Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

O ifadeyi bence babası kapıcı olduğu için kullanmış yoksa zaten hiçkimse her ortama sokabiliyorum demez sevgilisi için.. her ortama sokabildiği için sevgilisi olmuştur çünkü..
Babası kapıcı ama kendisi eğitimli ve oturması kalkmasını bilir gibi bir şey ifade etmek istemiş.
Bence tabii..

arkadaşım en son cümlen yanlış anlaşılabilir..kapıcı olanlar oturmasını kalkmasını bilmiyor anlamı çıkıyor..

yani ben buraya insanlar anneme demediğni bırakmasın diye konu açmadım. benim burda sorduğum şey ilerde bu tarz şeyler sorun yaratırmı evliliklerde yada ailelerin aynı ortamda bulunduğu zamanlarda diye. ama herkes yok annen bencil, yok annen çokmu zengin, yok annenin mesleği ne, yok bakalım sevgilin seni ve aileni istermi falan hoppp orda durun. annemede laf söletcek değilim. herkes yazdığına yazacağına dikkat etsin. ortada bir anne var yazmadan önce 2 kez düşünün. bende kabul ediorum annem yanlış bir şey düşünmüş diye ama böyle düşünmesinin sebebini merak ettim. ne ziyagiller gibi hissettiğinden nede onları aşağıladığından öyle birşey söyledi. beni düşündüğünden tüm endişesi benim rahat etmemi istediğinden sıkıntı çekmiyim sorun yaşamıyım diye.

sorun yaratıp yaratmayacağını su an görmen zor.Anladığım kadarıyla daha çok yenisiniz.Kimi aileler vardır maddi imkansızlıkları olmasına rağmen oğluna kızına kol kanat gerer onlardan desteğini esirgemez.Kimi aileler vardır maddi imkansızlıklarını bahane ederek çoluğunun çocuğunun tepesine biner anasından emdiği sütü burnundan getirir.Okuttuk diye sonuna kadar kullanmaya çalışır evlatlarını para cüzdanı gibi görür.Çocukları dirlik düzen sahibi olamaz.Erkek arkadaşının ailesinin hangi aileye dahil olduğunu da zaman gösterir.Önemli olan mesleklerinden ziyade kişilikleri annenin de korkuları bu sebepten olabilir.

arkadaşım en son cümlen yanlış anlaşılabilir..kapıcı olanlar oturmasını kalkmasını bilmiyor anlamı çıkıyor..

Neden yanlış anlaşılsın.. Öyle düşünen ben değilim ki..?
Öyle düşünen açıklamasını yapsın benim tahminim bu..
"Her ortama sokabiliyorum " cümlesini ifade eden ben değilim..
Ben namusuyla para kazanın herkesin karşısında eğilirim..
Ki kapıcılık 100 kişinin nazını kaprisini çek vs maşa başı havalı bir meslekten daha çok fedakarlık gerektirir.

O ifadeyi bence babası kapıcı olduğu için kullanmış yoksa zaten hiçkimse her ortama sokabiliyorum demez sevgilisi için.. her ortama sokabildiği için sevgilisi olmuştur çünkü..
Babası kapıcı ama kendisi eğitimli ve oturması kalkmasını bilir gibi bir şey ifade etmek istemiş.
Bence tabii..

Konu sahibi kabul etmese de, bence de"her ortama sokabilirim" ifadesi "babasının kapıcılığına rağmen" içeriğini barındırıyor.
İleride konu sahibinin ailesi, o "kapıcı dairesine" dünürlerini ziyarete nasıl gidecekler acaba. Mideleri kaldıracak mı orada 1 bardak çay içmeyi..
Ya "dünürünüz ne işle meşgul" soruları ne olacak..
Yok, sevmedim ben bu ince hesapları..:19:

canım daha ılıskının basındasın cooookkkk
onunde uzun zaman olmalı
bunlar sımdıen dusunulecek konular degıl
ne zamnakı evlenecek konuma gelırsınız ozaman dusun bunları bence
ama yok ben ıllakı babası okumus kulturlu bırını bulucam dersende sevgılınle konus ıcındekılerı

ayrıca o kapıcı gorevlı dedıgıznız ınsan sızın sevgılınızı okutup muhendıs yapmıs..
sız ıstedıkten sonra annenızınde fazla zor duruma sokacagını sanmıyorum ama
sorun sankı annenızde degılde sızde gıbı geldı bana..

tabı bu benım dusuncem asıl sankı sızın ıcınıze sınmıyor bu olaylar
yanlısmıyım?

kimsenin üzerine gidildiği yok.. önce bir o psikolojiden çıkın ki olayları objektif yorumlayın..

burada gelip konu açıyorsanız, her türlü görüş ve yoruma açık olmanız gerekiyor..

burada konuşanlar, yorum yapanlar sizin ya da annenizin düşmanı olmadığına göre, çok da subejktif yorumlar değildir ortaya konulanlar..

genel kanı "saçmaladığınız" şeklindeyse, demek ki saçmalıyorsunuz..

sevgilim mühendis, garanti mesleği var, onu her ortama sokabilirim diyebilen; yahut ilerde biri kayınpederin ne mesleği yapıyor dediğinde utanır mıyım diye sorabilen bir insana çok çok hafif yorumlar bunlar..

hayır ananız babanız esnaf olmasa, diyeceğim ki kız elit aileden gelmiş, kafasında orta direk nosyonu yok.. hakaret ettiğinin farkında değil.. ama siz zaten orta direğin bağrında bir insansınız.. nasıl bu insanları aşağılarsınız?

erkek arkadaşınız sizin bunları düşündüğünüzü bilse (eğer karakterli bir insansa) bir saniye sizinle ilişkisini yürütmez emin olun.. onu kısıtlı gelirleriyle okuyup büyütüp meslek sahibi yapan babasından, sevgilim dediği kızın utanmaya çalıştığını bilse.. çok acı..

son tavsiyem, madem eleştiri kaldıramıyorsunuz, konuyu kapattırın.. yoksa biz dilediğimizce yorum yaparız.. engelleme lüksünüz yok..

1. her türlü yorum açığım ama anneme hakarete varan sözlere değil. işinize gelen taraftan alıp yorum yapın diye yazmadım. sorduğum bir soru var bunun için yorum açtım. bu soruma cecap bulmak için. annemin yanlış düşündüğünü sizin gibi bende söyledim hemde kendisine. ve burda yazığım hiçbir yorumda annemi haklı bulduğumu söylemedim. en başından beri alın teriyle namusuyla yapılan her iş kutsaldır diye savundum. bu konuda farklı düşünmüyoruz.
2. genel kanı saçmaladığım yönünde değil, ben burda hiçbir yorumda saçmalıyorsunuz diye birşey okumadım. çünkü buraya yorum yazan herkesle aynı şeyi düşünüyorum. bu insanlar çocuklarını okutmuş meslek sahibi yapmışlar bunda utanılcak birşey yok anneme kızdım ve hala şaşkının nie böyle düşündü ki diye yazdım. haaa siz bu yazdıklarımı saçma görüyorsanız kendinizle çelişiyorsunuz demektir. çünkü sizde benim bu yazdıklarımı savunuyorsunuz. farklı düşünmüyoruz.
3. sevgilim mkühendiz garanti bir işi var dedim sonuna kadar savunuyorum. heralde yazıcam saklıyım mı. ailesi okutmuş mühendis etmiş. çocuk kendini geliştirmiş. bir tepe üniv. mezunu var kafası okumamaış adam kadar bile basmaz. yada ne kadar zengin aileler var ite kaka okuturlar çocuklarını. ama erkek arkdaşımda böyle bir durum yok. üstelik gayet mantıklı düşünen ve konuşan, her konuda bilgi sahibi kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden biri bunu belirtmek istedim. nerde ne konuşması gerektiğini bilen bir insan bunu belirtmek istedim. ve annemin söylediği ya ilerde sorsalar babasının mesleğini lafınada tepkimi gösterdim. burdada anneme bu konuda kızdığımı belirttim zaten.
4.bende orta halli bir aileden geldiğimi söyledim. üstelik kimseyi aşağılamadım.
5.sevgilim neyi bilse merak ettim. sevgilisinin ondan utanmaya çalıştığını bilse diye yazmışsınız. kim kimden utanmış. benim bir yazdığım cümle bulun onun ailesinden utandım diyen. konudaki yorumlarımı okumadan tam olarak anlamadan yazmışsınız birşeyler buna kızıyorum ben. ağzımdan çıkmayan lafları bile çıkmış gibi göstermişsiniz.
6.kimsenin yorumuna engel olmak niyetinde değilim. sadece yorum yazcak kişiler sizin gibi bilmeden okumadan ağzımdan çıkmayan lafları çıkmış gibi göstermeden yorum yazsın yeter..

Bence tabii..

Boşboğazlık eden,ortamlarda yayılıp ouran,etrafındakileri umursamayıp ben odaklı olan,sohbet ortamında söylenilenleri dinlemeyen sevgili ya da eşi anlatırken kullanılabilecek onunla çekinmeden heryere gidemeyeceğinizi herkesle görüşemeyeceğinizi anlatan bu kelimeden başka bir kelime bulurmusunuz. Evlendik sevgili olduk diye tapmamız herşeyini sevmemiz gerekmiyor dimi.Eğitimli olup bunlardan habersiz olan nice insan var arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey kafalarımız uyuşuyor benim gidebildiğim cafeye,girdiğim arkadaş ortamına ayak uydurabilir.Olay bu kadar basit.

arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. 2 aydır biriyle birlikteyim. beni gerçekten seven, sayan, değer veren, düşünceleri bana uyan, iyi anlaştığım biri. hiç çekinmeden her ortamıma sokabilirim oturup kalkmasını bilir çevresindede sevilir. babası site görevlisi yani kapıcı. aynı zamanda mısır tezgahları var bazı günler sahilde mısır satıyorlar. anneme az önce biraz çıtlattım biri var falan diye. bahsettim ondan işinden gücünde falan. kendisi mühendis ve garanti bir işi var. kendini geliştirmiş zeki biri. herşey tamamdı annemde bir görüş istersen falan dedi (görüştüğümü sölemedim sadece fikrini almak istemiştim.) babasının mesleğinide söyledim. fakat annem olmaz o iş boşver demez mi. yarın öbür gün sende utanırsın. sorsalar kayınvaliden kayınpederin ne iş yapıyor ne diceksin dedi. genede sen bilrsin ama uyuşamayız falan dedi. ben çok şaşırdım. oysaki annemde çok fakirlik görmüş zamanında bu zamanlara kadar gelmiş benimde babam emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam ediyor. annem en azından emekli olsaydı babası kimbilir ne fakirdirler falan dedi. annem öyle biri değildir ama beni çok şaşırttı.(annem buarada ferihadan pek etkilenmiş olcakki bak onun ailesine ne kadar geri kalmış, ezik duruyorlar falan dedi) bizimde durumumuz çok iyi değil sonuçta orta hallli kendi halinde bir aileyiz. hem bu insanlar fakirliklede olsa çocuklarını okutmuşlar. ben istediğimi söylesem annem engel olmaz buna. ama genede ben çok rahatsız oldum bu durumdan. sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?

Nurdan merhaba,

Annen olaya elbetteki annelik duygularıyla yaklaşmış..Saygı duyuyorum ,fakat nice nice meslekte olupta gerekli kültürü ahlakı almamış insanlarıda görüyorum..
Abiimin zamanında evlenmek istediği kızı ve ailesini sana burda söylesem dilin ucuklardı :)) zenginlik mi zenginlik,gösteriş mi gösteriş ama o kadar....görgü yok,oturmayı kalkmayı bilmek yok,nerde nasıl davranacağını bilmek yok....(Allahtan kısmet değilmiş ,olmadı)
Eğer sen sevgilinle mutlu olacağına inanıyorsan(ki daha çok yenisiniz) aileler herşeyi zaten kabul eder..
Ve bu insanları zamanla tanıyacaksın,ahlaklı,iyi ve nerde nasıl davranacağını biliyorlar ve seni el üstünde tutuyorlarsa,inan bundan daha büyük bir zenginlik yok ..Hayırlıysa olsun inşallahh..

Olayı nerelere çektiniz ya inanamıyorum.Arkadaş zaten annesinin söylediği şeyi savunmuyor bu tepki niye.

Siz bi fabrikatörün kızı olsanız tamam derim annenize hak veririm ama
Ben bu durumda absürd birşey görmedim
Fakirlik ayıp değil ki
Ne oldum dememeli ne olucam demeli
Bu lafı çok severim

Doğru söylemişsiniz fakirlik ayıp değil ama

Benim eşimin ailesinin durumu da çok yoktur. Ama kızlarını zengin yer verdikleri için bunu her defasında bana hatırlatmaktan geri kalmadılar. Sen kızına rahat yer istiyorsun işi hoş sen aldığın geline kızına istediğin hayatı eriyor musun? Bende öyle düşündüm. Fakir olmak ayığ değil ama bu tezatlıkları karşısında canım yandı.

Ama arkadaşım seviyorsan da takılma böyle şeylere. Önemli olan insanın kalbi. Mutlu olacağını düşünüyorsan gerisi yalan bence hayatta.Tabiki diğer arkadaşalrımın yorumladığı sorunlar çıkıyor çıkacak ama bu sorunları ne kadar aileme daha denk birileri olsa diye düşünsen onlarlar da yaşayacaksın kaçışı yok. Sen mutlu olmaya bak.

Boşboğazlık eden,ortamlarda yayılıp ouran,etrafındakileri umursamayıp ben odaklı olan,sohbet ortamında söylenilenleri dinlemeyen sevgili ya da eşi anlatırken kullanılabilecek onunla çekinmeden heryere gidemeyeceğinizi herkesle görüşemeyeceğinizi anlatan bu kelimeden başka bir kelime bulurmusunuz. Evlendik sevgili olduk diye tapmamız herşeyini sevmemiz gerekmiyor dimi.Eğitimli olup bunlardan habersiz olan nice insan var arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey kafalarımız uyuşuyor benim gidebildiğim cafeye,girdiğim arkadaş ortamına ayak uydurabilir.Olay bu kadar basit.

böyle adamla işiniz ne ki?
anlattığınız tipte bir adamla aynı cafe de yan masada otursa çay bile içemem ben..
midemi bulandırır.. bir de böyle adamı sevgilim veya eşim yapacağım..
Elbette kafamın uyuştuğu adamı hayatıma alırım veya evlenirim?
Allah Allah ben de mi hata var yoksa?
Önce hayatımıza alıp sonra mı değerlendiriyoruz insanları ben mi tersini yaptım yıllar boyu..
arkadaşın cümlesi şık değil bence sizin açıklamanızda da mantık hatası var.
Ve fakat ben tartışma modunda değilim.

Helalinden para kaznıyor adam nolcakki:20:sonuçta senin babam aynı durumda olsaydı senide biri baban mısırcı diye istemeseydi? bence annene bu şekilde bi sor bakalım ne cevap vericek:27:

Keşke şu egolarımızdan bir parça sıyrılıp öyle bakabilsek olaylara.İleride biri kayınbabanızın mesleğini sorunca utanırmışsınız.Siz kimsiniz.Hatta isterseniz kraliçe olun onu olun bunu olun siz onlardan utanma duygusunu yaşayacak kadar büyük bir insan değilsiniz.Kimse değil...Anneniz belki de bu insanları tanıdıktan sonra bu söylediklerinden çok utanacak.İşte asıl gerçek utanma duygusu bu olacak...

Konu sahibi kabul etmese de, bence de"her ortama sokabilirim" ifadesi "babasının kapıcılığına rağmen" içeriğini barındırıyor.
İleride konu sahibinin ailesi, o "kapıcı dairesine" dünürlerini ziyarete nasıl gidecekler acaba. Mideleri kaldıracak mı orada 1 bardak çay içmeyi..
Ya "dünürünüz ne işle meşgul" soruları ne olacak..
Yok, sevmedim ben bu ince hesapları..:19:

offf yok artık daha neler. oturup yazdığım yorumları baştan okuyp öle devam edin yazmaya bence. benim kimseyi aşağıladığım yok. sizden farklıda düşünmüyorum her yazdığım yorumda bunları söylüorum zaten ben farklı birşey mi yazdım. oturmasını kalkmasını bilen lafımın açıklamasını yaptım zaten önceki yorumumda. bunun babasının kapıcılığıyla ne alakası var. ben babasının kapıcılığını en başından biliorum takmadım zaten. babasının kapıcı olması ilerde sorun yaratabilir düşüncesi benim diildi annemin endişesiydi. oturmasını kalkmasını bilir lafım. ne üniv. mezunu adamlar var. beş para etmez, ama öyle biri değil erkek arkadaşım gayet iyi anlaşıyorum, efendidir, ne konuşması gerektiğini bilir, oturaklıdır yani aslında onla aramızda hiçbir sorunumuz yok. annemin bu endişesinden yakındım burda.

anlattığınız tipte bir adamla aynı cafe de yan masada otursa çay bile içemem ben..
Önce hayatımıza alıp sonra mı değerlendiriyoruz insanları ben mi tersini yaptım yıllar boyu..

Hayatınıza almadan tam nasıl tanınabiliyor insan :53::53: garip

aslında çoğu annede bu durum var..yani mesela kızı okumamış birini sever ve derse kabullenmez yada zor kabullenir..işte anne hemen der "sen boşunamı okudun" falan filan.yada hakaret bile eder...telaş başlar millet sorsa ne derim hasapları yani..bu utandırır zannedilir,denk olması istenir bu yüzden..senin annenle aranda geçen olayda bunun gibi işte arkadaşım..yani burada annene laf söyletmek istemiyorsun kimseye haklısında ama kimse kötü birşe dememişki aslında..yani bencillik derken bana göre sadece annenin o düşüncesine denmiş..kim neden anneni kötülesin tanımadan?bence boşuna moralini bozma..bak sen annene laf söylendi diye moralini bozuyorun sevgilin şuanda babasının bu durumundan bahsedildiğini bilse nler hisseder birde öle düşünsen...kapıcı olmak kötü birşey değilki..kendini bilen insanlardansa sizden farkı nedirki sıkılasınız başkasına bahsederken?annen senin daha iyi yaşamanı tabikide ister senin geleceğinin muhteşem olmasını diler ama kapıcıdır uyuşmayız demek yani yanlış anlama benide biraz bencillik..ilerde sokakta kalmıcaklar ya bu insanlar..birikimleri vardır yani ileri için..siz biz nasılsak onlarda öle düşünüyorlardır..

Buna benzer bir durum bende yaşadım. Şöyle ki eşimle evlenmeden önce hep kafamı karıştıran aileler arasındaki farktı. Eşimin ailesi hepsi okumuş hepsi çalışan insanlar. Benim ailem ise tam tersi herkes çiftçilikle falan uğraşıyor. Kayınvalidem bu sebep yüzünden beni istememişti annem de gurur edinip vermek istememişti düğünüm olduğu gün bile düğünüm bozulabilirdi herşey kalp kırgınlığıyla oldu. Bu sorunlar aşıldı ama biz bu süreçte çok yıprandık. Hala da bazı şeyleri unutamıyorum.
Siz de böyle bir fark göremedim ortada sorun edilecek bir şey yok:26: anneniz zaten sen bilirsin demiş ben de siz de bunu sorun etmeyin.

Hayatınıza almadan tam nasıl tanınabiliyor insan :53::53: garip

Arkadaşım siz birisiyle tanıştığınız ilk gün sevgili oluyor 2. gün de evleniyor musunuz?
Sizin birisiyle sevgili olmanız için bir süreç gerekmiyor mu?
Adam benden hoşlanıyor ben adamdan giderim bir kahve içerim..
baktım kahve gelmiyor diye garsona küfür etti,bana yandaki erkekleri mi baktın dedi?
örnek yani
bildiğin öküz gibi,yallahhhhh.
ben bu adamla sevgili olmam ki?
sevgili olduysam davranışlarında beni rahatsız etmeyecek biridir zaten..
o yüzden de onu anlatırken öyle birini buldum ki her ortama sokuyorum demem.. ki bende ingiliz kraliyet ailesinin son temsilcisi falan değilim ..bu kadar büyük egolarım yok yani.
hayata bakış açılarımıza farklı farklı..
bazılarımız kendimizi o kadar çok önemsiyoruz ki hayatlarımıza aldığımız herkes bize minnettar.
sözüm meclisten hem içeri hem dışarı :61:

ben bizzat en yakınımda bile buna şahit oldum. evlendiler ve eşi öyle saçma espriler yapıyorki. kadın bile yanında bozuluyor buna. burda bile okudum eşi annesinin yanında çok mahrem kaçan bir konu konuşmuş kadın utanmış kocasını uyarmış, diğer bir konudada gene mahrem bir espri yapmış annesi kızını uyarmış kocana söle öyle denirmi hiç diye. bunlar yaşanmıyormu. yada bazılarınıda okudum hiç konuşmuyor çok sessiz kalıyor konuya girmiyor ben daha hareketli konuşkan kalıyorum diyen bayanları. ama ben böyle biriyle birlikte değilim. konuştuğumuz konularda aynı fikirlerimiz bakış açımızda aynı. uyumluyuz sorun yaşamıyoruz. burda bahsettiğim erkek arkdaşımın babasının mesleği değil kişiliği idi. yani böyle iyi anlaştığım biri dmek istedim...

Helalinden para kaznıyor adam nolcakki:20:sonuçta senin babam aynı durumda olsaydı senide biri baban mısırcı diye istemeseydi? bence annene bu şekilde bi sor bakalım ne cevap vericek:27:

eski erkek arkadaşımın (kendisi üniversite mezunuydu ,abiside) babası ilk zamanlar çöp toplayarak para kazanıyormuş (okusunlar diye) sonradan bir işe girmiş ve şuan emekli bayağıda geçimleri iyi..ben hiçte utanmadım bunu anlatırkende hiç kasılmadım yani dediğiniz gibi işte Allah gözüne hepimiz eşitiz ya gerisi boş..

Son düzenleme:
Back
X