Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
beren35 canım sana katılıyorum çalışınca ev hanımlığı zor plansız iş yapılmıyo ben hergün hemen hemen herşeyde plan yapıyorum yoksa yetişmiyo akşam eve gidince yemek yaptıktan sonra eşim gelene kadar bi iş varsa hemen onu yapmaya çalışıyorum biriktirirsen olmuyo ama insanda sıkılıyo bi zaman sonra hergün aynı şeyler bende ebrulinin dediği gibi bazen ev oturmaları yapmak istiyorum öğlene kadar uyumak istiyorum evimin canı çıkana kadar temizlemek istiyorum zemuszemus

Şunu okuyun çok saskınım yaaa 14 yaşında bakire ama 5 aylık hamile
Aydın´da, 14 yaşındaki E.T. geçen hafta annesine şişmeye başlayan karnının sürekli ağrıdığını söyledi.

Bunun üzerine E.T.´yi özel bir hastaneye götüren ailesi, kızlarının 5 aylık hamile olduğunu öğrenince şoke oldu. Bu arada E.T.´nin bakire olduğu da ortaya çıktı. Hastane yönetimi konuyu jandarmaya bildirdi. Jandarma tarafından ifadesi alınan E.T.´nin babası S.T., ``Kızımın hamile kaldığı söylenen tarihlerde eşimle ilişkiye girmiştik. ılişki sonrasında da spermleri sildiğim bezi de banyoya atmıştık. Kızım o bezi vajinasına sürmüş olabilir. Başka bir erkekle ilişkiye girmesine ihtimal vermiyoruz’’ dedi. E.T.´nin psikolojik tedavisinden sonra Aydın Cumhuriyet Savcılığı´nda ifade vereceği bildirildi

ay inanmıyorumyaaa çok kötü bişey Allah düşmanımın başına vermesin Allahın işi ol deyince oluyo işte biz afedersiniz kıçımızı yırtsak boş

evet ya bencede parayada yazık

bence belirtiler kendini iice belli ettiyse kanda 1 gün bile olsa çıkıyor.Hastasına kadar belli oluyor kızlar.Stres olmaktansa 20 tl az olamamakla birlikte bir test için değer

ay inanmıyorumyaaa çok kötü bişey Allah düşmanımın başına vermesin Allahın işi ol deyince oluyo işte biz afedersiniz kıçımızı yırtsak boş

Evet canım sok oldum yaaaa Allah ol dedıkten sonra olmayacak bişi yoktur

:1shok::1shok::1shok: ay bezin üstünden nasıl bulaşır ya spermler dış ortamda ölmüyormu ay ne ilginç Allah korusunnnnnn

ya kzılar mantıklı geliyo mu size.Millet içer spermleri yaşatmaya çalışıyor bunlar silecek orda maşallah yaşıyacak hatta döllensin bari.Sonra bu silecek içeri kaçacak spermler döllenecek vay yavrum vay.SAçmalık tümüyle. Başka bişey var bunda. Millet spermleri içerde yaşatamıyo bunların maşallahı var dışarda üreme olcak nerdeyse.

şenay tinkerbell in çıkıyosa benimde çıkar dedimdi ya:kedi:
adet geçsin bi kaç gün öle yapcam hehe
sende çalışma konusunda bendensin valla. evlendikten 1ay sonra dükkan açtık biz. bütün bileziklerimi bozdurmuştum 1tanede arabamız vardı onu satmıştık..3ay sonrada ben işe başladım başka yerde. ay o 3ayı anlatamam temizlik manyağı olmuştum
e yapcak bişi yok bide kilo almıştım can sıkıntısı bsürekli bişiler yiyom sigara içiyom falan
dükkanı borçla açtık tabi. benim çalıştığım evin masrafını görüyodu eşimin çalıştığıda işyeri giderlerine yatırıma kayıyodu. hamileydim 7,5 aya kadar çalıştım bide son aylarım yaza gelmişti evle durak arası uzaktı yokuştu bide. yolda herkes beni durdurup su veriyodu yiyecek veriyodukaydirigubbakcemile3
doğum yaptım 2yıl oğluma baktım. bebek olunca çabuk geçiyo zaman anlamıyosun. aynı yerde tekrar işe başladım oğluma annem k.validem ablam baktılar saolsunlar.. 7sene de öle geçti. ordan ayrıldım kendi işimize geçtim çünkü işyerimiz büyümüştü artık. ve muhasebe finans a güvenilir biri lazımdı eşim transfer etti beni buraya:lepi:
çokta memnunum rahatım yerinde şükür. 3yıldırda burdayım işte. şükür:Saruboceq:
ay hayat hikayemi anlattım ya:roflol:

Gebelikte Folik Asit kullanımı...

Folik Asit, yeşil yapraklarda yaygın olarak bulunan, bebekte sinir sistemi hastalıkları riskini azaltan, hücre büyümesi ve organ gelişiminde rol oynayan bir B vitaminidir (B9). ınce bağırsakta emilir, karaciğerde metabolize olur. Vücudun tüm biyolojik olaylarında yer alan DNA ve kan hücrelerinden alyuvar oluşumu, aminoasit metabolizması, hücre büyüme ve yenilenmesi için dışarıdan vücuda alınması gereken önemli bir vitamindir. B9 vitamini (Folik Asit) depolamaz. Genellikle vücut rezervleri bir kaç ay için yeterlidir ve dolayısıyla vücut için daimi folik asit kaynağı yoksa eksiklik yaşamak çok kolaydır. Doğum kontrol ilaçlarının kullanımı sırasında ve sara (epilepsi) tedavisinde kullanılan bazı ilaçlara bağlı olarak da Folik Asit eksikliği gelişebilir.

Folik Asit suda eriyen bir vitamin olup, eksikliğinde"pernisyöz anemi"denilen bir kansızlık türüne yol açtığı bilinmektedir.

Başlıca Folik Asit yönünden zengin besin maddeleri ise şunlardır:
Fasulye, fındık,ceviz, yumurta sarısı, tahıllar, mercimek, kuşkonmaz, ıspanak, yer fıstığı, portakal, tahıl ekmeği, marul, brokoli gibi yeşil yapraklı sebze ve tahıllar.

Ancak, ışık, ısı ve gıda işleme folik asiti kolayca yok edebilir, dolayısıyla, azami yararı sağlayabilmek için sebze ve meyveleri taze olarak veya mümkün olduğu kadar az pişirilmiş şekilde tüketmek en iyisidir.

Fetal Sinir Sistemi gelişiminde Folik Asitin önemi
Konsepsiyondan sonraki 22-28. günlerde embriyoda nöral tüp oluşur ve kapanır. Nöral tüpten daha sonra omurilik, beyin ve kafatası gelişir. Nöral tüpün kapanmaması sonucu nöral tüp defektleri (NTD) oluşur.Fetal gelişimin ilk günleri, pek çok hasta henüz gebe olduğunu bile fark etmeden önceki dönem olduğu için, folik asit tedavisine gebeliğin birinci ayından sonra başlamak NTD'ni önlemek açısından fayda sağlayamamaktadır. Bu nedenle Amerikan Halk Sağlığı Servisi gebe kalma ihtimali olan her kadının günde 400 μg (mikrogram) folik asit almasını önermiştir. Yapılan araştırmalar sonucu gebe kalmadan önce ve gebeliğin ilk aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) alınan folik asitle, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarının yüzde 70 oranla azaldığı gözlenmiştir.

Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, gebeliğin 2-12. haftaları arasında yeterli miktarda alınamazsa özellikle beyin ve omurilik ile ilgili anormalliklerle birlikte doğumsal gelişim bozuklukları gösterebilir. Omurganın kapanmayarak açık kalması (spina bifida), beyinin gelişmemesi (anensefali), beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması gibi (meningomyelosel) en sık rastlanan sinir sistemi hastalıklarını oluşturmaktadır.

Son yıllarda gebe kalmadan önce folik asit kullanmaya başlayanlarda nöral tüp defekti oluşumunun daha az olduğu, önceden nöral tüp defektli doğum yapıp folik asit kullananlarda da nüks olasılığının azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Ülkemizde Folik Asit kullanımına ilişkin çalışmalar
"Türkiye'de Konjenital Malformasyon Sıklığı, Dağılımı, Risk aktörleri ve Yeni doğanların Antropometrik Değerlendirmesi Araştırması-1993" sonucunda ülkemizde NTD'nin binde 3 sıklığında görüldüğü saptanmış ve Türkiye'de sık görülen konjenital anomaliler arasında olduğu belirtilmiştir. Ülkemizde yapılan bir araştırmada daha önce NTD'li çocuk doğurmuş 190 kadına gebelikten en az 2 ay önce başlayıp en erken gebeliğin ikinci ayına kadar folik asit (5mg/gün) verilmesi sonucu NTD'nin tekrar etmediği izlenmiştir. Aynı çalışmada daha önce NTD'li çocuk öyküsü olup folik asit kullanmayan hastalarda NTD %4.04 oranında tekrar görülmüştür.

NTD ile Folik Asit ilişkisi bu kadar net olmasına rağmen üreme çağındaki kadınlarda konuyla ilgili bilgi eksikliğini gösteren ülkemizde yapılmış çalışmalar mevcuttur. Son bir yıl içinde doğum yapmış 818 kadının dahil edildiği bir ankette katılımcıların sadece % 22'sinin folik asitle ilgili bilgisi olduğu görülmüştür. Aynı çalışmada hastaların %13'ü folik asit ile NTD bağlantısını bildiklerini söylemişlerdir.

Epilepsi (sara) hastası gebelerde Folik Asit kullanımı ve dikkat edilecek hususlar
Epilesi hastası gebeler Günde 1 mg Folik Asit mutlaka almalıdırlar.
Epilepsili gebelerde Folik Asit yüksek dozlarda kullanıldığı takdirde, karaciğerde mikrozomal enzimleri indüklemek suretiyle antiepileptik (karbamazepin, valproik asit, fenitoin ve fenobarbital gibi) ilaçların etkinliğini azaltmaktadır. Diğer taraftan ise antiepileptik ilaç alan kadınlar Folik Asit eksikliği gelişimi açısından risk grubundadırlar. Bu nedenle epilepsili hastalarda Folik Asit dozu iyi ayarlanmalı ve sıkı takip edilmelidir. Antikonvülzanlar aynı zamanda 1-25 dihidroksi-kolekalsiferol oluşumunu azalttıklarından, bu ilaçları alan kadınların günde 1 mg Folik Asit desteğinin yanı sıra D vitamini almaları önerilmektedir . Ayrıca antiepileptik ilaç kullanan gebelerde doğum öncesi kanama riskinin yüksek olduğu hallerde yeni doğanın hemorajik hastalığı açısından dikkatli olunmalıdır.

Folik Asit kullanımı ile ilgili öneriler;

1. Folik Asit kullanımına gebe kalmadan 6-8 hafta önce başlamalı ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca sürdürülmelidir.

2. Gebelik planlayanlar folik asitten zengin besinleri tüketmeli ve bunları fazla pişirmekten kaçınmalıdır.

3. Günlük 400 mikrogram (0.4 mg)Folik Asit alımı yeterlidir.

4. Daha önce nöral tüp defektli gebelik öyküsü olanlarda doz 4000 mikrogram / gün (4 mg /gün) olarak planlanan gebeliğin en az 3 ay öncesinden verilmeli ve gebeliğin ilk 12 haftası boyunca aynı dozda sürdürülmelidir. Bu gebelerde tek başına folik asit içeren ilaçlar tercih edilmelidir.

5. Antikonvülzan alan kadınların günlük folik asit alımı 1mg'a yükseltilmeli ve antikonvülzan düzeyleri dikkatle izlenmelidir.

6. Gebe kalmadan önce Folik Asit kullanmayanlar da, gebelikleri farkedildiği anda folik asit başlayıp, 12. haftaya kadar sürdürmeli ve lohusalık döneminde de devam edilmelidir
.

bence belirtiler kendini iice belli ettiyse kanda 1 gün bile olsa çıkıyor.Hastasına kadar belli oluyor kızlar.Stres olmaktansa 20 tl az olamamakla birlikte bir test için değer

canım yaa sen hamilesin bişey sorucam benim göbeğimin tam alt tarafı hani bi çizgi varya yatay tam orası çok sert hatta semsert acama tuvaletim vardır onmıdır acaba dedim ama tuvaletim yokkende öyle son bi kaç gündür böyle sizdede oldumu böyle sertlik yoksa normal herkeste olabilirmi hamile arkadaşlar sizde yardımcı olabilirmisiniz

canım mantıklı gelıyo çünkü ben hastanede çalışırke kadın dogumda bu tarz olaylara çok sahıd oldum anlatayım sızlere bak

:1shok::1shok::1shok: ay bezin üstünden nasıl bulaşır ya spermler dış ortamda ölmüyormu ay ne ilginç Allah korusunnnnnn

evet çok ilginç ama buna benzer hikayede ben biliyorum.. hamam muhabbetini duydunuzmu bilmem. hikayeyi anlatim
kadın erkek farklı saatlerde aynı hamamı kullanıyolar.. erkekler hamamı kullandıktan sonra
hamam temizlenmiyo. kadınlarda hamamı kullanıyolar. genç bir kız farkında bile deil hamile kalıyo. karnı büyüyünce dr.da çıkıyo ortaya 4aylık bebek. ama bakire. kız düzensiz adet gördüğü içinde adetin geçtiğinin farkında deil. ve bebeğin kimden olduğuda belli deil. ama doğuruyo kız bebeği.. allah korusun yani. o yüzden wc lere bile girerken kesinlikle klozete oturmam ben. :1no2:

ayyyyy daha nelerrrr Allah korusunnnnn...ben zaten huylu pimpirik biriyimdir hayatta dışarda kullanmam lavaboyu başkasının evinde bile asla..hele bunu duydum şimdii patlasamda girmem :)))

ben kadın dogum hastanesı var burda orda çalışıyodum bır kız geldı daha 1mı 2mı ay önce kıst amelıyatı olmus kontrole gelıp gıdıyomus neyse geldı doktora bu kasıklarımda agrım var dedı amleıytala ılıglı olabılırmı dedı doktorda bakalım dedı bır baktık kı bebek var içerde bız sok doktorla sonra tekrar baktık tekrar aynı görüntü doktor dedıkı kıza kalk gel konusalım neyse ıçerı aldı kızı dedıkı sen hamılesın kız neee dedı olamaz dedı nasıl olamaz kızım dedı ultrasonda bebek görünüyor dedı ama nasıl olucakkı ılıskıye gırmedım ben dedı ben orasını bılemem dedı doktorda sonra yıne bakalım dedı bekle bıraz dedı tekrar aldı masaya tabıkı yıne bebek var hemde 2.5 aylık olmus hareket edıyo içerıde ultrason kagıdını çıkardı verdı kıza bak dedı sonra kızda anlattı bız dedı sevgılımle sürtünme yoluyla sevıstık ama ılıskı olmadı sadece dısa bosaldı zaten kızım dedı neyse bakıre kız ama hamıle doktorda aldırmak için 1 haftan var dedı aldırdı kız tabıkı eeee aldırdıgın için kızlıgı bozulmus oldu yanı bu tarz olaylar çok bazen spermler çok hareketlı oluyo ve oradab içerı geçebılıyorlar bunu unutmayın

canım o kısım sertleşiyor ama ilerleyen hamilelik dönemlerinde.Plesantanın oluşması ve rahmin yukarı çıkmasıyla birlikte.Ama bu sertlik oluşması için bebişin biraz büyümesi lazım.Sonra iice yukarı çıkar göbeğine kadar elini koyunca hissedersin sanki balon şişirilmiş içerde.Seninki tuvaletinin gelmesinden olabilir canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…