Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
idil bu anlattıkalrın çok güzel tüylerim diken diken oldu okurkendoğumdan sonraki attıkları dikişten çok korkuyorum bende o sırada acımasından:18:senin eşin yanındaymış negüzellbizim burda hiçbir hastanede eşini yanına almıyorlarne özelde ne devletteoysa eşimin yanında olacağını elimi tutacğını bilsem %100 normal isterdim.eşimi bırak anneni ablanı bile almıyorlar orda tek başına yapacan doğumunu..bebğin kordonunu eşin kesmiş süper bişey..bu türkiye nie böyle yaa
yinede normal doğum yapmayı isterim...amileyattan daha çok korkuyorum ben:18:herşeyi yaşamak görmek istiyorum..ama dediğim gibi keşke eşim olabilse yanımda..bide uzun süre sancı çekmişsin geceden başlamış taa akşam 11e kdr..negüzel sen atlattın darısı başımıza..ayy ben yinede 3-4 ekim gibi ağdamı yaptırtırım kendim yapamamda ben o sırada o acıyı çekerken bilee onu düşünürüm yaniiıkınamam falan eniyisi tertemiz gideyim

nesli valla dikişmi yapıştırmamı bilmiyom ki sormadım bile ben dikiştir die düşündüm
ya ben gaz çıkaramıyorum deli edecek beni napmam lazım kayısı falan srekli içiyorum evde yapıp getirdik ama banamısın demiyo yürüyorumda sürekli anlamdım

evet neden esleri almiyorlarki turkiyedeee? gerçekten ben ne annemi isterdim ne ablami yanimdaa esim bana cok destek oldu iyiki yanimdaydii....ya aslinda geceden basladi ama cok hafifti selizzz ogleden sonra gerçekten acimaya basladii....yani o kadar da cok sanci cekmedimmm esim dogumdan sonra ''aslanim"diyip durdu :)))) kizlar kusura bakmasin ama ben sezeryani bir korkaklik olarak goruyorum.......ha selizz killarii ben de cok dert ediyodumm ya nasil olacak birden sancilanip daaa amazon ormani gibi hastaneye gidersemmm cokutanirim filan diyodum amaaa uzamisti amaaa onu dusunmedim gerçektennnn hiç aklima bile gelmediii :))

Son düzenleyen: Moderatör:

şuan için bende normal doğum düşünüyorum ama nasıl olur bilmem bizim buradda almıyorlar eşleri fln yanına hatta doğumhanenin önünde bile bekletmiyorlar erkek yaa diğer hastalar rahatsız olmasın diye gerçi özle hastane de nasıl bilmiyorum benim doktorum devlette çalışıyo özel muayanesi var benim doğuma kadar o özele geçmezse büyük olasılıkla eşimde dışarda beklemek zorunda klıcak

yelizcim ojer gerçekten çok kibar duruyo

Deli kız ya bakmadınmı kız hiç karnına yapıştırmadır o mutlaka artık sezeryanlarda dikiş olayını çok nadir kullanıyolar genelde hep yapıştırıyolarrr

ayy ne gıcık yaaa...

fatoscum ay bende o yüzden 2 gün hastanede mahsur kalmıstım 3 günü fitil verdiler. ben böle olcagını bilseydim hiç hastanede beklemzdim.

yihh kuzum gazınmı var malesef o gazı hiçbişey geçirmiyorbenim laparoskopiden sonra acayip gaz sancılarım olmuştu ama 1 hafta sonra yavaş yavaş geçmşti gerçi sende oldun laparoskopi gaz problemin olmuşmuydu bilmiyorum ama yinede yürümeye çalış
ayy eşin resim koysa bikaçtane yaaa
malesef eşim olmadan doğum yapıcam bennapalım artıkkk doğumdan sonra anlatırım bol bol nasıl acı çektiğimisen ve eşin çok şanslınız bu konuda...canım sen beni bu konuda çok rahatlatıyorsun ben senin sayende normal doğumu yapıcam gibi....bide bnm apt bi kız yaptı doğum oda almanyada yaptı geldii çok rahattı diyorr sen gibi hadi inş bizimkide rahat olur..bnm babanem uyuyarak 15 dkda yaparmış doğumlarınıinş ona çekmişimdir..kılları takmama sebebin o çektiğin acımı kızz nekdr bi acı düşünün yanii:18:benim teyzemde bebk 5.5 kilo olunca doğuramamış hemen eniştem doktor sancı çekrken eniştemin yakasına yapışmış hepsi senin yüzünden sen beni hamile bıraktın diye bağırmışş

canım bende devlette yapmak zorundayım benim doktorumda devlete bağlı...eskiden özeldede yapabiliyomuş ama şimdi yapamıor.bende asla doktorumdan vazgeçmem vede buranın özeli hiç ii değil çok pis bütün çalışanları nemrutayrıca özelde karşılanmadık bi durum olursa devlete sevk ediyorlar oyüzden en temizi devlette yapayım...oyüzden benm eşimde aşağıda bekleyecek benii...ve sadece öğle arası görebilecek bebeğimizi...

SELİZ CİM.
bende sezeryan olanlardanım( kendi isteğim ile)
her hamilelik gibi her doğumda kendine özgüdür hayatım.
bnim en son kontrolüm.
5 EKİM DEYDİ 38+0 DIM O ZAMAN
doktorum bu hafta alalım dediğinde 8 ekim perşembe gününe kara verdik beraber.
tabi bende heyecan sevinç korku mutluluk hepsi biraradaydı gözümü açıp kapayana kadar geçip giden 38 hafta nın o son üç günü geçmek bilmedi..
neyse çarşamba günü oldu ertesi günü doğuma gidicem.
çarşıya çıktım bir iki eksiğim vardı onları aldım.
eve geldim tertemiz vücut temizliğimi yaptım ondan sonra duşumu aldım.
sağolsun görümcemde saçlarımı düzleştirmişti. neyse heyecandan o gece uykusuz geçti diyebilirim.
sabah oldugunda ise ev curcunaydı eşimin ailesi benim ailem.
hep beraber hastaneye gittik vebenim yatış işlemlerim yapıldı.
saat birde ameliyathaneye alındım. epidural olmuştıum bende ama çok heyecan yapınca narkoz verip uyutmuşlar doğumun oratsında yani kızımın ilk çıkış ananı görememiştim (
neyse saat 13:10 da doğum başladı ve ecrin naz 13:25 de merhaba demiş dünyaya::
güya doktor yanıma getirmiş ben öpmüşüm ama neden se hatırlayamıyorum :)
ve kızımla saat tam 14:00 te odamızda buluştuk.
o kadar muhteşem bi, duygu ki Rabbim isteyen herkese yaşatsın.
Allah!a şükür ameliyat yeri ile ilgili bi sorunum olmadı.
benimde yapıştırılmıştı.
bence sezeryanın en zor kısmı ameliyettan sonraki ilk yürüyüş.. ilk yürüyüşten sonrası çok kolay.
kendi adıma konuşayım..
bende bir gece yatıp taburcu olmuştum...
böyle işte selizcim bende paylaşmak istedim.

bence oluruna bırak hayatım sezeryan istersin normal oluur
normal istersin sezeryan olur.
hangisi hayırlısı ise Rabbim onu nasip etsin.

yap tatlimmmmm kesinlikle normal dogum yappppp diyorum ya adi ustunde normallll, bebek ne zaman isterse o zaman gelirr o yollardan gecsinnnn daha direnç oluyormus bebeklerrrr normal dogumdaa....sezeryan oyle degil planliyorsun belki cocugun gelesi yokk hmmmm??? zorla cikariyorlar ordan kesiyorlar hop aliyorlar ohh ne kolay vallaaaaa........annenin ruhu duymuyo cocuk hopp ne oluyo oluyooo :))))
hem sende zoru basarmis olursunnn gurur duyarsin kendinle :))) ben asiri derecede korkuyordum seliz amaaa cok rahattt insallahh sendeee baba annene cekersinn :) 15 dk'daaaa hoooopppp cikarirsinnn prensesiniiiii
killari acidan degildee heyecandannn hatirlamadim canimmm, yanii ordaki ebeler filan ona dikkat etmiyorlarrr kaç tane goruyorlar gunde oyleee tabiii amazonnn ormani gibi olmasin arada bir al yaniii fazla uzatma :)))) ama o kadar da takmaaaa
kizlar ben cikiyorum bahar yine uyuduuuuu ben de biraz kestireyim diyorum yanindaaaa

evet canım doğru söylüyorsun şimdiden buna çok takılmamam gerek...zamanı vakti gelince hakkımda ne hayırlısıysa o olur inş...sezeryan beni çok korkutuyor ablamın ve annemin çektiklerini düşününce.bide ben laparoskopiyi bile zor atlattım sezeryann 4 katı..neyse bebişlerimiz sağlıkla doğsunda gerisi mühim değil...dediğini gibi hangisi hayırlısıysa o olsun.paylaştığın için tşk ederim

ne demek tatlım rica ederim.
bende normali terci edebilirdim aslında ama o dönem etrafımdaki normal doğum yapanları dinleyince vazgeçtim.
şuan diyorum ki iyikide vazgeçmişim.
tercih senin hayatım ???

iz filan kaldi mii pekiii
canım ince bir çizik halinde ama hala kırmızı orası ama seyımın tam ustunde normaldede kat yerı var ya gobege baglanan tam ordan kestıler kılot altında kalıyo...
azaldı baya canım ya...ama hala hafıf odemı duruyo her gormemde küfrediyorum bakıcıya ama o napsın gecende babasıda dusurdu ..garıbım cok hareketlı ya hıc durmuyo kazalar kacınılmıyo yanı

canım odanda tuvalet varsa sureklı kalk otur tuvalete..oturunca pıss dıye kaçıyooo
Ben sureklı yurumustum zorlansamda ılk gun yapamadım da ıkıncı gun yaptım 3.gun sabahı taburcu oldum bırde bana gaz cıkmadan yemek dahı vermedıler dusun..hoşaf ıcıyordum bol bol...o kadar...ben 1 hafta kaka yapamamıstım dusun..1. Haftanın sonu fıtılle anca...zamanla toparlanıyon..sıslık varmı karnında benım acayıp duzelmıstı ..ablamında dogurmamıs gıbıydı...:44:

ne demek tatlım rica ederim.
Bende normali terci edebilirdim aslında ama o dönem etrafımdaki normal doğum yapanları dinleyince vazgeçtim.
şuan diyorum ki iyikide vazgeçmişim.
Tercih senin hayatım ???

vallahi bende çok menun kaldım sezeryandan cok temız bı operasyon oldu demıstı dr um şanslısın demıstı..bırde caktırmadan kulagıma ıyıkıde sezeryan ıstedın ısrar ettın bebekte kordon dolanık cıktı dedı..:26::26::26:belkıde sorun olacaktı dedi..kadın görmemıstı ultrasonda düşünün...hayırlısıymıs zaten içime doğuyordu benim...

fatos canım masallah buralardasın gaz olayına gelınce ben ılk gün çıkardım gazımı durmadan kayısı meyve suyu içtim ve yürüdüm canım çok rahat oldu gazım hatta tuvaletıme bıle çıktım aksamına yanı

kızlar bebeği 9 aylık olan varmı yada bebeğiniz 9 aylıkken ayakkabı numarası kaçtı??kızıma çok güzel nike ayakkabı buldum netten alıcam ama kaç numara almalıyım bilemedim yaza giyse 9 aylık oluo ozaman??

valla öyle hayatım
Allah korumuş yaaa tabi birde böle durumlar da var dimi.
doktorun nasıl görememiş yaaa.
ya sende Allah korusun normal doğum isteyip bekleseydin ne olacaktı o kadar sancıyı çekip üzerine ameliyata sezeryana alınacaktın.
Ayy Rabbim korumuş sizi canım.
bence yaa sezeryanı tek geçerim

slm kızlar nasılsınız
benım oglum hiç uyumuyor nerdeyse yaaaa gecelerı özellıkle 15-20gündür berbat ıyıce bır uyanıyo 2 saat ayak gece bırde mızmızlanıyor karnı tok altı temız sallarsam duruyor uyuyor 10dk bıraktıgım gıbı tekrar baslıyor mızmızlanmaya diş etlerı ıyıce kabarmıs delırıcem artık uykusuzluktan napıcam bılmıyorum bunalımlardayım yanı sormayın gıtsın

tınker ege nasıl uykuları falan

yy küçük hanım şimdiden güle güle giysin bappalrını.
Linkini gönderirmisin bende bi bakim.
21-22 numara alsan giyebilir diye düşünüyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…