bitmek bilmeyen yemekler

anliyorum ailelerin surekli hayatlarimizin icinde olmadi cok kotu.eşle tartismalar hep zaten cok sık gorusmekten kaynaklaniyor cunku mutlaka birseyler yasaniyor ya laf sokma ya emri vakiler falan..biz iki sokaklik mesafede oturuyoruz esimin akrabalarina halen daha kvalidemlerle gideriz bana cok sacma geliyor bizde bir aileyiz sonucta illa heryere berqber gidilmezki...
gecen sene kvalidem ablasinda yilbasini kutlayalim dedi esim yok tabi gelmedi hadi kabul ettim.bu senede kvalidemin ablasi yilbasina cagiriyor ve yine esim olmucak (calistigi icin) her sene olurmu.kvalidem gidelim yilbasina orda olalim diyor iyide belki iyi niyetinden diyor ama bizde bir aileyiz

Kvalidene laf arasinda benim annem cok ANLAYISLIDIR mesela beni ariyolar yemege gelin annen felanda gelsin diyorlar de annem asla gelmez bize yuk olacagina dusunur de hem ne o canim oyle her gittigiimiz yere pesimizde kuyruk olsun bende istemezdim zaten de. Eger iyi biriyse anlat oturur evinde. Eger cirkefse iyice hadsizlesip disari cikarken bile rahat birakmaz sizi.

şimdi hevesleri vardır bir süre sonra kesilir akraba ziyaretleri , siz de yavaş yavaş ona sormadan dışarı çıkmaya başlayın
valla arkadasim hic kesilmiyor biz 7 senelik evliyiz halen daha esimin akrabalarina gidilcegi zaman kvalidemlerde gelir

O gittiğiniz evlere kvsiz giderseniz karşı misafirliği de kvlere değil size yaparlar haberiniz var mı? Ben olsam asıl davetli kvler gibi davranırdım

belki yalnız kalma diye yapılıyodur ama belki yorgunsun belki halin yok ..
işte bende bundan bahsediyorum biz artık ayrı bi aileyiz yani ben nasıl ki kendi ailemden ayrıldıysam eşimde öyle ayrıldı.
bizde 2 sokak mesafedeyiz ne zaman dısarı cıksak eşim bi yoklar evlerinin yakınından geçerken ugrayalım mı diye

anlamamazlıktan gelicene eminim çünkü bi kaç kere denedim başka konularda hiç üstüne alınmadı
hafta sonları arkadaslarımla buluştugumda bile arar nerdesin der surdaym derim hııı bende bize cagırcaktm der arkadastaym anne derim ama gelsen iyi olurdu der yani oran cıkıp onlara gitmem gerekir ona göre

Anliyorum da bohcayla ve diger sorunlarla alakali olan bir sey degil ki bu. Sizi yemege cagiran kaynananiz icin cagiriyor zaten adet bu. Siz aileye yeni katilmissiniz,kaynana olmasa arada sizi neden cagirsinlar yemege yani mantikli dusunmek lazim. Ha hicbirine uymak zorunda degilim derseniz uymayin gitmeyin derim. Ama hem gidip hem de kaynana neden burda demek gereksiz

O gittiğiniz evlere kvsiz giderseniz karşı misafirliği de kvlere değil size yaparlar haberiniz var mı? Ben olsam asıl davetli kvler gibi davranırdım
yine evine kabul etmez bizimle gelsede eminim ona göre onun evi eski ve bnm masalarım daha büyük anne ev yüksekte cıkamazlar sizin düz ayak 1. kat diyorum bizim sülale dinçtir senden hızlı cıkarlar diyo

ya yilbasina gidelim de art niyet yok ama her iyi niyetle yapilan seydede dusunmek lazim bunlarda aile belki basbasa olmak isterler ki gittigimizdede kalmamiz gerekiyor teyzesinin evi uzak cunku hamileyim kizim da var bilmiyorum bu sene pek istemiyorum gitmek.esinde abartiyor benim esim o kadar degil gidecegimiz zaman bellidir gidilir oyle gecerken ugrayalim muhabbeti yok vel hasil yakin oturmak her sekilde kotu ben 7 senedir yakinim ve olumlu hicbir tarafini gormedim.isteksiz mecburi gidis gelisler misafirleri gelince gidip hizmet etmeler gel gel git git sacma sapan nedenlerle surat asmalar daha neler neler coook zor coook..sizin cocugunuz varmi en zoruda bebek olunca zaten kabus gibi

sabrediyorum ama aklımda börek yapmak var bi türlü evde kalıp yapamadım cok üzülüyorum
Yeni evli olunca adettir aslında sırayla yemeğe çağırırlar, yemeğe gittiğin eve de ceyizinden havlu patik vs.goturursun. böyle adetler varmış önceden. Demek ki o yüzden yemeğe davet ediyorlar. Yakında biter merak etme canım valla evde uğraşmakan sıkılırsın keşke davet etseler dersin

işte benimde zoruma gidiyo sanırım sanki hersey cok güzelmiş gibi beraber laylaylom yemeklere gitmek.
kesinlikle surat yapmıyorum onlara karsı gittiğimiz yerlerde de gayet sakin oturuyorum ama işte içim içimi yiyo niye bu durumdayım diye gitmesemde eşim zor durumda kalır diye düşünüyorum. bitsin biran önce

hizmetten kastın cay getir götür sofra kur kaldırsa onları yapıyorum bende ama bulasık yıkama yemek yapma vs asla.. eşimle konustuk bu konuyu ben beslemeniz değilim evime gelene hizmet ederim annenlerin evinde de su an yaptıgımdan fazlasını beklemesinler dedim konu kapandı
cocuk yok daha 2 aylık evliyiz

allah o günleride göstersn :))

Onlarıda çağırıyorlarsa nasıl gelmeyin diyeceksiniz ki ?

Onlara sadece sizi çağıracagını söylüyorlarsa da bunu dile getirin
Mesela gittiniz hazırlık yapan kişi onları sayıya katmadı diyelim sonradan ekleme yaptı , bunu dönüşte dile getirin
Mesela, neden 4 kişilik hazırlanış ki size telefonda gelin demedi mi ? Sadece bize haber vermenizimi söyledi ? Gibi bir sekilde dokundurabilirsiniz
Ama zaten bitecek bu yemekler ömür boyu sürmüyor 2 aydır da gidiyormussunuz artık cok cagıran olmaz

Bitecek merak etmeyin sonra coluk combalaga karisinca da diyeceksiniz ki ay noolur biri cagirsin ya da kaynanam bir kap yemek getirsin de yiyeyim diyeceksiniz dunya iste her an her istedigimiz olmuyor malesef. Sadece birazcik sabir

valla misafiri gelcegi zaman el mahkum gidiyordum mecbur ozellikle cocuk yokken gidiyordum yemek yapiyordum sofra kur yemek servisi yap cay servisi kaldir indir topla bulasik ya makineye koyardik ya yikardim ya yikatmazdi...
cocuk olunca daha azaldi tabi
ama sen simdi tadini cikar cocuk olunca kvaliden merakliysa benimki gibi lohusayken bile konu komsusunu akrabasini getirir sana.. ben lohusayken bile misafir agirlamistim daha iyilesmeden annem de bende oldugu icin kvalidem cok kiskanclik yapti esimi bana doldurdu esimde kotu davraniyordu..off oofff iste yakinlik yakinlik en berbat sey

bi kere sahit oldum kp in telefon eski modellerden ses oldugu gibi dısarı cıkıyo karsı taraftan akraba söyleyiverinde cocuklar yemege gelsin hafta sonu musaitseler dedi kp geliriz tabiiii ablam sen cagırırsında gelmz miyiz dedi
inşallah biter en kısa zamanda

Bitecek merak etmeyin sonra coluk combalaga karisinca da diyeceksiniz ki ay noolur biri cagirsin ya da kaynanam bir kap yemek getirsin de yiyeyim diyeceksiniz dunya iste her an her istedigimiz olmuyor malesef. Sadece birazcik sabir
yemek simdide gönderiyo eşim onlara ugradıgında. karının yemkelere alışamamıssındır al karnın doyar diyomuş kv gülerek anlattı bunu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…