Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
kızlaaaar

kızımızz olacağını öğrendiğimiz günden beridir eşimle isim konusunda tartışmalara giriyoruz daha şimdidengüyaa kız olursa bana bırakacaktı...şu isimler hoşumuza gitti mina,almina,kavin,havin..
eşim mina ve havini beğendi...havin yaz gecesi demekmiş ben yazı çok severim ama annemler yaz gecesi anlamını taşıyan bir isim koymayın diyorlar..eşimde ozaman mina olsun diyor.dün kayınpederimde alminayı beğendi...yalnız mina ve alminanın anlamlarını araştırdığımda çok karmaşık anlamlar buldum..
mina:şarap şişesi,gökyüzü,iskele arapça anlamı:mekkede şeytanın taşlandığı dağ diye geçior anlamları çokta hoşuma gitmedi yanii
almima:al yanaklı kız,kırmızı elma.birde mina dağında yetişen kırmızı çiçekmiş..

kimi yerde almina ve mina için saflığı berraklığı ifade eder diyor kutsal toprakların olduğu yerde bulunan dağ diye geçiyor..

hangisine inancağımı şaşırdımmm..
benim için ismin anlamı çok önemli insanlar isminin özelliğini taşıolar bana göre

AYŞEEE bir ilahiyatçı olarak nediyosun bu konuda:26:

kızlar sizde söyleyin fikirlerinizi

kızlaaaaaaaarrrrr şuan itibariylee pıt pıtlarr duyulmuştuuuuuuurrrrrrrrrrrrr.......
şeroyla konuştuukkkkk...

Son düzenleme:
canım kutsal topraklarda bulunan bi dag minanın anlamııı yani güzel bi isim bence benim yigenimin ismide mina ama alminada güselmişş
kızlaaaaaaaarrrrr şuan itibariylee pıt pıtlarr duyulmuştuuuuuuurrrrrrrrrrrrr.......
allahım sag salim dogdugunuda göstersin

iyi akşamlar teyzoşlar ben kaçar benden şeroya slm söyleyin
görüşürüz cnm
şeroyla konuştuukkkkk...

şeroooooobak boşuna korktun pıt pıtlarda duyulduğuna göre artık mutlu bekleyiş başladı..canım yaa nasıl mutlu olmuştur hepimizide mutlu ettin....

Son düzenleme:
valla kıs yazık adama az deli et tepesine bin vamp ol kıss :)

temam yaaaa....artıkınnn bi çeki düzen veriyim kendimee.o ne öylee... kütükk elifff..kütükk eliffffff....

canımm ismin anlamı konusunda çok haklsıın..bencede insanlar isimlerinin anlamını taşırr...
ama minamı alminamı dersenn..alminaa..minayı kimi mine der kimi mina...çocukta şaşırır...
gerçi daha neler gelir aklınızaa...

canım madme kızınız olcak tıckerını pempe yapalım once yaptım ben lınk burda

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev281pp___.png

canım öncelıkle ısım çok önemli arapça olamsıdnan çok anlamının guzel olması
güzel bi niyetle konulması çok önemlı birde söylenırken zorlamamsı kolay söylenmesi
falan da önemlıdır sonucta ısmı olucak öyle çağırılıcak

herkes kensıd bilir tabı ama ben dağ güneş ırmak işte en bıleım toprak ısımlerının konmasını
doğru bulmuyorum ıllakı ehlı beytten koncak dıede bısı yok ama guzel anlamı olan ve
baska bıseyın ısmıı olmayan seyelr daha uygun olur yani....
illa kurandan olcak dıede bısı yok mesela millet kezban koyarkuranda gecıo dıe
ama kezban yalancı demektir....

almira bılmem yanı ben oslam koymam bu ısmı :)
mina daha çok bilinen ve konan bi isim almima ya göre daha tercıh edılebilir
ama ben genede minayıda tercıh etmezdım yanı sana kalmıs bişi anlamı güzel söyemı güzel olsun
öle dag tepe bayır olmasın mesela yani :) sen bilrisin şekerimmm ne dıyebılrıımkı
ama sunu ıyı bıl bı cocugun anne babaustunde 3 hakkı vardır
ve birisi de ısımdır güzel bir isimdir..

evet oda aklıma geldi mine ismini sevmem.alminada çok hoşuma gitti ama dediğin gibi daha çok değişir fikrimiz

evet bende dağ ismi diye istemedim ama hani kutsal topraklar yaa oyüzden koyabilirim diyede düşünüdüm..bunların dışında hiç isim beğenemedim kesinliklee etrafımda hepsinden bir isi var olmayan değişik bir isim olsun istiyorum...eşim bu konuya karışmayacaktı şimdi benden daha çok karışıyor havini çok beğendi onuda yaz gecesi diye istemedik..almina ve mina kaldı geriye.çünkü kavinde cesur ve güçlü kız demek babası kızının cesur olmasını istemiyormuş..inşallah anlamları güzel daha başka isimler bulabiliriz internette hiç yok eğer sizlerde fikriniz olursa paylaşın kızlar sonra içinden seçeriz..

buarada ablam buğlem koydu buğlem:cenneti müjdeleyen melek çok güzel diye taktı ablam.mesela kuzenimde ceylin koydu oda cennete açılan kapı demek..anlamları güzel ama şimdide diyorlarkii onalrın hepsi yalan nie eskiden yoktuda şimdi çıktı diyorlar ablamda ben bu niyetle koydum gerisi beni ilgilendirmaz dedi ama ben yinede üzülürüm inş anlamı güzel olan bir isim bulabilriz kızımıza

Son düzenleme:

evet katılıorm ona her bısye yıok cennete acılan kapı yok bılmem ne diyorlar bende
inanmıyorum doğrusu...doğrularıda vardır tabii ama :)

deidğimö gibi sizin kararınız canım ben eskı ısımelri daha çok sevıyorum :)
sne kendı ıstedııgnı koy anlamı ve söylemı guzel olsun :)

bu arada rica ederım canım :)

eşimle ben eski isimlerden istemiyordukkk
dün kayınpederimde eski isimlerden koymayın modern bir isim olsun dedii
ama hoşuma giden anlamı güzel olan her isim olbilir...

canım bence sen dini anlamlarını dikkate al.
sonuçta hedilde farklı bi anlam taşıyo isimler.
benim kızımında adı ecrin naz .
ecrin dinimizde Allah'ın hediyesi olarak geçiyo.
fakat farklı bi dilde ücret anlamındaymış.
Elhamdülillah müslamanım ve dinimde ki anlamı önemlidir benim için.
senin hangisi içine siniyosa onu koy canım.
mina bence de isim olarakta anlam olarakta çok mükemmel bi isim.

herkese slmmm..
seliz senin daha var ben hala karar veremedimm
işte sizin gibi son ana kalmamak için şimdiden düşünüyoruz.son zamanlarda o koşuşturmaya bide isim düşünmeyelim diyorum ama hayırlısı tabi daha çok karar değiştiririz inş sizde bulursunuz güzel içinize sinen bişeyyy
tşk ederim cnm.bnm arkadaşlarımda biri ecrinnaz biri ecemnaz koyduu...aslında naz koymamalıydık çok nazlılar diyorlar..ama güzel isimler...bende içime sinen bişey koyarım inşş
siz bilirsinişz canım herkesın isteği farklı :)

evet canım öyle tabii...
annen randevuyu alabilmişmi???:26:

hayuır canım bugun capaya hasekıye okmeydanına gıtmıs ama alamamıs
okmeydanında bı tanıdık var o ayarlıcakmsı bılgılerımı bırakmıs bakalım
haber beklıoss

kızlar şu iki ayaklı kundağı çok beğendim ama biraz küçük burda baktık canlısı daha bi küçük sadece 3 ay giydirebiliyormuşsun..fiyatı burda 60 tl 3 ay için değermi sizce bi bakın..gerçi hangii kıyafeti çok giydirebilecezki ama 60da pahallımıkii bebek kıyafetleri burda çok pahallı dha önce hiç dikkatimi çekmemiş

diğeride şu;
Binlerceurunvar.com | Sevi Bebe Ayakl Kundak Battaniye-Pembe

ama bayıldımmmmaşık oldum resmenn...

Son düzenleme:
hayuır canım bugun capaya hasekıye okmeydanına gıtmıs ama alamamıs
okmeydanında bı tanıdık var o ayarlıcakmsı bılgılerımı bırakmıs bakalım
haber beklıoss

hadi inş yaa sen şu randevunu bi alıp doktorunu bulsaydın..bütün işlerin çözülecek inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…