Bitmeyen dertlerim vol bilmem kaç, ev meselesi

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.353
15.387
448
Merhaba bilen arkadaşlar vardır abim evimi bilmesin diye 6 ay önce taşındım. Ev sahibine özellikle sordum kısa sürede çık der misiniz diye. Oğlum evlenirse kiraya çıkar siz oturursunuz demişti.

Ocakta 5000 e oturmaya başladık.
Şimdi sabah oğlu aradı. Ağustosta evlenecekmiş. 1 ay içinde (hatta temmuza kadar dedi) çıkmamızı istiyormuş. 20 bin masraflar için verecekmiş. 5000 de depozitomuzu geri verecekmiş. Ya da ocağa kadar durabilirmişiz ama sonra depozitoyu da alamayabilirmişiz.

Kiralara bakıyorum 10-12 civarı. Ben şimdi ne yapayım? Kucağımda 3 aylık bebekle nasıl taşınayım? Taşınmazsam ocakta kiralar daha da uçmuş olacak. Ağlamaktan içim çıktı artık. Her şey neden berbat gidiyor? Yaşamaktan sıkıldım gerçekten.

Ne yapayım sizce? Parayı alıp üstüne koyup taşınayım mı, ocağa kadar bekleyeyim mi?

E ocağa kadar bekleyecek madem niye ağustosa kadar çıkın diyor? Yalan mı acaba? Ne farkediyor bir de Ocak, ağustos. Kaporanın üstüne yatmak ne, mafya mı bu yahu?

Allah yardımcın olsun bilemedim vallahi ne diyeceğimi, ben olsam çıkardım paramı alıp

E ocağa kadar bekleyecek madem niye ağustosa kadar çıkın diyor? Yalan mı acaba? Ne farkediyor bir de Ocak, ağustos. Kaporanın üstüne yatmak ne, mafya mı bu yahu?

Allah yardımcın olsun bilemedim vallahi ne diyeceğimi, ben olsam çıkardım paramı alıp
Ocağa kadar bekleme nedeni 1 sene doluyor ocakta

Gerçekten evlenip orada oturcaksa eğer noterden yazı göndermesini isteyin. Eğer noter aracılığıya gönderirse gerçekten 3 sene başkasına kira verirse dava açma hakkınız var. Baktınız kem küm ediyo bunu yasal yolla yapmaya anla ki sallıyo, yeni kiracısın elleyemez seni öyle bir durumda da

Merhaba bilen arkadaşlar vardır abim evimi bilmesin diye 6 ay önce taşındım. Ev sahibine özellikle sordum kısa sürede çık der misiniz diye. Oğlum evlenirse kiraya çıkar siz oturursunuz demişti.

Ocakta 5000 e oturmaya başladık.
Şimdi sabah oğlu aradı. Ağustosta evlenecekmiş. 1 ay içinde (hatta temmuza kadar dedi) çıkmamızı istiyormuş. 20 bin masraflar için verecekmiş. 5000 de depozitomuzu geri verecekmiş. Ya da ocağa kadar durabilirmişiz ama sonra depozitoyu da alamayabilirmişiz.

Kiralara bakıyorum 10-12 civarı. Ben şimdi ne yapayım? Kucağımda 3 aylık bebekle nasıl taşınayım? Taşınmazsam ocakta kiralar daha da uçmuş olacak. Ağlamaktan içim çıktı artık. Her şey neden berbat gidiyor? Yaşamaktan sıkıldım gerçekten.

Ne yapayım sizce? Parayı alıp üstüne koyup taşınayım mı, ocağa kadar bekleyeyim mi?
Tasinın her ay artıyor kiralar. Ama evlenme muhabbeti yalansa bisa çıkmış okursunuz

Gerçekten evlenip orada oturcaksa eğer noterden yazı göndermesini isteyin. Eğer noter aracılığıya gönderirse gerçekten 3 sene başkasına kira verirse dava açma hakkınız var. Baktınız kem küm ediyo bunu yasal yolla yapmaya anla ki sallıyo, yeni kiracısın elleyemez seni öyle bir durumda da
Noter değil. Adamin oğlum oturacak diye dava acmasi ve mahkeme karari lazım. Aksi halde tazmjnat alamaz

Valla louder abinden kaçıp ev sahibiyle ugraşmak için yeterli enerjin varsa bir şey diyemem.
Ama madem 20 bin demiş depozitonu da al beraberinde ev aramaya başla derim
Kiralar ciddi manada uçacak çünkü.
Ocakta da nasıl taşınacaksın kış günü ?
Açıkcası her gün arayıp duracak sizi bilmiyorum taşıyabilirim diyor musun ?

Yeni mi taşınmıştınız? Çok onaylamıyorum ama 3 aylık bi bebek var ortada, çıkmak istemezseniz cikmazsiniz. Oğlum oturacak diye ihtar çeksin ardından versin mahkemeye. -Bi kaç yıl sürer- Mahkeme karar verir gerçekten ihtiyaçları var mı yok mu.
Ama süreç yıpratıcı olur, hem sizin hem onlar için.
Uğraşmak istemem derseniz hiç ocak ayını beklemeyin, kış ayı bebekle taşınmak daha zor ve kiralar daha da artmış olur.

Ben artık sizde ciddi anlamda göz nazar olduğunu düşünmeye başladım canım. Üzme kendini al parayı çık ha 6 ay önce ha 6 ay sonra.

İlk yıl olduğu için biraz daha eli kuvvetli diye biliyorum. Ama bunu size yazılı bildirsin. Eğer kiraya verirse dava açar uğraşırsıniz
Yok öyle 6 ay kira gelsin sonra postalarim nasıl olsa kafası, ne güzel dünya

Noter değil. Adamin oğlum oturacak diye dava acmasi ve mahkeme karari lazım. Aksi halde tazmjnat alamaz
Noter mi ,normal mahkemi acaba arkadaşlar? Bizimde böyle bir durumunuz olma ihtimali yüksek,geçen sene adam ben oturcam vs diye 6 ayda bir zam yaptı.simdi belki zam falan konuşmayın yok ok siz çıkın ben oturcam modduna girebilir. O yüzden bilen arkadaşlara sormak istedim.
Evden çık ben oturcam diye noterden mi yoksa mahkeme ile mi beni çıkartması lagzim. Çünkü %90 kendisi oturmiycak yüksekten kiraya verecek.( Kendisidr kiracı mahkemeye verse kazanirda ben yasal süreci merak ediyorum,çünkü ona karşı bı kozum olmalı)

Noter mi ,normal mahkemi acaba arkadaşlar? Bizimde böyle bir durumunuz olma ihtimali yüksek,geçen sene adam ben oturcam vs diye 6 ayda bir zam yaptı.simdi belki zam falan konuşmayın yok ok siz çıkın ben oturcam modduna girebilir. O yüzden bilen arkadaşlara sormak istedim.
Evden çık ben oturcam diye noterden mi yoksa mahkeme ile mi beni çıkartması lagzim. Çünkü %90 kendisi oturmiycak yüksekten kiraya verecek.( Kendisidr kiracı mahkemeye verse kazanirda ben yasal süreci merak ediyorum,çünkü ona karşı bı kozum olmalı)
Ev sahibi mahkemeye verecek kazanirsa mahkemeyi siz çikarsinız. Sonra takip edersiniz baskasina kiraya verirse tazminat davası acarsiniz. Dogrusu budur. Niter falan ise yaramaz

Mahkeme gerekli olabilir, arkadaşım noterden yollattı onu alıp çıktı mahkemeyle uğraştırmadı ama emin değilim ille uğraşacaksanız noter yeterli midir diye. Mahkeme olabilir avukata danışın

Bence paranızı alıp çıkmanız en doğrusu. İş inada binerse mahkemeyle uğraşıp duracaksınız

Önce notenden ihtar çekecek size 6 ay içinde de çıkmazsanız mahkemeye başvuracak, tahliye talepli açtıgı zaman eger konuta ihtiyacı kesinlik kazanırsa davayı kazanır ve siz de çıkmak zorunda kalırsınız.

Back
X