Biten sosyal hayatımız ve çocuk

2 yaşındaydı..Elimizi bırakıp freni patlak kamyon gibi alıp basını yazlık yerde sahilde milletin masalarına dalıyordu...Ortam kötü tanımadıgı ınsanlarla konusmasını istemıyorum gözüm üstünde ama insanız anlık bir dalgınlıkla sapkın bır ınsana denk gelebılır kendı gıtmezse onu bır kere daha koruyabılırım...Söyledim...Uyardım...Sesimi hiç yükseltmedim..En son benim bankamatikte işim varken annemi dinlememiş ve kadın onu tutamıyor vazıyette gördüm karsıdan ve o an hızlıca yanına gıdıp kolunu kavradım ve ıkı uc adım o sekılde hızlı hareketlerle tutarak goturdum hıc bırsey demedım sadece bunu yapmak zorundaydım ve bu şekilde tutacaksın dedim sadece ve direnc göstersede bırakmadım ...O günden beri bu yaşına geldi elimizi asla bırakmaz 🤷🏻‍♀️

Ya
Oğlum beşe merdiven dayadı, hala inatçı. 2 yaş sendromu bana tırt geldi 3-4 yaşı görünce. İki yaşta iki seçenekten birini seç, dikkatini dağıt fln ile yarıyordu. Artık mümkün değil. Hangisini yapalım dedğinde hiçbiri ben böyle istemiyorum diye yapıştırıyor.
Ya bende az büyüsün de rahatlarim diye hayal ediyorum
Çünkü daha 15 aylık.

Cok mu umitsizim bilmiyorum gecmiyor ya da bir huyu degisiyor bambaska bir huyu cikiyor anne baba olmak zormus.
Kizim 6 yasinda oglum 1 yasina girecek 1 haftasi kaldi. Kizimin Inadi gecse korkulari basliyor korkusunu yense bambaska birsey cikiyor.
En son gecen yil hamileyken alnini yarmis 9 cm kadar acigi var universite hastanesinde dikis yaptirmamak icin elinden ne geliyorsa yapti sizin gb anne baba olmaz olsun bile dedi calisan hastane gorevlileri bizi gosterip gosterio gulduler sonra evde de boyledir bu Allah yardimcin olsun diyenler oldu.
Rutin goz kontorlune goturdum ailecek taniyorus doktoru ben boyle cocuk gormedim 10 dk da muayene edemedin dedi.
Allah akil sagligi versin anne babalara 😂😂

Ah canım bu hangimizin derdi degıl ki .o ek gıda doneminden bu yana böyle bizimki yeterki djsarı cıkalım 6 7 aylıkken illa arabadan cıkp kucakta dolanmak istiyordu.dogru duzgun yemek yiyemezdik dısarıda.braz buyusunde rahatlwrız dedjk yurumeue basladı mama sandalyesınde asla oturmayan elinde gezerek yemek yiyen heryerin anasını aglatan yerden kırıntı supurmekten bıktıran bir bebek geldi.yıne dsarı cıksak illa gezecek yürüyecek biraz babası biraz ben derken pesınde dolanıyoruz yine yemek yiyemiyorduk.sımdı 2 yasına girecek Allah'ımm dışarda iki dk masada oturur sonra baslar ınme cabası kendini yerlere atmalar vs bizde artık oyun alanı olan yerleri tercih etmeye basladık önceden orda calısan kızlar oynatırken aglardı yine yanında beni isterdi aynı mekana sık gitmeye baslayunca ordakı jızlarada alıstı kendi basına oynamaya basladı bizde babasıyla rahat rahat yemek yiyoruz ama yine de bi misafirkige falan gidince cocukların kavgası gurultudu aglaması oyuncak savası kavgası derken bsey anlamıyoruz.uyanık kaldıkları sürece zarar veriyorlar😅

Çok tatlıymış.
Maşallah.
Bugun atlas istedi aldik. Bundan sonra nereye gitmek ister bilemiyorum. Elimize resmen liste verdi, once izmire, sonra urfaya, sonra ankaraya sonra da misir piramitlerini gormek istiyormus.. dunya kesfedilmemis olsa benin oglan kesfedebilirmis sanki :)

Allahım gülüyorum ama vallahi kınadığımdan değil :)
Gulmekten baska ne yapilabilir ki.. devam etmekten cok keyif aldigini soyledigi kursuna artik gitmeyecegini soyledi bugun. Ama "sendrom kafasi"nda oldugu icin samimi mi degil mi anlayamadim.

Ona da onu anlayamadigimi, biraz sakinlesince tekrar dusunmesini, eger gercekten istemiyorsa mecbur olmadigini ve ogretmeniyle yarin konusacagimi soyledim. 2 saat sonra geldi, anne yarin calismalarimizi yapalim, ben kursa gidecegim dedi :))

4 yasinda da bir kizim var. Daha dogrusu nisan da 4 olacak, aralari 22 ay. Kizcem sagolsun beni sendromlarla pek yormadi ama onun da farkli zorluklari var.

Son 6 yildir kriz yonetme/atlatma konusunda manevra ustasi oldum.

Gulmekten baska ne yapilabilir ki.. devam etmekten cok keyif aldigini soyledigi kursuna artik gitmeyecegini soyledi bugun. Ama "sendrom kafasi"nda oldugu icin samimi mi degil mi anlayamadim.

Ona da onu anlayamadigimi, biraz sakinlesince tekrar dusunmesini, eger gercekten istemiyorsa mecbur olmadigini ve ogretmeniyle yarin konusacagimi soyledim. 2 saat sonra geldi, anne yarin calismalarimizi yapalim, ben kursa gidecegim dedi :))

4 yasinda da bir kizim var. Daha dogrusu nisan da 4 olacak, aralari 22 ay. Kizcem sagolsun beni sendromlarla pek yormadi ama onun da farkli zorluklari var.

Son 6 yildir kriz yonetme/atlatma konusunda manevra ustasi oldum.

Allah dermansız dert vermesin :)
Annelik zor zanaat ama çok güzelmiş.

Bugun atlas istedi aldik. Bundan sonra nereye gitmek ister bilemiyorum. Elimize resmen liste verdi, once izmire, sonra urfaya, sonra ankaraya sonra da misir piramitlerini gormek istiyormus.. dunya kesfedilmemis olsa benin oglan kesfedebilirmis sanki :)
Ya maşallah gerçekten çok tatlı duygulandım şimdi🙈🙈
Öyle can sıkıntısından girip okuyayım dedim bir baktım sona gelmişim
Bende bugün transfer oldum inşallah 2 3-4 5 ve daha fazla sendromları görebilirim 🌸

Oğlum da böyle pis pasaklı bir çocuktur. Kızımda herhangi bir şeyi ağzına götürme huyunu hiç tecrübe etmedim. Oğlum aksine bulduğu tüm pislikleri ağzına atardı. Balkona ya da bahçeye çıktığımızda su giderlerine parmağını sokar, hatta söker ağzına alırdı :KK43: Çıkmayan sabit parçayla değiştirdik, bu kez de eğilip yalamaya çalıştı. Tuvalet fırçasını salona getirirdi ya da tuvalette her yere sürerdi :KK43: Sokakta dikkatini çeken her şeyi yerden almaya çalışırdı :KK43: Aşırı pisti ya. Ama bağışıklığı çok güçlü :) Bu kadar pisliğe, mikroba karşı normal elbette. İnat konusunda da aynı. Bizimki yeni 3 oldu. Pisliği azaldı ama inadı aynı.

Ya maşallah gerçekten çok tatlı duygulandım şimdi🙈🙈
Öyle can sıkıntısından girip okuyayım dedim bir baktım sona gelmişim
Bende bugün transfer oldum inşallah 2 3-4 5 ve daha fazla sendromları görebilirim 🌸
Dilerim tez zamanda gonlunuzden gecen sonuclari alirsiniz :)

Ben 3.5 ta kreşe verdim. Şu an 4 olmak üzere. Ara ara hala birşeyler yapıyor ama baya azaldı. En son geçen hafta ayakkabısını yaladı. Süper sakinlikle neden yalıyorsun kızım dedim, çamurlu ayakkabı tadı nasıl merak ettim dedi 🤣 Şimdi argüman güçlü merak etmiş ama tehlikeleri anlattım, bir daha yapmayacağım anne dedi kapattık konuyu. Bilmiyorum artık. 3e kadar net rezil oldum ama başında , yapacak bir şey yok annesi, aklı basana kadar katlanacaksın

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
Çocuklara belli bir yaşa kadar( sanırım 4 yada 5 ti ) yapma, alma,dokunma,tutma gibi söylemler kesinlikle iç güdüsel olarak yap tut al olarak yansıyordu yani farklı şekilde anlatmanız gerek. Kaldı ki daha 2 yaşında bir bebek sayılır. Algıları ilgileri tam açıldığı, odanlandıkları zamanlar. Bu durum 3 yaşında yavaş yavaş düzelir. Benm oğlum da 3 yaşını geçti anca sebep sonuç ilişkisini kavrar oldu. Mesela elini ağzına sokarsan hasta olursun. Neden ? Çünkü mikroplar ağzımızdan girip bizi hasta edebilir gibi..
Kendinizi boşuna streste sokup hem çocuğa hem de kendinize eziyet etmeyin 😊
Sonuç itibariyle çocuk bunlar belli bir kalıba sokulmaz biraz daha sabr etmek gerekiyor

2 yasta cok fena ya hayattan soguyosun herseye inat ediyor 3ten sonra biraz yoluna girmeye basladi sanki 🙄

Yani korkutmak gibi olmasın ama benim oğlum şuan 3.5 yaşında yaklaşık 2 ay öncesine kadar burnumuzdan getirirdi gittiğimiz yeri markete bile gitmek olay olurdu düşünün. Ama şu son 2 aydır birazcık azıcık düzeldi gibi en azından önceki gibi marketlerde hoparlör takılmışcasina bagirmiyor 🤦.
Bende tamamen rahat gezebilecegm günleri bekliyorum bakalım hayırlısı 🤷

yap çocuğum dediniz mi hic?
o yaşlarda sınırları zorlarlar, bizim neye sinirlendiğinizi neye aşırı tepki verdiğimizi bilirler ama o sinirlarida zorluyorlar
sanki bizim yanlış dediklerimizden doğru cikarmaya çalisir gibi.
ben careyi yap kızım ama deneyimlerinin sonuclarinada kendin katlanirsin demekte buldum.
benim için sihirli cümle hayır olmaz degilde yap sen bilirsin oldu.
bir deneyin isterseniz

Eee sizi depresyona sokmam istemem ama 3 yasa dogru biraz toparlamisti benim oglum. 3-4 yas arasi pamuk gibi olmustu. 4-5 de fena degildi. Haziran da 6 olacak, hepinizden biktim gitmek istiyorum bu evden diyen bi ergen geldi yerine. Kafami duvarlara vurmak istiyorum bazen..
Gecen bi arkadasla konusuyorum
Onunda oglu yenice 8yasina girdi
Tek cocuk
Ayri eve cikacam ev bakiyorum okula yakin olsun dermis ay bir guldum bir guldum anlatamam😂😂
Ay biz bi soyle ozguvenli olamadik yaaa hahaha
Masallah
Benim kiz 12 olacak oyle seyler söylemiyo acaba kiz oldugu icinmi bilmiyorum
Yada yeni nesilmi
19.aylik bebegim evi yonetiyo mesela

Benim kız iki yaşında evi döküyor . Oyuncakla hiç alakası yok mandallar suzgeclerim legenlerim salonda dolaşıyor. Birde komutan gibi talim ettiriyor. Oraya oturma buraya otur ayağını uzat bu seferde topla. Boya kalemi aldım boyasin oyalansin diye pencereye çıkıyor kalemlerle kalemi düşürüyor bu seferde al. Dediği olacak yada ölecek. Geçende senin dediginmi olacak dedim üzerine kapıyı örttüm kapıya kafa atıyor. Alni morardı. Dışarda kuzu ama hiç sesi çıkmaz misafirliktede kuzu. Bir bana evde böyle.

maalesef her çocuk farklıdır, ben çocukken çok usluymuşum annem varlığını hatırlamıyorum nasıl büyüdün der, ablam deli etmiş annemi her dakika ağlarmış senden çok çektim der ablama, ablamın kızı da yeğenim 5 yaşında şimdi ilk 2 sene bizle büyüdü aşırı yaramazdı.

çocuklar çok değişkenlik gösteriyor her çocuğun yaş davranışları aynı değil kesinlikle şansınıza hareketli gelmiş :D sabır diliyorum

Yanlış hatırlamıyosam sizin yata yata büyüyürn bir kocanız vardı. Siz de o istemiyor diye yıllardır tatil yapmıyordunuz. Sosyal hayatınız yoktu. Böyle abartmanız garip geldi bana. Sosyal hayatınız olsa ne yapacaksınız ki? Markete mi gideceksiniz yoksa altı ahır olan köy evine mi?

Back
X