Biten sosyal hayatımız ve çocuk

Benimkiler de buldukları ilk fırsatta klozette ellerine banyo yaptırıyorlar. Bebe yıkamaktan bıktım artık. Kapı kollarımız içerden kilitleniyor o sebeple kilitleyemiyorum banyoları. Ne yapacağımı ben de şaşırmış durumdayım. 2 yaş sendromu biter 3 yaş gelir,bu boyle:KK47:

evden çıkarken konuştuğumuz kurallara uymayınca nereye gidersek gidelim kalktık eve döndük.

gezmeyi de yarım bıraktık. yemeği çayı kahveyi de. parka girer girmez döndüğümüz oldu. binanın önüne çıkıp eve girdik. hattabi keresinde asansöre bindik ordan eve döndük.

bazı kurallar kesindir bizim evimizde. uymazsa sosyalleşmek ister gezmek enerji atmak ister demiyorum. bide bu yaşta cocuklar sınırlarını merak ederler ve herseyi son damlasına kadar denerler. kurallar ve sınırlar onlara da iyi geliyo. benim çocuğumun da kurallara karşı bi antipatisi var hala çözemedik 4 yaşında.

zor ama kararlı olunca cocuk da rahatlıyo emin olun :)

Yani bazen babannesinde yasayacagini soyluyor, bazen bizim binada baska bi dairede yasayacagini.. bazen amerikaya gidiyor, bazen avustralyaya.. arada gobeklitepe lafi da gecti.. karisik buralar ya :)))
Ahahha🤭

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz

Zaman su gibi akıp geçiyor, bir bakmışsınız üniversiteden mezun olacak 🤗

Pedagog yardımı alın nasıl davranacağınızı bilmiyorsanız.

Belki bu yaşlarda normaldir.

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
Yağmura suya dayanıklı tulum pantolon üzerine aynı suya dayanıklı içi polar yağmurluk giydir. Ayağına yağmur çizmesi giydir bırak özgürce hoplasın zıplasın. Otursun yatsın inan öyle hem o mutlu hem sen mutlu olursun. Benim kızım üç yaşında. Hala su çamur görse dayanamaz. Ama kıyafetin uygun olmadığını bilir kenardan kenardan yapar bir şeyler. Çocukla inatlaşmayın. İnat iki kişiyle olur. İnatçı çocuk değildir. Sadece büyümeye çalışan doğasının gereklerini yapan bir iki yaş bebesi var karşınızda. Onun önderliğinde ilerleyin.

Ayy çocuklar o yaşta hep aynı demek ki.. Yeğenimi en son bir yaşında gördüğümde gayet sakin bir çocuktu, bi daha iki yaşına doğru anca gördüm. Heves ettim annesi işteyken çarşıya çıkarayım dedim, yerlerde sürünmediğimi kalmadı, yuvarlanmadığı mı:) Ben sanıyorum elimden tutacak mutlu mutlu yürüyecez, elimi tutmasını geçtim geri geri koşuyo çocuk inadına:) Akşam anlatınca da annesi diyo ben sana söyleyecektim ama çok hevesliydin kırmak istemedim:) Allah yardımcınız olsun bakalım ilerde bizi neler bekliyor:)

Yani bazen babannesinde yasayacagini soyluyor, bazen bizim binada baska bi dairede yasayacagini.. bazen amerikaya gidiyor, bazen avustralyaya.. arada gobeklitepe lafi da gecti.. karisik buralar ya :)))
Sizinki yer tayin ediyor benim ki bana kazıınca binamızı yıkıp sokakta yaşamaktan bahsediyor tek başına yasiycakmis, ee biz napıcaz diyorum duruyor bana bakıyor başlıyor ağlamaya sonra annecimmm diyip :(

Kelin ilacı olsa başına sürermiş.🤣 Benimki de 1.5 yaşında ; ama bebek arabasına ilk haftası dışında binmedi bile. 1 yaşına kadar dışarı çıkmaktan hoşlanmazdı. Şimdi en azından onu seviyor; ama şartları var. 🤷🏻‍♀️ Somurtkan ya da sessiz çocuk ve yetişkinleri sevmiyor. El kadar bebe ilk etapta burun kıvırıyor kelimenin temel mânâsıyla. Sonrada yok sayıyor. Nerede güleç bir çocuk, eğlenceli bir yetişkin var peşlerine düşüyor. İnsanların yüzüne, seyrek dişlerini sonuna kadar göstererek sırıtıp " Baaaliikkk, Kilikiliiii" diyor. Tercümesi: Hadi bana Kırmızı Balık ve Kukuli şarkılarını söyle. 🤷🏻‍♀️🤣

Bugün 3 yaşındaki oğlum önce parkta gönlünce oynadii, sonra avm ye gitmemiz gerekti mecburen. İşimi hızlıca halletmek için bebek arabasına koydum. Ordan inmek için yapmadığı i bırakmadı. En son tezgahlara tekme attı, ki hiç yaptığı bir şey değildi bugüne kadar. Bir gün dışarı çıktığımızda tamam diyorum artık rahat edeceğim gayet uyumlu. Ertesi gün bunu yapıyor veya elini bıraktığım anda nerde olursak olalım deli gibi koşup kaçıyor. Aslında neyi yapmaması gerektiğini çok çok iyi biliyor ama sınırlarını deniyor farkındayım. Hiç sabırlı bir insan değilim, çok yıpraniyorum ama geçecek inşallah...

Benimki de aynı milletin çocuğu elit elit dolasir benimki sokak kedisi gibi.... hey Allahim ya sinirim bozuldu bak hatırladım da. Biz çok çıkmıyoruz çözüm bu

Ben bebek tasması aldım çok daha rahat yurtdışında olduğum icin millet garipsemedi ama trde nasıl tepki verirler bilmiyorum
Ben de kullanıyorum bisey diyene de çocuğumun başına bisey gelse siz değil ben yıkılırım karışmayın diyorum

Her istediğini her zaman yapmasanız daha mı etkili olur acaba?

Oğlum beşe merdiven dayadı, hala inatçı. 2 yaş sendromu bana tırt geldi 3-4 yaşı görünce. İki yaşta iki seçenekten birini seç, dikkatini dağıt fln ile yarıyordu. Artık mümkün değil. Hangisini yapalım dedğinde hiçbiri ben böyle istemiyorum diye yapıştırıyor.

Bugun markette vardı anne,baba anlamaya çalışıyordu ama o minicik boyu ile tüm marketin düzenini kendine göre ayarladı yanından dahi geçmedik olurda hışmına uğrarız diye.
Zorlayıcı bir dönem tavsiyeler pek işe yaramıyor Allah kolaylık versin

Çok tatlıymış.
Maşallah.

Bunlar sadece 2 yaş sendromu değil maalesef çocuğun karakteri ile de ilgili. 6 yaş bebesi var bende de 2 yaşında aynı bu modeldi 😄 bebek arabasında durmayan nerede çamur var oraya giden bir bebekti. Şimdi de aynı yerinde duramayan, sokakta oynarken hep çamurlara batan tek odur arkadaşları basmaz o basar 😄

Eee sizi depresyona sokmam istemem ama 3 yasa dogru biraz toparlamisti benim oglum. 3-4 yas arasi pamuk gibi olmustu. 4-5 de fena degildi. Haziran da 6 olacak, hepinizden biktim gitmek istiyorum bu evden diyen bi ergen geldi yerine. Kafami duvarlara vurmak istiyorum bazen..

Allahım gülüyorum ama vallahi kınadığımdan değil :)

Back
X