• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte yaşamak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de kadın derdine bi çözüm, fikir arıyor. Gerçekleri söylüyorum adı altında patavatsızca yorumlar değil. Biraz insanlara faydalı olmayı mı denesek acaba?
Patavatsizca mı? Burada yapılan yorumları niteliklerine göre gruplara ayırmak üstünüze vazife olsaydı bile doğru okunduğu sürece benim yorumlarım o sınıfa girmezdi . Girseydi de bu yorum yapmama engel olmazdı. Velhasıl size ne?

Paran yoksa aile evinde oturacaksin, kimseye yuk olmayacak, kimsenin huzurunu bozmayacaksin. Sinir bozucu gercekten.
Kesinlikle
Kendi evini kendin tutup geçinemiyorsan asgari ücretin bir tık üstünü alıyorsan otur ananın babanın evinde
Abin diye hala senin çekirdek ailenin içinde değil yengende abinin bir uzantısı değil
yeni bir aile kurdular.
Millet ne rahat ya

Bana direkt söyleyemiyor kardeşim burda kalsın diye. Tavırlarımı ve moralimin bozuk olduğunu görüyor. O söylerse ben de açıkça itiraz edeceğim.
Anladım, yani o bisey diyene kadar , sizin bir itiraz etme hakkınız aslında yok . Sessiz kalıp surat asmaya devam edeceksiniz ama kesinlikle kocanıza, kardeşin bu evden gidecek diyemiyeceksiniz. Burdan şunu yaparım , hayatta kabul etmem demek kolay .

Anladım, yani o bisey diyene kadar , sizin bir itiraz etme hakkınız aslında yok . Sessiz kalıp surat asmaya devam edeceksiniz ama kesinlikle kocanıza, kardeşin bu evden gidecek diyemiyeceksiniz. Burdan şunu yaparım , hayatta kabul etmem demek kolay .
Aslında yapması gereken tek birşey var ama onu buraya yazarsam yine çalismayan kadın kayniyla yaşamak zorunda mı seviyesinde anlaşılacak ama evet lincleseniz de yazıyorum ; Çalışın...tek çare bu, çunku ben çalışan çocuklu kadınım , kimsenin kardeşine hizmetçilik etmeye vaktim enerjim yok ayrıca canımı sıkarsanız çocuğumu alır vurur kapıyı çıkarım deme şansı olacak. Hatta demese bile olur, eş kişisi akilliysa misafir çağırırken bile sorar artık. Bırak eve adam sokmayı...

Aslında yapması gereken tek birşey var ama onu buraya yazarsam yine çalismayan kadın kayniyla yaşamak zorunda mı seviyesinde anlaşılacak ama evet lincleseniz de yazıyorum ; Çalışın...tek çare bu, çunku ben çalışan çocuklu kadınım , kimsenin kardeşine hizmetçilik etmeye vaktim enerjim yok ayrıca canımı sıkarsanız çocuğumu alır vurur kapıyı çıkarım deme şansı olacak. Hatta demese bile olur, eş kişisi akilliysa misafir çağırırken bile sorar artık. Bırak eve adam sokmayı...
Ben çalışıyorum devlet memuruyum

E korkma o zaman, tavırla suratla uğraşma, açık açık söyle? Misafirliğe geldi güldük eğlendik bu kadarı yetti, herkes evine de. Bir an önce gitsin. Neden korkuyorsun ki?
Aynen konu sahibi ben devlet memuruyum diyor, gerekeni yaparım diyor, acımam diyor. Ama sadece diyor , hadi bisey söyle yap deyince , surat aşıp beklicem, kocam sorunca cevabını vereceğim diyor.

Ne korkması hanımefendi. Sinirleniyorum bu düşüncesizliğe bu yobazlığa sinirleniyorum.
Bu düşüncesizlik, bu yobazlık ortasında sinirlenen sizsiniz ama sesini çıkarmayan da sizsiniz. Ya kocanız hiç sormazsa, hiç bir şey demeyecek misiniz?

Ne korkması hanımefendi. Sinirleniyorum bu düşüncesizliğe bu yobazlığa sinirleniyorum.
Sinirlenmenin size faydası var mı? Yok... Beklemenin faydası var mı? Yok... O zaman niye açık açık eşinizle konusmuyorsunuz? Ya o, ya kapı demesinden mi korkuyorsunuz?

Bu düşüncesizlik, bu yobazlık ortasında sinirlenen sizsiniz ama sesini çıkarmayan da sizsiniz. Ya kocanız hiç sormazsa, hiç bir şey demeyecek misiniz?
Benden cesaret alıp söyleyemiyor zaten. Bir süre bekleyeceğim. Ev bulmaları için. Takdir edersiniz ki evime gelen misafiri de kovamam. Baktım ki çöreklenme olacak o zaman vereceğim cevaplarını.

Sinirlenmenin size faydası var mı? Yok... Beklemenin faydası var mı? Yok... O zaman niye açık açık eşinizle konusmuyorsunuz? Ya o, ya kapı demesinden mi korkuyorsunuz?
Siz neler yaşamışsınız öyle üzüldüm size. Ya ben ya kapı diyecek konumda olan benim.

Ben kimsenin ev arkadaşı ya da dadısı ailesi vs değilim. Kendime ait bir hayatım var. Kendine iş yerinden ev arkadaşı bulması daha mantıklı değil mi? Niye inadına inadına konuşuyorsunuz
Bunları biraz önce bana yazdınız. Çok da güzel yazdınız. Esinize surat yapmak yerine gayet bu cümlelerle soylemenize engel olan ne? Bırakın birlikte yaşama ihtimalini, gereğinden uzun süren bir misafirlikte bile bu tepkiyi vermeye hakkınız var. Farkında mısınız?

Bunları biraz önce bana yazdınız. Çok da güzel yazdınız. Esinize surat yapmak yerine gayet bu cümlelerle soylemenize engel olan ne? Bırakın birlikte yaşama ihtimalini uzun süren bir misafirlikte bile bu tepkiyi vermeye hakkınız var. Farkında mısınız?
Piraye hanım anlamakta zorlanıyor musunuz? Zamanı gelince olacak hepsi.

Piraye hanım anlamakta zorlanıyor musunuz? Zamanı gelince olacak hepsi.
O zaman niye konu açtınız? Siz sordunuz biz de çozum önerileri sunduk, ama hepsine zamanı gelince cevabını aldık...neresini anlamamışım? Konuyu da zamanı gelince açsaydiniz o zaman. Ayrıca biz müneccim miyiz sizin kayinbiraderle ne kadar süre yaşayabilme kapasiteniz olduğunu nasıl tahmin edebiliriz? Eşiniz 3 vakte kadar burda kalacak dese ikna olacaksınız madem biz ne diyelim?

Eşimin kardeşi bizimle aynı şehirde iş buldu. Bir haftadır bizde kalıyor. Ona eşyalı bir ev falan bakıyorlar netten. Gidip bakmadılar daha. Aile büyükleri de birlikte kalın imasında bulunuyor. Eşime tamam desem dünden razı gibi duruyor. Ama ben asla asla istemiyorum. Kaçıncı yüzyıldayız da birlikte yaşayacağız? Kapalıym evde açık duruyordum doğal olarak. Şimdi kapalı durmak zorundayım. Küçük bebeğim var evim her zaman derli toplu olmuyor. Bunlardan da ötesi istemiyorum gerçekten. Evlenirken böyle bir durum yoktu sonuçta. O kadar sinirliyim ki buraya yazıp sakinleşmek istedim.
Düzenleme: Sinirden yazmayı unutmuşum. Eşim akşam vakti halı saha maçına gitti. erkek kardeşi ile beni evde tek bırakıp. Bundan dolayı da çok sinirliyim ona. Bu konuda ben mi abartıyorum. Bunun için ayrıca yorum yazar mısınız? Teşekkürler herkese destekleriniz için
Sizi kardeşi ile tek bırakıp gitmesini hangi niyetle söylediniz bilmiyorum ama kardeşini de alsın götürsün diyorsanız okey ancak sırf kardeşi karşı cins diye diyorsanız sizi yiyecek değil ya 🤷‍♀️
Onun dışında bende kimse ile birlikte yaşamak istemem bu konuda tavrınızı net koyun elbette

Sizi kardeşi ile tek bırakıp gitmesini hangi niyetle söylediniz bilmiyorum ama kardeşini de alsın götürsün diyorsanız okey ancak sırf kardeşi karşı cins diye diyorsanız sizi yiyecek değil ya 🤷‍♀️
Onun dışında bende kimse ile birlikte yaşamak istemem bu konuda tavrınızı net koyun elbette
Siz hiç merak etmeyin. Konu sahibi "zamanı" gelince tavrını koyacak. Hem deeee neler neler yapacak:rapci:

Benden cesaret alıp söyleyemiyor zaten. Bir süre bekleyeceğim. Ev bulmaları için. Takdir edersiniz ki evime gelen misafiri de kovamam. Baktım ki çöreklenme olacak o zaman vereceğim cevaplarını.
Eşinize bir an önce ev meselesini çözün deyin bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X