- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- En iyi cevaplar
- 2
- 6.357
- 108
- 31
- Konu Sahibi Alittlesunshine
-
Bende bebek yokken bu durumdayım.İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Ilk bi kac ay oyle oluyor malesef hele o dokulen saclar yokmu insana basli basina bi is zaten. Ben haftada bir gul silip toz alirdim o da bi gun supuruyordum detayli ertesi gun siliyodum ertesi gub toz alip banyoyu yikiyodum. Napalim oldugu kadar . Zamanla bi duzen oturuyo kizim 1.5 yasinda mutfak fayanslarimi sildim 1 aydir dolaplarim silinicek duruyo nasilsa kimse gelip gitmiyo les gibi olmadigina gorede silinir bi gunİyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Bende bunlara tüy toplayıcı ekleyeceğim. Kedimiz için kullanıyorduk ama bebekle birlikte evi süpürmediğim gün koltuk, halı, parke heryere kullanıyorum. Yerde tek bir toz, saç bırakmıyor. Harika birşey kesinlikle bebekli evlerde olmalı.Güle güle büyütün bebeğinizi, zaman geçtikçe bir rutin mutlaka oluşur henüz çok yeni annesiniz, çok normal.
Kendi 3 aylık bebekli dönemlerimi hatırladım, dipsiz bir kuyuda gibi hissediyordum kendimi, hem her şeyin farkındayım hem de hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor. Çok can sıkıcı. Temiz bir ev insanı hafifletiyor, o yüzden çok iyi anlıyorum sizi.
Bir yerden başlamak gerek, bir silkelenip biraz toparlarsanız kendinizi daha iyi hissedersiniz. Kanguru ya da sling kullanmıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Bir gün eşinizle birlikte evi dip köşe süpürün. Süpürmek çok zaman almaz sanıyorum ki. Camı, perdeyi vs bırakın, yaşam alanınızı ferahlatın. Ortalıkta uçuşan saç, tüy vs olmayınca bile rahatlarsınız. Tuvalet banyoyu da günlük ya da iki güne bir yatmadan önce temizleyebilirsiniz. Bunlar için pratik ürünler var. 40 lira civarı bir toz bezi aldım ben, sadece suyla kullanılıyor. Bu zamana kadar niye almamışım diye hayıflandım, camda leke mi çarptı gözünüze hemen sürün geçin. Aynaları falan tertemiz yapıyor,bezler büyük aynı zamanda. Katlaya katlaya büyükçe bir odadaki tüm tozu tek seferde alıyorsunuz.
onun dışında yüzey temizleme mendilleri alabilirsiniz onlar da büyük oluyor, Rossmanlarda var. Banyonuzu temizleyemezseniz o bezle silip geçersiniz. Ha çok mu temiz olur, belki olmaz ama sizin hissettiğiniz o etrafa bakınca her yerde toz pislik görme durumunuzu ortadan kaldırır.
Bir de arada yardımcı alırsanız kendinizi rahatlatırsınız.
Tam olarak aynıyız noktasına kadar birde 2. Evra var emeklemeye basladgnda sen kalktgn an arkandan ağlcak süpürgeyi actgn an ağlcak daha yeni yeni yanında eşim durursa bn temzliğimi yapyorm 9 aylık olduk resmen diyoruz ki bu cocuk bizi pisliğin icinde yasatıyorİyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Erteleme huyunuz varsa ona dikkat edin ve mükemmellyetci olmayin. Birakin temizlikci pis görsün. Evin yarisini bir hafta detayli temizlesin. Diger yarisini sonraki hafta. Veya iki kişi cagirin. Günlük temizligi yapamiyor insan o durumda ne zaman detay temizlik yapip cagiracaksinizBi kere güzel temizleyim ondan sonra başlatcam
Sonra da temizlik yaparken bebeğin eline de bir bez verecek ikisi birlikte sileceklerMerhaba sling denediniz mi o aylarda her isi yapiyordum ben sling ile. Sonrasını da sonra yazariz
İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Kafanıza takmayın herkes dört dörtlük yapmıyor işlerini . Ya bebek uyuduktan sonra ufak işleri yapacaksınız ya da anne kayınvalide gelip yardım edecek . Hadi en kötü temizlik işleri için yardımcı birini bulursunuz.İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Anlamadım?Sonra da temizlik yaparken bebeğin eline de bir bez verecek ikisi birlikte silecekleryukarıdaki msjımın neyini beğenmedin allah aşkına dila
Yukardaki bir msjıma beğenmedimAnlamadım?
Farkinda degilimYukardaki bir msjıma beğenmedimyapmışsın sebebini merak ettim
Ben sadece merak ettim hesap sormuyorum .Farkinda degilim
Ama gerci olsam da begendim kadar begenmedim yapmakta bir hak burda hesap sormayalim kimseye.
Yinede tekrarlayim gece uyuyamadim bu konuya 3 4 civari baktim sanirim yanlislikla olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?