Bitmeyen dertlerim vol bilmem kaç, ev meselesi

Önce notenden ihtar çekecek size 6 ay içinde de çıkmazsanız mahkemeye başvuracak, tahliye talepli açtıgı zaman eger konuta ihtiyacı kesinlik kazanırsa davayı kazanır ve siz de çıkmak zorunda kalırsınız.
Çıkmak zorunda kalırlar artı olarak mahkeme masraflarınıda öderler

Merhaba bilen arkadaşlar vardır abim evimi bilmesin diye 6 ay önce taşındım. Ev sahibine özellikle sordum kısa sürede çık der misiniz diye. Oğlum evlenirse kiraya çıkar siz oturursunuz demişti.

Ocakta 5000 e oturmaya başladık.
Şimdi sabah oğlu aradı. Ağustosta evlenecekmiş. 1 ay içinde (hatta temmuza kadar dedi) çıkmamızı istiyormuş. 20 bin masraflar için verecekmiş. 5000 de depozitomuzu geri verecekmiş. Ya da ocağa kadar durabilirmişiz ama sonra depozitoyu da alamayabilirmişiz.

Kiralara bakıyorum 10-12 civarı. Ben şimdi ne yapayım? Kucağımda 3 aylık bebekle nasıl taşınayım? Taşınmazsam ocakta kiralar daha da uçmuş olacak. Ağlamaktan içim çıktı artık. Her şey neden berbat gidiyor? Yaşamaktan sıkıldım gerçekten.

Ne yapayım sizce? Parayı alıp üstüne koyup taşınayım mı, ocağa kadar bekleyeyim mi?
Kaporanın üstüne nasıl yatıyor?

Ev sahibi mahkemeye verecek kazanirsa mahkemeyi siz çikarsinız. Sonra takip edersiniz baskasina kiraya verirse tazminat davası acarsiniz. Dogrusu budur. Niter falan ise yaramaz
hayır
önce gidecek noterden ihtar çekecek
mahkeme şayet kiracı çıkmazsa gidilecek sonraki bir aşama
direkt mahkemeye gidemez süresinde çıkmayan bir kiracı olması lazım önce

noter işe yaramaz diye bir şey yok aslında ama kiracılar şimdi mahkeme nasılsa uzun sürüyor diye güvenip çıkmıyor...yoksa noterden ihtar göndermek de gayet yasal ve geçerli bir yöntemdir.

mahkemeye gidilirse kendim oturcam diyen her türlü kazanır (kendisi de kiracıysa vs.) ve mahkeme masrafı da kiracıya kalır

ha ama mahkeme kararıyla kendim/oğlum oturcak diye çıkartırsa ve bunu yapmazsa kiracı da bunu takip ederse o da karşı dava açar, bu kısım ayrı.

aynen onu soracaktım
evde bir zarar olmadığı sürece kaporanı ödemem ne demek?

zaten kaporanın ödenmesini beklemek diye bir şey yok ki pratikte, son ayın kirasını kapora düşer gönderir çıkacak olan kiracı..ev sahibinden kaporayı almayı beklersen gelmez o tabii ki.

Başınız ağrıyarak orda durup bilinmezliğe içinde yaşamaktansa (iyi niyet göstergesi 25 bin) derhal ev bakıp kendimi garantiye almak isterdim. Davasıyla sahibiyle oğluyla muhatap olmak zor. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum mümkünse daha küçük bi yerleşime taşınırdım hatta. Çocuk için de sizin için de iyi olabilir.

Ocakta size 5 bin depozitoyu vermiş olsa bile, o zamanın beş bininin kaç kuruş edeceğini bilemiyoruz ki maalesef. Bi de o zamanki kiralar ne olur muamma. Ha depozitoyu vermek zorunda, siz eksik gönderirsiniz, depozito elinizde dersiniz max.

İhtar çekmesini isteyerek parayı alıp çık derim Louder, insanlarla muhatap olmak zor, tacizleriyle iyice strese girersin.

Bazen plânlar istenildiği gibi gitmiyor. Bahane mi değil mi bilemem;ama mesela çok insan oturmam dediği yatırımlık dairelerine geçmek zorunda kalıyor fırlayan kiralar yüzünden. Umarım yoluna girer.

bilemezsin ki belki de ikametini eve taşıdı...emin olmak lazım.
Hukuki ayrıntılarını tam olarak bilemiyorum. Tazminat alabileceğini biliyorum. Tabii ki ihtar şart. Yoksa kendi çıktı bile der nasıl kanıtlayacaksınız. İnsanlar da senede bir, birkaç senede bir ev mi değiştirecek; taşınması ayrı dert, eskiyen eşyalar ayrı dert, adaptasyonu ayrı dert, yükselen kiralar ayrı dert.

Yeni mi taşınmıştınız? Çok onaylamıyorum ama 3 aylık bi bebek var ortada, çıkmak istemezseniz cikmazsiniz. Oğlum oturacak diye ihtar çeksin ardından versin mahkemeye. -Bi kaç yıl sürer- Mahkeme karar verir gerçekten ihtiyaçları var mı yok mu.
Ama süreç yıpratıcı olur, hem sizin hem onlar için.
Uğraşmak istemem derseniz hiç ocak ayını beklemeyin, kış ayı bebekle taşınmak daha zor ve kiralar daha da artmış olur.
Altıncı aya yeni girdik daha evde

Sonuçta evi baya kullanmış olacaksınız falan dedi. Bir şey de yapmadık evine. Muslukları değiştirdik yeni taktırdık çok eskiydi. Sineklik yaptırdık. Faydamız oldu zararımız olmadı.

Çok üzüldüm durumunuza. Kısa sürede çok badire atlattınız bu da üstüne çok zor olmalı. Ama bence parayı alıp çıkmak daha mantıklı. Kış günü taşınmak çok zor olacak. Yeni yıl diye de kiralar çok artacaktır diye düşünüyorum. Ha bugün ha yarın süreç başlamış bir kere. İnşallah düşünceli, anlayışlı, sizi zora sokmayacak bir ev sahibi ve güzel daire bulursunuz. Aslında en büyük temennim herkesin kendi evini alabilmesi. İnşallah olur 🙏

Ege (Bandirma, Erdek) Burhaniye? Tamam yazin biraz civcivli olur ama kisin sakindir. Fazla siginmaci yoktur. Simdi nerdesin bilmiyorum ama buyuk sehir diye tahmin ediyorum. Memleketim Mersin ama hic tavsiye etmem ulasimin sacmaligindan otürü

Başınız ağrıyarak orda durup bilinmezliğe içinde yaşamaktansa (iyi niyet göstergesi 25 bin) derhal ev bakıp kendimi garantiye almak isterdim. Davasıyla sahibiyle oğluyla muhatap olmak zor. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum mümkünse daha küçük bi yerleşime taşınırdım hatta. Çocuk için de sizin için de iyi olabilir.

Ocakta size 5 bin depozitoyu vermiş olsa bile, o zamanın beş bininin kaç kuruş edeceğini bilemiyoruz ki maalesef. Bi de o zamanki kiralar ne olur muamma. Ha depozitoyu vermek zorunda, siz eksik gönderirsiniz, depozito elinizde dersiniz max.
Kesinlikle katılıyorum. Ocağa kadar beklediğiniz de sürekli taşıncaz mı nereye gidicez yok keşke o zaman taşınsaydık kiralar iyice arttı diye diye kendinizi üzceksiniz. En iyisi şimdiden taşınmak. Taşınma süreci sıkıntılı olsa dahi max 1-2 ay sürer diğer türlü bu stres aylarca sürcek.

Offf Allah kolaylık versin. Ben olsam parayı alır çıkarım sanırım. Bundan sonra huzurlu oturtmaz sizi. Bi de yazın taşınmak kış gününe göre daha kolay. Küçük bebek de varmış ama yardıma gelecek anne kayınvalide vs olmaz mı

Back
X