Merhaba kızlarrr 6 aydır nişanlıyım bir aya da düğünüm var ben karadenizliyim karşı taraf Ankara. Adetleri bir bitmedi nisana geldiklerinde bana tutturdular alışveriş yap kış günüydü uğraşamadım. Şimdi diyorlar düğünden bi hafta önce gel sana alışveriş yapalım. Bizde böyle şeyler yoktur kız kendisi alır karşı taraf öder. Bunlarda komün gibi gecelik sabahlık alışverişine çıkacakmışız. Allah aşkına kaynanayla insan bunları nasıl yapar. Eşimin tayini benim memlekete çıktı daha evle ilgili hiçbir şey yapmadık işlerim var diyorum iki gün yapma diyorlar utanıyorum diyorum ne var biz de zamanında yaptık diyorlar. Çok anlayışsızlar. Ankara’ya gidip alışveriş yapacam aldıklarımı tekrar buraya getirecem mantıksızlığı bir türlü anlatamıyorum. Memleketimde de düğün olacak. Siz düğünden birkaç gün önce gelin burda halledelim diyorum yok. Onlara da alışırmışım. Bu ara da eşim de ailesiyle değil farklı bi şehirde orda olsa belki giderdim. Saçma geliyor bana biz adetlere pek riayet etmiyoruz herkes nasıl rahatına gelirse bu şekilde büyütüldüm ben. Ama bir elalem bir adet aldı başını gidiyor bunlarda. Çok sıkıldım artık. Adet diye gün aşırı arayıp bir saat konuşuyorlar benle. Aramadılar mı sevmiyor denilirmiş onlarda. Ben de tanımadan samimi yaklaştım önünü alamıyorum şimdi. Napmalıyım tecrübeli ablalarım arkadaşlarım

eşimi de hiç üzmek istemiyorum ama sıktılar artık. Bir de ciddi derecede üslup problemleri var nişanda babası geldiğinde kalkıp yet vermişim sen saygılısın beynin tam dedi bana geçen gün demek istediği şeyi anladım ama batıyor gerçekten yetiştirilme tarzıma çok aykırı