Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .

ne oldu idil biliyomusun ??

budakı pek çok bebek kaybeden anneye yarayacak bı bılgı paylastım ve elif ayse paylasma
korkuyorum ben dedı..bende hayır elif ben bılgı olsun dıye paylasıyorum ınsan ne yapacagını
şaşırıyor sende kaybettın bılırsın kımseyı korkutmak gibi bi nıyetım yok dedim.
elif de ama ben genede korkuyorum kafayı takıyorum dedi bende korkutmka ıstemıyodum ama
korkcak olduktan sonra herseyı ama herseyı kafaya takıp korkabılırsın kendınle ılgılı bı mesele
kafanı böyle seylere takma dedim...sonra alttan aldım küs kalmak falan ıstemedım şakayla karısık
takma kafana bunları hee falan dedım güldüm ve kafaya takmadım ve bugun foruma gelip bi bakıyorum
ki tavşan dağa küssmüş dağın ahberi yok....elif benım yuzumden gelmıyormuş siteye
dostluklarımız pamuk ipliğine mı bağlıymış bu cümleyı benım söylemem gerekırdı

elif dostlukalrımız pamuk ipliğine mı bağlı kı sadece bılgı amaclı paylastıgım bıseyı kafaya takıyor
ve ben alttan aldıgım halde foruma benım yuzumden gelmıyorsun
hamılesın üzülmenı ıstemem kımseyı uzmek ıstemem hatta yelız bana sordu msn de ayse napiosn
sen haklısın diye...yeliz olsun dedım kımseyle küs kalmak ıstemıyorum hem nolcak ufak bı mesele bu
hemde elif hamıle bı de bunu kafaya takmasın ben alttan alayım dedim
hamıle kalmadan önce her bilgiye nasıl da ac nasılda arastırır durumdaydık halbuki kisme bunu da
yazmayalım demiyordu...ama sonra ıs degıstı görmek ıstemedıgı seyle yazılmıycaktı
koskocaman aşk olsun sen rahat rahat gel ben gelmeyım bu sıteye
kimsenın korkacagı seyelr yazmayım çok üzgünümm

ben...ben ıkı tane bebegımı kaybettım hemde kucagıma gelmesine çok az kalmısken
ınsan neyı arastıcagını hangı doktora gıdecegını şaşırıyo
sızlerde henuz hamılesınız yasayan her ınsan ölme rıskını beraberınde taşır bunu kım yalanlayabılır ??
Allah ım kımseye yasatmasın kımse yasamasın karasu hatıce pempe ben bebegını kaybeden diğer
insanlar çok mu kolay atlattı o donemlerı zannedıyorsunuz...Allah bılır burada bebegını kıskandıgımı
nazarlayabılecegımı dusunup anlatmayan ınsnalarda vardır....Allah şahidim olsun ki
kimse hakkında hayır dılemekten baska yaptıgım bısey yok...gene de herkesten özür dilerim
varlıgımla kımseye rahatsızlık vermek istemıyorum...buradan gitmek istemıyorum ama yüzsüz gibi gelip
yazamam artık bile bile rahatsızlık veremem kimseye ara ara gırer okurum belki affedın
merak ederim sizleri çünkü...meğer ne kadar bağlanmışım buraya ağlayarak yazıyorum bunları..
böyle veda etmek istemezdim.....hoşçakalın

ayşecimmm!!!!!
sana sadece şukadar söylüyorumm..
rica etsem o günkü paylaşımından sonra AYŞE PAYLAŞMAMI DEDİMMM....
yoksa AYŞE YAZDIKLARINLA BEN İLGİLENMİYİM KÖTÜ BİŞEYSE KAFAYA TAKARIMMI DEDİMM...
rica ediyorum bi geriye dön bak..

bu kadar trajik yapmayın ayrıca olayları..hiç hoşlanmam ben girmiyim sen gir falann...
benle konuşmak istemwesende senin burda başka arkadaşın yokmuuu.yapmayın nolurrr...
saygı beklerdimm.emin ol ben böyle bişey paylaşsam ve sen bana desenki elif ben okumıyım kafaya takarım şimdi..tamam ayşe sen bilirsin derimm.kürtaj oldun..ve bu hamileliğinde fazlasıyla pimpiriklisin derdim...
bunlar bana çocukluk gb geliyorr.saygı beklerdimm.saygııı...çok basit bişeyy...SAYGI...iki kelime sen bilirsin elifff....
çocukluk yapmayalımm...ağlayacak bişey yok ortada..ben karasunun gelmemesindende çok ekilendimm.bunuda yazdımm.niye bunu kaale almadımm..
yapmayın Ayşecimm...
lütfen yapmaa..
ben bu kadar bencil bi insan değilim.sırf ben pimpirikleniyorum diye senin diğer arkadaşları bilinçlendirmeni engellemem..
kendine iyi bak canımm..hoşçakal....

yavyum ve ayşe...
ben ayşenin yayınladığı yazıyı görmedim. hakikaten içeriği ne bilmiyorum ama, anlattıklarına bakarsak hak vermemek elde değil.
kızlar en acısını belki eyşe yaşadı içimizde. en büyük bebek onunkiydi ve o bebekle geçirilen her gün anne için daha zordur.. yawyum biraz daha hassas bu konularda ama, biraz geniş düşünmek lazım.
ben burdan kimsenin gitmesini istemiyorum. küslük olsunda istemiyorum. ayrıca tabiiki herkes bilgi mahiyetinde herşey paylaşabilir, hepimizin kültür sewiyesi belli. kimse içimizden herhangibirinin kötülüğünü istemez bunada eminim. boş-anlamsız yazılarda yayınlamaz...
gelin uzatmayalım bu konuyu, yawyum alınganlık yapma sende. bu konularda zayıf olduğunu bende biliyorum ama artık annesin sen canım. en güçlü olman lazım...haksız mıyım?

elif ben sana saygı duydum ve alttan aldım uzatmak istemedım olayı
ama senın ayşeyle yazıştıktan sonra soğudum demen çok üzdü beni....halbuki ben sorun kalmadı
sanıyordum....
her yazdıgımı ölçüp biçip tartıp yazıyorum yanlış anlaşılmamak için...
birde üstüne bu.
hiçbişeyi trajik hale getırmedım ve cocuklukta yapmadım buraya ben varım diye gelmeyen
yazdıklarım yüzünden soğuyan sensın elif özrün kabahatınden büyük çocuklugu sen yaptın ilk..
karasuya hepimiz çok üzüldük burda baskalrı ıcınde uzulduk onlara bakıp gelmeemzlık yapmadın
hıconun ıcın kaale almadım..ve direk bana yapılan bir söylem vardı

aaa kızlar noluyor sizlere böyle yazdıklarınızı görünce çok üzüldüm valla ufacık konular büyümüş olay olmuşş.ortada hiçbişey yok kızlar ayşecim sen de hepimizi gibi gelip bilgilerini paylaştın burda ne var bunda canım hepimiz paylaşıyoruz yeri geliyor şöle böle bu topiğin adı zaten birlikte soralım birlikte cevaplayalım.kızlar elif oyüzden mi gelmiyor dediklerinde ben değildir o konu halloldu demiştim oyüzden olduğu aklıma bile gelmemişti.elifcim sende alınganlık ediyorsun bence,sonuçta ayşe iyiniyetiyle bilgilerini paylaştı kiii hepimiz okuyalım ona göre tedbirlerimizi alalım diye.kimse bunu yanlış bulmadı sen hariç..biz burda sadece sohbet etmeye değil bişeylerde öğrenmeye paylaşmaya geliyoruz.sende daha yeni hamilesin yanlış anlamış olabilirsin ama ogün konu tatlıya bağlandı tekrardan topiğe gelipte ayşeye kırıldım topikten soğdum demen çok ama çok yanlışböylece ayşeyi ağır bir suç yüklemiş oldun ayşecim lütfen canım biz senide elifide çok seviyoruz.sende hemen gelmem falan deme böyle bizleri özlemezmisin kızz biz sen olmadan naparız topiğimiz profsuzmu kalsınkaç zamandır burdayız böyle küçük saçma sapan olaylar için kimse burdan gitmemelibencede çocukça davranışlar bunlar.ben bu konunun tatlıya bağlanıp artık kapanması taraftarıyım.çok üzüldüm gerçekten.şuanda elifinde,ayşeninde morele ihtiyacı var hepimizinde.hadi kızlar uzatmayın artık şu önemsiz konuyu..

Ayşeeee ve Yavrummm

Noluyoruz kızlar ya okuyunca çok üzüldüm bu topik dostluklarıyla bugün 10.000 sayfalarda ne elifsiz ne ayşesiz olmaz!
Pembenin dediği gibi aramızda belkide en büyük acıya ayşe sahip. çok yaklaşmıştı bebegine ama Rabbim izin vermedi bu yüzden de paylaşmalı bencede hepimiz için.
Elifim sende çok hassassın aslında hamile olan herkes ilk 3 ay bu sedromu yaşıyor ya bebege bişi olursa ya kaybedersem korkusu
ki benimde ilk zamanlarımda ayşe ile böle bir konuşmam olmuştu ayşem hatırlarsın. O zmnlar çok takılmıuştım ama sonrasında seni daha iyi anladım
Şimdi lütfen ne ayşesiz nede elifsiz bir topik istemiyorum yoksa bende giderim baakkk

ayşem ağlama sakın kıyamam sana zaten birçok şeye üzülüp sıkıntı çekmişsin birde böyle şeyleri kafaya takma.bak yatacaktım tam tekrar geldim sana yazmak için.canım benimmm hiçbirinizin bir suçu yok fatoşumda haklııı ikinizsizde olmaz

bu arada ben okudum yazılanıda kızlar. bence böyle bilgiler tam bizlik. anne olucaz biz. herşeyi bilmemiz lazım. o kadar bilmediğimiz şey var ki... ben şahsen bilmiyordum diyerek bir bebek kaybetmek istemem.
ayrıca çocuğumada bilmiyorum cevabı vermek istemem. bu hatta benim en büyük korkumdur. sorularıyla nasıl başa çıkıcam korkusu.
neyse bence bu konuyu kapatalım burda hem. uzatmanında anlamı yok. eyham yapmanında,korkmanında...hepimiz can taşıyoruz. taşıyacağız ya da... pozitif olmalıyız. hele ben o kadar zor şeyler yaşıyorum ki, size hiç belli etmiyorum bile. herşey çok riskli, ama ben çok umutluyum. yapmayın ne olur...

kızlar noluyor yapmayın lütfen.....
Ayşem haklısın......
Elif senin yaşadıklarını x2 kez yaşadı Ayşe.
hani sen hep dersin ya sesini duymadım hareketini hissetmedim şanslıyım diye, bir de Ayşe'yi düşün, doğmasına az kala kaybetti bebeklerini...
lütfen biraz daha sağduyulu olalım.
Buradaki hiç kimse diğer arkadaşının bebeğini kaybetmesini istemez ve buna sebep olmayı da istemez.
Ayşemin yaptığı yanlış bir şey değil, bence hepimiz dikkate almalıyız. Sonuçta hepimizin başına farklı şeyler geliyor ve günün birinde bir diğerimizin başına gelmeyeceğine garanti verilemez.

Lütfen her ikiniz de geri dönün. Elif keşke olayın üstünden kaç gün geçtikten sonra ayşeyle olan olayldan sonra soğudum diye yazmasaydın.
Ki daha önce de Ayşe ile buna benzer bir diyaloğunuz oldu.
Dediğim gibi ayşe senin yaşadıklarını iki kez yaşadı.
Demiyorum ki senin acın daha az.
Herkes kendi yaşadığını kendi bilir.
Lütfen biraz daha sağduyu.
Ne Ayşe Elif'i üzmek ister, ne Elif Ayşe'yi. Diğer hepimiz gibi.
Burda kapatın artık lütfen.

Kuzuuuucccuuummm benimmm korkma olurmu bu defa herşey çooooooooooook güzel olacak
senin korkularını anlamaya çalışıyorum hissediyorum ama aklımızdan hiç kötü şeyler geçirmeyelim inci ve ben hep dua ediyoruz

korkmak değil ama bebek için endişelenmek işte buda...yoksa o kadar iyi olacak gibi geliyor ki bana da herşey...mart ortasına kadar böyle...

Son düzenleme:
korkmak değil ama bebek için endişelenmek işte buda...yoksa o kadar iyi olacak gibi geliyor ki bana da herşey...mart ortasına kadar böyle...

afferin sana pembem, işte böyle iyi düşünücez iyi olucak....
Kötü düşünüp olumsuzlukları çekmek yok tatlım.

Hep buna da şükür diyeceğiz.
Tabii ki endişe olucak o kadar normal ki bu, canında can taşıyorsun güzelim, ona iyi bak.

ay aptal mutluluğumu bu yoksa... bazende öyle diyorum kendi kendimi sakinleştiriyorum. niye bu kadar mutluyum ben????

kızlarrr yapmayın Allah aşkınaa...ben ne dedim Allah aşkınaa...
AYŞE PAYLAŞMA mı dedimm...paylaŞMA AKLIMIZA BÖYLE ŞEYLER SOKMA..KÖTÜ ŞEYLER OKUMAYALIMMI dedimm...
AYŞE YAZDIKLARINI BEN OKUMIYIM KÖTÜ BİŞEYSE KAFAYA TAKARIM ACABA BENDE OLURMU ACABA BENDE VARMI dedimm...
GEÇEN EN BASİTİNDEN RAHİM AĞZI KISALIĞINI OKUDUMM..ÖĞRENDİM ÖĞRENELİ KAFAYA TAKIYORUM.DR.A GİDER GİTMEZ SORUCAM BU YÜZDEN KÖTÜ ŞEYLER OKUMAMAM LAZIMM dedimm...
çokmu bencilce bişey bu..
bunun üzerine Ayşe arkadaşlar daha öncede bana böyle yaptınız(ümmüsübyan olayı hatırlıyorum..benimle alakası yok ama...)dediii...
herkes elif Ayşe kötü şeyler yaşadı,canlı bebeğini kaybetti yazmışsınızz.bu topikte en üzüldüğüm olaydır ayşenin bebeğini kaybetmesii...
Ayşenin benim laflarıma alınganlık etmesi beni üzdü...
ben sizin bilgilenmenizimi engelledimm....PAYLAŞMA AYŞE mi dedimm...
öyle herşeyi bilmeyelim pimpiriklenmeyelimmi dedim.benim tabiatım bu....neden saygı duymadınızz..
ben hiçbir zaman Ayşenin acısıyla kendiminkini kıyaslamadım.siz nden kıyaslama gereği duydunuzzz....
bende biliyorum kıpırtılarını duyduktan sonra kaybetmek daha acıdırr...kürtaj sırasındada kürtajdan sonrada ayşe gelmişti aklımaaben bebek olmayan bişeyi kaybediyorum ayşe nasıl dayandı diye..
hatta bunu ayşeyede söylemiştimmm...
alınganlık falan yapmıyorumm kızlar ayrıca bunuda nerden çıkardınızz..
vallahi şaşırdımmmm..................

iyi akşamlar kızlarr

fatoşum son anda gördüm yazdığını ama kapatmış bulundum.bebeklerim ve ben iyiyiz.doktorumuzla tarihimizi konuştuk ve 21-22 şubat dedik tabi eğer beklerse sıpalar..
mobilyalarımız geldi,onları yerleştiriyoruz.

çok yorgunum, şimdilik çıkıyorum, yarın detaylı konuşuruz

çiğdemmmmmmmmmmmmmmmmm sana msj attım neden bakmıyorsun telefonunaaaaaaa

hee tamam süper ya aklımdaydın hep başın kalabalıktır kocişin yanındadır die ses etmedim msn de görünce ve gidince tel msj attım meraktan uyuyamıcaktım yoksa
herşeyin yolunda olmasına sevindimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…