Biten enerjim, sürekli kirlenen ev.

Ben de '' Evi temizlicem, en çok ben temizlicem en güzel ben temizlicem. '' diye kalktım, hala bulaşıklar bile duruyor.

Evde oturup ev işini yetiştiremiyorum ühü ühü assfgklç

Geçen yine genellemelerde boğuluyorduk.
Hani bi laf var ya bekara kadın boşamak kolay sizinki o hesap. Yaşamadığınız durumlarda ahkam kesemezsiniz. Bir de kadın olacaksınız hemcinsinize destek vereceğinize "iv işi yitiştirimiyirim dimigijisini birikin" demek nasıl bir dülğnce yapısı çözemiyorum

Valla yorumlarınızı gülerek okudum çok sağolun. Sayın izmirlibjkkartal o işler senin dediğin gibi olmuyor. Bebeğin yanından gün boyunca ayrılamıyorsun haliyle ev işleri kalıyor. Bu sana göre tembellik olabilir ama bi nevi mecburiyetten. Takmak istemiyorum inanın ama odalara girdikçe moralim bozuluyor hamilelikte başlıyor zaten ev işi yapamama şimdiye değin sarkıyor. Ama şunu net anladım asla ilk çocuksuz hallerim gibi temizlik yapamıyxam önce bunu kabullenmem gerekiyor

Güle güle büyütün bebeğinizi, zaman geçtikçe bir rutin mutlaka oluşur henüz çok yeni annesiniz, çok normal.
Kendi 3 aylık bebekli dönemlerimi hatırladım, dipsiz bir kuyuda gibi hissediyordum kendimi, hem her şeyin farkındayım hem de hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor. Çok can sıkıcı. Temiz bir ev insanı hafifletiyor, o yüzden çok iyi anlıyorum sizi.
Bir yerden başlamak gerek, bir silkelenip biraz toparlarsanız kendinizi daha iyi hissedersiniz. Kanguru ya da sling kullanmıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Bir gün eşinizle birlikte evi dip köşe süpürün. Süpürmek çok zaman almaz sanıyorum ki. Camı, perdeyi vs bırakın, yaşam alanınızı ferahlatın. Ortalıkta uçuşan saç, tüy vs olmayınca bile rahatlarsınız. Tuvalet banyoyu da günlük ya da iki güne bir yatmadan önce temizleyebilirsiniz. Bunlar için pratik ürünler var. 40 lira civarı bir toz bezi aldım ben, sadece suyla kullanılıyor. Bu zamana kadar niye almamışım diye hayıflandım, camda leke mi çarptı gözünüze hemen sürün geçin. Aynaları falan tertemiz yapıyor,bezler büyük aynı zamanda. Katlaya katlaya büyükçe bir odadaki tüm tozu tek seferde alıyorsunuz.
onun dışında yüzey temizleme mendilleri alabilirsiniz onlar da büyük oluyor, Rossmanlarda var. Banyonuzu temizleyemezseniz o bezle silip geçersiniz. Ha çok mu temiz olur, belki olmaz ama sizin hissettiğiniz o etrafa bakınca her yerde toz pislik görme durumunuzu ortadan kaldırır.
Bir de arada yardımcı alırsanız kendinizi rahatlatırsınız.

Yardımcı gelecekken niye evi temizliyorsunuz temiz olsa zaten çağırmayız, çok değil ayda bir gelse bile çok rahatlatır sizi.

Bebek daha küçük yatırınca yatıyor ortada sürünmüyor veya yürümüyor dağıtmıyor . Neden yapamıyorsunuz ki ? Rutinler kurun kendinize o zaman herşey kolaylaşır . Oğlum 20 aylık ben çözümü öyle buldum ki 6.5 aylıkken yerde sürünmeye başladı yerleri vileda yapmak bile zor olmuştu . Sabah kalkın ilk iş yatağı toplamak kahvaltıyı yap hemen kaldır . Çocuk 3 uyku yapacak zaten . Eve bi robot süpürge al ona evi süpürt sildir . Sende yemeği yap pratik şeyler . 2 günde bir toz al . Wc temizle günde 10 dk bile sürmez . Aldığını aldık yere koy eşinde öyle yapsın . Ütü çamaşır kalır bi onu da gün içinde olur . Bebeğin 2. Uykusunda sende onunla uyu . Büyük temizliğe kadın al tamam bitti yani . Bebeği ana kucağında yanında oda oda taşı müzik aç konuş .

Sen asıl olayı birde ek gıda da gör aşçı gibi sürekli çalışıyor olacaksın korkunç oluyor . Sabah 07:00 de kalkıyoruz 10 dk oğluma ve eşime kahvaltı hazırlıyorum . Yatakları topluyorum el yüz yıka bez değiş 07:45 te kahvaltı masasına oturuyoruz . Bu arada robot süpürgeme başlıyor . Oğluma kahvaltı yaptırıp kendime çay koyuyorum bu arada 09:30 a kadar ev süpürülüyor ve biz oyuncak oynuyoruz . 09:30 ile 10:00 arası ben ekmek arası atıştırırken oğlum balkonda yanımda suyla oynuyor . İçeri giriyoruz hemen akşama yemek yapıyorum oğluma da çorba . 11:00 oluyor hemen 10 dk toz alıyorum yerleri mop yapıyoruz . 11:30 da oğlum yemek yiyor . Kitap vs bakıyoruz 12:30 uyuyor wc temizliyorum Ütü varsa yapıyorum yemek yiyorum kendime bakım yapıyorum veya uyuyorum 14:30 da oğlum uyanıyor genelde . 15:00 te ara öğün yiyor kitap oku oyuncak oynat kovalamaca oyna . 17:00 de parka gidiyoruz 18:30 da akşam yemeği ve baba saati başlıyor . Ben yiyip hemen mutfağı topluyorum. 19:15 te kuruyemiş kitap oyuncak saati başlıyor eşim o arada duş aldırmış oluyor .19:45 uyku saati başlıyor . 20:30 da bulaşık makinası boşalıyorum çay koyuyorum dizi film kitap özel saatler başlıyor . Ancak böyle hallettik biz . Eğer plan yapmazsan hiç birşey düzene girmez

Ayy ne bilim zor bi bebekte değil ama neden böyle
Özellikle zor bir bebek olmasa da bebek bakımı zor bir iş. Her şeyiyle size muhtaç küçücük bir canlı sonuçta. O içine doğduğu yeni dünyaya adapte olmaya çalışıyor, siz yeni rolünüze. Doğal olarak çok yorucu. O yüzden bebeğim zor değil ben niye yetişemiyorum ev dağınık falan diye kendinizi suçlamayın lütfen. Bebeğinize ve kendinize bakın yeter. Her şey bir şekilde yoluna girer nasılsa.

Robot süpürge alın, arada bir de yardımcı alın. Ayrıca daha 3 aylık bebeğiniz var 1-2 yaşına gelince anca düzene oturur.

Ben bebegin 2.ayinda pes ettim çok şükür durum da musaitti yarım gün yardımcı aldım. O zaman bile hiç bir şey yetişmiyor gibi geliyordu her şeyi kostur kostur yapıyordum. Bi de disiplinliyimdir her sey zamanlı dakik ve düzgün olsun isterim cocukla belli bir düzen oturtana kadar canım çıktı bu arada bebeğim çok gazliydi ilk 4 ay gazi geçmedi sokaga bile çıkmak istemezdi oyalamak çok zordu .ilk ay uykusuzluktan halusulasyonlar görüyordum.
O yüzden yasamayan bilemez...akşamları bebegi kocana bırak uzun uzun banyo yap, kendine bak. Evin detaylı temizliği için de temizlikçi al ya da gunduz 1-2 saat annennya da kaynanan baksin sen hızlıca yapabildiğin işi yap. Tek tavsiyem ilerde de ev işi yapacağım diye Çocuğu ekrana emanet etme ekran bağımlısı yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…