Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
sağol mercan evtt cnmm.bendede kist var diye 3 ay doğum kontrol hapı içmiştim.en son gititğimde yok dedi kist filan sonraki ayda hamile kaldım işte

ayy sorma bende sevmiyorum ama mecbur kesinlikle katiyyen izin yok erkek doktora...
sende amma nasipliymiş bütün doktorların yakuşuklu:))

kızlar ben çıkıyorum azıcık işlerim var , onları halledeyim...gelirim yine

tamam tatlım görüşürz yine sana kolay gelsin balımmm opuyorumnanaktan

anammmm ne yakışıklı off diyorum offf...ben bu doktora gitcem desem varya eşime vurur beni vurur :))))

CANIM BENDE SENİN İYİ NİYETİNDEN HİÇ ŞÜPHE DUYMUYORUMM.TEŞEKKÜR EDERİM SÖYLEDİĞİN İÇİNN... yerimseniben

.

Gebe kadınlarda hamileliğin 24 ile 28. haftası arasında tarama testi yapılabilir. Tarama için gebe kadın günün herhangi bir saatinde 50 gram glukoz içer ve bir saat sonra kan şekerine bakılır. Eğer kan şekeri 140 mg/dl ve üzerinde çıkarsa gebe diyabeti olabilir denir ve 100 gramlık şeker yükleme testi yapılır. Kan şekeri 140 mg/dl altında çıkarsa gebe diyabeti yoktur denir.
Kan şekeri 140 ve üzerinde çıkanlarda 100 gramlık OGTT (şeker yüklemesi) testi yapılır. Bu test sırasında açlık, 1, 2 ve 3 saat sonra kan şekerine bakılır. Bu saatlerde ölçülen kan şekerlerinden ikisi aşağıda verilen değerlerin üzerinde çıkarsa gebelik diyabeti vardır denir.

Açlık (0. Dakika) 95 mg/dl
1 saat sonra: 180 mg/dl
2 saat sonra 155 mg/dl
3. saat 140 mg/dl

saol canım ben 50 gr yptırdım ama benim epey yüksekmiş ya
sanırım 100 gr isticek dr :sinifsinif:

ayşeeeeee
lütfen sonucuma bakıp yorumlarmısın
galiba yüksek çıktı yaeyvahedigeldismile

canım 163 çok olmasada yüksek bi değer doktorun seni diyete yönlendiricek
iyalnız bu şeker testi önemli biliyosun onun için hastaneye olmasa bile
sağlık ocağına bi göster istersen....ama diyet yapman lazım bilmiyorumkismile

canım benim çok saola.s.
ben hayatım boyunca diyet yapmadım hele şimdi dahada zor olacak eyvahedigeldismile
neyse öğleden sonra izin alabilirsem dr uma gidip göstereyim yoksa rahat edemem senağlama

canım benim çok saola.s.
ben hayatım boyunca diyet yapmadım hele şimdi dahada zor olacak eyvahedigeldismile
neyse öğleden sonra izin alabilirsem dr uma gidip göstereyim yoksa rahat edemem senağlama

tabii canım en güzeli ama heme diyetede yönlendirmeyebılır bide 100 gr lık
test ister ondna sonra bişey söyler sanırırm

daha sonrada spor ve diyet öneriyorlar canım :) oda olmasa insülin iğnesi vurunuyorsun
sanırım hergün bilmiyorumkismile ama hergünmü emin değilim

ama üzülme bak çaresi olmayan bişi dğeilki doktoruna sor dahada rahatlıcaksın :)))

Son düzenleme:

anladım canım
allahtan tedavisi mümkün

slm gusellerım bıraz once eve geldımmm
tam kan verdım , ıdrar verdımm , yuklemem yapıldı , tetanoz aşımı vuruldum geldımm ama oldum yorgunluktannn... 1.5 tan snra eşim alacak dr umuza fakslayacak ama lab. da açlık kan şekerım çıkmıştı 80 ıdı o da ıyıymış. tabıkısı dığerlerı hakkında yorum yapamıyorum bılmıorum çünku bakalımm ne olurr ... inş. hepsi ıyıdırrr..

artı kadın doğum uzmanı eşimın arkadaşı saolsun tahlıllerı verırken ıstersenız mert kağana a bır bakalım dedı benden de kaçar mı tmm dedım.. bebeğim 23 gunde (528 gr ıdı) 780 grama çıkmış maşallahhh pıt pıt kalpciğinı de gordum allahım nazarlardan korusun cumlesınınkını içinde de benım bebeğimı :Saruboceq:

şimdık de azcık bır şeyler atıştıracağım çnku acıktımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm cokacimcoook

ayyy idill bana ne güsell bi en bullmuş ama emoşş kapmışşş

hoşşgelldinnnnnopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan bugün topigimizde sess seda yok kimseciklerdennn :2: ohh maşallahh sana ve bebişineeeeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…