Bitmeyen diyet döngüsü

Psikolojik boyutunu da göz önünde bulundurun. Sorununuz varsa onu çözün önce. Diyetisyen eşliğinde ilerleyebilirsiniz. Onun listelerine uyun. Arada kaçamak olabilir, tekrar geri dönün.

Benim çok bi kilom yoktu. Bir ara diyetisyenle çalıştım. Otele gidip kilo alıyorum. Geri dönünce o listelere dönüp, uyunca düzeliyorum. benim sorun , gün içinde çok bişi yemeyip akşam yükleniyordum. Yediklerimi yazınca diyetisyen baya şaşırdı .

Iste devam etmeye calisiyorum edemiyorum biran gozum donuyor sanki ne olursa olsun deyip yiyorum suan ozel hayatimda biraz mutsuzum onunda payi var ama daha once de boyle sorunlarim yokken yine ayni şeylerden kilo aliyordum

Suan bazi sorunlarim var evet ama kendimi bildim bileli hep kilo al ver seklinde yasadim sorunum yokken de kilom vardi diyetisyen destegi de aldim daha once

Dedikleriniz dogru ben baska seyleri yemekle kapatmaya mutlu olmaya çalışıyorum bunun bende farkindayim daha kotu bir duruma gelmeden kendime cikis yolu ariyorum

Onu hic arastirmadim bir bakayim tesekkur ederim

20 kilo fark çok abartma kız. 1.67 boyunda 47 kilo biri asla sağlıklı görünmez. 55-57 normalidir. Sporla desteklenmeyen hiçbir vücut fit görünmüyor zaten.

Iste devam etmeye calisiyorum edemiyorum biran gozum donuyor sanki ne olursa olsun deyip yiyorum suan ozel hayatimda biraz mutsuzum onunda payi var ama daha once de boyle sorunlarim yokken yine ayni şeylerden kilo aliyordum
Bunların hepsi bahane nerden biliyorum bende yaptım hala ara ara yapıyorum ama sonra rutinime dönüyorum eskisi gibi olamam çünkü buna izin veremem artık zaten nerdeyse 40 a ulaşmıştım hayatımı değiştirdiğimde

Dedikleriniz dogru ben baska seyleri yemekle kapatmaya mutlu olmaya çalışıyorum bunun bende farkindayim daha kotu bir duruma gelmeden kendime cikis yolu ariyorum
Kafanızı bir şeye taktığınızda yemek yerine spora yoğunlaşın. Hem stresiniz azalır hem de vücudunuza iyi gelir. İnsan spor yapınca yediklerine daha çok dikkat ediyor. Ama kendinizi şunu asla yemeyeceğim diye kısmayın. Canınız bir şey istediğinde ucundan kıyısından birazcık yiyin. "Nefis körlemek" tabiri bu aslında.

Ben 168im 48 kilo olsam zarganaya dönerim hiçte istemem bence çok zayıf görüntüde hiç hoş olmuyor. Şuan 57 kiloyum 12kg verdim doğumdan sonra. Belim ince basenlerimde ağırlık olarak kilom, bu yüzden kilo alsamda hemen tribe gircek kadar rahatsız etmiyor beni 60olsamda olur kafasındayım pcos var zaten 12 kilo verdim ama hiç öyle porsiyon küçükttüm 6dan sonra yemedimle olmadı yani kan ter gözyaşı asgagag millet ne güzel hemen veriyor ya

Demekki harcadığınızdan çok yiyiyorsunuz doyana kadarı da mı geçiyorsunuz bence kilo verememenin altında bir hastalık yoksa doktor tarafından tespit edilen .Tek sorun kendine engel olamamak dürüst olmamak ama kendine.Yani porsiyonu küçültüp belli bir yeme düzenine kendini alıştırip sporu hayatına dahil edip aburcubura veda edenin kilo veremeyeceğini düşünmüyorum.Tabi vermek değil o kiloyu korumak lazım al ver çok ciddi problem deri için.

Belkide asıl problem kilo verip nasılsa verdim rahatlığına gelmesi kafanin.Bu da oluyor göbek şekil erisin diye başladım mesela hareketlere böyle düzeldi tamam dedim ya oldu bu iner gider.Biraktim sonra farkettim yok ben salinca gene katmer haline dönecek çünkü sevdiği o Sonra yapıştım yakasına inatla yok öyle aşağıya yukarıya bombe rahatlığı sana diye insan göbeğiylede konusurmu konuşmaz yani biri görsevantrilog gibi

Evet kendime engel olamiyor gibi yiyorum bazen sanki doymak bilmiyorum midem delik gibi ertesi gun mesela cok pisman olup dikkat ediyorum birkac gun sonra yine tikinircasina yemek yiyorum

Belki altında yatan duygusal bir sorun vardır insan kendinde. Hayatımdan yaşadıklarından mutlu değilse bazen içindeki o boşluğu yemek yiyerek doyurmak isteyebilir.Bence bunuda çözmek lazım .

Yani düşünsenize yemek yerken tat alıyor ve hicbirsey düşünmüyorsun mutlu ediyor takı ne kadar yediğini farkedene kadar

Üniversiteye gitmedsn önce kayıplar yaşadım baş edemedim bir dönem kilo sorunum oldu deli gibi yemek yemek akabinde yediklerini bir sekilde çıkarmak gibi sorunlarla bir dönem bogustum.Geldiğim noktada biliyorum ki altında yatan psikoliji düzeltilmeli ondan sonra üzerine spor diyet kendini sevmek kabul etmek gayeet efor eklenebilir .

Merhaba,
söyledikleriniz ve yemekten kendinizi alamamanız, bu durumun zaman zaman döngülerle yaşanması Binge Eating (tıkanırcasına yeme bozukluğu) gibi duruyor. Genelde duygusal olarak yaşanılan açlığı yemek yiyerek doyurmaya çalışmak da bu bozukluğun bir parçası. Bu sizde döngü halini aldıysa bence psikolojik destek almalısınız. Spor yaparsanız da seretonin seviyeniz artacağından açlık duygunuzu biraz bastırmış olursunuz. Ruh doymadan beden de doymuyor maalesef. Önce bunun nedenlerini destek alarak bulmaya çalışın bence. Porsiyonlarınızı küçültüp sık öğünlerle değiştirebilirsiniz. Kalorisi ve şekeri yüksel ürünler yerine kendinize sağlıklı atıştırmalıklar ve öğünler hazırlayabilirsiniz. Hem vaktiniz geçer, hem de daha sağlıklı beslenerek dengelersiniz kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…