Birlikte yaşama kuralları...

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba,

Kayınvalimle aynı evde yaşıyoruz. Bilenleriniz vardır. (Konumuz bu değil. isteyerek yaptım. Hiç kavgamız olmadı. Burdan vurmaya kalkmayın lütfen)

Konumuz 1.5 yıldır hiç yaşamayıp son bir kaç haftadır ortaya çıkan hijyen problemimiz. Çalışıyorum. Temizliğimi haftasonları kendim yapıyorum. Kayınvalidem yemek ve çamaşır yıkamak haricinde birşey yapmaz evde. Ben yaptırmam. Kendi yaptığım daha içime siner ve severim evimi düzenleyip toplamayı.
Her neyse son bir kaç zamandır yüz yıkadığımız lavaboyu çok kötü halde buluyordum her seferinde. (Protez diş kullanıyor. Bundan kaynaklı olabilir lavaboyu çok sık kullanma ihtiyacı)
Her seferinde elime cifi süngeri alıp temizledim ama baş edemez hale geldim. Bir kaç kez temizlemedim ve eşime gösterdim. O uyardı annesini.
Dün işten çıkıp eve geldim. Yolda sıkışmıştım. Wc'ye attım kendimi ama inanın kullanılacak gibi değildi. Biz işteyken tek kalıyor evde. Ve ben bir kişinin sabahtan akşama bir yeri bu denli kirletebildiğini görünce şok geçirdim. sonuç olarak hacetimi gideremeden çamaşır sularıyla önce wcyi temizledim. Ve çamaşır suyunu alıp wcye girdiğimi görsün diye belli etmeye çalıştım.

Sonra da eşime uzun uzun yazdım. ''Temizlik beklemiyorum ancak benim temizlediğim yerler en azından bir süre aynı kalsın. İşten gelince temiz bi wcye girip temiz bir lavaboda yüzümü yıkamak istiyorum. Daha önce böyle sorunlarımız yoktu çünkü böyle şeylerle karşılaşmıyordum dedim. Bir daha karşılaşırsam ben uyarıcam usülünce ama utansın ama umursamasın haberin olsun dedim'' Eşim bana hak verdi. Bende konuşurum unutuyor bazen dedi ama kayınvalidem zeki. Şimdiye kadar bu dahil hiç birşeyi unutmuyordu.
Sizce ne yapmalıyım? Ben mi konuşmalıyım yoksa eşim ben o üç kişilik bir konuşmamı gerçekleştirmeliyiz?
Çok sıkılmaya başladım bu durumdan...

Seni kimse bi yerden vurmaya çalışmaz.İster kavga et ister etme,mesele anlaşıp anlaşamama meslesi de değil.Aynı evin içinde olmaz.Bu ve benzeri sorunlar çıkacaktır.
Böyle bir durumu eşine söylemene,onu da arada bırakmana gerek yok.
Daha önceden olmuyor,şimdi oluyorsa aynı evde yaşıyorsunuz sen söyleyebilirsin.Anne bir rahatsızlığın mı var wc yi sürekli kirli buluyorum diye.

Daha evvel başka konularımda yaşadığım için parantez içinde belirtme gereği duydum. Şöyle ki yüz göz olmak istemiyorum hele böyle bir konuda. Direkt söylemeye de çekinirim sanırım

bence kendin konuş çünkü temizliği yapan sensin, diğer türlü annesini oğluna şikayet etmiş konumuna düşeceksin

bu temizlik olayı yeni sorun olmaya başladıysa kadının bir hastalığı olabilir gibime geldi, isterden konuşmaya burdan gir

Aklıma bir hastalık gelmedi açıkçası sifonu çekmemek yada ağız çalkaladıktan sonra lavaboya bir su tutmamak bir hastalık sebebiyle değildir diye düşündüm.

Aklıma bir hastalık gelmedi açıkçası sifonu çekmemek yada ağız çalkaladıktan sonra lavaboya bir su tutmamak bir hastalık sebebiyle değildir diye düşündüm.

yani 1,5 sene dikkat edip neden bi kaç haftadır böyle olsun ki, benim aklıma öyle geldi, öyle değilse bile kibarca söylemek için bi seçenek, burdan konuya girmek

yani 1,5 sene dikkat edip neden bi kaç haftadır böyle olsun ki, benim aklıma öyle geldi, öyle değilse bile kibarca söylemek için bi seçenek, burdan konuya girmek
Bilemiyorum nasıl bir konuşma yapmam gerektiğini. O yüzden fikir almak istedim. Teşekkürler

eğer evinizi ayırmayı ya da temizliği paylaşmayı düşünmüyorsanız ya direk söyleyeceksiniz ya da her gün iş çıkışı wc temizlemeye devam edeceksiniz, başka bir alternatifi yok bunun.
eğer ev onunsa benim evim istediğim gibi kullanırım da diyebilir, şimdiden cevabınızı hazırlayın.

Bilemiyorum nasıl bir konuşma yapmam gerektiğini. O yüzden fikir almak istedim. Teşekkürler

anne bi rahatsızlığın mı var son zamanlarda bunlar dikkatimi çekiyor istersen bi doktora gidelim diyebilirsin, yani direk pis bırakıyorsun dikkat et demekten daha kibar bi yöntem gibime geldi

Evimi ayıramam malesef. Ev onun değil. Kiracıyız. Ben restleşmek yerine yaşını başını almış birinin oturup konuşmaktan anlayabileceğini düşünmüştüm. Normalde sakin yapılı biriyim. Ancak her zaman cepte hazır üç beş lafım vardır. Amacım kalp kırmak olsun yeter ki.. Git arkanı diğer çocuğun temizlesin toplasın onda kal da diyebilirim ancak dediğim gibi amaç kalp kırmak değil..

anne bi rahatsızlığın mı var son zamanlarda bunlar dikkatimi çekiyor istersen bi doktora gidelim diyebilirsin, yani direk pis bırakıyorsun dikkat et demekten daha kibar bi yöntem gibime geldi
Evet bu tarzda konuya giriş yapabilirim sanırım

Yaşlandıkça dahada kötü olucak gibi durum şimdiden belli oluyor maalesef Allah kolaylık versin

Daha evvel başka konularımda yaşadığım için parantez içinde belirtme gereği duydum. Şöyle ki yüz göz olmak istemiyorum hele böyle bir konuda. Direkt söylemeye de çekinirim sanırım
Bugüne kadar dikkat edip şidmi etmemesi garip.Alzaymır başlangıcı olabilir mi.Ya da dalgındır.Ya dabilemiyorum ama oturup konuşman gerek.Bence oğlundan daha çok utanır sen konuş.

Bugüne kadar dikkat edip şidmi etmemesi garip.Alzaymır başlangıcı olabilir mi.Ya da dalgındır.Ya dabilemiyorum ama oturup konuşman gerek.Bence oğlundan daha çok utanır sen konuş.
Aslında benim de aklıma ilk o hastalık geldi. Ama sanmıyorum bunları harici çocukluğunu gençliğini tüm dizi karakterlerini vs hatırlıyor

Bir yerden vurmak değil sizin tabirinizle ama ev ev üstünde olmaz Allah kolaylık versin. 1,5 sene hiç problem yaşamamanız bundan sonra yaşamayacağınız anlamına da gelmiyormuş demek ki. İnsan bazen eşinden bile iğreniyor tuvaleti pis görünce yani gerçekten zor. Bir de yemeği o yapıyor demişssiniz o kadar pis şekilde tuvalet kullanan birinin elinden yemek yemeği nasıl içinize sindiriyorsunuz ?

Gündüz yemeklerini iş yerinde yiyip akşam 6dan sonra diyet sebebiyle evde birşey yemediğim veya salata, çorba vs basit yemekleri kendim hazırladığım için elinin temizliği oğlunu ilgilendirir. Genelde bana hep aaaaa nasıl kabul edersin hiç mü acımadın kendine vs vs gibi yorumlar yapılıp konumdan uzaklaşıldığı için belirtme gereği duydum. Ayrıca burada ve gerçek hayatta karşılaştığımız şekilde arkamdan dedikodu, dayak, kocama beni fitnelemek gibi sorunlarımız olmadığı için hijyeni daha ufak ve atlatılabilir bir sorun olarak görüyorum.

Aslında benim de aklıma ilk o hastalık geldi. Ama sanmıyorum bunları harici çocukluğunu gençliğini tüm dizi karakterlerini vs hatırlıyor
İnşallah öyle değildir ama eskiyi daha çok hatırlıyor bu tip hastalar.Gözlemle bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…