Bitmeyen adetler 😫

Annem dedi buradaki düğünden iki gün önce gelin halledelim diye anneme bir şey demiyorlar bana ısrar ediyorlar anlamıyorum
Ya esini araya sokup halledeceksin yada annen arayıp bunlar okumuş bu işler geride kaldı dünürüm sağolun siz almış gibi oldunuz kızla oğlan arasında halletti bunu ne bilim nişanlın bir miktar vermiş gibi gösterip konuyu kapatabilirsiniz İnanki alınan hiçbir şey de kullanılmıyor boşuna masraf onlarda altta kalmak istemiyor eksik yaptık olsun istemiyor onları kırmadan işi ya annen yada nişanlın aracılığıyla çözmen daha mantıklı

Ben de çok cana yakınım. Tanımadan da herkese samimi gittim. Suç biraz da bende aslında şimdi önünü alamıyorum. Bilsem her istemediğim şeyi bizde adet şöyledir derdim o şekil yapardım bilemedim 😅
Cana yakınsın diye herkesin her dediğini yapacak değilsin. İstemiyorsan, çokta gerek yoksa gitme mesela şu an. Tartışma çıkartacak insanlarsa nişanlın söylesin.

Merhaba kızlarrr 6 aydır nişanlıyım bir aya da düğünüm var ben karadenizliyim karşı taraf Ankara. Adetleri bir bitmedi nisana geldiklerinde bana tutturdular alışveriş yap kış günüydü uğraşamadım. Şimdi diyorlar düğünden bi hafta önce gel sana alışveriş yapalım. Bizde böyle şeyler yoktur kız kendisi alır karşı taraf öder. Bunlarda komün gibi gecelik sabahlık alışverişine çıkacakmışız. Allah aşkına kaynanayla insan bunları nasıl yapar. Eşimin tayini benim memlekete çıktı daha evle ilgili hiçbir şey yapmadık işlerim var diyorum iki gün yapma diyorlar utanıyorum diyorum ne var biz de zamanında yaptık diyorlar. Çok anlayışsızlar. Ankara’ya gidip alışveriş yapacam aldıklarımı tekrar buraya getirecem mantıksızlığı bir türlü anlatamıyorum. Memleketimde de düğün olacak. Siz düğünden birkaç gün önce gelin burda halledelim diyorum yok. Onlara da alışırmışım. Bu ara da eşim de ailesiyle değil farklı bi şehirde orda olsa belki giderdim. Saçma geliyor bana biz adetlere pek riayet etmiyoruz herkes nasıl rahatına gelirse bu şekilde büyütüldüm ben. Ama bir elalem bir adet aldı başını gidiyor bunlarda. Çok sıkıldım artık. Adet diye gün aşırı arayıp bir saat konuşuyorlar benle. Aramadılar mı sevmiyor denilirmiş onlarda. Ben de tanımadan samimi yaklaştım önünü alamıyorum şimdi. Napmalıyım tecrübeli ablalarım arkadaşlarım 🥺 eşimi de hiç üzmek istemiyorum ama sıktılar artık. Bir de ciddi derecede üslup problemleri var nişanda babası geldiğinde kalkıp yet vermişim sen saygılısın beynin tam dedi bana geçen gün demek istediği şeyi anladım ama batıyor gerçekten yetiştirilme tarzıma çok aykırı 😩
bazi seyler bir kere yapiliyor, eger cok bunaltmiyorlarsa kaynaniz hevesini alsin diye yapin derim. sonucta insanlar cocuklarini evlendiriyor, heves ettikleri seyler olabilir, her sey sizin istekleriniz etrafinda donecek diye bir sey yok. tabi abarti olmamasi sartiyla.

ama simdiden adetlere bu kadar onem veren bir aile, evlendikten sonra mucizevi bir sekilde sizin istediginiz gibi mi davranacak? hic sanmam. o yuzden ayrilmayi dusunmuyrsaniz nasil idare edeceginizi ogrenmeye calisin. karsinizdaki insanlarin beklentisi nedir, dikkat ettikleri seyler nedir, insanlari kirip dokmeden nasil sinir koyacaksiniz bunlara kafa yormaya calisin. bir de adet denilen sey aslinda adet mi, yoksa gelini kontrol etme cabasi mi onu da anlamaya calisin. o sorunun cevabina gore davranisinizi ayarlarsiniz.

Ya esini araya sokup halledeceksin yada annen arayıp bunlar okumuş bu işler geride kaldı dünürüm sağolun siz almış gibi oldunuz kızla oğlan arasında halletti bunu ne bilim nişanlın bir miktar vermiş gibi gösterip konuyu kapatabilirsiniz İnanki alınan hiçbir şey de kullanılmıyor boşuna masraf onlarda altta kalmak istemiyor eksik yaptık olsun istemiyor onları kırmadan işi ya annen yada nişanlın aracılığıyla çözmen daha mantıklı
niye kullanilmiyor ya walla ceyizcilerde cok sexy ic camasir modelleri var :)

Kendi etrafımda hiç görmediğim için şaşırıyorum ben de. Adetlerin de bi mantığı olur. Bizde de bu adet var deyince o sizin adetiniz bizde öyle bir şey yok diyorlar bu sefer hiç yapasım gelmiyor umarım süreçten sonra durulur ortalık.

inşallah durulur ama inanın bu sizin dik duruşunuzla olacaktır. Eşiniz yanınızda olsa da ilerleyen zamanlarda aile ile kötü olmamak için (eğer adetlere gerçekten bağlı bir aileyseler ) eee ne zararı var işte daha ne istiyorsunlarla , idare etlerle, adetimiz böylelerle gelebilir karşınıza .

allah mesut etsin

Açık konuşmak gerekirse ben sizi bir tık hatalı buldum.
Don alacakmışız, bizde öyle değil yazınca farklı düşünmüştüm hoşuma gitmişti. Ama ben alacağım onlar parasını ödeyecek kısmı olmadı. 😀
Doğrusu don alacakmışız bizde öyle değil benim donumu kimse almasın kendim alırım olmalıydı.
Yani alışveriş adeti varsa evet beraber çıkılır üzgünüm ne yazık ki.
Ben alışverişe çıkmadım, çok şükür donum da vardı kıyafetim de. Bişey alıp parasını da ödetmedim.

Ayrıca aklın tam lafında ultra bi tuhaflık yok ki. Akıllısın demek istemiş işte. Kültürler farklı. Benim eşimin babannesi de bana garip demişti. Allah Allah ne tuhaflığım var acaba dedim eşime, meğerse kendi memleketinden olmayanlara diyorlarmış onu. Bunlar olağan şeyler, farklılıklar elbet olacak. Yeni bir aile karşımızda hoş görmek lazım. Kendinizi bunlarla üzmeyin. 🥰

Ama sizinki de doğru bir yaklaşım değil ki, alışveriş istemiyorum diye kestirip atmıyorsunuz.
Ben buradan yapayım parasını versinler de doğru değil yani.
Adet vs hiç sevmem, ama bu iş tam da kv'nin söylediği gibi olmuyor mu? Yani gelinin ibanına transfer etmek de çok saçma bir istek.

Ben göçmenim, eşim doğulu. Evlenirken dedik kesin bu adet vs arıza çıkacak. Adetleri kendimize göre uyarladık biz de. Mesela söylediğin alışverişi eşimin ailesi de istedi, ben gayet mayo aldım balayında giymek için, kocama güneş koruyucu aldık falan. İç çamaşırı vs için de öyle düşün. zaten kullanılan şeyleri alırsın.

Zaten bana nişanda bohça getirdiler havlu bornoz falan bu bahsettikleri gecelik sabahlık don bilmem ne saçma sapan

Açık konuşmak gerekirse ben sizi bir tık hatalı buldum.
Don alacakmışız, bizde öyle değil yazınca farklı düşünmüştüm hoşuma gitmişti. Ama ben alacağım onlar parasını ödeyecek kısmı olmadı. 😀
Doğrusu don alacakmışız bizde öyle değil benim donumu kimse almasın kendim alırım olmalıydı.
Yani alışveriş adeti varsa evet beraber çıkılır üzgünüm ne yazık ki.
Ben alışverişe çıkmadım, çok şükür donum da vardı kıyafetim de. Bişey alıp parasını da ödetmedim.

Ayrıca aklın tam lafında ultra bi tuhaflık yok ki. Akıllısın demek istemiş işte. Kültürler farklı. Benim eşimin babannesi de bana garip demişti. Allah Allah ne tuhaflığım var acaba dedim eşime, meğerse kendi memleketinden olmayanlara diyorlarmış onu. Bunlar olağan şeyler, farklılıklar elbet olacak. Yeni bir aile karşımızda hoş görmek lazım. Kendinizi bunlarla üzmeyin. 🥰
Ben alacağım onlar parasını ödeyecek demedim onu kaynanam söyledi ne var bunda kendi seçecek ben parasını ödeyeceğim diye. Bana yanlış geliyor gidip kaynanayla iç çamaşırı almak kendi annemle de alamazdım.

Ama sizinki de doğru bir yaklaşım değil ki, alışveriş istemiyorum diye kestirip atmıyorsunuz.
Ben buradan yapayım parasını versinler de doğru değil yani.
Adet vs hiç sevmem, ama bu iş tam da kv'nin söylediği gibi olmuyor mu? Yani gelinin ibanına transfer etmek de çok saçma bir istek.

Ben göçmenim, eşim doğulu. Evlenirken dedik kesin bu adet vs arıza çıkacak. Adetleri kendimize göre uyarladık biz de. Mesela söylediğin alışverişi eşimin ailesi de istedi, ben gayet mayo aldım balayında giymek için, kocama güneş koruyucu aldık falan. İç çamaşırı vs için de öyle düşün. zaten kullanılan şeyleri alırsın.
Burdan yapayım orasını versinler gibi talebim olmadı yanlış anladınız düğünden iki gün çnce iç çamaşırı almaz için Ankara’ya gitmem mantıksız zaten aldıklarımı da tekrar buraya getirecem onun yerine gelebilirseniz siz erken gelin burdan halledelim dedim hiç almasalar da olur benim için elzem bir şey değil. Kendi ailemden biri daha olsa belki rahat hareket edebilirdim hiç kimse olmayacak yanımda sıkıntım bu sadece

Ben alacağım onlar parasını ödeyecek demedim onu kaynanam söyledi ne var bunda kendi seçecek ben parasını ödeyeceğim diye. Bana yanlış geliyor gidip kaynanayla iç çamaşırı almak kendi annemle de alamazdım.
Bizde böyle şeyler yoktur kız kendisi alır karşı taraf öder.

Bu sizin cümleniz.

Bizde böyle şeyler yoktur kız kendisi alır karşı taraf öder.

Bu sizin cümleniz.
Bizde öyle bir alışveriş de yoktur ama illa yapışacaksa topluluk şeklinde değil evlenecek çift gider ve erkek öder söylemek istediğim bu. Bunda da bir acayiptik yok bence. Ben istemediğimi kendim yavaş yavaş aldığımı gerek olmadığını da söyledim ama anlamıyorlar. Eğer yapılacaksa alayım ödesinler o zaman. Kabile gibi don almaya gitmenin anlamı yok bence.

Bizde öyle bir alışveriş de yoktur ama illa yapışacaksa topluluk şeklinde değil evlenecek çift gider ve erkek öder söylemek istediğim bu. Bunda da bir acayiptik yok bence. Ben istemediğimi kendim yavaş yavaş aldığımı gerek olmadığını da söyledim ama anlamıyorlar. Eğer yapılacaksa alayım ödesinler o zaman. Kabile gibi don almaya gitmenin anlamı yok bence.

Kendinizi ifade edemiyorsunuz bence.

2 gecelik alacaklar diye il değiştirilir mi yahu? Ayırdıkları bütçeyi havale yapsınlar beğendiğinizi alın. İlla kendileri alacaksa bedeninizi söyleyin hediye gibi alıp yollasınlar.
De mi zaten yol parası da çok tutuyor artik😅🥺

Back
X