Biten enerjim, sürekli kirlenen ev.

Bende bebek yokken bu durumdayım.

Ilk bi kac ay oyle oluyor malesef hele o dokulen saclar yokmu insana basli basina bi is zaten. Ben haftada bir gul silip toz alirdim o da bi gun supuruyordum detayli ertesi gun siliyodum ertesi gub toz alip banyoyu yikiyodum. Napalim oldugu kadar . Zamanla bi duzen oturuyo kizim 1.5 yasinda mutfak fayanslarimi sildim 1 aydir dolaplarim silinicek duruyo nasilsa kimse gelip gitmiyo les gibi olmadigina gorede silinir bi gun

Ben de rutin temizlik bilmemekten şikayetçiydim kendimle ilgili. Tamamen tesadüfi şekilde bir videoya denk geldim. Günlük temizlik videosu. Hepsini yapamıyorum ama bir kısmını yaparak bir düzen sağladım kısa sürede

Ne kadan da tembel kadın varmış konuda

Bebeğiniz geceleri uyuyormuş, zor bir bebekte değil diyorsunuz belli bir düzen kurabilirsiniz aslında.
Evin şuanki kirli halinden kurtulmak için birini alın temizliğe.
Fazla eşya varsa evden çıkarın.
Günlük rutinler oluşturun.
Bebekli evde gün güne uymaz ama bir yerden ipin ucunu tutmak gerekiyor bence.
Ayrıntılı temizlik için ihtiyaç duydukça yardim almaktan çekinmeyin imkanınız varsa.

Bende bunlara tüy toplayıcı ekleyeceğim. Kedimiz için kullanıyorduk ama bebekle birlikte evi süpürmediğim gün koltuk, halı, parke heryere kullanıyorum. Yerde tek bir toz, saç bırakmıyor. Harika birşey kesinlikle bebekli evlerde olmalı.

Ya küçük bir bebekle cogu kişi böyle
Boyle değilim diyen de ya yardım alıyordur veya ailesi bakıyordur
Bir gün annemler 2 saat uzaklıktan kızımı görmeye gelmişler o sırada ben bir ayağımla kızımın pusetini sallıyorum bir yandan fasulye kiriyorum ev zaten evlikten cikmis babam bile anneme arada şu çocuğa yardıma gidelim demis düşün
Eşimle ikimiz caliyoruz ve cocuga dönüşümlü bakıyoruz ikimizin uyan tek bir günü yok
Ama geçti gitti sizin de geçer gider cocuk buyur toplarsiniz boş verin her şey mükemmel olmaz
Tek değilsiniz

He bu arada bu bir itiraftir kendini kötü hissetme bokluk bezlerinin üstünden atlayip yolumu bulmaya çalıştığım çok oldu

Tam olarak aynıyız noktasına kadar birde 2. Evra var emeklemeye basladgnda sen kalktgn an arkandan ağlcak süpürgeyi actgn an ağlcak daha yeni yeni yanında eşim durursa bn temzliğimi yapyorm 9 aylık olduk resmen diyoruz ki bu cocuk bizi pisliğin icinde yasatıyor

Bi kere güzel temizleyim ondan sonra başlatcam
Erteleme huyunuz varsa ona dikkat edin ve mükemmellyetci olmayin. Birakin temizlikci pis görsün. Evin yarisini bir hafta detayli temizlesin. Diger yarisini sonraki hafta. Veya iki kişi cagirin. Günlük temizligi yapamiyor insan o durumda ne zaman detay temizlik yapip cagiracaksiniz

Çocuklu ya da çocuksuz bence fark etmiyor cidden ev işleri çok nankör. Dört dörtlük yetişilebileceğine asla inanmıyorum. Her şeyim mükemmel diyenin de yalan söylediğini düşünüyorum

Merhaba sling denediniz mi o aylarda her isi yapiyordum ben sling ile. Sonrasını da sonra yazariz
Sonra da temizlik yaparken bebeğin eline de bir bez verecek ikisi birlikte silecekler yukarıdaki msjımın neyini beğenmedin allah aşkına dila

Kafanıza takmayın herkes dört dörtlük yapmıyor işlerini . Ya bebek uyuduktan sonra ufak işleri yapacaksınız ya da anne kayınvalide gelip yardım edecek . Hadi en kötü temizlik işleri için yardımcı birini bulursunuz.

Ben ilk cocukta ev islerinde cok zorlanmistim, zor bir dogum ve zor bir bebek… dikişlerimde cok vardi.
O dönemler annem cok hastaydi kv yurtdisinda, yardima gelebilecek bir allahin kulu yok. tüm cevrem ve akrabalarim annemin o zamanlar yatalak oldugunu bile bile nasil benimle ilgilenmeyip vucudum perişan olduğu halde ne bi kap yemek ne bi “ben cocuga bakayimda sen uyu” gibi güzel tekliflerde bulunmadılar hayret dogrusu.
simdi bakiyorumda benden esirgediklerinu yedi yabancıya bol bol sunuyorlar:)

kendi isimi kendim yapma taraftariyim ama dogumuma girmek icin cirpinan kadin akrabalarim benim aylarca yerime bile oturamaycak kadar yarali oldugumu bildikleri halde orali olmadi bunu hala unutamiyorum.
Ama sonrasinda sling/kanguru beni cok cok rahatlatti veya bebek arabasini evin icinde duruyordu bebekte icinde uyuyordu, bazen balkona cikariyordum temiz havada cocuk uyuyordu
cok eziyetliyi günlerdi yani hic olumlu hatirlayamicam o yüzden böylesi zor sartlar altinda desteksiz kimse altindan kalkamaz bence. Esim is yerinden tam 3 hafta izin almistiama ise geri dönünce cok erken gidip cok gec kaliyordu.

size siddetle sling tavsiye ederim. zaten evde pek dagitan kosturan birileride yok.
evde fazla esya bulundurmayip iki uc güne bir toz alip süpürseniz, yemek yaparken bir yandan bulasigi kaldirir bir yandan dolap yüzlerini hizlica silseniz en azindan baktiginizda mutfak toplu görünür.

wc girincede ayni sekilde hizlica el degdirirsiniz.
haftasonu mesela iki saat temizlik yaprsiniz bunlar yine hizlica banyo ve mutfak dolap iclerini silme olur, kapilari silme olur, cöp kovalarini yikama olur. esinizde bebege bakar.
bu dönemler cok yorulursunuz o yüzden kendinizi ihmal etmeyin

Farkinda degilim
Ama gerci olsam da begendim kadar begenmedim yapmakta bir hak burda hesap sormayalim kimseye.
Yinede tekrarlayim gece uyuyamadim bu konuya 3 4 civari baktim sanirim yanlislikla olmuş.
Ben sadece merak ettim hesap sormuyorum .

Konu sahibi siz kan değerlerinize vs baktırdınız mı ? Düzgün besleniyor musunuz ? Ayrıca hamilelikte ve sonrasında takviye aldınız mı ? Bunlar çok önemli . Yeterince alınmamış bence çünkü saçlarınız dökülüyor bu bir eksikliğin işareti zaten . Ben hamile kaldığımı öğrendiğim zaman hemen başlamıştım hala emziriyorum ve takviyeler alıyorum . Omega 3 ve multivitamin alıyorum . Bu aralar bende kendimi halsiz hissediyorum mesela dahiliyeye gidip eksik var mı baktıracağım . Sizde ihmal etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…