kızlar günaydın...uyandığımda bunların hepsi kabus muydu diyerek uyandım ama malesef gerçek...
destek mesajlarınız için çok teşekkür ederim...dün yazdığım mesajdan sonra ablamla konuştum...çok kötüydü...teselli edemedim...o da öyle bişey beklemedi zaten...sesli düşündü ben dinledim...
söyledikleri o kadar üzdü ki beni ''ben taylanı doğumdan sonra onu hiç okula giderken veya büyüdüğünü hayal etmedim, çok tuhaf sanki hissettim böyle olacağını'' dedi...
''Nöronal seroid lipofusinozlar, otozomal çekinik kalıtım, epileptik nöbetler, ilerleyici psikomotor bozulma, görme kaybı ve erken ölüm ile belirgin çocukluk çağında en sık görülen nörodejeneratif hastalıklardır.''
Yiğenimin 2,5 yaşına kadar hiç bişeyi yoktu...yürüyordu koşuyordu, azıcık da olsa konuşuyordu yiyordu...ateşlendi kasılmaları başladı...sonra epilepsi dediler...beyincik küçülmesi dediler...dediler dediler...yiğenim elden ayaktan düştü...
en sonunda genetik araştırmalar yapıldı...ve bu hastalığın hiç bir tedavisi yok...biliyor musunuz kızlar...bu hastalığın iki tipi varmış biri türk tipi (en çok bizim insanlarımızda görülen bir hastalık) diğeri finlandiya tipi...
ablamın söylediklerini unutamıyorum ''6 yaşını göremez benim oğlum'' diyor ''allahtan tek istediğim şey oğlum ölürken acı çekmesin.. hayat mı bu? yemek verirsem yiyor vermezsem aç kalıyor...kaldırmasam saatlerce aynı yerde otuyor''
Taylanın önce konuşması bozuldu...okey dedik..ona da şükrettik....
sonra yürüyemez oldu tamam o da tamam
ama ölümüne nasıl tamam diyebiliriz..........benim tatlı yiğenim((
oooooooooof off
yapıcak bişey yok kızlar...dua etmekten başka...allahım sabır versin bize ablama enişteme...onlara sağlık versin ... küçük yiğenim Arda'ya sağlık versin....
beklicez artık...ölümünü...
böyle bir şeyi tahmin ediyorduk hepimiz ama yine de umudumuz vardı...insan konduramıyor....
şimdi herkes annem ablam da dahil ne kadar erken ölürse o kadar iyi diyor... çünki yiğenimin yaşadığı hayat değil...ablamınki de...
çok canım sıkılıyor bgn yaaa
niyeben de çok hastayım ya ayakta duramıyorum
resmen titriyorum öksürük desen boğulcak gibi oluyorum
bi an önce geçer umarım
anammmm nazar mı degdi sana çok dikkat et nolur zencefil içebilirsen o çok iyi geliyormuş
Bide dün duydum lavantayı kaynar suya koyup evde kokuyu yayarsan bütün mikropları öldürüryomuş
istersen araştır
aynenn içim sıkılıyorr hiç iyi değilimmm..çok canım sıkılıyor bgn yaaa
niyeben de çok hastayım ya ayakta duramıyorum
resmen titriyorum öksürük desen boğulcak gibi oluyorum
bi an önce geçer umarım
bilmiyorum ki canım ya valla öksürürken ödüm kopuyo bişe olcak diye
Allah korusunben de bol bol ıhlamur portakal suyu felan içiyorum..
lavanta iyi fikir hem de mis gibi kokar :13:
gecmiş olsun sucumm aman dikkat et bu aralar salgın var zaten..
inşAllah çabucanak gecer ama korkma bişicik olmaz ceren hanıma Allaha emanet
yat dinlen ne işin var burda
neyse ben çıkıyorum çok fenayım valla gidip uzansam
iyi olur hepinizi öptüm
aynenn içim sıkılıyorr hiç iyi değilimmm..
neyse ben çıkıyorum çok fenayım valla gidip uzansam
iyi olur hepinizi öptüm
Allah hayr etsin vallaaaa
muhteşem yüzyılı izlediniz mi kızlar dün? :44:
Selam kızlar yorumların Hepsini okuyamadım ama çok geçmiş olsun idilcanım Allah acil sifalar versin cümlesine ve bizlere.. Gamzelim neyin var canım :A sıkma canını umarım hepsi gönlünce olur :))
kacarmıııı..
hamilelik pek yakışmış hürreme..
Selam kızlar yorumların Hepsini okuyamadım ama çok geçmiş olsun idilcanım Allah acil sifalar versin cümlesine ve bizlere.. Gamzelim neyin var canım :A sıkma canını umarım hepsi gönlünce olur :))
selam canım hoşgeldin..
aslında öyle önemli bişey yok öylesine canım sıkılıyoo evde yanlız olmamın etkiside var galiba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?