Bitmeyen dertlerim vol bilmem kaç, ev meselesi

Oğlum evlenirse kiraya çıkar siz oturursunuz demişti.

buraya hiç güvenmemeliydiniz. Bu devirde oğlu olmayan ev sahibinin olmayan oğlu evleniyor (!) kızı olmayan ev sahibinin kızı uzaydan geliyor (!) malesef neler duyuyor kulaklarım. Şimdi ev sahipleri kiracıları 1 yıl sonra evden çıkaracak ya da istediği oranda zam yapabileceği anlaşmalar imzalatıyormus. Allah yardımcınız olsun

Çok üzüldüm durumunuza. Kısa sürede çok badire atlattınız bu da üstüne çok zor olmalı. Ama bence parayı alıp çıkmak daha mantıklı. Kış günü taşınmak çok zor olacak. Yeni yıl diye de kiralar çok artacaktır diye düşünüyorum. Ha bugün ha yarın süreç başlamış bir kere. İnşallah düşünceli, anlayışlı, sizi zora sokmayacak bir ev sahibi ve güzel daire bulursunuz. Aslında en büyük temennim herkesin kendi evini alabilmesi. İnşallah olur 🙏
Çok teşekkür ederim hizurancığım, gerçekten bu kara bulutlar ne zaman dağılır hiç bilmiyorum. Öylesine çöktüm ki. Burnum kanıyor saatlerdir stresten. Ben de çıkma kararı aldım huzur vermeyecekleri kesin.

Offf Allah kolaylık versin. Ben olsam parayı alır çıkarım sanırım. Bundan sonra huzurlu oturtmaz sizi. Bi de yazın taşınmak kış gününe göre daha kolay. Küçük bebek de varmış ama yardıma gelecek anne kayınvalide vs olmaz mı
Annem kardeşim var onlar yardım ederler de hiç istemiyordum düzenimizin bozulmasını.. masrafı da cabası

Çok teşekkür ederim hizurancığım, gerçekten bu kara bulutlar ne zaman dağılır hiç bilmiyorum. Öylesine çöktüm ki. Burnum kanıyor saatlerdir stresten. Ben de çıkma kararı aldım huzur vermeyecekleri kesin.
Neyse karar verdiyseniz gerisi bir şekilde hallolur. Hayatta her şeyin bir çaresi elbet vardır. Söylemesi kolay tabii bize ama bazen sadece içini ferah tutmaya çalışmaktan başka bir şey gelmiyor elden. Her şey güzel olacak inşallah.

Neyse karar verdiyseniz gerisi bir şekilde hallolur. Hayatta her şeyin bir çaresi elbet vardır. Söylemesi kolay tabii bize ama bazen sadece içini ferah tutmaya çalışmaktan başka bir şey gelmiyor elden. Her şey güzel olacak inşallah.
Adama 10 bin teklif ettim. Ne diyecek bakalım. Olmazsa zaten kolileme yolları göründü

Merhaba bilen arkadaşlar vardır abim evimi bilmesin diye 6 ay önce taşındım. Ev sahibine özellikle sordum kısa sürede çık der misiniz diye. Oğlum evlenirse kiraya çıkar siz oturursunuz demişti.

Ocakta 5000 e oturmaya başladık.
Şimdi sabah oğlu aradı. Ağustosta evlenecekmiş. 1 ay içinde (hatta temmuza kadar dedi) çıkmamızı istiyormuş. 20 bin masraflar için verecekmiş. 5000 de depozitomuzu geri verecekmiş. Ya da ocağa kadar durabilirmişiz ama sonra depozitoyu da alamayabilirmişiz.

Kiralara bakıyorum 10-12 civarı. Ben şimdi ne yapayım? Kucağımda 3 aylık bebekle nasıl taşınayım? Taşınmazsam ocakta kiralar daha da uçmuş olacak. Ağlamaktan içim çıktı artık. Her şey neden berbat gidiyor? Yaşamaktan sıkıldım gerçekten.

Ne yapayım sizce? Parayı alıp üstüne koyup taşınayım mı, ocağa kadar bekleyeyim mi?
Çıkmayın, oğlu oturacaksa niye ikinci bir seçenek sundu. 6 ay kirada oturup sonra kendi tekrar mi taşınacak yani. Öyle kolay iş mi taşınmak.
Bana tamamen daha yüksek kiraya verebilmek için gibi geldi. Kirayı artırmayı teklif edin eğer uygunsa size de
Eğer ortak nokta bulamazsanız yasal süreci kullanmasını bekleyin.
Tabi gerçekten oğlu oturacaksa , samimiyetine inanıyorsanız zorluk çıkarmak doğru olmaz. Ama başta da konuşmuşsunuz. Kiraya çıkar demiş. Siz de ona göre tutmuşsunuz, çocuk oyuncağı mi

Merhaba bilen arkadaşlar vardır abim evimi bilmesin diye 6 ay önce taşındım. Ev sahibine özellikle sordum kısa sürede çık der misiniz diye. Oğlum evlenirse kiraya çıkar siz oturursunuz demişti.

Şimdi sabah oğlu aradı. Ağustosta evlenecekmiş. 1 ay içinde (hatta temmuza kadar dedi) çıkmamızı istiyormuş. 20 bin masraflar için verecekmiş. 5000 de depozitomuzu geri verecekmiş. Ya da ocağa kadar durabilirmişiz ama sonra depozitoyu da alamayabilirmişiz.

Kiralara bakıyorum 10-12 civarı. Ben şimdi ne yapayım? Kucağımda 3 aylık bebekle nasıl taşınayım? Taşınmazsam ocakta kiralar daha da uçmuş olacak. Ağlamaktan içim çıktı artık. Her şey neden berbat gidiyor? Yaşamaktan sıkıldım gerçekten.

Ne yapayım sizce? Parayı alıp üstüne koyup taşınayım mı, ocağa kadar bekleyeyim mi?
Çok üzüldüm canım derdinin biri bitiyor biri başlıyor 3 aylık bebekle zorlanicaksin ama tasinman daha iyi olur 20 bin tl veriyorlarmış iş uzarsa iyi niyet inatlasmaya dönebilir.

Bebeğin stresini hisseder kendini çok yıpratma lütfen emziyorsan sütun çekilebilir üzüntüden. Zor olucak elbet ama icinizi ferah tutun bebeğinize sarılın herşey çok güzel olucak diye hayal edin akışına bırakın hayat size güzellikler getirsin. Umarım en kısa sürede kendi eviniz olur.

10 bine yok dedi bu evler 16-20 dedi. 12 dedim bu kadar evi sevdiğini bilmiyordum dedi ve 13 teklif etti. Ayrıca tahliye sözleşmesi istiyormuş. Ne yapsam bilmiyorum
Taşının. Nereye kadar cikacak bu kira? Bütçeniz 10 a çıkabiliyorsa yeni bir eve o fiyattan girin madem. Burda hem paranızla rezil olup hem de devamında huzurunuz olmayacak.

10 bine yok dedi bu evler 16-20 dedi. 12 dedim bu kadar evi sevdiğini bilmiyordum dedi ve 13 teklif etti. Ayrıca tahliye sözleşmesi istiyormuş. Ne yapsam bilmiyorum

Karşı komşum anlatıyor ev almış görmeden almış bir o akıllı ya daha evin içine girememiş kendi evini de sattı güya kiraciyi çıkarıp eve geçecek ne telefon ne kapı henuz muhatap bile olmamışlar. Evi satma sebebine hasarlı eski olması deprem korkusu
Bu ev sahibi ile bu kiracılar karsilasmiyor ki dinsizin hakkından imansız gelsin.
Yasal bildirim isteyin ve dava açın. 1 senelik kiranizi ödesin evini de 3 sene kiraya veremesin.

Az önce de dedim şimdide diyorum çıkmayın. Süreç su an sizin için yıpratıcı gibi dursa da, ev sahibi için de yıpratıcı. 12 son fiyat. Bundan sonra tefe tufe oranında zam yaparım,(ya da devletin belirlediği). Kabul etmiyorsanız yasal süreci başlatın diyeceksiniz .
Başta stresli geliyor ama adımı atınca cesaret ve rahatlık geliyor

Kesinlikle ama kesinlikle çıkmayın. Niye bu kadar naif bazı insanlar anlayamiyorum. 5 binden 12 bine kira mi artirilir 6 ayda? Kanuni haklarınızı araştırın lütfen. Benimde ev sahibim bana tahliye davası açtı. Bende kendi kiracima sozlesmesi bitince noterden taahhütname çektim, ev sahibim dava açtı beni çıkartacak diye buna rağmen çıkmadı, avukata 20 bin verdim dava açtım, tam 2 sene oldu, dava eylüle ertelendi. Oturduğum ev kira, 3 tane şahit geldi oturduğum apartmada şahit oldular ev sahibinin yaptıklarına, onların da benimde su saatlerimi kesti çünkü, savcılık olduk. İhtiyacımdan ölucem eve, o kadar belli ki, hakim hala bana vermiyor. Daha bunun istinafi var en az 2 sene de o etti mi size 4 sene. İzmir'de çok güzel bir muhitte, dubleks ev 2 bindi, yüzde 25 ile 2500 oldu. Sözleşme tarihi ayın 1'i, yuzde 25 kanunu 12 sinde çıktı, o tabi değildi ama yine de 25 yaptı. Karı koca devlette yönetici 300 TL zam yapmamak icin hakkima girdiler. Ben buna rağmen bir kere muhatap olmadım, avukatım görüşuyor. Kimse rahatsız edemez sizi, lütfen dik durun biraz hayatta, 5 binden bir kuruş fazla vermeyin. Ben oğlunun oturacağına kesinlikle inanmıyorum. Öyle olsa ihtar çekerdi size. Sakin çıkmayın sakın. İlla çıkacaksınız önce kanitlasin ihtiyacını.

Son düzenleme:
Çıkmak zorunda kalırlar artı olarak mahkeme masraflarınıda öderler

hayır
önce gidecek noterden ihtar çekecek
mahkeme şayet kiracı çıkmazsa gidilecek sonraki bir aşama
direkt mahkemeye gidemez süresinde çıkmayan bir kiracı olması lazım önce

noter işe yaramaz diye bir şey yok aslında ama kiracılar şimdi mahkeme nasılsa uzun sürüyor diye güvenip çıkmıyor...yoksa noterden ihtar göndermek de gayet yasal ve geçerli bir yöntemdir.

mahkemeye gidilirse kendim oturcam diyen her türlü kazanır (kendisi de kiracıysa vs.) ve mahkeme masrafı da kiracıya kalır

ha ama mahkeme kararıyla kendim/oğlum oturcak diye çıkartırsa ve bunu yapmazsa kiracı da bunu takip ederse o da karşı dava açar, bu kısım ayrı.
Konu sahibinin ev sahibi belli para için yapıyor ,ama kucuk bebekle mahkeme süreci falan nasıl olur bendede aynı durum olabilir. Ama bizimkisi kendi kirada ,bide kazanırsa bir şey olursa ben mi odeyecegim tüm masrafları (ki kazanma ihtimali yüksek,resmiyette oda kiraci) hem yaşadığım psikolojik durum sinir stres bide üstüne para🙄🙄🙄😔

Cıkmayin bu durumda sakın cıkmayin. Bırakın mahkemeye başvursun.

İyice kan emici çıktı. Hani oğlu gelecekti ne oldu bir anda ne değişti? Bunun hakkından %25 zam yapıyorum başkada bişey yapmıyorum ver mahkemeye demek gelir cidden.

Konu sahibinin ev sahibi belli para için yapıyor ,ama kucuk bebekle mahkeme süreci falan nasıl olur bendede aynı durum olabilir. Ama bizimkisi kendi kirada ,bide kazanırsa bir şey olursa ben mi odeyecegim tüm masrafları (ki kazanma ihtimali yüksek,resmiyette oda kiraci) hem yaşadığım psikolojik durum sinir stres bide üstüne para🙄🙄🙄😔
Evet o durumda tüm masraflar kiracıdan denmisti.

Ev sahibi çocuğum oturacak diye ihtar çekerse ve 6 ay içinde çıkmazsanız dava açabilir. Mahkeme ev sahibini haklı bulursa evden çıkar mahkeme masraflarını siz ödersiniz. Çocuğu oturacaksa hiç uğraşmayın çıkın maddi manevi yıpratıcı bir süreç

Evet davayı kazanırsa hem evden tahliye edilip hem de mahkeme masraflarını ödüyorsunuz maalesef

Back
X