Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
canım beklm yaaa onc kan tstını yaptır sonrada doktora gıt....hadı guzlım sıkma kndını..olusa olur olmazsa olmaz..bılıyorum cok beklıyorsun ama psıkolojın daha onmlı degılmı

Doğru söylüyorsun. Brkaç gün bekleyeyim de ,hafta sonuna kadar bari...Kan testi yaptırırım gerekirse.Kan testi yanılmaz demi?

Benim geçen ay gecikti ilk defa. Şimdi yine olmadım yaa.. Kist olabilir mi diyorum.
Ultsrasonla bakıldığında anlaşıldığını da biliyorum ama adet olmadım ki doktora gideyimklava:

Canım kızma :) sana bilmiyorsun deedik ki :) Sadece bildiğimizi söyledik;kist olanbilir mi soruna gelince tabiki olabilr ama olmayadabilir.Neden iki gecikmeyle kiste yoruyorsun ki durumu.Yazık değil mi sana

Gebelikte kullanılan alkol abortus (düşük), ölüdoğum, bebekte gelişme geriliği, çeşitli baş-yüz gelişim kusurları ve zeka geriliği gibi istenmeyen durumların oluşmasına neden olabilmektedir. Amerika ve diğer bazı gelişmiş ülkelerde zeka geriliğinin belirlenebilen en önemli nedeni anne adayının gebelikte alkol kullanmasıdır. Bu ülkelerde anne adayları arasında alkolizmin yaygınlığı ve bunun yarattığı sonuçlar ekonomik ve sosyal bir sorun oluşturmuş durumdadır. Şu an için ülkemizde anne adayları arasında alkol kullanımı yaygın değildir ve bunun böyle kalması toplumsal sağlık açısından çok önemlidir.

Gebelik döneminde kullanılan alkolün bebekte istenmeyen durumlar oluşturması alınan alkol miktarı ile doğru orantılıdır. Şu anda elimizde gebelikte alınabilecek en düşük alkol miktarı ile ilgili bir veri olmadığından anne adaylarına bu konudaki önerimiz gebeliğin planlandığı andan gebeliğin sonuna kadar alkol kullanmamalarıdır. Halihazırda alkol kullanmakta olan anne adaylarının da hemen şimdi alkolü bırakmaları bebeklerinin alkolden etkilenme riskini mutlaka azaltacaktır.

şarap kan yaptığı gibi, özellikle kalp damarlarını beslermiş. babam kalp ameliyatı olduğunda doktoru içebileceği alkollü içekler arasında ilk şarabı söylemişti.

Evet aynen katılıyorum;ben de bunu yapmaya çalışıyorum...Ama tam kesebilmiş değilim arada bi kaçamak yapıyorum çookk az olmak kaydıyla.Hadi itiraf edeyim daha çok o aydan umudumu kestiğimde yapıyorum bu kaçamağı :roflol:

Doğru söylüyorsun. Brkaç gün bekleyeyim de ,hafta sonuna kadar bari...Kan testi yaptırırım gerekirse.Kan testi yanılmaz demi?

canım beklemn gerk yok kan tstı zaten hemen sonuc verır...hem senınkı o kadar gecıkmemıs daha ancak tst sonucundan sonra boyl suphlebılırsın..daha cok rken..

evet haklsıın canım her ay bize çıkarmı diye bekliyoruz :)) en güzeli beklemek ama insan dayanamıyor işte küçük birşey olsa tesadüfen hemen paylaşası geliyor.. ya bu arada benim yumurtlama haftam ama akıntım yok ( acaba adetten sonramı olduki ya çünkü acayip akıntı vardı söylemiştim size şimdi yok hep incirin yüzünden bida yemicem mafoldumben gerçi takmıyorum artık yumurtlama falan ama dikkatimi çekti :jeyyar:

:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: Söz mü kııızzzzz!!!!

Sen ben su ve pembe :roflol: Süpeeerrrrrr;
e çocuklar içerde ağlarken ne de zevkli olur ya sorma !!!! :a015:

benim bi arkadaşım ekim gibi doğum yaptı, yazışıyoduk hatunla damlasını emzirirken...aklı msn de, face de klıyormuş:roflol::roflol::roflol::roflol:

Ara sıra 1 kadeh'de olsa şarap içemez miyim?

ıdeal olan hamilelik süresince hiç alkol almamaktır. Ancak sosyal yaşam gereği zaman zaman alkol alma gerekliliği doğabilir. Yaşgünü, evlilik yıldönümü ya da benzeri günlerde 1 kadeh şarap ya da bir küçük bira alınabilir. Ya da kutlamalarda 1-2 yudum şampanya içmek hoş görülebilir.

Eğer hamile olduğunuzun farkına varmadan alkol aldıysanız hemen telaşa kapılmayın. Bu kadar erken dönemde alınan az miktarda alkolün bebeğe zarar vermesi beklenmez. Bununla birlikte eğer hamile kalmaya karar verdiyseniz korunmayı bıraktığınız zaman alkole de hoşçakal demek için uygun bir zamandasınız demektir.

Canım kızma :) sana bilmiyorsun deedik ki :) Sadece bildiğimizi söyledik;kist olanbilir mi soruna gelince tabiki olabilr ama olmayadabilir.Neden iki gecikmeyle kiste yoruyorsun ki durumu.Yazık değil mi sana

Yok yaa ben kızmadım ki sana:sinifsinif:
Öyle cebelleşiyorum kendimle.Gündüz okulda düşünmeye fırsatım olmuyor.Ama akşamları kuruyorum galiba kafamda..
Neyse kafa şişirdim azcık.Sabah ola hayrola
İyi geceler hepinizea.s.

bende asla içmem hamilelik döneminde. sigara ve alkole çok karşıyımdır hatta... ben evlenmeden eşime sigarayı bıraktırdım, sırf bebiş için!

şarap kan yaptığı gibi, özellikle kalp damarlarını beslermiş. babam kalp ameliyatı olduğunda doktoru içebileceği alkollü içekler arasında ilk şarabı söylemişti.

Ulllennnn izmirde yaşadığın nasıl belli illa bi kılıfına uydurup içeceksin değil mi :roflol: :roflol: :roflol: Dedim ya biz de severiz yaparız da ama çookkk azalttık!Aramıyorum o günleri desem yalan olur! İnsanın eşiyle iki kadeh vurması çok zevkli bişey ya.

tamamen katılıyorum...

Evet incir biraz etkiliyooo eğer ki 17sinde olayııımm kesin etkiliyooo diyeceğim tarihte ilk olacak çünkü.

Kıyamam çiçeğim de içmeyelim diye yeşilaycı oldu başımıza :)

nan ben bu gönderdiğin yazıları ezbere biliyorum en az on kez okumuşumdur.Her içme ortamı olduktan br gün sonra kendimi suçlu hisseder acaba bbeiş varsa bişey olmuşmudur diye avuntu arar aynı şeyleri okkuuurr dururum :roflol:
aa bu arada haftaya benim doğum günüm bana serbest :)))

birayı sewmem sürekli tuvalete taşınıyorum diyee...her defasında eşiminkine yancı olarak dalarım iştee..keyfide orda, tek bardaktan yudumlamak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…