- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
Gündüz yemeklerini iş yerinde yiyip akşam 6dan sonra diyet sebebiyle evde birşey yemediğim veya salata, çorba vs basit yemekleri kendim hazırladığım için elinin temizliği oğlunu ilgilendirir. Genelde bana hep aaaaa nasıl kabul edersin hiç mü acımadın kendine vs vs gibi yorumlar yapılıp konumdan uzaklaşıldığı için belirtme gereği duydum. Ayrıca burada ve gerçek hayatta karşılaştığımız şekilde arkamdan dedikodu, dayak, kocama beni fitnelemek gibi sorunlarımız olmadığı için hijyeni daha ufak ve atlatılabilir bir sorun olarak görüyorum.
Tabi ki iyi biri. Nişanlıyken veya yeni evliyken sopasını göstermiş olsaydı zaten olaylar çok farklı gelişirdi. Bende zorlanıyorum bazen bende fedakarlık yapıyorum ancak aklı başında biri ben onu kabul etmişken üzerine burası benim evim istediğim gibi kullanır içine s.. rım gibi bir tavır göstermez diye düşünüyorum. O yüzden bence konuşarak çözülebilirBu şekilde sorunu büyütmemeniz ve çözülebilir olarak görmeniz güzel. Hem siz de yıpranmamış olursunuz. Ben yapı olarak evde üçüncü kişilerle asla yaşayamadığım için irkildim okurken. Ama bu tamamen benim düşüncem sizi eleştirmiyorum herkesin hayat şartları, alışkanlıkları farklıdır. Kayınvalideniz de iyi biri olmalı ki kabul etmişssiniz beraber yaşamayı.
Merhaba,
Kayınvalimle aynı evde yaşıyoruz. Bilenleriniz vardır. (Konumuz bu değil. isteyerek yaptım. Hiç kavgamız olmadı. Burdan vurmaya kalkmayın lütfen)
Konumuz 1.5 yıldır hiç yaşamayıp son bir kaç haftadır ortaya çıkan hijyen problemimiz. Çalışıyorum. Temizliğimi haftasonları kendim yapıyorum. Kayınvalidem yemek ve çamaşır yıkamak haricinde birşey yapmaz evde. Ben yaptırmam. Kendi yaptığım daha içime siner ve severim evimi düzenleyip toplamayı.
Her neyse son bir kaç zamandır yüz yıkadığımız lavaboyu çok kötü halde buluyordum her seferinde. (Protez diş kullanıyor. Bundan kaynaklı olabilir lavaboyu çok sık kullanma ihtiyacı)
Her seferinde elime cifi süngeri alıp temizledim ama baş edemez hale geldim. Bir kaç kez temizlemedim ve eşime gösterdim. O uyardı annesini.
Dün işten çıkıp eve geldim. Yolda sıkışmıştım. Wc'ye attım kendimi ama inanın kullanılacak gibi değildi. Biz işteyken tek kalıyor evde. Ve ben bir kişinin sabahtan akşama bir yeri bu denli kirletebildiğini görünce şok geçirdim. sonuç olarak hacetimi gideremeden çamaşır sularıyla önce wcyi temizledim. Ve çamaşır suyunu alıp wcye girdiğimi görsün diye belli etmeye çalıştım.
Sonra da eşime uzun uzun yazdım. ''Temizlik beklemiyorum ancak benim temizlediğim yerler en azından bir süre aynı kalsın. İşten gelince temiz bi wcye girip temiz bir lavaboda yüzümü yıkamak istiyorum. Daha önce böyle sorunlarımız yoktu çünkü böyle şeylerle karşılaşmıyordum dedim. Bir daha karşılaşırsam ben uyarıcam usülünce ama utansın ama umursamasın haberin olsun dedim'' Eşim bana hak verdi. Bende konuşurum unutuyor bazen dedi ama kayınvalidem zeki. Şimdiye kadar bu dahil hiç birşeyi unutmuyordu.
Sizce ne yapmalıyım? Ben mi konuşmalıyım yoksa eşim ben o üç kişilik bir konuşmamı gerçekleştirmeliyiz?
Çok sıkılmaya başladım bu durumdan...
Sanırım benimde uyarma vaktim geldi geçecek hattaAynı dert bendede vardı.
Daha önce kv gösterecek şekilde çamaşırsuyuyla temizledim ama yok
Sonrasında direk söyledim biraz daha dikkatli olmasını ''tamam dişlerin takma olabilir ama enazından sonrasında yıkayabilirsin'' dedim ve son oldu artık aynı sorun olmuyor....
Sanmıyorum ona ters veya istemediği birşey yapılmıyor ki neden tepki göstersin anlayamadımSeni protesto falan ediyor olabilir mi?
Gıcıkligina mi yapıyor acaba?
Yeni basladi dediniz cunku, bir seye kizdiysa..
Bir de yanlis bilmiyorsam Alzheimer, demans gibi hastalıklarin belirtilerinde hijyen sorunları vardi. Ozellikle her yere tuvalet gibi davranma, kirli birakma vs
Aslında hastalıktan da korkuyorum görümcemin kayınvalidesi o hastalıkla boğuşuyor ve görümcem dahil kimse almıyor yanına kayınvalidem de bir gün laf arasında ilacını içmiyorsa kendine dikkat etmiyosa yatırın huzur evine demişti. O zaman içimden geçirmiştim allah kimsenin başına vermesin o hastalığı diye.Sizin de aklınıza gelmiş, unutuyor olabilir.
Yoksa neden sadece birkaç haftadır yaşıyor olasınız bu problemi, anlam veremedim.
Ama unutkanlık değil de önemsememek veya fark etmemektir umarım.
Bir hastalık başlangıcı olmasın da diğerleri konuşarak halledilir.
Geçmiş bileSanırım benimde uyarma vaktim geldi geçecek hatta
Merhaba,
Kayınvalimle aynı evde yaşıyoruz. Bilenleriniz vardır. (Konumuz bu değil. isteyerek yaptım. Hiç kavgamız olmadı. Burdan vurmaya kalkmayın lütfen)
Konumuz 1.5 yıldır hiç yaşamayıp son bir kaç haftadır ortaya çıkan hijyen problemimiz. Çalışıyorum. Temizliğimi haftasonları kendim yapıyorum. Kayınvalidem yemek ve çamaşır yıkamak haricinde birşey yapmaz evde. Ben yaptırmam. Kendi yaptığım daha içime siner ve severim evimi düzenleyip toplamayı.
Her neyse son bir kaç zamandır yüz yıkadığımız lavaboyu çok kötü halde buluyordum her seferinde. (Protez diş kullanıyor. Bundan kaynaklı olabilir lavaboyu çok sık kullanma ihtiyacı)
Her seferinde elime cifi süngeri alıp temizledim ama baş edemez hale geldim. Bir kaç kez temizlemedim ve eşime gösterdim. O uyardı annesini.
Dün işten çıkıp eve geldim. Yolda sıkışmıştım. Wc'ye attım kendimi ama inanın kullanılacak gibi değildi. Biz işteyken tek kalıyor evde. Ve ben bir kişinin sabahtan akşama bir yeri bu denli kirletebildiğini görünce şok geçirdim. sonuç olarak hacetimi gideremeden çamaşır sularıyla önce wcyi temizledim. Ve çamaşır suyunu alıp wcye girdiğimi görsün diye belli etmeye çalıştım.
Sonra da eşime uzun uzun yazdım. ''Temizlik beklemiyorum ancak benim temizlediğim yerler en azından bir süre aynı kalsın. İşten gelince temiz bi wcye girip temiz bir lavaboda yüzümü yıkamak istiyorum. Daha önce böyle sorunlarımız yoktu çünkü böyle şeylerle karşılaşmıyordum dedim. Bir daha karşılaşırsam ben uyarıcam usülünce ama utansın ama umursamasın haberin olsun dedim'' Eşim bana hak verdi. Bende konuşurum unutuyor bazen dedi ama kayınvalidem zeki. Şimdiye kadar bu dahil hiç birşeyi unutmuyordu.
Sizce ne yapmalıyım? Ben mi konuşmalıyım yoksa eşim ben o üç kişilik bir konuşmamı gerçekleştirmeliyiz?
Yanlış anladınız ben normalde zaten hastalık derecesinde titiz biri değilim sadece temizim titiz değilim. Ama bu bahsettiklerimin titizlikle alakası yok direkt olarak pislik. Konu keşke o kadar ufak tefek şeyler olsaydı ama değil. Sabahtan biz gelene kadar her çeşit hacet giderilmiş bir tuvalet ve bir kez bile çekilmediğine emin olduğum bir sifon. Görüntüyü ve kokuyu siz tahmin edin. Eğer bundan şikayet ettiğim için bana bu kadar titiz olmayın diyorsanız üzgünüm anlayamadık birbirimiziunutuyor olabilir mi
yani tuvalet ne kadar kirli olabilir ki
ya içi doludur yani sifon çekilmemiştir ya oturulacak yerine damlamıştır
ya da alaturkadır etrafına yapılmıştır
bunun dışında bir durumda da ya yetişememiş etrafa vs yapmıştır
bu durumu o an için açıkça konuşmanız lazım
anne hayırdır hasta mısın
sen tuvaleti böyle bırakmazdın ne oldu diye yanına koşsaydınız bir sıkıntı olmazdı mesela
ya da ne bileyim lavaboyu ovalayacak kadar ne olabilir ki
en fazla yiyecek artığı vs kalır yani biraz da titizlikten ödün verseniz daha rahat edebilirsiniz sanki
67 yaşında hastalık belirtilerini net bilmiyorum malesef ama araştıracağımYaşlı mı kayınvalideniz? Bana biraz alzheimer belirtisi gibi geldi anlattıklarınız.
Babaannemde de aynı belirtilerle başlamıştı bu hastalık.
Herkesin söyleyeceği gibi ben de uyarına rağmen aynı evin içinde olmaz diyorum ilk olarak. İkinci olarak ise daha önce böyle bir probleminiz yoktu ve yeni başladıysa dikkat etmek lazım. Ne kadar zeki olursa olsun yaşlılığa bağlı zihinsel bir hastalığın habercisi olabilir bu. Acilen bir doktora götürün. Bana ciddi bir demans belirtisi gibi geldi.Merhaba,
Sanmıyorum ona ters veya istemediği birşey yapılmıyor ki neden tepki göstersin anlayamadım
Bilemiyorum sebebi her neyse çözmek istiyorumUyarildigi halde tekrarlayinca aklima ilk bu geldi.
Normalde yapmayip yapmaya basladigi bir sey olunca ki gorunen pislik diyorsunuz, gozden kacirarak yapamaz.
Sizin istemedigi birseyi yapmanız gerekmez, bazen buluyorlar mutsuz olacak sebep.
Ama bunama ve Alzheimera dikkat yinede.
bdv da bazıları vurmayı çok sever neyse belki gerçekten unutuyor olabilir yani önceden yapmıyormuş samimiyetiniz varsa kırmadan söyleyin yada belki bilerekde yapıyor olabilir bilmiyorum kv denizi siz tanıyorsunuz başka sorununuz yoksa konuşarak halledin canımDaha evvel başka konularımda yaşadığım için parantez içinde belirtme gereği duydum. Şöyle ki yüz göz olmak istemiyorum hele böyle bir konuda. Direkt söylemeye de çekinirim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?