilmek içinizi bir nebze rahatlatacaktır dehb için teşhis alıp tedavi gördüğünüzde bu sorun sa kendiliğinden düzelecektir semptomlarınız o kadar ben ki senelerce ben bunu platonik aşk zannettim hatta beynimdeki o kadar saçma senaryolardan bahsetsem linçlenirim belki de..yaşamayan anlamaz çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun 🌺
Teşekkür ederim 5 gündür falan onu hiç görmüyordum ve hayatım çok iyi gidiyordu bugün mecburiyetten yeniden karşılaştık çok konuşmamaya çalıştım ama yine beynim beni kandırmaya çalıştı diyebilirim çok kanmamaya çalışıyorum bende sanırım onu görmediğim zamanlar daha iyi oluyorum ama ondan vazgeçip başkasına da aynı duyguları hissederim diye korkuyorum o kadar garip bir duygu ki aşk sanıyorsunuz ama değil bundan sonra geri kalan hayatımda beni gerçekten sevip sevmeyen kişiyi bile ayırt edemiyorum.

Back
X