- 28 Ocak 2022
- 1.535
- 2.821
- 63
- Konu Sahibi glitterpowder
-
Aslında tek olsaydım bu konuda mutlaka bi problem arardım ama kardeşimin de aynı sekilde oluyo, baskaları da var mı diye merak ettim, daha öncesinde sormustum ama olabilir deyip geçmiştiCok değişik. Hatta cok şaşırdım.. Doktoruna bi görünsen?
Genetik olabilir o zaman. Annenizde de var mı. Veya çevresel de olabilirAslında tek olsaydım bu konuda mutlaka bi problem arardım ama kardeşimin de aynı sekilde oluyo, baskaları da var mı diye merak ettim, daha öncesinde sormustum ama olabilir deyip geçmişti
Evet genetik olabilir mantıklı, annemde bu şekilde olmuyor, diger sorduğum hiçbi akrabam da böyle değilGenetik olabilir o zaman. Annenizde de var mı. Veya çevresel de olabilir
Hayır kullanmıyorum hiçbi doğum kontrol yöntemi, bu zamana kadar pek garipsemedim ama son zamanlarda düşündürmeye başladı, muayene olmalıyım sanırım ya başka örneği de yok denk gelemedimSprail var mı? kadın doğuma muayene olmalısınız belki sizin döngününüz bu şekildedir fakat normal gelmedi bana
Son 3 dongum bu sekilde oluyor. Hatta bugun 3. gunum, zink diye kesildi. Yarin sanki regl olmamisim gibi, ilk gun regli yasayacagim yine. Biraz arastirdim, genelde hormon duzensizligiyle ilgili oldugu yaziyor.Konu açmak için emin olamadım ama ne olacak açayım, reglim 7 gün falan sürüyor ve 3. günümde kanamam ve ağrılarım neredeyse tamamen kesiliyo yani 1 gün boyunca hiç regl döneminde değil gibi oluyorum, sonra 4. günümde tekrar ağrı ve yoğun kanamam baslıyo, normal mi bu durum ya, baska benzer sekilde döngüye sahip olan var mı????
Benim bazen tamamen kesilir bazen sonuymuş gibi rengi kahveleşir falan tekrar başlarken de ilk sökülme sancısı gibi değil ama ağrıyla baslar, cok araştırdım hic sonuç bulamadım, hormon düzensizliği olayını biraz açabilir misiniz ya da başka bi bilginiz var mıSon 3 dongum bu sekilde oluyor. Hatta bugun 3. gunum, zink diye kesildi. Yarin sanki regl olmamisim gibi, ilk gun regli yasayacagim yine. Biraz arastirdim, genelde hormon duzensizligiyle ilgili oldugu yaziyor.
Progesteron dengesizligiyle ilgisi olabilirmis okudugum kaynaklara gore. Benim gebelikte de progesteron degerim referans disiydi, o yuzden hormon takviyesi kullanmistim. Standart periyodum 5-6 gun surer ve azalarak biterdi. Ama son 3 dongude tipki bahsettiginiz surecleri yasiyorum. Cok stresli, yogun spora basladigim, beslenme seklimi degistirip, kahve ve sigara tuketimini arttirdigim bir donemdeyim. Rutinimde de boyle devam ederse bir kontrole gidecegimBenim bazen tamamen kesilir bazen sonuymuş gibi rengi kahveleşir falan tekrar başlarken de ilk sökülme sancısı gibi değil ama ağrıyla baslar, cok araştırdım hic sonuç bulamadım, hormon düzensizliği olayını biraz açabilir misiniz ya da başka bi bilginiz var mı
Şimdi hormon dengesizliği konusunu biraz araştırdım ama yine de hiçbir yerde bu tip regl döngüsüyle ilgili bi yazı göremedim, ben de şuan stresli ve biraz da mutsuz günlerden geçiyorum ama benimki bundan bağımsızdır sanırım çünkü hep böyleydi döngüm, en kısa zamanda ben de kontrole gideyim ya tesekkür ederim farklı bi bilgi edinirseniz paylasabilirizProgesteron dengesizligiyle ilgisi olabilirmis okudugum kaynaklara gore. Benim gebelikte de progesteron degerim referans disiydi, o yuzden hormon takviyesi kullanmistim. Standart periyodum 5-6 gun surer ve azalarak biterdi. Ama son 3 dongude tipki bahsettiginiz surecleri yasiyorum. Cok stresli, yogun spora basladigim, beslenme seklimi degistirip, kahve ve sigara tuketimini arttirdigim bir donemdeyim. Rutinimde de boyle devam ederse bir kontrole gidecegim
Onunki daha farklı sanırım, benzer bi durum benim yakınımda da var, 20 gün mü sürüyor regli yani? Cok zor ya Allah yardımcısı olsun, o hormon ilaçları zaten pek iyi üne sahip değillerBenim yakın arkadaşım da kısmen böyle.
Tam regl bitiyor ertesi gün başlıyor.
Yazık kız artık bikti gitmediği doktor kalmadı
Birde evlen de o zaman detaylı bakalım diyorlar.
Hormon ilaçları vücudunu bitirdi resmen.
O sürekli adet oluyor.
20 gün oluyor 25 gün oluyor.
Tam bitiyor ertesi gün başlıyor
Lazere başladı sürekli regl olunca düzenli olmadı o derece zor durumda.
En az süren bir kez 15 gün olmuş.Onunki daha farklı sanırım, benzer bi durum benim yakınımda da var, 20 gün mü sürüyor regli yani? Cok zor ya Allah yardımcısı olsun, o hormon ilaçları zaten pek iyi üne sahip değiller
Bu çok anormal bi durum ya umarım bebeği olur, umarım tedavisi bulunur çok üzüldüm şuan, benimki sadece 7 gün süren dönemimde böyle oluyor onun dışında düzenli yani her ay, ama onunki daha zorEn az süren bir kez 15 gün olmuş.
Sürekli adet görüyor kız ya.
Yüzü de beyaz ama kilosu,boyu iyi.
Hormon ilaçları kıllanma yaptı,dengesni daha çok bozuldu.
Sizin dediginiz gibi 3-4 günde bitiyor tekrar başlıyor ve onun ki sürekli bu şekilde devam ediyor.
İleride evlenirse bebeğim olmaz belki diye düşünüyor.
Bu arada kendisi 28 yaşında sürekli oylemis başından beri.
Bekarken 4.gün kesilip 5.gün tekrar başlardı benim. Normal sanıyorum ki.Konu açmak için emin olamadım ama ne olacak açayım, reglim 7 gün falan sürüyor ve 3. günümde kanamam ve ağrılarım neredeyse tamamen kesiliyo yani 1 gün boyunca hiç regl döneminde değil gibi oluyorum, sonra 4. günümde tekrar ağrı ve yoğun kanamam baslıyo, normal mi bu durum ya, baska benzer sekilde döngüye sahip olan var mı????
Benimde yıllardır öyle. Bitti sanırım sonra devamKonu açmak için emin olamadım ama ne olacak açayım, reglim 7 gün falan sürüyor ve 3. günümde kanamam ve ağrılarım neredeyse tamamen kesiliyo yani 1 gün boyunca hiç regl döneminde değil gibi oluyorum, sonra 4. günümde tekrar ağrı ve yoğun kanamam baslıyo, normal mi bu durum ya, baska benzer sekilde döngüye sahip olan var mı????
Evlendikten sonra değişti mi? Doktora gittiniz mi bunun için? şaşırdım başkalarının da olmasınaBekarken 4.gün kesilip 5.gün tekrar başlardı benim. Normal sanıyorum ki.
A cok ilginc, nasıl tam olarak sizinBenimde yıllardır öyle. Bitti sanırım sonra devam
Bunun için hiç gitmedim normal görmüştüm. Evlendikten sonra değişti evet, üç güne düştü adet sürem. Yani o boş günden sonrası gelmedi artık. Siz evli misiniz bilmiyorum, bu konunun evlilikle alakası var mı onu da bilmiyorum, belki tesadüf öyle olmuştur belki hayatıma cinsellik dâhil olunca hormonlar değişmiştir, bir fikrim yok açıkçası.Evlendikten sonra değişti mi? Doktora gittiniz mi bunun için? şaşırdım başkalarının da olmasına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?