Bitiremiyorum..

Yaşlarınızı bilemiyorum ama elemanın evlenmeye pek niyeti yok gibi. Zaten 25'in altındaysa yorum yapmadım farzet.

Yaşlarınızı bilemiyorum ama elemanın evlenmeye pek niyeti yok gibi. Zaten 25'in altındaysa yorum yapmadım farzet.

Yazmıştım ama görmediniz sanırım.25 yaşında o.işte bunu bana söylese keşke,benim niyetim yok arkadaş diye.ama yapamıyor.benden ayrılmayı göze alamıyor,ama bununla birlikte evlenmenin getirecegi zorlukları da benim için göze almamış oluyor..

Kuyumcuların,gelinlik dükkanlarının önünden geçerken içimde bi boşluk hissediyorum.hayalini kurdugum şeylerin,sevdigim adamla gerçekleşmeyecek olması içimi karartıyor.elimden bir şey gelmiyor şuanda,çok yeni ve agır yaşıyorum bu duyguyu.sesini duymak,güzel şeyler söylemek ve duymak istiyorum.ama aklıma geldikçe evlilikle ilgili söyledikleri,içimden ne aramak geliyor ne de konuşmak.gectigimiz onca yılı,birkaç günde siliyoruz sanki.
dün bana yazdıklarını okudum,çok sevmiş beni gerçekten de.ama nasıl göze alabiliyor ki bensiz bir hayatı???benim evliligi,bir yuva kurmak istedigimi biliyor..
ben onu kaybetmek istemiyorum,cok alıştım bi de ona..
Neden bu kadar zor ki aşk?
tatlım bende 1 yıllık ilşkiden ve 2 yıllık nişanlılıktan sonra (eşim doğu görevinde iken hep ayrı kalarak ) evlendim 2.5 aylık evliyim. bende çok hevesliydim tüm düğün hazırlık olayları (yüzük. gelinlik. vs vs) ilgimi çeker heves eder o günün bir an önce gelmesini isterdim. hep bekledim gün saydım. inan bana bu hevesler bir dönemlik hatta sadece bir günlük benim hala içimde kaldı hiçbirsey anlamadım çok çabuk geçti düğün sonrası ilk gün şaşdım kaldım bu kadar mı diye. kısacası önemli olan evleneceğin erkek ve mutluluğun, anlaşmanız. ilk 10 gün evliliğin hevesinin kursağimda kalması ile geçti şimdi alıştım ve çok mutluyum.
evlilik için acele etme mutlaka o gün geliyor. seni en çok anlayanlardan biri de benim.

tatlım bende 1 yıllık ilşkiden ve 2 yıllık nişanlılıktan sonra (eşim doğu görevinde iken hep ayrı kalarak ) evlendim 2.5 aylık evliyim. bende çok hevesliydim tüm düğün hazırlık olayları (yüzük. gelinlik. vs vs) ilgimi çeker heves eder o günün bir an önce gelmesini isterdim. hep bekledim gün saydım. inan bana bu hevesler bir dönemlik hatta sadece bir günlük benim hala içimde kaldı hiçbirsey anlamadım çok çabuk geçti düğün sonrası ilk gün şaşdım kaldım bu kadar mı diye. kısacası önemli olan evleneceğin erkek ve mutluluğun, anlaşmanız. ilk 10 gün evliliğin hevesinin kursağimda kalması ile geçti şimdi alıştım ve çok mutluyum.
evlilik için acele etme mutlaka o gün geliyor. seni en çok anlayanlardan biri de benim.

Evet,heves oldugunu ve o telas icinde mutlulugu yasayamayacagimi biliyorum.ama ben önümüzü görelim diyorum.bu kadar zor degil ki.istemiyorsa da söyleyebilir,ben de ona göre davranirim.ama bunca yildan sonra ben istemiyorum demek,resmen kandirmak olur.ne istedigini bilmedigini söylüyor ısrarla.ben mi bilcem onun ne istedigini anlamadim ki...

Seni çok iyi anlıyorum. Derdi tam olarak neymiş öğren canım bence. Sonuçları zor olabilir ama.
Erkek arkadaşıma evlilik meselesini açıyordum arada sırada, bizim de çok uzun süren bir ilişkimiz vardı (8 sene) ailem de biliyordu ve artık gına gelmişti onlara. E bana da tabi..Söylediğine göre evlilikten korkmuyormuş, hazırmış ama biz uygun değilmişiz. Bu şekilde ard arda cümlelerle söylemedi tabi canım. Ama İşin özü bu. Ayrıldık. Keşke daha önce konuşsaymışım. Aşkın gözü kör işte..

Hakkında hayırlısı olsun :71: Ama kesin öğren derim ben. Korkuyor mu yoksa senden yana mı tereddütü var?

Son düzenleme:
Seni çok iyi anlıyorum. Derdi tam olarak neymiş öğren canım bence. Sonuçları zor olabilir ama.
Erkek arkadaşıma evlilik meselesini açıyordum arada sırada, bizim de çok uzun süren bir ilişkimiz vardı (8 sene) ailem de biliyordu ve artık gına gelmişti onlara. E bana da tabi..Söylediğine göre evlilikten korkmuyormuş, hazırmış ama biz uygun değilmişiz. Bu şekilde ard arda cümlelerle söylemedi tabi canım. Ama İşin özü bu. Ayrıldık. Keşke daha önce konuşsaymışım. Aşkın gözü kör işte..

Hakkında hayırlısı olsun :71: Ama kesin öğren derim ben. Korkuyor mu yoksa senden yana mı tereddütü var?

Sordum,benden emin oldugunu soyledi.hazir hissetmiyorum dedi.
Ben cok kesin konustum diyebilirim,nasil oyle olu bilmiyorum ama sanirim artik dayanamadim.rest cektim.hazir hissettigin zaman goruselim o zaman dedim.sure istedi benden biraz daha,dusunebilmek icin.ben de tamam dedim.
Hayirlisini diliyorum şu saatten sonra,gerçekten birbirimiz için dogruysak olsun.
Ben de birkaç yıl sonra aynı durumla karşılaşmamak için şimdiden çabalıyorum aslında.aşkın gözü gerçekten kör..
Peki geri aradı mı seni?pişman oldu mu?ya da sen pişman mısın 8 yılını onunla geçirdigine?

Sordum,benden emin oldugunu soyledi.hazir hissetmiyorum dedi.
Ben cok kesin konustum diyebilirim,nasil oyle olu bilmiyorum ama sanirim artik dayanamadim.rest cektim.hazir hissettigin zaman goruselim o zaman dedim.sure istedi benden biraz daha,dusunebilmek icin.ben de tamam dedim.
Hayirlisini diliyorum şu saatten sonra,gerçekten birbirimiz için dogruysak olsun.
Ben de birkaç yıl sonra aynı durumla karşılaşmamak için şimdiden çabalıyorum aslında.aşkın gözü gerçekten kör..
Peki geri aradı mı seni?pişman oldu mu?ya da sen pişman mısın 8 yılını onunla geçirdigine?

Servise bindiğimde arabasını görüyorum bazen.. (Aynı yerde çalışmıyoruz. Hususi olarak gelmesi lazım) Beni görmeye çalışıyor. Ama beni özlediği için bunu yapıyor, düşünceleri değiştiği için değil.. Yılların alışkanlığı var tabi.
Geri dönse pişman olduğunu söylese kabul edermiyim bilmiyorum. O kadar kırgınım ki ne yaparsa yapsın gönlümü alacağını zannetmiyorum.
Bu aralar çok üzgünüm, pişmanlık hissedecek durumda değilim.
Onunla evlenmek istiyordum, çocuk çok istiyordum. Ama evlenmek için evlenmek istemiyorum. Zaman da geçiyor :ssz:
Benim karşıma mutlu olacağım biri çıkacak mı??

Ahh uleynn :43:

Neyse kardeşim.. Sevgilin hazır hissetmediğini söylemiş. Seninle ilgili sıkıntı yok yani.. Bu güzel birşey. Rabbim hayırlıysa nasip etsin inş.
Neden hazır değilmiş?Kafasındaki sorular nelermiş?

Servise bindiğimde arabasını görüyorum bazen.. (Aynı yerde çalışmıyoruz. Hususi olarak gelmesi lazım) Beni görmeye çalışıyor. Ama beni özlediği için bunu yapıyor, düşünceleri değiştiği için değil.. Yılların alışkanlığı var tabi.
Geri dönse pişman olduğunu söylese kabul edermiyim bilmiyorum. O kadar kırgınım ki ne yaparsa yapsın gönlümü alacağını zannetmiyorum.
Bu aralar çok üzgünüm, pişmanlık hissedecek durumda değilim.
Onunla evlenmek istiyordum, çocuk çok istiyordum. Ama evlenmek için evlenmek istemiyorum. Zaman da geçiyor :ssz:
Benim karşıma mutlu olacağım biri çıkacak mı??

Ahh uleynn :43:

Neyse kardeşim.. Sevgilin hazır hissetmediğini söylemiş. Seninle ilgili sıkıntı yok yani.. Bu güzel birşey. Rabbim hayırlıysa nasip etsin inş.
Neden hazır değilmiş?Kafasındaki sorular nelermiş?

Sanırım pişman olmuş,ama düşuncesini degiştiremedigi için harekete geçemiyor.benim anlamadigim,onca yıl anlayamamış mı uygun olmadiginizi...işte böyle olunca daha da sinirleniyorum.hayırlısı hakkınızda.
Evlenmeyi,beraber hayatı paylaşmayı ben de istiyorum.eger ayrılırsam,karşıma şuan yaşadıgım hayal kırıklıgını yaşatmayacak biri çıkar mı bilemiyorum..bunları ben de şimdiden düşünüyorum.
hergün konusurduk,konusmadigimiz gunlerde kendimi kötü hissediyorum.hep alıskanlık bunlar.keşke bu kadar baglanmasaydım ona..
Evlilik için maddi manevi hazır hissetmedigini söyledi.ben öyle hissetmedigim için,pek anlayamıyorum onu.beraber olduktan sonra üstesinden geliriz diye düşünüyorum.
Biraz zaman..bu süre bitince,en hayırlı kararı vermiş oluruz umarım.

Sanırım pişman olmuş,ama düşuncesini degiştiremedigi için harekete geçemiyor.benim anlamadigim,onca yıl anlayamamış mı uygun olmadiginizi...işte böyle olunca daha da sinirleniyorum.hayırlısı hakkınızda.
Evlenmeyi,beraber hayatı paylaşmayı ben de istiyorum.eger ayrılırsam,karşıma şuan yaşadıgım hayal kırıklıgını yaşatmayacak biri çıkar mı bilemiyorum..bunları ben de şimdiden düşünüyorum.
hergün konusurduk,konusmadigimiz gunlerde kendimi kötü hissediyorum.hep alıskanlık bunlar.keşke bu kadar baglanmasaydım ona..
Evlilik için maddi manevi hazır hissetmedigini söyledi.ben öyle hissetmedigim için,pek anlayamıyorum onu.beraber olduktan sonra üstesinden geliriz diye düşünüyorum.
Biraz zaman..bu süre bitince,en hayırlı kararı vermiş oluruz umarım.

Zannetmiyorum canım pişman olduğunu özlüyor sadece.. Ama böyle yapınca da bana zarar veriyor! Tamamen çıksın istiyorum hayatımdan artık.
İstemediğinin sinyallerini veriyordu tabi.. Kolayca trip atmalar, en ufak olayları problem etmeler falan.. Aşık olmadığını bile söylemişti bana.. Aşkın gözü kör işte, ben de o zamanlar kör kütük aşık olduğum için ayrılma gücünü kendimde bulamadım. Ama ne oldu, zamanla soğudum. Davranışlarım değişmeye başladı. Bu sefer o üstüme düştü. "Aşık mı oluyorum ne" gibi laflar etmeye başladı. Yürümedi işte.

Aynı duyguları paylaşıyorum seninle.. İnş. mutlu olacağımız birileri çıksın karşımıza..

Ama seninki hazır hissetmiyormuş. Maddi ve manevi olarak demiş.. Maddi kısmı için çeşitli hesaplar lazım ki aşılabilir olup olmadığına karar verilir.. Ama manevi olarak ne hissediyormuş canım? Korkuları mı var? Neler? Sadece sor ama sakın zorlama bence.. Bu şekilde evlenirseniz başına kakar sonra, işte ben hazır değildim de sen zorladın da falan..
Soruların cevaplarına göre kararını ver. Ama onu suçlama, hazır hissetmiyorsa bu onun elinde değil ki.. En azından oyalamıyor seni.
Bir de 25 yaşındaymış.. Olgunlaşmamıştır o daha:37: Ya gerçekten erkekler çok geç olgunlaşıyor..

Hayırlısı bakalım.. Sonuçtan haberdar et:71:

Son düzenleme:
Zannetmiyorum canım pişman olduğunu özlüyor sadece.. Ama böyle yapınca da bana zarar veriyor! Tamamen çıksın istiyorum hayatımdan artık.
İstemediğinin sinyallerini veriyordu tabi.. Kolayca trip atmalar, en ufak olayları problem etmeler falan.. Aşık olmadığını bile söylemişti bana.. Aşkın gözü kör işte, ben de o zamanlar kör kütük aşık olduğum için ayrılma gücünü kendimde bulamadım. Ama ne oldu, zamanla soğudum. Davranışlarım değişmeye başladı. Bu sefer o üstüme düştü. "Aşık mı oluyorum ne" gibi laflar etmeye başladı. Yürümedi işte.

Aynı duyguları paylaşıyorum seninle.. İnş. mutlu olacağımız birileri çıksın karşımıza..

Ama seninki hazır hissetmiyormuş. Maddi ve manevi olarak demiş.. Maddi kısmı için çeşitli hesaplar lazım ki aşılabilir olup olmadığına karar verilir.. Ama manevi olarak ne hissediyormuş canım? Korkuları mı var? Neler? Sadece sor ama sakın zorlama bence.. Bu şekilde evlenirseniz başına kakar sonra, işte ben hazır değildim de sen zorladın da falan..
Soruların cevaplarına göre kararını ver. Ama onu suçlama, hazır hissetmiyorsa bu onun elinde değil ki.. En azından oyalamıyor seni.
Bir de 25 yaşındaymış.. Olgunlaşmamıştır o daha:37: Ya gerçekten erkekler çok geç olgunlaşıyor..

Hayırlısı bakalım.. Sonuçtan haberdar et:71:

Özlem olur muhakkak,alışkanlıgın büyuk etkisi var bence.benim de aslında konu başlıgımın esas sebebi,kendimde bitirebilme gücünü görememek.
Maddi koşullar zaten 1-2 yıla,Allah korusun bir aksilik çıkmazsa gerçekleşecek.Manevi olarak tam konuşmadım ama evliligin gerektirdigi bütün sorumlulukları kastediyo sanirım.sonuçta erkeklerde daha fazla bir sorumluluk duygusu oluşuyor,en önemlisi de evi geçindirebilmek.biraz kazandigi paranın tadını çıkarmak istiyo olabilir,ama benim istedigim bu yolda bir karar alabilmek.işte o kararı almak demek,onun için hemen gercekleşecek olması anlamına geliyo.
Çok sıkma taraftarı degilim,bu süre sonunda olumlu olursa kararı daha yumusak yaklaşıcam.benim de güvenim sarsıldı çünkü.ben aynı hisleri paylaşıyoruz sanıyodum.en azından sevgisinin önüne bunların gecemeyecegini düşünüyordum.ama tam tersiymiş.
Hayırlıysa beri,hayırsızsa geri..sonuca göre konuşuruz inşallah tekrar.

canım bu süreçten bende geçtim erkek arkadaşım evliliği istediğini ama hazır olmadığını söylemişti bende en sonunda hazırlı kursuna git o zaman bunca zamandır neden beraberiz ailenle neden tanıştım yahuu dedim bunaltıyorsun ama artık dedi haaa dedim öyle mi aramızda taktığımız yüzük vardı. uzunca bi mektup yazıp yüzüğüde içine koydum buna verdim okuyunca anlarsın dedim koşa koşa geldi yanıma bitmesin istemiyorum bende istiyorum evliliği falan demeye başladı ya arkadaş bırak kolumu artık ben istemiyorum zorla mı dedim.
sonuç 1,5 aylık evliyiz meğersem doğum günümde evlilik teklifi yapcakmış sivrizekalım:1:
yanii kendini bence çek ondan biraz eskisi gibi davranma sürtülsün biraz o burnu

en dogrusunu yapmıs ve kazanmıssın canım
erkek milletine de böyle yapmak gerekiyor tabi hak edene :7:

karşındaki henüz evlenmeye hazır değil bence .ikna etmeye çalışma .kendini biraz çek tavrını al .eğer seni seviyorsa seni kaybetmemek için yola gelicektir .yok gelmiyorsa bırak gitsin zaten .sen haklısın insan önünü görmek ister .

Kesinlikle..:42:

İsteyen erkek nasıl da geliyor kendiliğinden..O Ses Türkiye'yi izledim de az önce,adam cesaret edip televizyona çıkıp evlenme teklifi etti.İnsanın içinde olacak,yoksa sen uğraş istediğin kadar,ister kız,ister küs,ister kendini geri çek..adamın içinde yoksa olmuyor.Bu kadar basit aslında..Ama alnında yazmıyor ki,ilerde evlilik konusu geçtiğinde böyle davranacağı...

Konunu ve yazılan yorumların tümünü sıkılmadan okudum.
Dünden bugüne değişen bişey var mı Canım ?
Ona göre yorum yazacam

Degismesini bekledigim bir sey yok,bir karar vermek gerekiyor ve bunun icin de sure istedi benden,suan o süreç icindeyiz.ne gibi bir degisiklikten bahsettin,biraz acabilir misin?

Degismesini bekledigim bir sey yok,bir karar vermek gerekiyor ve bunun icin de sure istedi benden,suan o süreç icindeyiz.ne gibi bir degisiklikten bahsettin,biraz acabilir misin?

Neyin süresi ki bu ya:ssz:
Evlenmek isteyen adam düşünmez zaten.. Düşünmesi hala evlenmek istememesi ama seni de henüz kaybetmek istememesi demek tatlım..
İkilemde kalmış o da..

Hayırlısı olsun..

Neyin süresi ki bu ya:ssz:
Evlenmek isteyen adam düşünmez zaten.. Düşünmesi hala evlenmek istememesi ama seni de henüz kaybetmek istememesi demek tatlım..
İkilemde kalmış o da..

Hayırlısı olsun..

Ben de öyle olduğunu düşünüyorum.Ben de onu kaybetmemek için,bunlara katlanıyorum.Ama böyle devam etmesi ondan soğumama neden oluyor.

Bu süre zarfında arayabilir, ondan dolayı sordum.
Ne kadar bir zaman istedi peki ve kaç gün oldu ?

Konuşuyoruz zaten,ayrılmadık.Daha 3 gün fln oldu.2-3 hafta istedi benden.Neyin 2-3 haftası bu bilemiyorum.

Ben de öyle olduğunu düşünüyorum.Ben de onu kaybetmemek için,bunlara katlanıyorum.Ama böyle devam etmesi ondan soğumama neden oluyor.

Konuşuyoruz zaten,ayrılmadık.Daha 3 gün fln oldu.2-3 hafta istedi benden.Neyin 2-3 haftası bu bilemiyorum.

Bir iki gün önce tam da erkek arkadaşımla bu evlilik mevzusunda konuştuk.
Söylemiştim daha önce bu olaylara soğuk baktığımı fakat özellikle arkadaşları arasındaysak sanki aksi bir durum varmış gibi takılırım ona.
'Bak adamlar 6.ayda kızı istediler sen daha dur, bu adam oyalıyor beni almayacak aslında' falan dedim arkadaşlarıma.
Bir anda çekti beni 'madem istiyorsun tamam, haftaya geliyoruz' dedi.
Sonra kekeledim resmen, şaka yaptım ben saçmalama, gaza gelme hemen diye.
Bu olayın üzerine bana anlattı da anlattı.

Bir erkeğin evliliğe hazır olması için hayatındaki beklentilerin çoğunun elde edilmiş olması gerekirmiş.
Bunun hem manevi hem maddi hem de aile durumu varmış.
Manevi olarak gezmeye tozmaya, güzel ve gençliğinin de avantajlarını kullanarak yaşadığı bir hayatının oluşu, hayatındaki kadından tam anlamı ile emin oluşu, çevresi ile evleneceği insanın uyumu, kendini içinde düşlediği hayat ile evleneceği kadın arasındaki paralellikmiş.

Maddi olarak oturmuş hesaplamış, bu devirde ortalama (bundan kasıt lükse kaçmadan ama içe sinecek) bir nişan-düğün-ev kurma denildiğinde nakit 150-200bin tl (yüzüğü dahil hesaplamış haspam) gerekiyormuş.
İşin içine eğer ev alma(düzgün bir semt ve güzel bir ev) ve biraz kalabalık düğün girerse bu masraf 700-800bin lirayı çok rahat bulurmuş.

Aile olarak da hayatındaki kadının onlar tarafından onay görüyor olması, kadının ailesi ve hayat görüşü ile kendilerinin nasıl bağdaştırdıklarıymış.

Bunlar olduktan sonra bir erkeğin aklında evlilikle alakalı şüphe kalmazmış.
Bilemiyorum belki sevgiliniz bu maddelerden birine de takılıyor olabilir, belki maddi anlamda böyle bir sıkıntısı vardır ya da aile olarak anlaşamayacağınızı düşünüyordur.

Hiç istememesine bu açıdan baktınız veya değerlendirdiniz mi?

Bir iki gün önce tam da erkek arkadaşımla bu evlilik mevzusunda konuştuk.
Söylemiştim daha önce bu olaylara soğuk baktığımı fakat özellikle arkadaşları arasındaysak sanki aksi bir durum varmış gibi takılırım ona.
'Bak adamlar 6.ayda kızı istediler sen daha dur, bu adam oyalıyor beni almayacak aslında' falan dedim arkadaşlarıma.
Bir anda çekti beni 'madem istiyorsun tamam, haftaya geliyoruz' dedi.
Sonra kekeledim resmen, şaka yaptım ben saçmalama, gaza gelme hemen diye.
Bu olayın üzerine bana anlattı da anlattı.

Bir erkeğin evliliğe hazır olması için hayatındaki beklentilerin çoğunun elde edilmiş olması gerekirmiş.
Bunun hem manevi hem maddi hem de aile durumu varmış.
Manevi olarak gezmeye tozmaya, güzel ve gençliğinin de avantajlarını kullanarak yaşadığı bir hayatının oluşu, hayatındaki kadından tam anlamı ile emin oluşu, çevresi ile evleneceği insanın uyumu, kendini içinde düşlediği hayat ile evleneceği kadın arasındaki paralellikmiş.

Maddi olarak oturmuş hesaplamış, bu devirde ortalama (bundan kasıt lükse kaçmadan ama içe sinecek) bir nişan-düğün-ev kurma denildiğinde nakit 150-200bin tl (yüzüğü dahil hesaplamış haspam) gerekiyormuş.
İşin içine eğer ev alma(düzgün bir semt ve güzel bir ev) ve biraz kalabalık düğün girerse bu masraf 700-800bin lirayı çok rahat bulurmuş.

Aile olarak da hayatındaki kadının onlar tarafından onay görüyor olması, kadının ailesi ve hayat görüşü ile kendilerinin nasıl bağdaştırdıklarıymış.

Bunlar olduktan sonra bir erkeğin aklında evlilikle alakalı şüphe kalmazmış.
Bilemiyorum belki sevgiliniz bu maddelerden birine de takılıyor olabilir, belki maddi anlamda böyle bir sıkıntısı vardır ya da aile olarak anlaşamayacağınızı düşünüyordur.

Hiç istememesine bu açıdan baktınız veya değerlendirdiniz mi?

Evet,baktım.bu açılardan bakıp anlamaya çalıştım.ama insan 4-5 yıl içinde ailesi ile anlaşamayacagını anlar diye düşünüyorum.sonuçta bu durum karşı taraf için de geçerli.
Ayrıca ben ailemle çok da iyi anlaşabilecegini düşünmüyorum,ama ben seviyosam ailem de sever,bu da karşı taraf için geçerli.
Maddiyat açısından bakarsak,evet fazla bir şey yok ortada.ama insan sevdigiyle bir arada olabilmek için evlenmek ister bana göre.bunun için her seyin 4-4luk olmasına gerek yok.
Bunları düşünüyo,ama ben bu kadar dusunulmesi gereken bir sey goremiyorum.en azindan bunlar icin sevdigim insani kaybetmek istemem.
Ben soyledim,eger istemiyorsa bitirelim diye,ama benden sure istedi.
Anlamaya cok calistim,ama ben de yoruldum artik.

Back
X