Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .

ayşecim sen anlamadın galiba ben elimden gelen herşeyi yapmak istiyorum bunu gönül istiyor ama beden yoruluyor.ben sizlerle sıkıntımı paylaşıyorum çünkü sizden başka kimseye anlatamıyorum.
bak tekrar söylüyorum gönül istiyor ama beden yoruluyor.şikayet ediyorum ama bazı şeyleri yapmam gerekitğinide savunuyorum..
hediyeye gelince bana böyle şeyler almayın ben altından kalkamıyorum diyemem onlar benmde annem babam böyle birşey söylesem bozulurlar haa şöle bişeyde varki onlar sizde bize alın yada bak biz size herşey yapıyoruz sizde bizim her istediğimizi yapmak zorundasınız demiyorlar.bana hiçbişey almasalardıda durumları olmasaydıda benden yine aynı ilgiyi beklerlerdi..
ayrıca 2 yıllık evliyim.ilk 1 yıl daha zordu her pazar çağrıyorlardı hergünn gelin diyorlardı sürekli misfiri geliodu gidiyodum gezmelere gidiyodum.ama şimdii diğer 1 yılda bu dahada az indi.artık her pazar çağırmıolar istediğimiz zaman gidiyoruz.akşam yemeğinede istediğimiz zaman gidiyoruz..gezmeyede hergün götürmüyor ama arasıra hadi gidelim hadi gel diyor..aslında geçen seneden sonra bu sene daha rahat ederdim ama annemgille hergün olmak zorundayım bide onlarında yardıma ihtiyacı var size bahsetmek isteediğim her ikisi biaraya gelince çok yoruluyorum..bi evin tek gelini olmak çok zor üstelik görümcede yok.bnm kayınvaldem çarşı işini bile halledemez ablası var biraz o alıyor üstümdeki yükü..bizim burda malesef birçoğu benim gibi misafiri gelince gideceskin gezmelere hergün giden gelinler var ben yine çoğuna hayır diyebiliyorum bazılarına gidiyorum..
yapmak istiyorum ama yoruluyorum şikayetim buyüzden sizlerle paylaşınca rahatlıyorum
ama kayınvaldeme sürekli hayır deyincede üzülüyoum
iki ucu b... değnek..yinede şükrediyorum kayınvaldem kayınpederim çok ii insalar ve ben onalra sözümü geçirebiliyorum yani öyle korkan pısırık bir gelin değilim bazı şeyleri sadece istediğim için yapıyorum kimse beni zorlayamaz.hele eşim hiç karışmaz neyaparsan yap der..yani kimse beni yönlendirmiyor bnm karakterim zaten buna müsade etmez...bnm bir huyum var ben birini üzünce dayanamıyorum..arasıra gidip gönüllerini yapmak istiyorum.
ha yanlış anlaşılıyorsam birdaha paylaşmam kimseye anlatmadığım gibi sizinlede paylaşmam

yani çok yorulduğum için şikayet ediyorum
busefer çok iyi oldukları için şikayet edincede vicdan yapıyorum..
ben eniyis bu konu hakkında bir daha konuşmayım...
çünkü bi dengesizlik olduğunu düşünebilirsiniz..
birçoğunuz büyük şehirlerde yaşıo çoğunuz çalışıo
inanın başında olmayan benim yerimde olmayan beni kesinlikle anlayamaz..
yinede alakınız ve ilginiz için tşk ederim...

Son düzenleme:

canım anlıyorum ben seni paylaşmada demıyorum yaz tabıı kı ama bak durum şöyle oluyo
bizi bi göz önüne al

şimdi sen anlatıyosun şikayet eıdyosun
bizde aa ölemı falan diyoruz nedne cagırıyokı fln dıyrouz konsuuyoruz sende katılıosn
sonra diyosunkı ama çok iyiler şöle iyiler böle yiler bu sfeer biz ne durumuna düşüyoruz biliyomusun
sanki sizin aranız süper sneın şikayetın yokda biz dedikodu yapiyomus durumuna düşüyoruz
napıcamızı da şaşırıyoruz sonra bu sohbet samımıyetını kaybetmeye başlıyo
sen anlattıgın zaman nasılsa sonradan ama çok iyier falan diip kapatcak diye düşünüyo insan
anlatabılıyomuyum ?

yoksa okumaktan da yazmaktanda sıkılmaz kimse ama şöyle demıyosun "ıkı tarafada gıtmek ıstıyorum gocunmuyorum ama çok yorgunum"
şöyle diyosun "öf yaa gene kayınvalıdemle gidicem" o zmana baska anlasılıo

ben senın dediğini anlıyorum benım kayınvalıdem eskısehırde...eskısehıre gidince ben derim
hadi sohbete gidelim hadı komşualrı çağırlaım pasta börek yapalım diye kayınvalidemde
seviyo geliniyle gezmeyı ama gitmek istemıyrosamda anne ben gelmek ıstemıyorum diyorum
bak senede 1 hafta -10 gün giderim 4-5ay arayla ona rağmen derim ve alınmaz kayınvalidem
aramızda çok iyidir maşallah ama bi çizgi var herzaman

seliz niye bu konuda bir daha konusmam diyorsun? biz seni her zaman dinleriz anliyoruz seni, dedigimiz gibi yoruluyorsan soyliceksin canim benim bunun için kirilacaklarsa kirilsinlar bana gore senin bebegin herseyden once gelir kaynanandan da annenden de....size maddi anlamda yardimci oluyorlar diye bir karsilik bekliyorlarsa ne bilim hiç yardim etmesinler o zamannn....yani rusvet gibi bir sey bu... onunla gezmiyorsun diye sana 'seliz biz sana yardimci oluyoruz terasini yaptiriyoruzzz, bi suru para harciyoruz sen bizimle gezmiyorsun" diycekse, ne anlami kaldi o yardimlarin? bebegini dusun canim...ne kadarr agladin hamile kalmak için, ne kadar uzuldun, ne kadar cabaladin....ama simdi doyasiya yasiyamiyorsun hamileligini, onlarin da biraz dusunmesi lazim bence selizim ya...bana gore dusuncesizlikten baska bir sey degil bu yaptiklari...hem annenin hem de kayinvalidenin... hamileligin boyunca boyle yorulursan allah korusun yani erken dogum filan yaparsinn bunu da istemezsin herhalde? birazda kendini ve bebegini dusun baska hiç kimseyi degil

şekerim aslında ayşenin anlatmak istedigi şu ayşe adınada konuşuyorum ama anlıyorum onu çünkü bende aynı şekilde düşünüyorum şimdi sen ne olursa olsun bizim arkadaşımızsın tabiki anlatıcaksın ama biz söyledikten sonra onları savunmaya geçince evet bi dengesizlik oluşuyo sonuçta sen hamilesin ve iki ailenin arasında kendini heba ediyosun ee bize bunu söyleyince bizde sinirleniyoruz bu ne ya her allahın günü hamile kız gezmeyemi götürülür diyoruz işte olayın aslı senin anlattıgın gibi kaynanan aslında seni çok çok bişiylere zorlamıyo ama sen o kadar vicdan yapıyosunki arada kendini feda ediyosun aman kimse üzülmesin kırılmasın bana kimseyi üzmüyüm diye kendi kendine dert ediniyosun şonuçta sıkıyosun yoruluyosun bıkıyosun söylüyemiyosunda ee bunlar hep zarar o yüzden biraz daha kendini düşün demek istiyo herkez sana.yoksa bu olayın küçük yerle büyük yerle bi alakası yok benim kaynanamda ben çalışmıyoken bi yerlere götürmek istiyodu misafir gelince çagırıyodu falan ama ben gitmek istemezsem gitmiyodum kırılacaklarsada kırılsınlar yani napıyım diyodum yani bunun aslında küçük şehir büyük şehir alakası yok klasik gelin kaynana ve kaynananın arkadaşları olayı geçen anlattıgım muhabbeti biliyosun bu kaynanamın banyo temizlik olayı orda kaynanamdan önce orda çalışan usta dedi ilk gelin hanım cumartesi temizlik senden diye adam tanıdıktı tamam ama işte insanlarda var bu gelindin yapıcaksın olayı.yani çogu insanda var.insanlar zaten bişiyleri sürekli konuşuyolar onları susturmak zor ama sen bide üzerine vicdan yaparsan ve bu kadar kendini heba edersen sonunda sen yoruldugun kafaya taktıgınla kalırsın ne diyelim kızın bi dogsunda umarım seninde durumun düzelir birazz

merhaba kızlar nasılsınız...okulun netı kötü sabahtan beri de çalışıyoruz çocuklarla anneler gunu ıcın cuma gunu program hazırlıyoruz..ılk defa yapılcak okulda yemeklı eglencelı anaları sevındırelım ıstedık hem koylu kadınlar evden dısarı cıkamıyo kadınlara da degısıklık olcak nasıl sevındıler havaya gırdıler semaverler falan kurulcak..ben de anneler gunuyle alakalı bi orotorya yazdım dünden beri...kınalı ali ve anasını anlatıyo fondda da eledım eledım turkusu anaları aglatmayı planlıyorumben de fazla sulu gozum bole seylerde aglayıverırırm hemencecık:2:

ayşeee gözün aydın randevun alınmış çok sevındım ...hayırlara ınsallah

merhaba tinker hoş geldınn :)
güzel düşünmüşsün yaa valla çok sevınmışlerdir ne güzel :) baya dua alırsın :)

tesekkurler canım ya ınsallahh bi muayene olayım çok heycanlıyım kızzz

yazık annem kaç gundur ugrasıo almıs sonunda ya :)

günaydınnnnnnnnnnnnnn

haklısınız kızlar nedeyim ama kesinlikle bu benim vicdan yapmamdan kaynaklanıo yoksa sizin bi duruma düştüğünüz yok haklı olarak bana üzülüp kızıyorsunuzz beni savunuyorsunuz ve bende bu sefer haksızlıkmı ediyorum diye pişman olunca buseferde fazla şikayet ediyorum gibi geliyor.sizde haklısnız ya şikayet etmicem yada savunmaya geçimcem..biliyorum yaptığım dengesizlik.
ama ayşe yeliz ve idil inanın çokta yoruluyorum bütün bunlar annemgil içinde geçerli...bak ablam evlendi 6 yıl önce ozaman annemgilin durumu çok ii.annem ablamın her işini yaptı her misafirini ağırladı her işine koştu..
bebeğini büyüttü ablam çok rahat etti kayınvaldesi hiçbirşekilde birgün bile yardım etmedi..ben evlendim annemgilin durumu bozuldu annem benimle hiç ilgilenemedi.burda evlenince ilk ramazanda kendinide eşininde bütün sülalesi tek tek ağırlanır.ablamın ilk ramazanında herşeyini annem halletmişti.bnm ilk ramazanımda annem yanımda bile yoktu.o sıralar çok kötüydü.bnm yardımımda kayınvaldem geldi bana yemek yapmayı öğrettii yemeklerimi yaptı baktımki kadın yoruluo ben herşeyi kendim öğrenip yapmaya çalıştım.çünkü annem yapamıo ya kayınvaldemde yorulmasın dedim.ama o bana dediki annen ablana yapmış sanada ben yapayım nolmuş annenede yazık oda yorgun dedi.annem desenizbana yardım edemediği için çok üzülüo..yani bnm kayınvaldemin bize sadace hadiyeler alıolar maddi anlamda değil manevi anlamdada destekleri çok..ama şölede bi durum var eşimin ailesi bizim size maddi manevi desteğimiz büyük sizde şöle böle yapacaksınız gibi bi durum yok maddi manevi bir destekleri olmasada benden yine aynı gelinliği beklerler adım kdr eminim...yani mesela onun karşılığında gelde sende bnm yemeklerimi yap dese bu sefer iş kullanılmaya dönüşür ve bozulurdum.ben diyourm yaa ben mesela 10 gün gitmesem kayınvaldem bunalıma girer.şimdi sizde haklısınızz bnm yerimde değilsinizz herşeyi tam anlamıylada yaşamıyorsunuzki.siz ben nedesem ona göre yorum yapıyorsunuzz ben deseniz aradayım hem çok yorulup şikayet ediyorum sonrada ama nie şikayet ettim onların bana maddi manevi yaptıkları bnm yaptıklarımdan daha çok deyip vicdan yapıyorum.ben evlendikten sonra kaçkere hastalandım hepsindede kayınvaldem baktı.oysa ablam hastalandığında annem bakardı böyle kıyaslayıncada üzülüyorum ama annem eskisi gibi olsa eminim bana da yapardı..iki gün sonra doğurucm gelenim gidenim eksik olmıck ve eminimki kayınvaldem hergün elinde bişeyler gelecek misafirlerimi ağırlayacak..ben kendi işimi hep kendim görmeye çalışıorumkii herkeste benden çok bişey beklemesin iki gün sonra bebeğim olck bukdr koşturamam diye..size yemin ediyorum bana ilk evlendiğimde misafir geliodu hiç yapmdığuım şeyler yaptım pasta börek bilmem öğrendim kimi zaman beceremedim ama öğrenmek zorundaydım..şimdi Allaha şükür herşeyimi yapabiliyorum ama kayınvaldeminde emeği çok..yinede annemdende Allah razı olsun.inş oda en yakın zamanda eskisi gibi olurda herzaman yanımda olur ablamın yanında olduğu gibi.sadece manevi olarak kimseden başka bi beklentim yok..

canım ben yanlış aktardım size galiba..
ortda rüşvet gibi bişe yok.asla..bizim eşimizle maddi anlamda bi sıkıntımız yok Allaha şükür zaten aynı dükkandan kazaıolar yani herşeyimiz ortak.onların aldığı bzim bizim aldığımız onların.bizde böyle..
kimse kimseye hespata sormaz çünkü zaten herşey ortak..
onların bana yaptıkları hem maddi hem manevi..
hatta manevi olarak daha çok..herzaman yanımdalar..ailemin durumu bozulunca kayınpederim babama kefil oldu düşünün yani...ben annemgile koşturduğum zaman gitme demediler git ama bizede gel ama yorulduğumu ne annem ne de kayınvaldem düşünemeyince işte buna sinirlendim.
annem evi sattı taşıdı kayınvaldem yemekler yaptı getirdi ablamın kaynanası ortada bile yoktu.
oyüzden ablam ben rahatım deyince senin kayınvaldenlede benimki bir değilim diyorum..
eminimki eşimin ailesinin yapacak durumu olmasaydıda maddi ve manevi hiçbir destekleri olmasaydıda benden yine aynı ilgiyi bekelrlerdi bunun yaptıklarıyla alaksı yok ben sadece kendi adıma düşünüyorum bukdr şey yapıolar bende onlara yapmalıyım diye..yoksa kimsenin bişey dediği yok..
bnm terasımı onlar yaptırmasa eşim yaptırı fareketmezki..ha ben ha onlar para ortak dükkandamn çıkıo eşimde çalışıo o dükkana emeği var kaç yıldır.haa eşimin ayrı bi maaşı var ordan harcarız eğer dükkandan ortak çıkarsa maaş cebimize kalır..çokta önemli değil..
ama onalrında evine ehr alınan her yaptırılan ceplerinden değil dükkanın ortak parasından çıkıo bizde demiyoruzki kendileri ödesinler bizimde hakkımız var demiyoruz.onlarda biz bişey yaptırğcmz zaman ozaman yine dükkandan ortak ödensin dio onada ben yaptırırım dio..olay bu..
ben biraz geniş kapsamlı anlatmadığım için yanlış anlaşıldı

Son düzenleme:

KIZ VALLAHİ ANA BİR BAŞKA BEEE...NASIL İÇİ KIYILMIŞTIR NE YAPMIŞTIR NE ETMİŞTİR BECERMİŞTİR. BENİM ANNEM DE ÖLE..SEN ÇALIŞTIGIN ICIN ÇOK IYI İNCELEYEMEMISSINDIR AMA ANACIGIN SAGOLSUN ACIGI KAPAMIS BUTUN ANALAR GIBI...KÖYDEKİ KADINLARA GÖRE ÖLE EVET DEĞİŞİKLİK HEPSİNE AYI KOCALARI HİÇ DEGER VERMIYOR Kİ... ANALARI BİZ YÜCELTELİM....ÇOCUKLAR DA ÖĞRENMELLİ BAZI DEĞERLERİ TABİ..AMA KAFAMA TAKILAN BIRSEY VAR BIR ÖĞRENCIM VAR ANA BABA AYRI ANNESI YOK BURDA BABANNESI GELCEK YENGESIYLE BEN ISTEKSIZ OLUR DEDIM AMA NASIL ISTEKLI ŞİİR DE İSTEDİ BEN DEN..AMA MAHSUN YİNE DE ONA ÇOK ÜZÜLDÜM..ANNESININ ADRESINI BULSAK DA HEDIYEMIZI YOLLATSAM MI DIYOM DA BURDAKI AMCASINDAN CEKINIYOM NE IS ACIYO BASIMIZA DEMESINLER
ÇOCUĞUN BABASI DA BURSADA NE ANA NE BABA AMCASIYLA ...AMCASININ DA OĞLU BEN DE .ONUN DA ANASI YOK ORTADA ÜVEY ANA VAR GERCEK ANA ISTEMIYO OĞLUNU AMA ÇOCUK KUCUKTU AYRILDIKLARINDA ÜVEY ANNEYE ANNE DIYO...BAYA BENIMSEMIS YANİ..AMA DURSUNUM ÖLE DEĞİL..ANACIGININ YANINDAN ZORLA GETIRMISLER. ANNESI KARDESIYLE.BU BURDA ÖKSÜZALLAHIM ÇOK ZOR ANASIZ ÇOCUKLAR

BU ARADA DÜN EGE...ANNE DEME ÇALIŞMALARI YAPIYORDU ÇENEYİ Bİ AÇIP Bİ KAPIYO BENİ TAKLİT EDEREK NİHAYET AN AN ANNN NNEEE ANNE DEDİ..AMA ÇOK TATLIYDI KIZLARBANA EN BUYUK HEDIYE BU OLUR ANNELER GUNUNDE ANNE DESE BI ÇIRPIDA YAYVANLAŞTIRMADAN

slm kızlar sabahtan çok yoğundum yazamadım da geçmişide okuyamadım herşey yolunda mı ?
yaa benim bu başağrılarım ne olcak böyle tansiyonıum fln da normal bi sıkıntı yok çok şükür

slm kızlar sabahtan çok yoğundum yazamadım da geçmişide okuyamadım herşey yolunda mı ?
Yaa benim bu başağrılarım ne olcak böyle tansiyonıum fln da normal bi sıkıntı yok çok şükür
günaydın cnm

tinkercim hoşgeldin..anlattıklarını okudumda nedkr zor durumda olanlar var yaa yinede o çocuklar bizden mutlular..buarad çok güzel düşünmüşüsünüzz inş çokta güzel geçer..
ege anne demişşş adına çok sevindim önce baba demedi

ayşe kendi derdimden unuttum sölemeyi çok sevindim annen randevuyu ayarlamış biliodum ayarlayacğını.hadi inş iyi bir doktordur ve bütün derdine derman olur.

yemeğe gidiyorum kızlar...

tinkerrrrrrr ege anne demis haaaaaaaaaa yerim ben onu yaa cok tatli, sumuklu resimlerini de gordum gayet tatliiiiiiiiiiii :) hiç tiksinmedimmmmmmm

Seliz anliyorum seni, kirmak istemiyorsun kimseyi ama insan bazen bencil olmali

gülü gülü kızlarrr:79::79::79:

ayyy kızlarrr dün ojelerimi sürdümmm tam ojelerimi yerleştiriyodumki bi oje farkettim hiç denememişim ee bende ojelerimi bozmak istemedigim için kociş uyurken baş parmagında denedim asetonla silerken uyandı tabükü şimcikte msj atmış dün oje sürdügün yer hala parıl parıl parlıo die simli bi ojeydide

nasılsın canım ojeer nasıl bugün ben haftasonu manikür yaptırdım nar çiçeği oje sürdüm çok süper olduuu

Afiyet olsun canım

ay tesadüfen gördüm çok güldüm ya bende birkere o uyurken yüzüne makyaj yapmıştımda anlamamıştı....hala da bilmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…