Bitmeyen hastalık, ailecek dipteyiz

Geçmiş olsun, rabbim şifa versin.. tam olarak neresi agrıyor ve nasıl bir agrı bulantı kusma varmı?
Sağ olun eksik olmayın. Biraz bulantısı olmuş, kusma sadece 1 kere yaşamış. Biraz iyileşmeye başladı ama endoskopiye girecek. Rahatsızlığının ne olduğunu öğreniriz o zaman.

Zehirlenme gibi bir şey mi ? Sanmam tüm tahliller temiz.
Hayır. Mesela biri ikram etmiştir ayıp olmasın diye yemiştir. Ya da bir şeyi yerken içinde kıl görmüştür. İstemeden yutmak zorunda kaldığı bir şey düşünsün. Hastalığın hemen öncesinde olacak

Amin sağ olun. Yok ya bizde öyle şeylere karşıyız. Doktorsuz asla kendi kafamıza göre ilaç almayız. Benim demek istediğim belki sizi farklı bir doktora yönlendirirler,o bulur ne olduğunu bizede ön bilgi olur. Birde burda arkadaşlar yazıyorlar ya sıcak su ile şekeri karıştır iç,veya ılık süt iç öyle şeyleri kardeşime söylüyorum. Kardeşim şekerli su içemiyor tatlı falan yiyemiyor . Tek yedikleri patlıcan közleme,biraz döner et ve maydanoz bunları karıştırarak yiyor. Diğer herşey dokunuyor diyor 😢onun dediği 2 yıl önce uykudan uyanınca karnını hissetmiyorumuş üstene kahvede içince böyle bir ağrı başlamış.
Ben yanlış anlamışım o zaman kusura bakmayın :)
Doktor gördü bizimkini de, bazı yiyecekleri tamamen yasakladı. Tedaviyi değiştirdi. İyileşti biraz ama net sonucu endoskopiyi olduktan sonra buraya yazacağım. Şimdi daha tam belli değil rahatsızlığı.

Bu tarz yakinmalari olan ve birturlu teshis konulamayan birini taniyorum en sonunda çölyak oldugu anlasildi ama kadincagiza psikolijik diye diye aylar gecmisti.
Çölyak benim de aklıma geldi, bir arkadaşımda vardı benzer semptomlar gösteriyordu. Endoskopi olacak, o zaman anlaşılır zaten.

Ben yanlış anlamışım o zaman kusura bakmayın :)
Doktor gördü bizimkini de, bazı yiyecekleri tamamen yasakladı. Tedaviyi değiştirdi. İyileşti biraz ama net sonucu endoskopiyi olduktan sonra buraya yazacağım. Şimdi daha tam belli değil rahatsızlığı.
Estafullah 😊inşallah bir sorun çıkmaz. RABBİM şifa versin bütün şifa bekleyenlere 🤲

İyi akşamlar. Buraya yazma sebebim içimi dökmek. Çünkü çok zor bir zaman dilimindeyiz ailecek.
Dün öğle saatlerinde annem aradı, kuzenimin hasta olduğunu ve cüzdanını getirmemi söyledi. Gittim getirdik. Midesi günlerdir çok ağrıyormuş. Kuzenim bizim yaşadığımız şehirde öğrenci. Ailesi uzakta. Getirdik bize, defalarca acile götürdü annemler. Hiçbirimiz sabaha kadar uyumadık. Ailesi de zaten bu sabah buraya geldi. Teyzem yeni covid geçirdi. Karantinası bugün bitiyor. Görseniz kadını 3 günde saçları beyazlamış :KK43:
Kuzenim tam 4 gündür hasta. Ara ara mide ağrısından ağlıyor. Pek bir şey de yiyip içemiyor. Uyku ise sıfır. Çok üzgünüz ne yapacağımızı bilmiyoruz sıkışmış durumdayız. Testler, kan tahlilleri, tomografi, serum, antibiyotik, iğne, hap, şurup... Doktorlar türlü türlü şey yaptı bir türlü bana mısın demiyor. Çok kısa bir süre rahatlıyor serumla sonra yine eskiye dönüyor. Testler ise hep temiz çıkıyor. Gastriti var normalde.
Psikolojik olduğunu düşünüyorum ama hiçbir şey işe yaramıyor. Ne yatabiliyor ne kalkabiliyor kız günlerdir. Doktorların da elinden bir şey gelmiyor. Ne olacak ne yapacağız hiç bilmiyorum. Çifter çifter antidepresan atıyorum iç sıkıntısından.

İçimi dökmek istedim sadece. Lütfen iyi dileklerinizi esirgemeyin.
Çok geçmiş olsun 🙏 safra kesesi denmiş. Benim babaannemin yakın zamanda safra kesesi alındı onun da şiddetli ağrısı oluyordu ilaç veriyorlardı sonra tekrar başlıyordu ama ilk başta safra kesesi olduğu fark edilmedi başka bir doktora götürdük o şekilde ortaya çıktı. İlk gittiğimiz doktor mr çekildiği halde anlamadı maalesef. Başka bir doktora mı götürseniz belki bir çözüm bulunur. Allah şifa versin umarım en kısa zamanda iyileşirler 💜💜🌸🙏

İyi akşamlar. Buraya yazma sebebim içimi dökmek. Çünkü çok zor bir zaman dilimindeyiz ailecek.
Dün öğle saatlerinde annem aradı, kuzenimin hasta olduğunu ve cüzdanını getirmemi söyledi. Gittim getirdik. Midesi günlerdir çok ağrıyormuş. Kuzenim bizim yaşadığımız şehirde öğrenci. Ailesi uzakta. Getirdik bize, defalarca acile götürdü annemler. Hiçbirimiz sabaha kadar uyumadık. Ailesi de zaten bu sabah buraya geldi. Teyzem yeni covid geçirdi. Karantinası bugün bitiyor. Görseniz kadını 3 günde saçları beyazlamış :KK43:
Kuzenim tam 4 gündür hasta. Ara ara mide ağrısından ağlıyor. Pek bir şey de yiyip içemiyor. Uyku ise sıfır. Çok üzgünüz ne yapacağımızı bilmiyoruz sıkışmış durumdayız. Testler, kan tahlilleri, tomografi, serum, antibiyotik, iğne, hap, şurup... Doktorlar türlü türlü şey yaptı bir türlü bana mısın demiyor. Çok kısa bir süre rahatlıyor serumla sonra yine eskiye dönüyor. Testler ise hep temiz çıkıyor. Gastriti var normalde.
Psikolojik olduğunu düşünüyorum ama hiçbir şey işe yaramıyor. Ne yatabiliyor ne kalkabiliyor kız günlerdir. Doktorların da elinden bir şey gelmiyor. Ne olacak ne yapacağız hiç bilmiyorum. Çifter çifter antidepresan atıyorum iç sıkıntısından.

İçimi dökmek istedim sadece. Lütfen iyi dileklerinizi esirgemeyin.
Gebe olabilir mi

Çok geçmiş olsun öncelikle. Başka bir hastalık da mideye vuruyor olabilir. Kardeşimi kolu aşırı ağrıyor diye acile götürdük, apandisiti patlamak üzereymiş meğer. O gece ameliyata alındı. Tamamen doktorun dikkati sayesinde. Bir genel kontrol edilmesinde fayda olur sanırım. Acil şifalar dilerim.

Çok geçmiş olsun banada yıllarca mide rahatsızlığı dediler,Akdeniz anemisi hiç bir doktorun aklına gelmedi,ataklarim artınca kendi zorumla öğrendim.benimde nedensiz ve hiç bir müdahale ile geçmeyen mide ağrılarım vardı

Geçmiş olsun , Allah kuzeninize şifa versin. Hiç bir teşhis konulmadı mı ?
Sıkıntınızı ilaçla gidermeye çalışmayın , her ilacın yan etkisi ve zararı da var. Siz de sağlığınıza dikkat edin
Yeni bir teşhis konmadı, endoskopi sonucunda gastrit harici bir şey çıkmadı. Kuzenimin ağrı eşiği düşükmüş doktor öyle söylemiş, fazla ağrı hissetme sebebi bu olabilirmiş. Şu anda iyi, tedavisi değiştirildi.
sonucu öğrenince beni de alıntılayıp yazarmısınız.
Sheldon_Cooper Sheldon_Cooper

gaz apandisit safra kesesinde taş değilse sebebini merak ettim.

buscopan serum ikilisiyle yaşayan biriyim arada sık olmayan kusmalar.. hiçbir halt bulunamadı yıllardır. o mide ağrısını ağrıya eşlik eden acıyıda çok iyi bilirim ne yazık ki.
Yeni bir teşhis konmadı. Gastrit varmış sadece. Yalnız doktor tedaviyi değiştirdi, buscopanı tamamen kesmiş şu an sadece iki ilaç kullanıyor.

Son yorumlara tek tek cevap veremedim kusura bakmayın lütfen, ama yeni bir şey çıkmadı. Tedavi tamamen değiştirildi ve şimdi daha iyi. Herkese teşekkürler iyi dilekleri için.

Yeni bir teşhis konmadı, endoskopi sonucunda gastrit harici bir şey çıkmadı. Kuzenimin ağrı eşiği düşükmüş doktor öyle söylemiş, fazla ağrı hissetme sebebi bu olabilirmiş. Şu anda iyi, tedavisi değiştirildi.

Yeni bir teşhis konmadı. Gastrit varmış sadece. Yalnız doktor tedaviyi değiştirdi, buscopanı tamamen kesmiş şu an sadece iki ilaç kullanıyor.

Geçmiş olsun. Ağrı eşiği düşük diye düşünerek , hissettiği ağrıları göz ardı etmesin.

Yıllarca nedensiz ağrılarla yaşam kalitesi düşüp eliminasyon diyetiyle sağlığına kavuştuğunu anlatan insanlar var. Kuzeniniz de bir araştırsın.

Benim kardeşime de endoskopi sonucunda gastrit ve bağırsaklarda iltihaplanma var demişti. gastrit kadar ağrı yapıyor mu?

Geçmiş olsun. Ağrı eşiği düşük diye düşünerek , hissettiği ağrıları göz ardı etmesin.

Yıllarca nedensiz ağrılarla yaşam kalitesi düşüp eliminasyon diyetiyle sağlığına kavuştuğunu anlatan insanlar var. Kuzeniniz de bir araştırsın.
Önerileriniz için teşekkürler. Araştırayım ben :)

Ağrısı çok vardı sürekli acile gidiyordu. 4 gün sürdü.
Benim kardeşim neredeyse 2 yıldır çekiyor bu ağrıları. Yurtdışında doktorlar bütün testlerini tahlillerini yaptılar. Dedikleri tek şey gastrit ve bağırsaklarda iltihaplanma var. Bu kadar ağrı yapıyor mu bunlar merak ettim gerçekten

Back
X