• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte yaşamak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayina nikah duser..esinde ayri bi tuhaf neden sizi o halde birakip eglenmeye gidiyor🙄 hem kapalisin rahat edemiyorsun, bunun banyosu var wc si var.. insan baskasinin evinde rahat edemez😐 birde 1-2 hafta degil idare edesin, ne kadar zaman belli degil.. birde sen belki tost yapio yersin aksam, yumurta kirarsin.. ama biri olunca olmaz.. birde erkeklerin cogu yemek seciyor😐 bence cok kotu bir durum asla kabul etme
Aynı şeyi söyledim eşime. Bazen yemek yapamıyordum bebekten dolayı. Sorun olmuyordu sadece eşim varken ama şimdi çeşit çeşit yemek yapmak zorunda hissediyorum. Bebegim peşimden ağlasa da. Eşim de yemeğin lafını yapacaksan yemek yapma dedi. Beni anlamak yerine benimle zıtlaşıyor

Aynı şeyi söyledim eşime. Bazen yemek yapamıyordum bebekten dolayı. Sorun olmuyordu sadece eşim varken ama şimdi çeşit çeşit yemek yapmak zorunda hissediyorum. Bebegim peşimden ağlasa da. Eşim de yemeğin lafını yapacaksan yemek yapma dedi. Beni anlamak yerine benimle zıtlaşıyor
Ztn seni evde birakip gittiyse baska ne denir?😐🙄 yapma sende yemek ev isinide aksat yetisemiyorum birini tutalim de.. yazik cocugunu cok aglatma.. az yesinlerde bi hizmetci tutsunlar

Ben ayni banyoyu, ayni tuvaleti, ayni havluyu kullanmak istemezdim. Misafirlik olsa tamam da. Bir omur ayni evde, insan rahat rahat banyo bile yapamaz. Koskoca adam kendi basinin carsine bakabilir, cocuk degil.

Bence siz ev bakın, buldum deyin eşinize de kardeşine de. Gün içinde arayıp su emlakçıyla da bir görüs istersen internette ilan gördüm deyin. Basında tavrınız ne olursa öyle gider. Evim mahrem alanım duşuma girerim, şortumla uzanırım, ister temizlerim ister temizlemem. Aile büyüklerinden bunu düşünüp uyaran olmamış mı? Allahım ne garip insanlar var

Eşinize ev konusunu sorun,buldunuz mu ne oldu gibisinden? Bu evde kalmasın mesajı verecektir zaten. Fikrinizi sorarsa da geçici bir süre olsa kalsın tabi ama sürekli olmaz dersiniz.

Bazi ailelerin rahatligina hayret ediyorum vallaha..ne münasebet kabul etmeyin. Esiniz de madem kardesile yasamak istiyordu evlenmeseymis
Dusundum de benim kendi ailemde boyle bir sey olsa kesin ne varmiski kardesi onun derler gelini gormezden gelirler . Ayy ne bicim ailede buyudum ben ya . Annem babam iyi insanlar ama bunu dusunurler yani boş bakaralar. Mesela hatirliyorum abim cok haylazdi iş hayatini gorsun diye kucukken istanbula dayimin yanina gondermislerdi yengem oyle takintili biri degil ama kesinlikle nefret etmistir 😒 dayimin karisi . Abimede uzuldum simdi . Geri dondugunde hic mutlu degildi .

kız kardeş de olsa erkek kardeş de olsa olmaz. erkek olmasının ekstra dezavantajları var hatta şu an bu durumda.
yerinizde olsam 2 akşam yemek yapmaz 1 akşam tek çorba koyardım önlerine, çamaşır yıkatmam gibi gibi. ağrım var diyin, çocuk susmadı bugün hiç diyin , ateşi çıktı hep diyin. ve tartışmadan sıklıkla sorun bence ev bakabildiniz mi diye kaynınıza , eşinize yani yolu yordamını siz daha iyi bilirsiniz. olmuyorsa da bence eşinizin ailesine sormalısınız. kapalıyım , bebek var nasıl olacak bu böyle diye.

şu hale en başta eşinizin sizi hiç koymaması gerekiyor da. ah işte . yok ki bi kocanın kafasına salaklık ettiklerinde şaplak atan devlet memuru gibi bi şey.
“salaklık ediyorsun şu an:KK67:

Kabul edilebilir bi durum değil zaten izin vermeyin tavrınızı koyun

Bu erkeklere evlenince gelen güncellemeden nefret ediyorum evlendikleri kadını aileleri için tehdit olarak görüyorlar isteğiniz bu kadar normalken size bunu teklif bile etmemesi gerekirken “sen zaten benim ailemi sevmiyorsun “diye abuk sabuk suçlamalar imalar sanki kendisi aynı durumu kabul edermiş gibi

Yüz vermeyin gerekirse tartışın herkes haddini bilsin size bunu dayatamaz

Misafirlik başka yaşamak başka. Kesinlikle haklısınız istememekte. Kim olsa sizin gibi düşünür. Eşinizle net bir şekilde konuşun. Siz istemiyormuş gibi değil de ortak fikrinizmiş gibi kendisine bir ev bulup gönderin.

Kabul edilebilir bi durum değil zaten izin vermeyin tavrınızı koyun

Bu erkeklere evlenince gelen güncellemeden nefret ediyorum evlendikleri kadını aileleri için tehdit olarak görüyorlar isteğiniz bu kadar normalken size bunu teklif bile etmemesi gerekirken “sen zaten benim ailemi sevmiyorsun “diye abuk sabuk suçlamalar imalar sanki kendisi aynı durumu kabul edermiş gibi

Yüz vermeyin gerekirse tartışın herkes haddini bilsin size bunu dayatamaz
Yorumunuzu okuyunca evet bu dedim. Annesinin bana yaptıklarını söyleyince aynı bu cümleyi kurmuştu bana. "Sen zaten annemi sevmiyorsun."
Gerçekten ailesi için tehdit olarak görüyor ama biz neyiz aile değil miyiz? Bu çok acıttı şu an

Yorumunuzu okuyunca evet bu dedim. Annesinin bana yaptıklarını söyleyince aynı bu cümleyi kurmuştu bana. "Sen zaten annemi sevmiyorsun."
Gerçekten ailesi için tehdit olarak görüyor ama biz neyiz aile değil miyiz? Bu çok acıttı şu an
Genel bi durum bu çoğu erkek böyle ne yazıkki kişisel almayın daha da üzülmeyin siz tavrınızı koyun çünkü durumu kabullenip ağırlasanız bile asla takdir edilmeyecek ki takdir görmek için kendi evinizde diken üstünde yaşamaya da değmez

Yapma gerçekten. Kendine kadar yap, kaynının yüzüne karşı da şurada ev varmış burada ev varmış diye söyle. Kocaya bak ya, minnet edeceğine bir de çemkiriyor.

Dusundum de benim kendi ailemde boyle bir sey olsa kesin ne varmiski kardesi onun derler gelini gormezden gelirler . Ayy ne bicim ailede buyudum ben ya . Annem babam iyi insanlar ama bunu dusunurler yani boş bakaralar. Mesela hatirliyorum abim cok haylazdi iş hayatini gorsun diye kucukken istanbula dayimin yanina gondermislerdi yengem oyle takintili biri degil ama kesinlikle nefret etmistir 😒 dayimin karisi . Abimede uzuldum simdi . Geri dondugunde hic mutlu degildi .

Ya ben hep kendimden yola cikarak da düsünüyorum. Ben baskasinin evinde rahat edemiyorum hic. En fazla kaldigim bir iki gece. Cünkü hem baskalara rahatsizlik veriyorsun (misafir seven insan da var tabi ama yinede), hem kendin rahat degilsin. Onun icin bir cocugumu evli kardesinin yanina öyle kalsin veya uzun kalsin diye göndermem sanirim

ortada fol yok yumurta yokken eşimle geçen gün anne babalar yaşlanıp elden ayaktan düşünce mevzusu açıldı. Valla aynı apartmanda ya da bitişik nizam bir ev tutulur, bakıcı tutulur, ev üstüne ev olmaz dedim diye eşim biraz bozuldu. Erkekler için hava hoş, anlamıyorlar, kadın da istemeyen kötü gelin oluyor.

Söyle birsey var bana göre: Bütün yük kadinin üstünde oluyor genelde. Yemekti, temizlik, bakimi su bu. Erkekler calisdiklari icin evde olmuyorlar ki bile ve olsalar bile yine yük cogunlukla kadinda..onlara sadece "hayirli evlat" duasi almak kaliyor. O yüzden zaten böyle konularda kadinin rizasi bu kadar önemli. Esiniz bozulabilir ama gercekler bunlar iste.

Kendine yapılsa kapısından sokmaz.

Böyle laflar bende sökmüyor. Sebebi de: Biz bir aileye katiliyoruz diye kimseyi sevmek zorunda degiliz. Annesi de sizi sevmek zorunda degil. Ama saygi gösterilmesi lazim. Bir insan kendinde size hadsizce davranma hakkini görüyorsa, haddini bildirmek de size düser. Insanlarin hatalarini "Sen zaten annemi sevmiyorsun" diye örtemez kimse. Madem bu kadar ailelerine düskünler o zaman ortaliga düsmesinler. Otursunlar ailelerinin dibinde

Kiralar o kadar yüksek ki bu kardeş istese de istemese de sizinle kalmak zorunda. Ayrıca siz de çalismiyorsaniz eve katkı sağlar diye düşünüyor olabilir eşiniz. Siz de çalismiyorsaniz eşinizin kardeşine bakmayı kabul etmek zorunda kalacaksınız sanırım.
Ben de kiralar pahalı diye bu fikirde olduklarını düşündüm. Başka türlü para yetiştiremez zaten. Bence kalsın para biriktirip ev alınca çıkar

Eşimin kardeşi bizimle aynı şehirde iş buldu. Bir haftadır bizde kalıyor. Ona eşyalı bir ev falan bakıyorlar netten. Gidip bakmadılar daha. Aile büyükleri de birlikte kalın imasında bulunuyor. Eşime tamam desem dünden razı gibi duruyor. Ama ben asla asla istemiyorum. Kaçıncı yüzyıldayız da birlikte yaşayacağız? Kapalıym evde açık duruyordum doğal olarak. Şimdi kapalı durmak zorundayım. Küçük bebeğim var evim her zaman derli toplu olmuyor. Bunlardan da ötesi istemiyorum gerçekten. Evlenirken böyle bir durum yoktu sonuçta. O kadar sinirliyim ki buraya yazıp sakinleşmek istedim.
Düzenleme: Sinirden yazmayı unutmuşum. Eşim akşam vakti halı saha maçına gitti. erkek kardeşi ile beni evde tek bırakıp. Bundan dolayı da çok sinirliyim ona. Bu konuda ben mi abartıyorum. Bunun için ayrıca yorum yazar mısınız? Teşekkürler herkese destekleriniz için
abartmıyorsunuz.size haram olan biriyle yalnız kalamazsınız.
tesettürlüyüm dediğiniz için bu konulara vakıf olduğunuzu düşünerek yazdım.
eşinizde sizinle evlendiğine göre bunlara dikkat eden biri olmalıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X