elif tesekkurelr...öncelıkle söyeleyeyım hamıle kalmayı etkılemıyo bu vücudun kanamaya eğilimi
oldugundan bebege sonradan zarar veıyormus ilk 4 aykı kanamalrımıda doktorum böyle açıkaldı
veya kordonu tıkayıp beslenmesını engellıyomus ani tıkanma yani hamıel kalmayı etkıleyen bişey değil
tıkanmanın ben belirtisi yok sanıyrodum fakat doktor bugun daha önce şikayetım olan kolundakı damar
çekilme hissi bunun belirtisi ama ilerki zamanalrda verır bu belirtiyi dedi yanı bu belirtiymıs ama
onu da bılmıyordum...zaten biliosun kan sulandırıcı hap kullanıyordum hamıleyken ama yetmemıs demekkı
zaten tek sebepde pıhtılasma değil baska şeyde var ama körolasıca testler tamamlanmadan bişşe
sölemıo doktorum abartmıo cunku hemofılıme bile hafıf dıo ondan guvenıorm ne bıleyım ya
daha fazla ümidim vardı doğrusunu sölemek gerekrıse degerım düszelmiştir dıyordum öyle umuyordum
canım çok tesekurler ama ne bıleım bu kadar oldugunu snamıyordum doktorum bişe demese bıle
sonucu bi aldım hepsi koyu işaretlı hepsi bi sorun var yanı olmasa böyle olurmu ucmus degerler
resmen hayırlsıı olsun ınsallah hamıle kalsamda öle değerlendırsınler reglıme 5 gun var daha
kızlar merhaba....
gecen gün doktora gitmıstım kadın doğuma iki tane kaybım var genel muayenden gecmek ıstıyorum
bi sorun varsa anlasılsın diye yumurtalık rahım vs bi sorun yoktu muayenede genede test verdım
doktorum faktör testleride yaptı sonucları aldım bugun doktoruma gittim....ama bütün faktör testlerim
berbat kımısı çok yüksek kımısı çok düşük dokor bısey demeden heen hematoloğuna git dedi
hematoloğuma gittim sonuçlarımı gösterdim....doktor vücudunda çift hata var
bi tane değil...yani nasıl anlatayım bilemıyorum zaten 1-2 test daha yapmak lazım
hematolojı ünitesıen alınman lazım sonra devamlı burda olman lazım
bide burda bişey yapamayız cerrahpaşada daha çok hematolog var orası daha iyi dedi...
bide bebek düşünüyorsan eğer kötü senaryolara hazır ol doğum yapman zor
bebeğini kaybetme riskin çok fazla ama istiyosunda bu senın hakkın kontrole alıcaz
yani bişey diyemıyorum maalesef ama kanama meyılın var pıhtılaşmaya da meyılın var
dedi moralım çok bozuldu kızlar....eskısınden daha beter olmsu degerlerım zaman kaybedıyorum
hemen hamıle kalıp kontrol altına alınmam lazımlütfen dua edin bana
hiç böyle düşünmek istemıyorum bebek sahibi bile olamaybilirim....
ee tabii bir anda karsında görunce kagıttaki değerleri sen de şok oldun hem de üzüldün..çünkü insan düzelmesini bekliyor içten içe.Ama canım bu düzelmeyecek demek değil.Hem doktorunda iyiymiş bak,sana herseyi acıklıyor ilgilenıyor.Bundan sonra daha da sıkı takip eder sanırım.Hem doktorun dediği gibi daha büyük bir hastanede doktor arastırması yapıp oraya da görunebilirsin canım.Ne de olsa akıl akıldan üstündür.Hem hastane kosulları da iyi bir yer olursa bence senın içinde çok iyi olur.
ayşemmm canım benim üzülme nolur allahım büyüktür dermansız dert vermesin kimselere 1-2 test daha diyorsun bakalım onlarda yapılsın ama karamsar olma tamammı cnm Allah ın izniyle sende kavuşacaksın bebeğine kızlarında dediği gibi bilinçli bi anne adayısın hiç araştırmasaydın bide Allah en kısa zamanda sağlğına kavşmayı nasip etsin. dediğin gibi bir an önce hamile kalırsında herşey kontrollü ilerler üzülme canm Rabbim bu sıkıntıların sonunu inşallah güzel mükafatlandırır
ya ne bileyimm..sandımki büyük bi sorun olsa vücut hamile kalmanada izin vermezz...bilemediğim bi konu..Rabbim yardımcın olsunn..hepimizin olsunn.hiçbirimizin ne yaşayacağı belli değill... ama gözetim altında tutulunca olur ya inşallah.iyi bi dr.la...inşallahhh...
selam kızlarrrr....
biz bugün sabah çarşıya cıktık pazar vardı alışveriş yaptık sonra ilaçım bitmişti onuda yazdıralım dedik ve gitmişken dr. ultrasonada alımda yarın gelme dedi..
cok şükür bebişim büyümüş herşey yolunda bir sorun yok rahimde kanlanma vardı daha önce cok şükür oda kaybolmuş öyle işte...
allah izin verirse cumayada çanakkaledeki ünüversitedeki profösöre gidicez.:94:.hiç olmassa normal dr. göre daha tecrübelidir diye düşünüyoruz öyle işte..
ayşemmm kuzum şimdi okudum yazını üzüldümm ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum ama asla olumsuz olma..
hem ne demek bebek sahibi bile olamam allah izin verirse buna hiçbişey engel olamaz...
hayatım hep dualarımdasınn allahım yüzünü güldürsün..
canım fındığınla hoşgeldiniz
ayy ne güzel haberler getirmişsin bize kuzum masallah sizi en kocamanındançok şükür hersy yolunda minnakımız büyüyor..kanamanda kaybolmus daha ne olsun canım..inan çok sevındım...
hepte sonuna kadar böyle gıtsın ınsallah canım...
selam kızlarrrr....
biz bugün sabah çarşıya cıktık pazar vardı alışveriş yaptık sonra ilaçım bitmişti onuda yazdıralım dedik ve gitmişken dr. ultrasonada alımda yarın gelme dedi..
cok şükür bebişim büyümüş herşey yolunda bir sorun yok rahimde kanlanma vardı daha önce cok şükür oda kaybolmuş öyle işte...
allah izin verirse cumayada çanakkaledeki ünüversitedeki profösöre gidicez.:94:.hiç olmassa normal dr. göre daha tecrübelidir diye düşünüyoruz öyle işte..
ayşemmm kuzum şimdi okudum yazını üzüldümm ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum ama asla olumsuz olma..
hem ne demek bebek sahibi bile olamam allah izin verirse buna hiçbişey engel olamaz...
ayşe sen inançlı bi kızsınn...hepimiz biliyoruzki rabbim istedikten sonra olurr..üzüldün anlayabiliyorum ama başka dr.ada bi görünn....her dr. Bir değil bunu çok iyi biliyoruz artıkk...dr.lar bazen abartabiliyor.benim prolaktin hormonum 42 çıkmıştı..topu topu 42 çıkmıştı ve bana ''''çok kötü sonuçlarr''' dediği zamanı hiç unutamıyorumm....
çok iyi bi dr.araştırıp hemen tedavine başla...durum kötü olsaydı bence hiç hamile kalamzdın...şanssızlıklada sonuçlansa iki kere hamile kaldın senn..umudunu sakın yitirme canımm....
bu pıhtılaşma testle anlaşılıyo biliyorumda...herhangi belirtisi varmı..daha öncede konuşmuştuk.testleri her yer yapmıyor demişti ayşe....belirtisi varmı canımm.. :26:
hoşbulduk canımm...
cok şükür canım cok sağoll...
inşallahh hep böyle giderr..
sen nasılsı birkac gündür göremiyorum burlarda seni...
ee fatoşun 2 günü kaldı sonra sıra sana geliyo hayırlısıyla..
kızlarrr konuşsanıza yawwwwwww:84::84::84:
seni gidi süslü ojeli güzellll
nasılsın canım ???
iyiyim tatlımmm nasıl oluyum biran önce eve gidipp güzel bi duş ve uyku hayalleri içerisindeyimmm
siz nasılsınız bakalım kızınlaaa
ayy haklısın kusum kolay değil calısıosunn yoruluosunnn ama bak saat 6oldu nerdeyse hayallere az kaldı azcık daha sabır
biz de napalım canım..kızım içerde yıne benım canını acıtan hareketler içerisinde ayaklarıyla poposuyla canıma okuo valla..çeşitli agrılarım var ayy iyice kendımı saldım ben galiba
pişittt pişittt lütfen hanım efendi kendimizi salmayalım zaten dogum yapınca yaklaşık 2 ay boyunca hafif salık vaziyetlerde dolaşacaksınnn şimdiden başlamayesinler bilgenin poposuunuda ayagınıda göbüşünüde kukusunuda ayyy her yerini yiyebilirimmm
canım ben 2008 yılındaki ilk hamileliğimde 6. haftada kalp atışı durmuş biz bunu dokuz haftalıkken fark ettik ve kürtaj olmak zorunda kaldım.
aradan 3-5 ay geçince ikinci hamileliği düşünmeye başladık ve özel bi hastaneye gidip başımdan geçenleri anlattım.
bana yapılan testler (test kağıtları evde oldugu içi aklımda kalanları yazıyorum canım)
protein s
protein c
anti kardiyopilin ıgg
anti kardiyopilin ıgm
b12
smear testi
lupus antikougalanı
b12 ve lupus dışında testlerin hepsi normaldi.
b12 vit. eksikliğide pıhtılaşmaya eğilim yapabiliyomuş.
lupus testinin pozitif çıkması biz korkutmuştu biraz. negatif çıkması gerekirken bende pozitif çıkmıştı.
ben bi kaç doktora test sonuçlarımı gösterdiğimde bana "bunun yalancı pozitif olabileceğini söylediler eğer gerçek pozitif olsaymış yukarıdaki bütün tahlillerinde anormal çıkması gerekiyomuş.
hatta ben bu sonuçları doktor sitesinde de bi çok isim yapmış doktorada sordum ve çok şükür hepsinden aynı cevabı aldım. Allah korusun lupus çok önemli bi hastalık çok şükür hiç bir belirtisinde taşımıyorum.
ikinci hamileliğimde doktorum bana önlem amaçlı fraxparine iğne kullanmamı istedi. bu kan sulandırıcı iğne ile birlikte birde ecopirin 100 mg alıyodum 8. haftada benim yine kanamam gelince sadece iğne ile devam ettik çünkü kanım gereğinden çok fazla sulanmıştı bu sefer.
15 günde bir kontrole giderek Rabbim'e şükürler olsun tamamladım hamileliğimi.
bu arada ben izmirdeyim canım sen nerdesin bilmiyorum ama doktorumun ismide Tahir Özgüder.
umudunu hiç kaybetme sakın canım.
biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmusumdur.
doğru diyorsun canım..daha bugünlerin yarınları da var...
ama sanırım ben agrıyı biraz fazla hissedenlerdenim..sancılarım oluyor kasık agrılarım falan ya da diyorum vücut kendını doguma hazırlıo amannn hamile kadın dır dır ları iştee bea :)))
ay teyzesii dogsunda ınsallah yazın kocaeliye ailemin yanına gidip kalma planlarım var..o arada hepinizle görüşmek isterim...o zaman yersın doya doya:))
ayyy evet evet süper olurrr vallaaaaaa:87::87::87:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?