Bitmeyen dertlerim vol bilmem kaç, ev meselesi

Benimde ev sahibim 6 ayda bir zam yaptı geçen sene ,paragozun tekidir.hem kış hem çocuk yeni doğdu diye kabul ettik.ama bu sene ne olacak bilmiyorum. Sözde kendim oturcam demeye başladı geçen seneden (kendiside kirada oturuyor) ama %99 başkasına verecek daha yuksekten.

Bizden önceki kiracı evin içine edip 1 yıl ödememiş kirayı ,tüm fatutalari da kaçak eve bağlayıp (tesisiatciymis) adama borcuda takip çıkmış ,ama aç gözlü ev sahibi işte akiilanmiyor!! (Not :3 yıllık kiraciyim)
Sizin durumunuz nedir ?

Benimde ev sahibim 6 ayda bir zam yaptı geçen sene ,paragozun tekidir.hem kış hem çocuk yeni doğdu diye kabul ettik.ama bu sene ne olacak bilmiyorum. Sözde kendim oturcam demeye başladı geçen seneden (kendiside kirada oturuyor) ama %99 başkasına verecek daha yuksekten.

Bizden önceki kiracı evin içine edip 1 yıl ödememiş kirayı ,tüm fatutalari da kaçak eve bağlayıp (tesisiatciymis) adama borcuda takip çıkmış ,ama aç gözlü ev sahibi işte akiilanmiyor!!
Tüh ya gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
Fırsatçılık artık ev sahibinde de kiracida da önüne geçilemez halde artti, dur diyen de yok

Tüh ya gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
Fırsatçılık artık ev sahibinde de kiracida da önüne geçilemez halde artti, dur diyen de yok
Valla öyle ama anlamıyorum,bizimde evimiz var kirada pandemi vs hiç zam yapmadık komedi gibi 1.500 TL ye oturuyordu,durumu yok diye. Bu ay daha yeni zam yaptık utana sıkıla 3.5 yaptık .ben anlamıyorum bu insanları nasıl rahat rahat 6 ayda bir zam yapıp kirayı 3-4 katına cikarabiliyorlar .

Bizimde Ev İstanbul'da 2+1 ara kat . Bende İstanbul'dayım ama oturduğum yer aileme yakın okul ev iş olayı vs hep burda düzenimiz kurulu .nasıl olacak bilmiyorum.yoksa en kötü bende artık kendi evimize geçmeyi düşünmeye başladım ama nasıl sigicaz ,başka bir ilçede ,okul iş için git gel yol maddi manevi nasıl olur bilmiyorum.

Tarihi boş bırakıyorlar zaten.zamani geldimi ona Göre dolduruyorlar
Fotosunu çekerim ne zaman doldurduğu belli olur. Ama zaten yapmıcam öyle bişey. Çocuğumun rızkını onun keyfine yediremem. Madem böyleydi vermeseydi kiraya. Her yatırım risktir ev de öyle. Ben çocuğuma harcamak varken beyefendi için taşınma masrafı yapmak istemiyorum

Fotosunu çekerim ne zaman doldurduğu belli olur. Ama zaten yapmıcam öyle bişey. Çocuğumun rızkını onun keyfine yediremem. Madem böyleydi vermeseydi kiraya. Her yatırım risktir ev de öyle. Ben çocuğuma harcamak varken beyefendi için taşınma masrafı yapmak istemiyorum
Malesef artık bir çok ev sahibi bu tahahutnameyi alıyor ve tarihte boş biraktiriyor ,işine gelmiyorsa imzalamiyorsan vermiyorlar evi güle güle diyorlar.malesef bu ortamda ev sahipleri ne diyorsa onu yapmak durumunda kalıyoruz,ev onların borularını ötturuyorlar istedikleri gibi

Malesef artık bir çok ev sahibi bu tahahutnameyi alıyor ve tarihte boş biraktiriyor ,işine gelmiyorsa imzalamiyorsan vermiyorlar evi güle güle diyorlar.malesef bu ortamda ev sahipleri ne diyorsa onu yapmak durumunda kalıyoruz,ev onların borularını ötturuyorlar istedikleri gibi
Buraya girerken imzalamadım ocağa kadar da çıkmıyorum sonra da açsın davasını yeter ya

Ben olsam çıkmam ocakta kiralar artarsa artsın o zamana kadar 5bin ödeyeceksiniz ama sonuçta 12bin ödemeyeceksiniz her türlü kardasınız.

Ayrıca öyle ha deyince çıkaramaz bir ihtar çeksin bakalım oğlum oturacak diye konu davaya gitsin öyle kolay değil bu işler. 3 yıl çıkaramaz siz çıkmadıkça.

Yani bunun sonu yok ki bundan sonra girdiğiniz ev sahibinin de aynı şeyi yapma riski var nereye kadar taşınacaksınız bebeğiniz var bir de.

Ben işi yokuşa sürer taşınmazdım. Siz haklısınız.

Verdiği 20 bin onun olsun.

Ben olsam çıkmam ocakta kiralar artarsa artsın o zamana kadar 5bin ödeyeceksiniz ama sonuçta 12bin ödemeyeceksiniz her türlü kardasınız.

Ayrıca öyle ha deyince çıkaramaz bir ihtar çeksin bakalım oğlum oturacak diye konu davaya gitsin öyle kolay değil bu işler. 3 yıl çıkaramaz siz çıkmadıkça.

Yani bunun sonu yok ki bundan sonra girdiğiniz ev sahibinin de aynı şeyi yapma riski var nereye kadar taşınacaksınız bebeğiniz var bir de.

Ben işi yokuşa sürer taşınmazdım. Siz haklısınız.

Verdiği 20 bin onun olsun.
10 bini de teklif ettim etmesem yine tamam. 6 ay oldu taşınalı daha haziranın başında. Adil olayım dedim 10 teklif ettim. Neymiş piyasası 12-15 miş falan fıstık. E benim eski kiracılığımın ne anlamı kaldı? Bıktım vallahi ya. Elimde bebek önümde bilgisayar bir yandan iş yapmaya çalış bir yandan bu kan emicilerle uğraş. İnançlıyım falan diye maval okuyor bir de anneme. Yazıklar olsun ağlamaktan içim çıktı

10 bini de teklif ettim etmesem yine tamam. 6 ay oldu taşınalı daha haziranın başında. Adil olayım dedim 10 teklif ettim. Neymiş piyasası 12-15 miş falan fıstık. E benim eski kiracılığımın ne anlamı kaldı? Bıktım vallahi ya. Elimde bebek önümde bilgisayar bir yandan iş yapmaya çalış bir yandan bu kan emicilerle uğraş. İnançlıyım falan diye maval okuyor bir de anneme. Yazıklar olsun ağlamaktan içim çıktı

Sakın sakın evden çıkmaya yeltenmeyin canınızı da sıkmayın. Sene dolmadan zam yapmayın. Ocakta yılınız doluyormuş galiba. O zaman da devlet ne diyorsa onu yapın. Böyle insanlarla uzlaşılmaz. Siz verdikçe fazlasını ister.
Annem babam ev aldı. Kiracı çıkmıyor şu an. %25in üstüne de zam yapmıyor. Asla telefonlarını açmıyor muhatap olmuyor. 1.5 yıl oldu dava sürüyor yani. Avukatımız 3 yılı bulur diyor. Bekliyorlar bayağı. Arada avukatı arayıp çıkmayacaklarını söylemiş okey dedik yani ne yapalım. Kanun kiracıdan yana. Tüm haklarınızı kullanın.

Back
X