Birşey ögrenmem gerekiyor acill

pnrbstrk06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2016
93
29
3
29
Ben bi markette çalışıyorum su an. Ama sigortam yok . Diğer kızların var. Ama sigortalari yapılırken. Ne bir sicil kaydı ne bir sağlık raporu almamışlar . Sadece bi hesap açtirmislar. hesap açtırmak sigortanın başlamasına nasıl yeterli olabiliyor ?

E-devletten bakın sigorta durumunuza.
Sizin sigortanız neden yok? Yapmak zorunda.

Personel dosyası tutulması gerekli ama başlangıçta tc adres telefon yeterli olur.
170 i arayın sorun "sigortam aktif mi?" diye.
Ayrıca özelden istersen marketin adını adresini ver. Senin için şikayet edeyim. Denetime gelsinler.:KK39:
Hakkınızı yedirmeyin pisliklere.

Yapmıyorlar 3 ay oldu . Daha önce başka bir markette çalışıyordum hemen yaptılar . Burda yapmadılar . Sürekli soruyorum . Ama sadece hesap açtırmak sigorta olmasına yetiyormu anlamadım. Daha once çalıştığım yerde Sicil kaydı falan aldım

Yapmıyorlar 3 ay oldu . Daha önce başka bir markette çalışıyordum hemen yaptılar . Burda yapmadılar . Sürekli soruyorum . Ama sadece hesap açtırmak sigorta olmasına yetiyormu anlamadım. Daha once çalıştığım yerde Sicil kaydı falan aldım

Eğer şikayet ederseniz yüklü miktarda para cezası ödemek zorunda kalırlar.Tc kimlik numarası ile yapılıyor.Hakkınızı yedirmeyin.Yapmak zorundalar.

Sigorta icin tc kimlik no yeterli, sigortasiz isci calistirdiklari icin sikayt edin.

Sağolun tesekkur ederim
İşten çıksanız dahi sigortasız çalıştırdıklarına dair şikayette bulunursanız görevliler gidiyor kontrol ediyor takibe alıyor.Kamera kayıtlarına bile bakıyorlar çalışanlara soruyorlar.Varsa öyle bir durum kesiveriyorlar cezayı.

Sigortanizi yapmalari gerekiyor idi ilk is gününden itibaren.
Acilen duzenletin bu durumu.
Kimlik numaramizi vermemiz yeterli oluyor sigorta baslangici icin.
Zaten calistigimiz kurumlara kimlik fotokopisi, vesikalik fotograf vs teslim ediyoruz.

Hesap aylığını alman için 170 di sanırım sgk ile ilgili numara ara şikayet et. tc numaranı veya kimlik fotokopini istedilerse yapmışlardır sigortanı. hakkını ara pes etme

E-devletten yapılmışmı yapılmamış mı kontrol edilebilir...

Güvenilir bir yer değilse sigorta için gerekli evrakları ister ama başvuru yapmaz sizde takip etmediğiniz süre sigortalıyım zannedersiniz...

Sigorta zorunluluğu var, ya şikayet et yada sigortanı yapmaları gerektiğini söyle...

şimdi sadece genel tc adres isim soyisim ve bir hesap no yeterli sigorta girişi için. ama siz 3 ay olmuş hala sigorta yapılmamışsa direk şikayette bulunun çalışma baklanlığını arayıp durumu bildirin adınızla da gelebilirler normal denetim gibi de ama yerinizde olsam maaşımı alır ertesi gün gitmem şikayette ederim orda bulunduğunuza dair 3 aylık bir döküm birşey geçirin elinize giriş çıkış imza kağıdı gibi kanıt. sizin ödenmeyen primlerinizi de nakit olarak size ödeyecekler bu sayede hemen gitmesede 1 ay içinde müfettiş gider muhakkak tüm şirketi gözden geçirir. siz ödenmesi gereken prim günlerinize ya da paralarınıza onlarda bir cezaya sahip olur ki sizin dışınızda da vardır diye düşünüyorum sigortasız çalışan.(tecrübeyle sabit dediklerimi yaptım yasadım)

Back
X