• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birisini takıntılı şekilde düşünmek

mericderlerbana

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7
Puanlar
13
Ben 6 aydır falan birisini takıntılı şekilde her saat her dakika düşünüyorum ama bu kişi benim adımı bile doğru düzgün bilmiyor yüzümü biliyor yani beni görünce tanıyor ama adımı bilmiyormuş bugün öğrendim bense onun her hareketinden anlam çıkartmaya çalışıyordum şuana kadar. En küçük hareketinden bile olumlu anlam çıkarabilecek birisiyim, bu takıntılı düşünme durumu önceden de oluyordu sanırım en son 4 yıl önce de başkasına bu derece takıntılı şekilde bağlanmıştım onda da aynı durum vardı o kişi de beni tanımıyordu adımı vs. bilmiyordu ben ona rağmen 2 yıl boyunca onu takıntı yapmıştım sonradan bir şekilde unuttum ama bu sefer de şuan ki kişiyi unutmak için 2 yılımı harcamak istemiyorum nasıl kurtulurum? Bu arada bu takıntılı düşünme durumu muhtemelen sadece imkansız gördüğüm veya benden gerçekten hoşlanmayan kişilerde oluyor mesela geçen sene benden gerçekten çok hoşlanan birisi vardı ama ben onu pek umursamamıştım.

21 yaşında mısın?
Benlik saygını eksik gördüm
Hani bir maziniz olur, paylaşımlarınız olur, derinlikli bir bağınız olur, o zaman anlarım karşı tarafı sürekli düşünmenizi

Bu haliyle dış görünüş hariç bir fikrin yok adamla ilgili
Kendi yarattığın hayale tutunuyorsun
Gerçek ilişkiler kurmanı tavsiye ederim

Yapma canım yapma evladım. Lisede bitirilmesi gereken bir durum bu. İnan karşılıklı çok güzel her şey. Bu şekilde adamı tanrılaştırıyorsun tanısan belki de o kişi bambaşka biri çıkacak.

Yeni insanlar tanımaya bak kurslara yazıl konuş sohbet et arkadaş ol bak öyle devam edince daha güzel olacak inan

Dersane yıllarımda bir arkadaş vardı hocanın birinden hoşlanıyordu tahminimce. Her tavır ve hareketine rollenip anlam çıkarıyordu. Bana çok yorucu gelmişti. İnsan böyle biriyle arkadaşlık da yapmak istemiyor yahu. Kendinin farkındasın düzeltmeye çalış.

Ben 6 aydır falan birisini takıntılı şekilde her saat her dakika düşünüyorum ama bu kişi benim adımı bile doğru düzgün bilmiyor yüzümü biliyor yani beni görünce tanıyor ama adımı bilmiyormuş bugün öğrendim bense onun her hareketinden anlam çıkartmaya çalışıyordum şuana kadar. En küçük hareketinden bile olumlu anlam çıkarabilecek birisiyim, bu takıntılı düşünme durumu önceden de oluyordu sanırım en son 4 yıl önce de başkasına bu derece takıntılı şekilde bağlanmıştım onda da aynı durum vardı o kişi de beni tanımıyordu adımı vs. bilmiyordu ben ona rağmen 2 yıl boyunca onu takıntı yapmıştım sonradan bir şekilde unuttum ama bu sefer de şuan ki kişiyi unutmak için 2 yılımı harcamak istemiyorum nasıl kurtulurum? Bu arada bu takıntılı düşünme durumu muhtemelen sadece imkansız gördüğüm veya benden gerçekten hoşlanmayan kişilerde oluyor mesela geçen sene benden gerçekten çok hoşlanan birisi vardı ama ben onu pek umursamamıştım.
Doktora gidin
Anlattıklarınız maalesef çok anormal

sizden hoşlanan biri varsa dürüstçe söyleyin aklımda başkası var ama istersen deneyelim diye falan. yara bandı ilişkisi de size yardımcı olabilir. niyetinizde net olursanız da vicdani yükü olmaz bence.

kafanızı düşünemeyecek kadar meşgul edin ya da bedenen yorulun ki ilk önceliğiniz kendinizi rahatlatmak olsun ama çok hırpalamayın sakın.

kendinizi seçin. düşünürken yanınıza bakın, aklınızdaki biri varken yanınız boş ise ne faydası var düşünmenin. yanınızda size değer veren, iyi bir insanın olması önemli olan. muhsin ünlü deyişiyle ; '' - dünya'nın en güzel yeri senin yanın '' böyle biri olmalı..

isterseniz aşarsınız

Bir tanıdığım vardı, aynı sizin gibi takıntı yaptığı kişiler vardı bir de üstelik onlara sadıktı.

Uzatmayayım şu an 50 yaşına yaklaştı ve hala bekar çünkü takıntı yaptığı kişiler yüzünden ona ilgi duyan kişileri hep reddetti.

Bence bu durum tedavilik bir vaka.

boşluktasınız bence, hayat sıkıcı ve monoton gelince bir renk olsun diye adamın tekine takmışsınız kafayı bu da sonunda bir obsesyona dönüşmüş.
hayatınıza odaklanmaya bakın, olmuyorsa profesyonel yardım almaktan çekinmeyin

Farkında olduğun için durumunun çok şanslısın. Bu durumu yıllarca yaşayıp hiç ilişkisi olmamış bir tanıdığım vardı biz anlatsak da anlamadı asla. 50 yi devirdi heba etti yıllarını. yukarda biri daha yazmıs bak benzer bir örneği bu ciddi bir durum. Lütfen bir an önce tedavi gör ve iyileşmene bak.

Bu sefer farklıdır belki,tanışmadan anlayamazsınız takıntımı gerçek bir duygumu en sağlıklısı gidip konuşmak.

Bir iki hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımın takıntılı olduğunu öğrendiğim. Saçma da bir olay yaşadık. Bununla ilgili konu açmıştım hatta. İnsan kendini rezil ediyor. Bir an önce bir uzmanla görüşüp kendinize iyilik yapmanızı tavsiye ederim.

Yapma canım yapma evladım. Lisede bitirilmesi gereken bir durum bu. İnan karşılıklı çok güzel her şey. Bu şekilde adamı tanrılaştırıyorsun tanısan belki de o kişi bambaşka biri çıkacak.

Yeni insanlar tanımaya bak kurslara yazıl konuş sohbet et arkadaş ol bak öyle devam edince daha güzel olacak inan
Ya öyle de artık kimse kimseyle tanışmak istemiyor ya da benim çevremdekiler benimle tanışmak istemiyorlar sanırım. Enerjimiz uymuyor olabilir

sizden hoşlanan biri varsa dürüstçe söyleyin aklımda başkası var ama istersen deneyelim diye falan. yara bandı ilişkisi de size yardımcı olabilir. niyetinizde net olursanız da vicdani yükü olmaz bence.

kafanızı düşünemeyecek kadar meşgul edin ya da bedenen yorulun ki ilk önceliğiniz kendinizi rahatlatmak olsun ama çok hırpalamayın sakın.

kendinizi seçin. düşünürken yanınıza bakın, aklınızdaki biri varken yanınız boş ise ne faydası var düşünmenin. yanınızda size değer veren, iyi bir insanın olması önemli olan. muhsin ünlü deyişiyle ; '' - dünya'nın en güzel yeri senin yanın '' böyle biri olmalı..

isterseniz aşarsınız
Benden hoşlanan birisi yok, kendimi meşgul etmeye çalışıyorum aklıma gelen herşeyi yapıyorum

Bir iki hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımın takıntılı olduğunu öğrendiğim. Saçma da bir olay yaşadık. Bununla ilgili konu açmıştım hatta. İnsan kendini rezil ediyor. Bir an önce bir uzmanla görüşüp kendinize iyilik yapmanızı tavsiye ederim.
Aslında mantıklı ama psikologların seans ücretleri çok pahallı devlette olanlar da çok ilgilenmiyorlar, odaklanma probleminden kaynaklı gitmiştim birde bazen kendi kendime konuşuyordum devlette ki uzman pek umursamamıştı telefonla oynamayı bırak bu gençlerin hepsi bağımlılar demişti öyle bir komik durum olmuştu aramızda

Back
X