biten gebeligim, kv, stres..

kv konusuna değinmeyeceğim
benım bebeğim de tüp bebek
öncelikle tüp bebek apartopar olayına gelmez
tutması için ciddi calısma yapmak lazım

senin kanında pıhtılasma var mı baktı mı dr un?
coraspin verdi mi transfer oncesı ve sonrası

ayrıca senın rahımınde perde polis mıyom var mı bakıldı mı?

ve eşinle sen kandan genetik test yaptırdınız mı?

emriyon kacıncı gun embrıyosu idi ve pgt ye gitti mi?

bunlar tüp bebeğin tutması için gerekli olan etkenler .
bunlara baktırmazsan istersen 10 kere yaptır tutmaz düşer
bunlardan birinde sorun varsa tabiki
siz hangi doktora gittiniz?

öncelikle merhaba sizi sıkmadan kısaca anlatmak istiyorum derdimi basından gecenler yardımcı olursa sevinirim..

Öncelikle 3 yıllık evliyim temmuz ayında doktora gittik bende pco oldugu icin gebe kalamıyordum aşılama yaptırmak istedim, doktorum eşime sperm testi yaptı ve sonucu dan diye yüzüme karsı söyledi..

sperm sayısı ve kalitesi cok düsük.. tüp bebek.. ben orada şoka girdim eşime senin gelmene gerek yok sonucta benimle alakalı pco var dedim ve o işe gitti.. sonra ona söyledim aslında ama tüp bebegi sadece ondan kaynaklı oldugunu bilmiyordu..

Neyse biz apar topar tüp bebek yaptık cok şükür tutmustu ama ne yazık ki kalbi durdu ve aldırmak zorunda kaldık.. subatta yeni tedaviye baslayıp transfer olucaz..

bi kaç hafta once eltimle telefonla konusurken bana dedi ki; kv annemin komsusuna senin yumurtaların yokmus ondan tüp bebek yaptılar demiş, dedi.
bende buna cok üzüldüm sinirden ağladım..(eşim bilmiyordu ondan dolayı yaptıgımızı cunku igneler haplar derken cok üzülüyordu beni gördükce, bende söylemedim o gün ögrendi sorunu)

asıl olay sorunun bende yada eşimde olması degildi, kv hep kızım askım bebegim der arkadas gibi davranır ama oglunun sorunundan utanıp beni elaleme ki eltimin annesinin komsusuna anlatması aşırı sinirimi bozdu bu konuda hasssasım tedavi aşamaları hormon takviyeleri cok zor geçti.. benim bebegim sorunum bana özel sonucta..

ama kv yemin ediyor eşim o gece gitti dedin mi dedi yemin etti söylemedim diye, (gerçi benim kv herşeye yemin eder saklama huyu yalan soyleme huyu vardır eşimde bilir)

şimdi bozuguz kv ile eltime de güvenemiyorum ama eşiminde annesi tek basına vicdanımda rahat etmiyor küs kalmaya.. netice de bi annesi var..

birde yılbasında benim ailem bize geldiler kv de davet ettim 2 gün oncede bursaya doktora gittik ve rahim kalınlasmasından dolayı tedaviye basladık transferi erteledik benim moralim bozuldu.. eşim eve gelince annem bsey dedi mi actı mı o tartırmayı dedi..hayır bisey sormadı dedm bu sefer de eşim annesini aramıs sen kıza neden sormuyorsun ne kadar ayıp ne kadar art niyetlisin iyilik yapıp seni davet edyor sen doktoru bile sormuyorlar diye..

Uzattım özür dilerim.. Sizce çok mu hassasım kime güvenip inanıcam bilmiyorum.. ama böyle bi dedikodu olduysa da asla unutamam cok kırıldım..
Canım kümseye söylemeden sadece eşinle senin aranda halletseydiniz tüp bebek tedavinizi neden anlattınız ki herkese,bizde tüp bebek tedavisindeyiz ama hiçkimsenin haberi yok ve böyle çoo rahat...

Geçmiş olsun kuzum üzülme..
Veeeee Kayınvalide..
Aynısı bende de var. Bende 4 yıl sonunda hamile kaldım. Hamile değilken; o kadar bebek isteyen kadın ben hamile kalınca değişti.
Öğrendiğinde ilk tepkisi "ayy düşer o" olmuştu. Erkek olduğunu öğrenince; "biz kız istiyorduk " dedi. Çok üzüldüm bende. Kırgınım zaten. Şimdi doğuma 2 ay var ve emin ol umurunda dahi değiliz. Ne arar ne sorar.
Boşver takma yani canım. Üzme kendini. Bu senin içinde bulunduğun süreci de etkiler.
Tamamen küsme ama mesafeni de koy. Sonuçta sorun senden ya da eşinden kaynaklı; bunun önemi yok. Niye elaleme bunun bahsini geçiripde malzeme yapıyor. Sen haklısın tamamen.

bu donemde boyle hassas olunan durulmar olabiliyor tedavide kullandiginiz ilaclarla alakali hormonlar halay cekiyor suan vucudunuzda soylemese iyiymis ama cokda buyutulecek bisey yok
benim hem esimde hem kendimde problem vardi ben kendim soyluyordum

siz hangi doktora gittiniz?
Ben bursa jimer hastanesi suat hazer e gittim

ama tüm bunları doktorum değil ben kendim yaptırdım

kendim kac senedir arastırıyorum

dr lara kalsa bunların hıcbırını ıstemıyorlar

benım kanımda pıhtılasma cıktı mesela

ben bunun testını yaptırmasam dr lar gerek gormuyor ama bebeğim düşecekti önlem için iğne kullanıyorum

dr a bunu ben soyledım

ayrıca kocamla genetık testı de ıkımız yaptırdık dr yonlendırmedı ve kocamda kromozom bozuklugu cıktı

bu bakımdan sonrasında embrıyoyu da genetiğe yolladık ve saglıklı olanı koydurduk

tüp bebek yumusta gelıstır topla transfer et işlemi değil sadece

boşa emek ve para harcamayın dıye yazıyorum bunları

önlemınızı alın

Ben bursa jimer hastanesi suat hazer e gittim

ama tüm bunları doktorum değil ben kendim yaptırdım

kendim kac senedir arastırıyorum

dr lara kalsa bunların hıcbırını ıstemıyorlar

benım kanımda pıhtılasma cıktı mesela

ben bunun testını yaptırmasam dr lar gerek gormuyor ama bebeğim düşecekti önlem için iğne kullanıyorum

dr a bunu ben soyledım

ayrıca kocamla genetık testı de ıkımız yaptırdık dr yonlendırmedı ve kocamda kromozom bozuklugu cıktı

bu bakımdan sonrasında embrıyoyu da genetiğe yolladık ve saglıklı olanı koydurduk

tüp bebek yumusta gelıstır topla transfer et işlemi değil sadece

boşa emek ve para harcamayın dıye yazıyorum bunları

önlemınızı alın
ben bursa jinemed murat erdemire gidiyorum aşırı aşırı memnunum biz söylemeden herşeyi yaptı bütün onlemleri almıştı.. kan problemim olmamasına ragmen onlem aldı

Canım kümseye söylemeden sadece eşinle senin aranda halletseydiniz tüp bebek tedavinizi neden anlattınız ki herkese,bizde tüp bebek tedavisindeyiz ama hiçkimsenin haberi yok ve böyle çoo rahat...
ben aile şirketinde çalışıyorum babamla birlikte zaten maddi olarak onlar destek oluyor. kv ile de normalde oturup dertleşirdik dertleşmek isteyip söylemiş bulundum....:KK14:

mesela kv eşime hamile kalabilmek icin tedavi görmüş ben bunu duydum agzını aradım anlatmadı bi kac kez.. sonra direk sordum eşim vardı eveet tedavi gördüm dedi.. niye saklar ki ayıp bişsey mi
Ayip degil ama ozel.sizin tedavi surecininde oldugu gibi.anlatmasaydiniz keske en basindan.tedavi esiniz ve sizin aranizda kalsaydi.boyle durumlarda gereken destegi de esin vermesinden yanayim kayinvalidenin degil.gecmis olsun saglikla bebeginize kavusursunuz umarim en kisa zamanda

Keşke eşinin sorununuda doğrudan anlatsaydın.Sorunu sadece kendi üzerinize almasaydınız.Böyle arkadan dedikodu yaparlar sonra bence şimdi doğru olan eşinizin gidip annesiyle konuşup bende de sperm düşüklüğü var demesi siz ona kıyamayıp sadece kendinizi söylemişsiniz ama o sizin için hayır sorun benim diyebilir mi ?

Ayrıca senin dedikodunu annenin komşusuna yapıyorsa senin duymanı ve üzülmeni istiyor ki senin durumun çok hassas iğrenç bir şekilde belaltı vurmuş sana.Ömür boyu küsmek için mükemmel sebep.

öncelikle merhaba sizi sıkmadan kısaca anlatmak istiyorum derdimi basından gecenler yardımcı olursa sevinirim..

Öncelikle 3 yıllık evliyim temmuz ayında doktora gittik bende pco oldugu icin gebe kalamıyordum aşılama yaptırmak istedim, doktorum eşime sperm testi yaptı ve sonucu dan diye yüzüme karsı söyledi..

sperm sayısı ve kalitesi cok düsük.. tüp bebek.. ben orada şoka girdim eşime senin gelmene gerek yok sonucta benimle alakalı pco var dedim ve o işe gitti.. sonra ona söyledim aslında ama tüp bebegi sadece ondan kaynaklı oldugunu bilmiyordu..

Neyse biz apar topar tüp bebek yaptık cok şükür tutmustu ama ne yazık ki kalbi durdu ve aldırmak zorunda kaldık.. subatta yeni tedaviye baslayıp transfer olucaz..

bi kaç hafta once eltimle telefonla konusurken bana dedi ki; kv annemin komsusuna senin yumurtaların yokmus ondan tüp bebek yaptılar demiş, dedi.
bende buna cok üzüldüm sinirden ağladım..(eşim bilmiyordu ondan dolayı yaptıgımızı cunku igneler haplar derken cok üzülüyordu beni gördükce, bende söylemedim o gün ögrendi sorunu)

asıl olay sorunun bende yada eşimde olması degildi, kv hep kızım askım bebegim der arkadas gibi davranır ama oglunun sorunundan utanıp beni elaleme ki eltimin annesinin komsusuna anlatması aşırı sinirimi bozdu bu konuda hasssasım tedavi aşamaları hormon takviyeleri cok zor geçti.. benim bebegim sorunum bana özel sonucta..

ama kv yemin ediyor eşim o gece gitti dedin mi dedi yemin etti söylemedim diye, (gerçi benim kv herşeye yemin eder saklama huyu yalan soyleme huyu vardır eşimde bilir)

şimdi bozuguz kv ile eltime de güvenemiyorum ama eşiminde annesi tek basına vicdanımda rahat etmiyor küs kalmaya.. netice de bi annesi var..

birde yılbasında benim ailem bize geldiler kv de davet ettim 2 gün oncede bursaya doktora gittik ve rahim kalınlasmasından dolayı tedaviye basladık transferi erteledik benim moralim bozuldu.. eşim eve gelince annem bsey dedi mi actı mı o tartırmayı dedi..hayır bisey sormadı dedm bu sefer de eşim annesini aramıs sen kıza neden sormuyorsun ne kadar ayıp ne kadar art niyetlisin iyilik yapıp seni davet edyor sen doktoru bile sormuyorlar diye..

Uzattım özür dilerim.. Sizce çok mu hassasım kime güvenip inanıcam bilmiyorum.. ama böyle bi dedikodu olduysa da asla unutamam cok kırıldım..
Çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda sağlıklı bir evladınız olur
5.5 senelik evliliğimize 6 gebelik sığdırdım bunların 2 si aşılama 1 i tüp bebek diğer 3ü normal yolla
tüp bebek tuttu şükür 2.5 yaşında oğlum var başlarda bende söylemiştim tedavi sürecince kvdeye baktım herkese anlatıyor birde anlattığını kendi söylüyordu sonra akıllandım artık asla bu konuyla ilgili bişey söylemiyorum son 2 hamileliğimden haberleri yok hatta bugün 6. Hemileliğimi bebek gelişmediği için sonlandırdık (kürtaj oldum) ve bu durumu hiç kimse bilmiyor annem hariç
Bundan sonraki süreçleri paylaşmayın kimseyle olumsuz sonuçlandımı tek tek millete dert anlatması çok daha zor ve acı verici

Kayınvalideni eltini, eltinin annesini, onun komşusunu.... Boşverrrr.. sağlığına odaklan. Belki can sıkıcı dedikodular ama değersiz konuşmalar bunlar bence.moralini yüksek tut. Bu süreçte tek ve en iyi destekçin eşin unutma. Başka kimseden birşey beklemezsen mutsuz da olmazsın.
Umarım en kısa zamanda bebişine kavuşursun.:anneadayı:

Eltin iki yüzlü olabilir dikkat et

Keske bu kadar arabesk düşünmeyip eşinize söyleseydiniz onun stresi önemliyse sznki de önemli. Hem sıkıntı sizden kaynaklansa bile eşinizin ailesine söylenesi çok saçma. Bnm eşim olsa o durumda bile ailesine kendinde sıkıntı olduğunu söylerdi. Sonuçta oğullarına laf edemezlerdi

Size birşey söyleyeyim. Belki bana öyle denk geldi bilemiyorum ama tüp bebek yapıp da erkekte sorunun olduğu kimseyi duymadım, hep kadında sorun vardır niyetse. Ama anlayabiliyorum bu konuyu neden diyeceksiniz, Şimdi anlattığı kişi de kadın oturup oğlunun spermlerini mi konulsun, gelinin yumurtalığı daha dedikoduya uygun.
Ama ben olsam bunları takmazdım anlatsın dursun önemli değil siz kendinize odaklanın o bunu dedi bu şunu seren Serengile dönersiniz, siz kendinize bakın

Buna benzet bir olayı bende yaşadım .çok ana çok kırılmıştım, aradım kv böyle böyle dedim ve uzun zaman konuşmadım . Hala da arayıp sormam .küs değilim aöa mesafe koydum .Eşime de dedim ailevi şeyleri kimseyle paylaşma diye . Bit nevi kurtuldum

Back
X