• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birkaç saat önce mutluluktan havalara uçarken..

Sonuçta o bakıp büyütmeyecek,
Hem üzülmeyin bebeğinize yansır,
Çok canınızı sıkarsa bence eşinize çıtlatın.

Ben de ona sinir olduğum için öyle bir cevap verdim. Herkes inanmak zorundaymış gibi ya da herkes işin bu kısmını düşünüyormuş gibi dayatmasına.
Yoksa ne kastettiği çok açıktı.
:D anladığınizdan şüphem yoktu zaten arkadaşım. Ama inançlı insanlar tebliğle vazifeli olduğu için böyle hassasiyetleri oluyor. Bizi de hoşgörüverin..

Bundan birkaç saat önce mutluluktan havalara uçarken şimdi kaynanam sayesinde oturdum ağlıyorum bugün hamile olduğumu öğrendim ve kaynanam yaşım dolayısıyla çocuğu doğurmamı istemiyor nasıl bakacaksın kocaman kızın oldu diyor kızım da bugün 14 yaşına girdi ne yapıcam şimdi aynı apartmanda oturuyoruz yememiz içmemiz bir ne yapmalıyım nolur yardım edin :KK61:

Yaşınız kaç bilmiyorum ama erkek kardeşimle aramda on yaş var. İyi ki olmuş bitanem. Annem 34 yaşındaydi onu dogurdugunda. Ailemin durumu kötüydü. Anneannem o zaman kızım nasıl bakarsın aldir istersen demişti ki sukur annem ona kiymadı. Sukur durumumuz zamanla düzeldi...

Yengem ise uç erkek çocuktan sonra, abim 18li yaşlardayken 4. Çocuğa hamile kaldı. Abim askere giderken çok küçüktü 4. Kuzen. Yengem ise kırklı yaşlardaydi. O da hep iyi ki diyor eminim...

Sözün kısası... O bir can... Sakin ama sakin moralinixi bozmayin... İcinizdeki minik kalp için inşallah hep sukredersiniz.

:KK70: anladığınizdan şüphem yoktu zaten arkadaşım. Ama inançlı insanlar tebliğle vazifeli olduğu için böyle hassasiyetleri oluyor. Bizi de hoşgörüverin..
Estağfurullah, tabii ki.
Demek istediğim, bu ülkedeki insanların çoğu 3 dinden birine mensup zaten. Yani aldırmanın günah olduğunu zaten biliyorlar. Kim bilmez ki? Her dinde günah. Hanımefendinin ya da başkasının hatırlatmasına gerek kalmıyor.
Bir de üslup ''İstemesen de doğurmak zorundasın'' deyince insanı inancından soğutuyorlar. Allah kuluna akıl, mantık ve irade vermiş. Doğru yanlış ortada, seçim senin, neyi seçersen seç özgürsün, hesabı ahirete kalmıştır, seçiminden sen sorumlusun diyor. Kişi seçiminden kendi sorumluyken haşa huzurdan hiçbir dini vasfı olmayan bir insanın dayatması insanda tepki uyandırıyor haliyle.

görümcem askerden gelen ogluna ve lise sona giden kızına rağmen geçen yıl doğum yaptı, şuan 1 yaşında evlerinde sevimli bir bıdık var, en çok destekleyenlerden biride bendim,yaşıda 43

yine bir akrabamız 4 yaşında torunu varken, doğum yaptı, şimdi evladı 3 yaşinda, kendide 49 yaşında
yanı olmaması için hiç bir neden yok

bu arada genel birşey söylemek istiyorum , bi çok topikte okuduğum için, rahatsızlığımı dile getiriyorum....
kayınvalideler için o kadar ağır cümleler kurulmasını anlamıyorum, tmm sevmeyebilirsiniz, ama birazcık saygı duyun lütfen, eşimizin annesi sonuçta. allah izin verirse bi çogumuz da o zamanları yaşıcaz, bizde kayınvalide olucaz, biraz empati lutfennn

bebek annenin hayatı nı tehlikeye atmadıgı muddedce dogurmalısin inanmiyan herkes istedigini yapa bilir anne rahmine dustukten sonra o bir canlıdır kac haftalık olursa olsun

Son düzenleme:
rabbim hayırlı çocuk nasip etsin isallah hayırlısiyla alirsın kucagina

Estağfurullah, tabii ki.
Demek istediğim, bu ülkedeki insanların çoğu 3 dinden birine mensup zaten. Yani aldırmanın günah olduğunu zaten biliyorlar. Kim bilmez ki? Her dinde günah. Hanımefendinin ya da başkasının hatırlatmasına gerek kalmıyor.
Bir de üslup ''İstemesen de doğurmak zorundasın'' deyince insanı inancından soğutuyorlar. Allah kuluna akıl, mantık ve irade vermiş. Doğru yanlış ortada, seçim senin, neyi seçersen seç özgürsün, hesabı ahirete kalmıştır, seçiminden sen sorumlusun diyor. Kişi seçiminden kendi sorumluyken haşa huzurdan hiçbir dini vasfı olmayan bir insanın dayatması insanda tepki uyandırıyor haliyle.
Haklısınız dayatma olayı hoş değil. Ancak dini vasfı olsun olmasın uyarmak ve bilinen bir şeyse de hatırlatmak müslümanın vazifelerinden. Konuyu dağıtmayalım daha fazla.. Saygılar,sevgiler..

Estağfurullah, tabii ki.
konuya hassas yaklaşımınızı anlıyorum, çok haklısınız herkesin görüşüne saygı duymalıyız ...
konumuzla hiç alakası yok ama, bu diretme konusunda yıllarca % 90 dan fazlası musluman olan bu ulkede dayatmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz, lafım size değil yanlış anlamayın , benim görüşüme karşı düşünen zihniyete ...

Sen bakacaksan eşin ve sen istiyorsan kime ne .3. Kişileri takmayın.

konuya hassas yaklaşımınızı anlıyorum, çok haklısınız herkesin görüşüne saygı duymalıyız ...
konumuzla hiç alakası yok ama, bu diretme konusunda yıllarca % 90 dan fazlası musluman olan bu ulkede dayatmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz, lafım size değil yanlış anlamayın , benim görüşüme karşı düşünen zihniyete ...
Pek anlayamadım demek istediğinizi :)

Allah bakıp büyütebileceğine inanıp vermiş de o mu inanamıyor? Bırak ne isterse onu söylesin. İnanan inanmış da nasip etmiş e anne olarak sen de mutlusun. Tamam. Neyi dert ediyosun? Etkilenme kimseden. Tebrik ederim:) darısı başıma,

Kayınvalideye ne oluyor ne demek ya , ilk çocuğu o büyütmüş , endişeleri gayet normal.
Anne teşekkür ederim ilk çocuğuma sen baktın, büyüttün sayende çalışabildim,ama buna kendim bakıp büyüteceğim endişe etme diyeceğinize ağlamak nedir ki?

arkadasın biri höst sanamikaldi demis kusura bakmasın ben konu bebek olunca biraz yorumlarım sert oluyo tabiki bana kalmadı dogurup yada dogurmaması kendi bilir ben kv tutumuna sinir oldum okdar ama kurtajada karsıyım benim görusum öyle

Back
X