kızamıkcık :))) ben yeni yaptırdım biliyorum.
devlet hastanesinde yaptır gamzecim hiç para verme...
hımm tamam ayşem cok sağoll...önümüzdeki hafta içi yaptırırız sanırım..HBsAg=hepatit b için yapılan bi test
AntiHCV=hepatit c için yanlış bilmiyorsam
Anti HIV=Aids için yapılan bi test
Rubella IgG=enteresan bu da kızamık hastalıgıla alaaklı bı testmıss
ahh iyi devlat hastanesinde yapılıyosa daha iyi olur..kızamıkcık :))) ben yeni yaptırdım biliyorum.
devlet hastanesinde yaptır gamzecim hiç para verme...
ayy ne acıklayıcı yazmışın ayşem cok sağol balımmmm...hatcecim şimdide şöyle bi yerde buldum bak burda daha güzel yazıyo
HbsAg- Anti HbsAg : Hepatit B hastalığının ve taşıyıcılık durumunun tanısında kullanılan testlerdir. Taşıyıcı olan annelerin hastalığı bebeklerine ve tedavileri ile ilgilenen sağlık personeline bulaştırmamaları için gebelik sırasında ,mutlaka yapılması gereklidir.
Anti HCV: Hepatit C virusunun anne adayında bulunup bulunmadığının araştırılması için yapılır.Önemli bir sağlık sorunu olan Hepatit C doğumda bebekten anneye geçebilir.
Anti HIV: AIDS hastalığı için yapılan tarama testidir.Bugün tüm dünyada gebelik sırasında yapılması önerilmektedir.
Anti Rubella Ig G- Anti Rubella IgM: Kızamıkçık hastalığına ait antikorlardır. Kızamıkçık geçiren ya da aşı olarak bağışıklık kazanan kişilerde Ig G değerinin (+) olur.Bu durum kişinin hastalığa karşı diirençli olduğunu gösterir ve istenen bir durumdur. IgM değeri (+) bulunursa kişinin hastalığı halen geçirdiği ya da çok yakın zamanda geçirmiş olduğu anlaşılır .Gebelik sırasında,özellikle ilk üç ayda kızamıkçık geçirilmesi bebek açısından tehlikeli olabileceğinden son derece önemlidir.
ayrıca şu linkte gebelık oncesı ve sonrası tüm testler hakkında bilgi veriyor
Gebelik ile ilgili tetkikler - Bebek Beklerken...
deliriyorum kek yaptı annem, çıkarıp fırından yicem şimdi....
tutamıyorum kendmiii, gözüm dönmüş resmen
hımm tamam ayşem cok sağoll...önümüzdeki hafta içi yaptırırız sanırım..
ahh iyi devlat hastanesinde yapılıyosa daha iyi olur..
sağol pemben..
ayy ne acıklayıcı yazmışın ayşem cok sağol balımmmm...
anamm sen böyle gidersen valla fatş gibim olursun..
boşver beee sağlıklı olunda yiyin can boğazdan gelir..
sonucta yalancı dünya bugün verız yarın yoğuz değilmi ama..
özelde yapılan testi nasıl devlette yaptırıyosun doktordan randevu alıp
şu testleri yazarmısınız mı diyosun :)
ben hıc yapmadımda bılmıyorum
evet ayşem aynen öyle yapıyon elindeki kağıdı veriyon ben bu testleri yaptırmak istiyon diyon dr. neden siyo tüp bebek için diyon o kadar..
daha öncede vermiştide test ordan biliyomm..hatta bana dediki salak dr. pdg,de kesin sonuc değil yine aynı olurr..ay nasıl sinir oldumduu...
hımm tamam ayşem cok sağoll...önümüzdeki hafta içi yaptırırız sanırım..
ahh iyi devlat hastanesinde yapılıyosa daha iyi olur..
sağol pemben..
ayy ne acıklayıcı yazmışın ayşem cok sağol balımmmm...
anamm sen böyle gidersen valla fatş gibim olursun..
boşver beee sağlıklı olunda yiyin can boğazdan gelir..
sonucta yalancı dünya bugün verız yarın yoğuz değilmi ama..
gamze koşturmalar başlamış, hadi canım hayırlısı...
hani bizim taze anne geziyor mu seliz hanım
senin göbük hemen cıkıyo heralde benimde öyle üç aylıkken 5 aylık gibim oluyomm..kızlar fatoşu solluycam, tam 1 ay sonra koyucam göbüşümü buraya...bekleyin azcık
Ben bi kere gittim öyle utana sıkıla sanki doktora hakaretmıs gıbı gelıyo da bana
utanıyorum söylerken
medicanadaki kardiyolojı doktorunun verdiği testleri yaptrcktım
doktor baktı baktı gerek oyk bunlara dedi hmm ama rahatsızlıgım var şöle böle anlattım
gel senı ultrasıona sokalım bakalım dedi ve baktı safra kesemde taş varmış...
sonra o testleri defalarca kez gene tekrarladılar
bişeylerden emın olmak ıcın ama ıyıkıd eöle yapmıs doktor tabı dısarda yazılan testleri
yapıyolarsa ne güzel bende gıdeyım bundna sonra :)
Rica ederim canım inşallahh hepsi temiz çıkarr :)
Selam kızlar...nasılsınız?
Biz iyiyiz kızım uyuyo arada acıktığı için uyanıyo emiyo sonra tekrar uyuyo :)
dün gece yine çığlık atarak uyandı çok korktum....resmen bir şeylerden korktu bebişim yaa....
sizlerde ne var ne yok? var mı yeni haberler?
rüya görüyo olabilir mi acaba ?????
hoşgeldin idilimmmmmm...Selam kızlar...nasılsınız?
Biz iyiyiz kızım uyuyo arada acıktığı için uyanıyo emiyo sonra tekrar uyuyo :)
dün gece yine çığlık atarak uyandı çok korktum....resmen bir şeylerden korktu bebişim yaa....
sizlerde ne var ne yok? var mı yeni haberler?
selam kızlar nbersınızzzzzzzzzzzbız dun aksam doktora gıttık kızım 28 cm boyunda 608 gr da kılosu masallah ıyıymıs kızce bu sabahta seker yuklemesı yapıldı cok sukur kı kurtuldum oda ıyı cıktı
hoşgeldin idilimmmmmm...
oyy kuzum benim rüyasındaa korkutmuşlar heraldee...
ben kendi adıma iyiyim canımm sağol aynı tas aynı hamam devam..
yeni haberde yok şimdidlik....
hoşgeldinizzzzz..
maşallah senin kızınaaa teyzeleri yesin onu..
şeker tahlilindede bişey cıkmamış sevindim...
selam kızlar nbersınızzzzzzzzzzzbız dun aksam doktora gıttık kızım 28 cm boyunda 608 gr da kılosu masallah ıyıymıs kızce bu sabahta seker yuklemesı yapıldı cok sukur kı kurtuldum oda ıyı cıktı
iyi akşamlar kızlarr sabahtan gelemedim işe midem çok kötüydü yataktan çıkamadım doktorunda aöeliyat günüymüş raporda alamadım mecburen öğleden sonra geldim işe şimdi iyi gibiyim.ben folik asiti akşam 10 içiyorum acaba diyorum o da mı yapıyo mide bulantısı etkisi kalıyo bugün biraz daha erken içicem
sizler nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?