HATCEM BENİM KARGO GELDİ içinde hediyede göndermişler zayıflama için gıda takviyesi bi tanede gebelik testi acaba bu gebelik testi erken gebelik testlerimi ki bi bilginm var mı canmm:26:
fatosumm hıoşgeldın asya bebıs nasıll :) gazımı varmıs yavrucagınn
bu zamanalrı atlatır ınsallah hemencıkk
canımmm evet doğru söylüyorsun bizim kızlar kardeş:)canım benım çok teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun.
evet canım kolay olmadıgını biliorum elimden geleni yapıyorum yapıcam ınsallah.bünyem zayıf ama Allah ıma sıgınıyorum O'nun izniyle hersey güzel olacak ınsallah.
Masallah cnm okudum yazdıgını ne de cabuk hareketlenmıs kuzu...yerim ben onu..kızımın kardeşi o benım hem :) biz dogurunca heyecnala sizleri beklıcez ınsallah canımmm
ayşe okadar sevindimki şu yazını okuyuncakızlar günaaydıınnn :)
ben dün akşam eve dönerken hastaneye uğrayıp kadın doğumcu ile görüştüm
tahlıllerımı inceledi beni dinledi....sorulasrımı cevapladı özet geçeyim
öncellikle bu genetik bi rahatsızlık tedavi edilmesini beklemek gibi bi durum yok
kanın pıhtılaşma bozuklugu gösteriyo ve bu pıhtılaşmanın gecıkmesı bile ufak damar
tıkanıklıklarına sebep olur ...bunun tek çözümü clexan kullanmak
iki tane kaybetmıssın zor tabii ki aynı şeyleri yaşamanı bizde istemeyız aynısı olur ama olmaz
kesin bişey söylemek zor.ama anne olmak senın hakkın ve sen denemelisin
başka türlü anlayamazsın tabii ki gebeliğin sıkı takip içinde olucak bir kere kesinlikle ama
kesinlikle doppler ultrasonu olan bir hekımın kontrolunde olmalısın devamlı kan akışına
bakılması lazım clexanını da düşük dozdan başlatıp zamanal duruma göre yükseltmek lazım
gene hematoloğunda faktör testlerini yapıcak böylece kontrol altında olucaksın
sana tavsiyem hamılelıgının son ayalrını mart nisan mayıs aylarına denk getirme
hamilelikte zaten ödem topluyo vücud birde kan hastalığın oldugu iin sıkıntı çekersin
ve preeklampsişnin en çok görüldüğü ayalr bu aylardır mesela bu ay hamıle kalsan güzel olur
dedi :) ......peki illa sezeryanmı olmalıyım dedimm hayır gebeliğin gidişatına göre belki erken alırız
sezeryanla belkide gününü beklersin ama son ayların kışa gelmesi önemli dedi
o zaman ebn bişeyi kafaya takmıyorum aylık hematoloji kontrollerimi yapiyorum hamıle kalıncada
sadece düzenli kontrol öyle mi başka bişey yok dedimm....evet aynen öyle sen rahat ol
umudunu kesme aşılmıycak bişey değil dediiii
çok şey konuştuk aklıma gelenleri yazdım vallahi :) bide clexan yazdı
al kenarda bulusnun hamıle oldugunu öğrendıgın an kullanmaya başla dedi
folik asit yazdı.....magnezyum yazdı ödem toplamışım gene
kzılar o kadar rahatladım ki orta yaşlı olsun görmüş geçirmiş bi doktor olsun diyordum
öyle bi doktordu çok da memnun kaldım ilgilendi benimle...Allah razı olsun :) işte böle kızlar
rahatladım vallahi kuş gibi oldum yaaa
canımmm çok ama çok az kalmışş..hadi bakalımm sendende o mutlu haberi almayı dört gözle bekliyoruz..günaydın kızlarrrr
nabersiniz?
mervecim canım benim 20 gün kalmış doğumanormal dogum yapıcakmıssın sevindim canım senin adına Allah hayırlı bi şekilde dogurmanı nasip etsin inş bebegim...kendini sakın strese sokma emi
sen doğuracagın gün bende bebişlerim tutmuşmu tutmamışmı onu öğrenicem
bu arada tşk ederim canım güzel dileklerin için
aaa belle üzüldüm canım bide serum yemişsin hamiş hamiş.neyse kötü bişey yokmuş Allahtan..temizlik falan derken çokmu yoruldun dikkat et kendine bak bişeycik kalmadı...selam kızlar herkese günaydınlar:) uzun zamandır gelemıyorum ev temızlıgıyle ugrastık bıraz 10 mayısta doktora gıttım kanım cok dusukmus 7.7 cıktı doktorda 2 unıte kan verıcez dedı dun sabah 2 unıte kan verdıler 1 tane serum verdıler ve sonrasında nst ye baglandım son zamanda 10 dk bı sancım cıktıhemen dogumhaneye aldılar benı ve acılma varmı dıye muayene oldum offffff cok canım yandı cok bagırdım wallahı 1 cm acılmam varmıs eve geldım tuvalet harıcı kalkmak yok uzanıyorum sımdı en azından ayın 20 sını gorebılsek herkes ıyıdır umarım okuyamıyorum haber verıyım dedım opuyorum hepıcıgınızı
tamam canım öyle kot falan değilde hani ben tulum çok severim tulum almayım diyorumbebek takımları alayım altlı üstlü..buarada ben hiç zıbın falan almadım onları büyük alayım ozaman..dün baya bi morelim bozuldu bebeğime tam 0-3 6tane kadife tulum 3 hastane çıkışı aldık..sadece bitane 3-6 almışım..bundan sonra birkaçtanede 3-6 alayım birkaçtanede 6-9..diğerlerinide zaten doğduktan sonrada alırım dediğin gibi..bide tulum zor oluyor dediler sürekli kusuyor altlı üstlü takım al dediler:26:SAKIN OLE BEBEGI KASCAK KIYAFETLER ALMA KOT TAKIM FALAN 6 AYDAN ONCE ALMA OLE SEYLER BEBEGIN HAREKETINI KISITLIYOR VE DE RAHAT EDEMIYOR BOLCA PENYE TAKIM AL..EŞOFMAN ALTI FALAN..BIRDE SONRAKI AYLARI SIMDIDEN ALMA MEVSIMI GELDIKCE AL..IC ZIBINLARINI 6-9 3-6 ARASI AL..BUYUK OLSUN ILK AYLAR ONEMLI DEGIL KIVIR KOLLARINI CUNKU 1 AYDA BILE ACAYIP BUYUYORLAR KISA GELIYO..BEN ILK AYLAR ICIN 5-6 TAKIM ZZIBIN YETER HERGUN DEGISIYOR IKI 3 KERE ZATEN HERGUN CAMASIR DA CIKAR YIKARSIN BOL BOL FAZLA ALMA SAKIN..BIRDE CITCITYLI SEYLER AL ENSESI..BAZILARI OLUYO CITCITSIZ ZOR OLUYOR YA DA KATLI YAKALAR VAR..KAFAYA GORE GENISLIYO... AY ALIŞVERIS EN ZEVKLI KISMI..BIRDE AYAGINA PATIKLERINI FALAN DA PENYE AL..SERT SEYLER ALMA..
aynenben yıkamaya verıyom pırıl pırıl oluyo hayatta ugrasamam vallahıBeceremem de zaten Yılda bır kes verıyom bıtkısel ılaçla yumusacık oluyo:76:
evet canım ben malesef 0-3 almışım hep..neyse bundan sonra 3-6 6-9 alırım..ben tulumlara bakıyorum 6 aylık senin kıza bakıyorum hiç tulum giymiyor oyüzden tereddüt ettim..insan bilemiyor ilk hamileliğinde ne alacağını..tecrübesizlik oluyor..oyüzden hep sizin bebişlere bakıyorum ne giymişler diye..Canım ben bahara hiç kıyafet almadım sayılır, ablamın eltisi kızının kıyafetlerini bana verdi ben de onları giydiriyorum hala...ilk başta zoruma gidiyordu hani ilk bebeğimmm diye ama hergün banyo yaptırıyorum kusuyooo pisletiyo üstüne bazennn işiyooo kaka yapıyo yanii o yüzden onları kullandım...ama çok beğendiğim şeyleri aldım tabi ki...keşke 0-3 almasaydın o kadar...bahar 51 cm doğdu, ben de aldıklarımı hep 0-3 almıştım...bir mont beğenmiştim çok güzeldi 54cm2-3 kere giydirebildim....ve aldığın kıyafetlere dikkat et mevsimine göre allll canım 2 aylık olunca zaten 3 aylık giyer 3-4 aylık olunca 6 aylık...bahar şimdi 9 aylık giyiyo... o kadar kıyafet almana gerek yok gerçekten bak biliyorum insan heyecanlanıyooo herşey almak istiyo ama abartma yani :)
hoşbulduk tatlım inş bi sorun yoktur öğleden sonra gidip göstercez doktora sonuçlarımızıgünaydın selizim hoşgeldin...oh oh maşallah inş bi problem yoktur dimi selizim
hoşbulduk tatlım sağol çok şükür çıktııselizcim ve mervişim hoşgeldiniz bacularrrrrrrrrrrr.selizim gözün aydın sonuçlar çıkmılşşş
inşallah canımm bi sorun yoktur biraz uzun sürdü bugün kesin gitmeliyim doktoragünaydın canım sonuclar ,iyidir ınsallah
günaydınn canım hoşgeldinn...
inş. 3lü taramanda bişeycik cıkmıcak..
[/B]
Kesinlikle yanında büyük birinin olması lazım ben bu konuda çok şansızım
mecburen hemen ayaklandım mecburen kendi bildiklerimle okuduklarımla ilerliyorum
annem geliyordu akşamları artık oda gelemiyor
selam kızlarr Hurma yemeye başladım Doğuma çok faydası varmış rahim kasılması yapıyormuş ve rahimde açıklık kolay oluyormuş o dereceki hamileliği erken dönemde olanlar yemesin düşük yapar yazıyordu internetten buldum dün tesadüfen bileniniz varmı ??????.SAKIN gebeliliği erken olanlar henüz yemesin haa son ayınızda yiyin.
hoşbuldum canımcımmm
valla hiçbir iş yaptırmıyor hatta uyutmuyor bile 3. Günü bugun gerçi hakkını yemeyim bu gece uyuttuyine azıcıkYa korkuyorumda bir yerinimi acıtıyorum diye valla korkumdan kundak yapıyorum bol bol
Dün doktora götürdüm artık manyak kadın kusuyor bu su kaybı var serum takılması lazım acil büyük hastaneye götür falan dedi tabi ben korkudan ölcem
hemen dogdugu hastaneye gittik ordaki dr teyzemiz sagolsun rahatlattı bizi aşırı gazı oldugu için çıkarıyor birde mememden ayrılmıyor asya oda gazı olunca meme ile gececek sanarlarmış dogal olarak fazlasını atıyor dedi yani bütüyütcem allahın izni ile ama sanırsam delirecemde
Oyyy kuzum o iğneler çok zor ya allahım yardımcın olsun ama sonunu düşün sonu çoook güzel olacak inşallahhhh
seninde mucize bebegin geleek sonra asya gibi ananı aglatacak
Moralini yüksek tut gülüm gerisi hikaye sen iyi ol ki fasulye sıkı sıkı saglıkla tutunsun
hoşbuldum canımcımmm
valla hiçbir iş yaptırmıyor hatta uyutmuyor bile 3. Günü bugun gerçi hakkını yemeyim bu gece uyuttuyine azıcıkYa korkuyorumda bir yerinimi acıtıyorum diye valla korkumdan kundak yapıyorum bol bol
Dün doktora götürdüm artık manyak kadın kusuyor bu su kaybı var serum takılması lazım acil büyük hastaneye götür falan dedi tabi ben korkudan ölcem
hemen dogdugu hastaneye gittik ordaki dr teyzemiz sagolsun rahatlattı bizi aşırı gazı oldugu için çıkarıyor birde mememden ayrılmıyor asya oda gazı olunca meme ile gececek sanarlarmış dogal olarak fazlasını atıyor dedi yani bütüyütcem allahın izni ile ama sanırsam delirecemde
Oyyy kuzum o iğneler çok zor ya allahım yardımcın olsun ama sonunu düşün sonu çoook güzel olacak inşallahhhh
seninde mucize bebegin geleek sonra asya gibi ananı aglatacak
Moralini yüksek tut gülüm gerisi hikaye sen iyi ol ki fasulye sıkı sıkı saglıkla tutunsun
selam kızlarr Hurma yemeye başladım Doğuma çok faydası varmış rahim kasılması yapıyormuş ve rahimde açıklık kolay oluyormuş o dereceki hamileliği erken dönemde olanlar yemesin düşük yapar yazıyordu internetten buldum dün tesadüfen bileniniz varmı ??????.SAKIN gebeliliği erken olanlar henüz yemesin haa son ayınızda yiyin.
sorma aysem yaaa çok gazı var şuan bir görsen karşımda uyuyor ama ellerini nasıl sıkıyor sancısı gelince ufff ne zormuşş biişi yapamamak
ayşe okadar sevindimki şu yazını okuyuncacanım benim ben biliyordum zaten senin bundan sonra problemsiz bir hamilelik geçireceğini.sen gerçekten rahat ol benim içime doğuyor sen yakında hamiş kalıp kontrol altında güzelce hamileliğini geçireceksin..ayy doktor öyle söyledeiyse bu ay hamiş kalmaya bak sen..yada bidahaki ay.sonraki aylarda kalırsan marta nisana gelir..neyse hayırlısı olsun canım....
selam :) evet c anım doğru son aylarda yenınce doğumu klaylaştırdıgını sölüolar :)
canım yaa ama geçicek maalesef bu kolikleri ilk aylarda çekmek gerekıo
zor ama Allah yardımcın olsunc anım
günaydın selizcimm :) ay evet bende çok sevındım ya ınsallahh doktor guzel konsutuu
bu ay gectı artık 7 gun sonra reghkl olcam ama önumuzdekı ay çalıcaz kocişlee
teşekkrüğler canımm :)
oyy canım benim rabbim gönlüne göre verecek ben eminim
Bu defa senin için diyorum HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK
Doktoru dövecem salak karı yakın die gittim serum taktı bilmem ne yaptı
Kesinlikle yanında büyük birinin olması lazım ben bu konuda çok şansızım
mecburen hemen ayaklandım mecburen kendi bildiklerimle okuduklarımla ilerliyorum
annem geliyordu akşamları artık oda gelemiyor
sorma aysem yaaa çok gazı var şuan bir görsen karşımda uyuyor ama ellerini nasıl sıkıyor sancısı gelince ufff ne zormuşş biişi yapamamak
canımmm çok ama çok az kalmışş..hadi bakalımm sendende o mutlu haberi almayı dört gözle bekliyoruz..
hoşbulduk tatlım inş bi sorun yoktur öğleden sonra gidip göstercez doktora sonuçlarımızı
inşallah canım inşallah bende dört gözle bekliyorum valla canım
inşallah canım bakalım doktorun ne dicek umarım hiçbir sorun yoktur balım
canım sana yazmıstım o gunde eskı sutle yenı sut mıdede karısınca gz yapıyor bebekte sıkıntıdan memeye sarılıyo daha da ıcıyo..hem sutune de yazık..ama egede oleydı acayıp kusukluydu..o zamandan alıstı ben saat kullanmadım az az sık sık yıyor..aslında saate alıstırsan daha rahat edersın..pekı fatoş kucaga alıyor musun
ınsan kıyamıyor demı kuzusuna hemen annelık korumasıyla kucaga alıyor..bölece alışıyor kucaga ılk 4 ay kucakta tasıyon..şimdi de ege gıbı ortalıgı desmesın dıye bız alıyoz kucaga o kendını yere atıyoah ah çok zor çoookkk...
evet canım ben malesef 0-3 almışım hep..neyse bundan sonra 3-6 6-9 alırım..ben tulumlara bakıyorum 6 aylık senin kıza bakıyorum hiç tulum giymiyor oyüzden tereddüt ettim..insan bilemiyor ilk hamileliğinde ne alacağını..tecrübesizlik oluyor..oyüzden hep sizin bebişlere bakıyorum ne giymişler diye..
canım ben hamileliğimde çok yedimm hurma (taze hurma) ama bişey olmadı :44:
bol bol body al bu zıbın dediğin body herhaldeee dimi? ilk aylarda tulum çok giydiriyordum ama şimdi biraz süslü giydiriyorum baharı :))) dışarda özellikle tulumla çıkmıyoruz yaniii :86::86:
zıbın dediğim alttan çıtçıtlıı...artık yavaş yavaş onlarıda alaırım.ama bundan sonra bende tulum almayı düşünmüyorum
ozaman birdahaki ay kocişine havuç suyu içir birkaç kere içirsen yeter.biliyorum sizin hamiş kalma gibi problemniz yok ama işini şansa bırakma diye dedimben amileyattan sonra yinede işimi şansa bırakmadım kocişe 3-4 kere havuç suyu içirdim o ay geldi bebişim
haaa ben body diyorum o alttan çıtçıtlı olanlara.....
kız al tulum da alll tulumları pijama olarak kullanıyorum bennn... ilk aylarda daha rahat oluyo tulumlarrr ilk iki ay meselaa daha rahatt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?