Birlikte olduğunuz kişi hpv geçirdiğini söylemese ?

Hpv aids yapmaz.
Hpv Türkiye’de hızla yayılan bir hastalık (her 10 kişiden 8’inde bu virüs olduğunu söyleyen doktorlar var)
Hpv prezervatifle korunmaz, sürtünme yoluyla da bulaşır.
Hpv nin bazı tipleri kanser sebebidir.
Sevgiliniz o siğillerin hpv olduğunu biliyordu, önemsememiş ve sizi riske atmış bile isteye, bu yaptığı suç.
Ayrılın.
Test olun.
(Bu kadar yazmamın nedeni bu yıl bir arkadaşımı genç yaşında bu hastalık sebebiyle toprağa vermiş olmam ve tüm kötü süreçlerine tanıklık etmiş olmam)

O yüzden “korunmak” gerekiyor. Böylelikle başka birine sorumsuzca davranıp bu hastalığı bulaştırmamış olursun. Ayrıca çoğunluğun bu virüsle yaşadığı kanısına nerden vardınız ?
Bir önceki yorumu okumadım ama yazdığınızdan anlıyorum ki biraz haklılık payı var. Türkiye’de bile yapılan bilimsel araştırmalara göre yaşam boyu hpv bulaşma ihtimali %80-85’dir. Hiç cinsel birliktelik yaşamamış bir insanın bile hpv kapma ihtimali %14. Yüzlerce çeşidi var sadece 30-40 tanesi siğil yapıyor bunlardan da 2 tanesi yüksek oranda tehlikeli.

Genital siğil, anormal pap testi ve hpvnin diğer bulgularının görülmemesi nedeni ile bulaşmış çoğu insan bu durumdan habersizdir.

Kadınlar tek eşli olsa da erkeklerin büyük bir çoğunluğu ömürleri boyunca fazla partnerle oldukları için o tek eşli kadınlara da bulaştırabiliyor.

Hpv aids yapmaz.
Hpv Türkiye’de hızla yayılan bir hastalık (her 10 kişiden 8’inde bu virüs olduğunu söyleyen doktorlar var)
Sevgiliniz o siğillerin hpv olduğunu biliyordu, önemsememiş ve sizi riske atmış bile isteye, bu yaptığı suç.
Ayrılın.
Test olun.
(Bu kadar yazmamın nedeni bu yıl bir arkadaşımı genç yaşında bu hastalık sebebiyle toprağa vermiş olmam ve tüm kötü süreçlerine tanıklık etmiş olmam)
Son detaya gerek yoktu ama teşekkürler yine de :/

Korkmayın %99.9 rahim ağzı kanserinden ölmeyeceksiniz. Bulaşacak da, kanser yapan tip olacak da siz kanser olacaksınız da o da ölümcül evreye kadar gelecek de ohooo... Rahim ağzı kanseri en kolay atlatılan kanser türlerinden zaten. Bu kadar endişe cidden yersiz. Doktora gidin, düzenli smear verin yeterli.

Artık toplumun çok büyük kısmı evlilik öncesi cinsel ilişki yaşıyor ve birden fazla partnerle yaşamış oluyorlar. Bu nedenle ki araştırmalarda da görüldüğü üzere toplumun en az yüzde 80 i bu hastalığı hayatının bir evresinde geçirmiş veya geçirmekte. Kimisi bunun farkında bile değil. Covid gibi düşün bazısı olduğunu bile anlamıyor. O yüzde 20 lik hiç yakalanmamış insana denk gelen şanslılar 🤷‍♀️ Korunuyorsanız sorun edecek bir şey olacağını sanmıyorum.

Korkmayın %99.9 rahim ağzı kanserinden ölmeyeceksiniz. Bulaşacak da, kanser yapan tip olacak da siz kanser olacaksınız da o da ölümcül evreye kadar gelecek de ohooo... Rahim ağzı kanseri en kolay atlatılan kanser türlerinden zaten. Bu kadar endişe cidden yersiz. Doktora gidin, düzenli smear verin yeterli.
Aaa öyle demeyin ilk eşini öldürüp ikinci eşe geçirip kanser yapan adamlar bile var. Bilinçlenelim lütfen.

Bir önceki yorumu okumadım ama yazdığınızdan anlıyorum ki biraz haklılık payı var. Türkiye’de bile yapılan bilimsel araştırmalara göre yaşam boyu hpv bulaşma ihtimali %80-85’dir. Hiç cinsel birliktelik yaşamamış bir insanın bile hpv kapma ihtimali %14. Yüzlerce çeşidi var sadece 30-40 tanesi siğil yapıyor bunlardan da 2 tanesi yüksek oranda tehlikeli.

Genital siğil, anormal pap testi ve hpvnin diğer bulgularının görülmemesi nedeni ile bulaşmış çoğu insan bu durumdan habersizdir.

Kadınlar tek eşli olsa da erkeklerin büyük bir çoğunluğu ömürleri boyunca fazla partnerle oldukları için o tek eşli kadınlara da bulaştırabiliyor.
Yorumda taşıdığı yazıyor , taşımak farklı geçirmiş olmak farklı. Haklısınız mesela , insanların 70-80 % bu virüsü geçiriyor ama bir çoğu kendi kendine iyileşiyor . Ayrıca dediğiniz gibi bu virüsün yaklaşık 200 çeşit variyantı var özellikle bunlardan 2-3 tanesi çok agresif grubuna giriyor. Son yıllarda yaklaşık 13 yaşındaki çocuklara rahim kanseri aşısı uygulanmaya başladı , umarım ilerleyen yıllarda ile yaradığını görebiliriz.

Fazla korkmanıza gerek yok. Belki hiçbir şey olmadı olsa da hiçbir şey yapmadan kendi kendine geçme ihtimali bile yüzde 90. Gidip testinizi olun, şöyle düşünün rahim ağzı kanseri aslında erken teşhis edilse ölümcül bir hastalık değil. Bunun evreleri var, cin1 cin2 cin3 sonrasında kansere çevirir. Her evre hayat kurtarır. Hayatım boyunca tek bir partnerim oldu hala da onunlayım ama yine de Hpv aşısı olmuştum riskli türlerine karşı koruma sağlıyor diye doktorum sağolsun çok aydınlatmıştı evde kendi kendinizi yiyip bitirmeyin yani :)

bir üyeye tinderden bul bir adam duvarlara vura vura sevişsin senle yazıldı bdv ye.hpv ye yakalanmak zor mu bu durumlarda? :işsiz:
Benim çok yakın bi arkadaşım da tinder dan bulduğu biriyle apart otele gitti bakireydi sadece sürtündük dedi yapsa falan söylerdi saklamıyordu öyle şeyleri neyse biz işte bak mal mal işler yapıyosun tanımağın adamlarla görüşme falan tabi seçicilik yapıyodu yüzü ve işi iyi kişilerle görüşüyordu sonra aradan zaman geçti pat geldi bu arkadaşım genitalımde siğiller çıktı mahvoldum bittim diye ağladı sonra yaktırdı ama hala ara ara çıkıyorlar sanırım 😒 sürtünme yoluyla bile bulaşıyor bu iğrenç hastalık konu sahibesi sinirlenmekte o kadar haklı ki çok üzüldüm 😞

Hpv aids yapmaz.
Ayrılın.
Test olun.
E yani yuh ama gamlı baykuş gibisiniz mübarek tıp ilerledi her şeyin çaresi var bi salın kızın yakasını 😡

Benim çok yakın bi arkadaşım da tinder dan bulduğu biriyle apart otele gitti bakireydi sadece sürtündük dedi yapsa falan söylerdi saklamıyordu öyle şeyleri neyse biz işte bak mal mal işler yapıyosun tanımağın adamlarla görüşme falan tabi seçicilik yapıyodu yüzü ve işi iyi kişilerle görüşüyordu sonra aradan zaman geçti pat geldi bu arkadaşım genitalımde siğiller çıktı mahvoldum bittim diye ağladı sonra yaktırdı ama hala ara ara çıkıyorlar sanırım 😒 sürtünme yoluyla bile bulaşıyor bu iğrenç hastalık konu sahibesi sinirlenmekte o kadar haklı ki çok üzüldüm 😞
Bakire ve hpvli olmak böyle bişey demekki 😂

Merhabalar fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar
Birlikte olduğunuz kişi size daha önceden hpv virüsü geçirdiğini paylaşmasa ve bunu tesadüfen siz farkettiğinizde çok eskiden böyle bişey olduğunu ama doktor zamanında onu bu konu hakkında çok bilgilendirmediği için ciddi bi mesele olarak üstünde durmadığını söylese tepkiniz ne olurdu ? Kesinlikle kötü bir niyetinin olmadığını söyleyip çok fazla ağladı etti bende bunun üzerine herşeyi bitirdim bu konu haricinde aramızda her şey çok iyi gidiyordu , bile isteye bana böyle bir zarar vermek istemeyeceğini söylüyor sürekli bu arada 2018 yılında olmuş böyle bir olay fakat yaktırma işlemi yaptıktan sonra 4 ay önce yeniden çıkmış o da et beni diye üzerinde durmadığını söylüyor. Tepkiniz ne olurdu ?
Böyle bir şeyin nasıl üstünde durmaz ilişki yaşamayı biliyor bunu mu bilmiyor, ikincisi ağlayan erkek bana itici geliyor ve korkutuyor genelde. Üzerinde duracak sevgilin maalesef canım ipe ipe hemde . Yanlış davranmış

Sanki korona geçirmis gibi anlatması peki🙄

linç yemeye geldim hanımlar
hpv pozitif çıktım ve eşimden geçti biliyorum çünkü benden önce yaşadığı ilişkiler vardı. test yaptırdım sonucun pozitif geleceğini biliyordum ama tipini merak ettim ve tip 87 yani düşük riskli
dr umla konuştum kolposkopi yapılması gerekiyor dedi ama hpv öncesindeki smear testim temiz çıktı.
şimdi dünyamı karartıp aman allahım kanser olacam diye gezerek stresten mi kanser olayım yoksa kontrolü olarak yaşayıp tedbir mi alayım.
aşı mutlaka yaptıracağım ve düzenli kontrole gideceğim.
şu an benim için en zoru gebelik düşünüyorum ve normal doğum yapamamak kısmı olacak.
evet linçleri bekliyorum

Back
X