Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
bilmiyorum ama çok sinirliyim

şekerim ben bılıyorum o olayı yaaa

benım eskı msn mede yaoptılar ööle

sadece gırebılıodm ne sıfre değiştirebılıorm ne bısı

sonra tamamen gıttı...bence tum kişi listenı msn penceresıdnen kişileri al deip

masaüstüne kaydet sonrada kendıen yenı bı adres ac ve hepsını oraya yukle

baska yapılck bısı yok sanıormm

AKLIMIZDA BULUNSUN :)

GEBELİKTE TROMBOSİTOPENİ

Gebelikte trombosit sayısında azalma ile sık karşılaşılır. Gebelikte ortaya çıkan trombositopeniler, yalancı trombositopeni (psödotrombositopeni) olasılığı uzaklaştırıldıktan sonra, üç grupta toplanabilir:

Gebelik trombositopenisi (ing. gestational trombositopeni).
Gebelikle bağlantılı diğer trombositopeniler: Preeklampsi ve HELLP sendromu.
Gebelikten önce var olan ya da gebelik sırasında başlayabilen trombositopeniler: İdiyopatik trombositopenik purpura (İTP), Trombotik trombositopenik purpura (TTP), Hemolitik üremik sendrom (HUS) ve diğer trombositopeni nedenleri (örn. kemik iliği hastalıkları).

yavrum nedir bu...
Anlamadım benn...
Tıbbi terimler malummm... :26:

günaydın kızlaarr :))
günaydın canım
:26::26::26::26::26::26:trombositi nasıl önleyecez peki

BUNU DA İLK KEZ DUYYORUMM

Gebelik trombositopenisi

Buna “gebeliğin gelip geçici trombositopenisi” de diyebiliriz (ing. incidental). Gebeliklerin yaklaşık % 5 inde görülür. Genellikle gebeliğin ikinci ve üçüncü üç aylarında ortaya çıkar. Kanamaya yol açmayan hafif bir trombositopenidir. Trombosit sayısı 70,000 – 100,000 üzerindedir. Hastanın gebelikten önceki öyküsünde trombositopeni yoktur. Ancak, bazen bir önceki gebelikte de hafif trombositopeni saptanmış olabilir. Doğumdan sonra kendiliğinden düzelmesi kuraldır. Bebekte trombositopeni yapmaz.

Trombosit sayısını yükseltici bir tedavi gerekmez. Bununla birlikte hastalar bir kanbilimci tarafından izlenmelidir. Çünkü hafif bir trombositopeni şeklinde başlayabilen daha ciddi bir hastalık (örn. İTP, TTP), aylar ilerledikçe doğumda kanama yaratabilen daha ağır bir trombosit düşüklüğüne yol açabilir. Bu nedenle, “gebelik trombositopenisi” tanısı konmuş olsa da, trombosit sayısı gebelik boyunca dikkatle izlenmelidir.

Gebelik trombositopenisinde doğum sırasında epidüral anestezi uygulanabilir mi? Trombosit sayısı 50,000-80,000 in üzerinde ise evet! Daha düşük trombosit sayılarında oluşabilecek kanamalar omurilik yönünden çok tehlikelidir

valla benim dr.um çok yüzeysel...ayrıntılı test istemiyoki hiç..
Kan pıhtılaşmasınıda ikili test için gittiğimde söyliycemmm...
Bakıyım ne diycekk... :26:

herkese günaydın dün akşam saat 9.30 işten çıktığımdan o kadar yoğundum ki ve yorgundum ki kimseye iyi akşamlar diyemedim kusura bakmayın arkadaşlar

burda cok fazla kişi bebegını kaybettı
belkıde bu bariz olmayan ama bakılsa anlaşılcak sebeplerdendir diye diyorum
tekrar tekrar yaşanmasın diye...insan ne yapıcanı neyı arastırıcanı şaşırıyo
kimseler yaşamasın inşallah kimseyi de korkutmak istemıyorum neden hemen öyle
anlıyosunuz ki
iyi niyetle yazıyorum paylaşmak adına
yazmam bir daha

herkese günaydın dün akşam saat 9.30 işten çıktığımdan o kadar yoğundum ki ve yorgundum ki kimseye iyi akşamlar diyemedim kusura bakmayın arkadaşlar

günaydın canım

canımmm benimm yaaa evet merak ettim seni bugün yoktun hiçç neyseki önemli bişiler yokmuşş
tatlım kanı sanırım adet olamadıgın için verdin ki iyi yapmışsın bi sorun falan varsa hallederler hemen.tüp bebek olayına gelince canım sanırım senin içinde en iyisi biraz uzak kalmak hiç degilse sonuçlanana kadarallahım hakkınızda hayırlısı neyse onu versinn inşallah. sedef ablanın dedikleride çok dogru kendine bi ugraş bul canım mesela kursa falan yazılabilirsin hiç degilse oyalar seni birazz

günaydın yordun bir savaşcı olarak gelen kredi isteyen müşterilerle uğraşıyorum yorgunluktan ölüyorum sen nasılsın

iyiyimgülüm kolay gelsin sanaa...sabrett bakalımm bu sıkıntılarınn sonu inşallahgüzelolcakk bbebeğini kucağınaaldın mı bu günleri sıkıntı saymıcann ahhh ahhhhhhhhhh içim yanar yanar yanarrrrr...kızlar ben denemeye devammediyorum ama olmuyoo bu velet yaaa allahım çok aratmadan versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…