Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .

Allah kabul etsin hayatım niyetini..bende başlıycamm..ben kuran kursunada gitmek istiyorum hafta sonları gayet müsaitim..çocukken gitmiştim bi yaz..unuttum...ahh yaaaa..ne diyim kendimeee...

evet yani allah türkçe desekte duyar sesimizi. kiiii ben arabım kızlar arapçayıda biliyorum :CüvCüv:
evet yarencim çok haklısın doğru söylüyosun canımbesmele çekmek gerekir ama sonrasında üzerinde besmeleyi 101 kere yazdığın kağıdı taşımak senide rahatsız eder aklın oraya gidicek sonuçta elin mahkum ne bilim yaaa pufffffff :CüvCüv:
namaz kılmayanın duası kabul olmaz diyo..biraz acımasız değilmi bu..yani Allh katında böyle değildir bence...bilmiyorumkismile
yaa bak işte ben böyle şeylere tilt oluyorum arkadaş olurmu hiç öyle şey yaaa namaz kılsanda kılmasanda allah kabul eder yada kıldığındada etmeyebilir niyetine bağlı bence böyle şeyler yani allah yazdıysa olur biz o isterse yaşarız güzellikleri yada felaketleri ben namaz kılıncamı hak kazanıyorum oyuna bilet kesiliyo sonra başlasın startttt ööle bişey yoooookkkkk namaz kılmak tabiki gerekli ama kılmayanlar yaşamasınmı şimdi???? :umursamaz: :CüvCüv:

yarende bildiğinden öte gördüğü bi metni yazmış sanırım buraya bizi bilgilendirmek için kopyalamış hepsine muhakkakki o da inanmamıştır yada onada yanlış gelen şeyler olmuştur. çünkü artık din adamları abartmaya o kadar alıştıki bi derde 40 olasılık deva sunuyolar birazda psikolojini rahatlatma amaçlı. bak ben bile mesela bi taş aldım doğal bi taş ismi aquamarine ve internetten baktım adı kahin taşıymış bunun 2 gündür kendimi kahin gibi hissediyorum kaydirigubbakcemile3 bana sorun söölim kızlarrr kaydirigubbakcemile3 :CüvCüv:

kızlar bazen okadar boş şeylerle ilgileniyoruzkiii
internet elimizde dışarı çıkamasakda birini bulamsakda herşeyi ondan bulup yapmak varken mesela kuran öğrenmek isteyen öğrenebilir mesela namazla ilgili sohbetler dinleyebilirsiniz bence pişman olmazsınız ben her hafta sonu gidiyorum bu aralr çok ihmal ettim hamilleikten dolayı ama bırakmıycam inş.

haklısın kontes.kimi diyor ya hayırlıysada hayırsızsızda olsun diye.eksik dua da eidlmmemi gerekmiş.hani olsunda nasıl olursa olsun derler mesela onun gibi.
Duaniz olmasaydi Allah size neden deger verseydi" (Ayet)

Kullarin sana beni sorarlarsa bilsinler ki ben onlara yakinim.Isteyenin istedigini kabul ederim.
Artik bana yönelsinler, benden istesinler." (Bakara 186)

"Kul, kötü bir istekte bulunmadigi, istegi aile bagini koparmaya yönelik
olmadigi ve acele olmadigi sürece duasi kabul olur." (Hadis)

"Dua ederken ümidi kesmeden sürekli istemek.
Kim israrli olarak kapiyi calarsa iceri girer." (Hadis)

Duada kararli ve israrli olmak gerekir.

vereliniortak kesinlikle doğru

Allah kabul etsin hayatım niyetini..bende başlıycamm..ben kuran kursunada gitmek istiyorum hafta sonları gayet müsaitim..çocukken gitmiştim bi yaz..unuttum...ahh yaaaa..ne diyim kendimeee...

istersen ben öğreteyım sana canım :) internet üzerinden dökümanlar hazırlayp sana
ulaştırayım :)

çok kolay zaten :) yeter ki iste :)

evt ay she.ne kadar yanlış ne kadar doğru bilmiyorum.tedavi bitkisel ilaç herley yam olsada dua olamzsa eksik olur bence.belki işimize yarra açısndna paylaştım

Mehaba arkadaşlar.. Benim de adet tarihime iki üç gün kala lekelenme oldu.. Adet oldum sandım, sonra bi daha gelmedi.. YAklaşık iki senedir bebek bekliyoruz.. Rahime yerleşme sırasında böyle kanama olabiliyormuş.. Ümitlendim.. Dün idrar testi yaptım, ikinci çizgi silik çıktı ama testin tarihi geçmiş.. Emin olmak içn bi tane daha aldım, başka marka ve tarihi geçmemiş, bu sabah yaptım, yine silik çıktı.. Eşime de söylemiştim, o da emin olmak için kan testi yaptıralım dedi.. Poliklinikte biraz evvel yaptırdık.. Negatif dediler.. Ama değerlerini göstermiyormuş.. Onu öğrenmek için dışarı gönderiyorlarmış.. Acaba hamile olabilme ihtimalim var mı.. Çok ümitlenmiştik.. Hatta bize Tüp bebek ya da aşılam gerekiyor demişlerdi..

kontes bende biliyodum kuran okumyı.unuttum inanabilyomuns.bakım bi kaç kere internetten artık işimemi gelemdi ne uğraşmadım geri bıraktık.ama rabbim onu unuttuğumz an kendini hatırlattıyor bize tekrardan.

evt ay she.ne kadar yanlış ne kadar doğru bilmiyorum.tedavi bitkisel ilaç herley yam olsada dua olamzsa eksik olur bence.belki işimize yarra açısndna paylaştım

anlıyorum canım dua tabii ki etmeliyiz ama bu dua işine çok hurafe
sokuluyor...yok öyle yok böyle diye

orda 100 kere okursan diyo Allah 100 kere saymıyo veya sen hadi 100 tane besmele
olsun diye hızl hızlı söyleyınce bitsin diye söyleyınce samimiyeti kalmıyo o duanın
içindne geldiği gibi hayırlısını isteyerek acizliğini bilerek dua et
Rabbim kalbinin atış sesini duyuyor seni duyuyor.....Seni senden iyi biliyor

aykiri bu duurmda bebek var gibi görünüyor ama kan testinde çıkmması şaşırttı beni beni

Evet ya ben de kesin pozitif çıkar diyordum, çok şaşırdım.. Hayırlısı olsun tabi.. Daha adet günüm geçmedi.. bir hafta daha beklicem inş. adet olmazsam tekrar yaptırırım kan testi. İnşallah hayırlısıyla vardır..Olabileceği ihtimali bile beni gözyaşlarına boğdu..Eşim çok istiyor, ben de Kafama takmıyorum sanıyordum ama galiba ben de çok istiyormuşum...

Karasucum teŞekkÜrler ...ama ne zaman geleceĞımız bellı deĞıl ŞÖle bı dÜŞÜndÜk nasıl olur gezsek dıye...amasyayı gorduk tek samsun kaldı yakınlarda...ınsallah bı gun kısmet olur...

Karasucum teŞekkÜrler ...ama ne zaman geleceĞİmİz bellİ deĞİl ŞÖle bİ dÜŞÜndÜk nasıl olur gezsek dİye...amasyayı gorduk tek samsun kaldı yakınlarda...ınsallah bı gun kısmet olur...

tinkerimmm ne zaman gideceksiniz samsuna?? ben izin aldım haftaya 5 gün samsuna gidiyorummmm!!! annemin dizinin dibine oturup keyif yapıcammmmm hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
kızz aynı zamanda gitsek de görüşsek ne harika olur dimiiiii opuyorumnanaktan

bende hurafelere inanmıyorum..bi kere kuranın mealinde hiç sayılara rastlamadım..niyet niyet niyet..her ibadette yapılan her işte niyet çok önemli bence..elinden geleni yapıp,düzgün bir insan olduktan sonra gerisini allaha bırakıp tevekkül etmek lazım...dua kabul olur olmaz o allahın bilecegı ıs tabıkı...ama samimiyetle yapılan her dua allah katında kabul oluyo..ben kendımde cok yasadım bunu...a.s

evet ne guzel olur da bız yaz donusu mu gıtsek dedık bılmıyom kı....sen de samsunlumusun...ne guzel...

kesinlikle canım katılıyorum size...bu konular çok hassas öyle hemen hüküm veremeyiz...
bende elimden geldiğince namazlarımı kılarım ama bazende kaçırırım öle olmasına ragmen dualarım çok defa kabul olmuştur...o kadar çok yaşadımki bunu...o yüzden duanın içten kalpten inanarak yapılması çok önemli...sonuçta Allahın nimetleri o kadar engin o kadar zenginki...yeterki istemesini bilelim....
yani diyecegim o ki duanın kabulünü namaz kılıp kılmamakla ölçmemek lazım...

evet ne guzel olur da bız yaz donusu mu gıtsek dedık bılmıyom kı....sen de samsunlumusun...ne guzel...

ewet bende samsunluyum....ay canım valla haftaya gidemesenizde gideceginiz zaman bende samsunda olsam gerçektende buluşurduk ve harika olurdu :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…