bitmeyen sorunlar..

daha önce birlikte gittiğinizde tatsızlık çıkardıysaniz,birlikte gitmek istemez. ama araya fazla soğukluk girmeden ,ailesiyse aranızı düzeltip,gidip gelmeye başlayın ve onlarla ilgili sorunlarınızı bundan sonra eşinze yansıtmayın..aile içinde huzurlu olmanın tek yolu,bence
benım de kırgınlıklarım var elbette ama kv de ben kaynanayım edaları olmaya başladı.. ailemın yanına peşimde götürdüm beraber gıdelım dıe orda beraber arabada giderken ön koltuık olayımız vardı önceden annemın yanında ona öne oturur musun dıe sormamışım soruna bakar mısınız.. normalde oturmuyor kendı araçlarında da öne sorun burdan başladı kızı oğlu ve kendı üçü birden annemın yanında sardılar bana

Üşenmedim son birkaç konunuzu üstün körü okudum. Kv ile sorunlarınız arabada ön tarafa kim oturacak, eşin dedesi ameliyat olduktan sonra hasta ziyaretine gitmek istememek, bayramda aynı yere gideceğiniz halde birlikte değil ayrı ayrı gitmek istemek vs. Siz ve kaynananız arasında manasız bir güç yarışı var gibi görünüyor burdan. Bence bunlar anlamsız konular bunları taktıkça ancak kendinize edersiniz ama size göre önemliyse, görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin. Ama eşinizi engelleyemezsiniz.

Adam sen de gel dese, sorunlarımız var diyip istemiyorsunuz. Kabullenip trip yapmadan tamam sen gelme ben tek gidip geleyim diyince istemiyorsunuz. E ne yapsın bu adam sizin ön koltuk yarışınızdan dolayı sizi mi silsin ailesini mi? Orta yol bunu bulmuş demek ki. Hem başkasının dolduruşuna neden gelsin kendi aklı yok mu, doğruyu yanlışı ayırsın bir zahmet
çok haklısınız bir güç yarışı inat oldu bizde eşimin annesıne anne eşim oturacak dememesı bu olayı uzattı da uzaattı en son annemın yanında takıntı yaptığı ön sevdasına ona teklif etmemışım orda onu syledı anneme

Cokta arada kalan bir tıp degıl esın, aılenın evinde kaynananlarla birlikte misafirken siz, senınle ulu orta kavga etmekten çekinmeyen tarafı belli bir adam aslında.
tam da bu net ..
haklısınız napıcamı bilemedım nasıl bı yol izlemeliyim bilmiyprum çift terapistine de gidiyoruz bakalım

Sürekli şikayet ederek hiç iyi yapmamıssiniz malesef.
Arada çok büyük olaylar olur ayrı ama ufak tefek şeyleri, kendiniz halledip eşinize yansitmamaliydiniz.
Bunalmisitir sürekli dert dinlemekten.

Çözümü böyle bulmus.
ben sonradan şikayet yaptım hep annesı oğluna böyle böyle diyor eşin bızı senden kıskanıyor dıyor adım kıskança çıktı.. halbukı onlar benı kıskanıyor.. bi sorun olduğunda bana söyle dedım kv ye o benım o oğlum tabıkı dertleşcem dedi naparsınız sız

tam da bu net ..
haklısınız napıcamı bilemedım nasıl bı yol izlemeliyim bilmiyprum çift terapistine de gidiyoruz bakalım
Sende de suc var ama, daha once de soyledim sana.
Ailene tatile giderken ne dıye takarsın pesıne kaynananı?
Kadını Evlılıgın ıcıne esın sokmus sende goz yummussun simdi basa cıkamıyorsun.
Keske en basta dur deseydin

benım de kırgınlıklarım var elbette ama kv de ben kaynanayım edaları olmaya başladı.. ailemın yanına peşimde götürdüm beraber gıdelım dıe orda beraber arabada giderken ön koltuık olayımız vardı önceden annemın yanında ona öne oturur musun dıe sormamışım soruna bakar mısınız.. normalde oturmuyor kendı araçlarında da öne sorun burdan başladı kızı oğlu ve kendı üçü birden annemın yanında sardılar bana
Anlıyorum. bu sorunları çoğu kadın yaşıyor Ama eşinizle huzurlu olmanız için maalesef onu alttan almaktan başka şansınız yok. nereye kadar yalnız gidecek? o yalnız gittikçe kayinvalidenizin öfkesi daha da artacak ve dediğiniz gibi eşinizi doldurabilir.
seyretmeye çalışın,bence

çok haklısınız bir güç yarışı inat oldu bizde eşimin annesıne anne eşim oturacak dememesı bu olayı uzattı da uzaattı en son annemın yanında takıntı yaptığı ön sevdasına ona teklif etmemışım orda onu syledı anneme
Benim babaannemde de garip bir ön koltuk sevdası var :D bahanesi de arkada araba tutuyormuş, yersen :D Annem ve babam 28 senelik evli, annemin umrunda bile değil bu ön koltuk durumu. Nereye isterse otursun boşver der. Çünkü babaannem (her ne kadar kendisini çok sevsem ve her bir torununa ayrı ayrı çok düşkün olsa da) yaşlı, tatmin etmesi zor, dediğim dedik, cahil bir kaynana. Bu yaştan sonra uğraşsam da değişmez, kendimi yoramam der geçer annem. Ancak bakın annemin bu kadar rahat ve sakin olmasında çok önemli bir denge unsuru var: BABAM.

Babam daha evlenmeden önce anneme açık açık demiş ki "anneme (yani babaannem oluyor) saygısızlık etme, kötü bir söz söyleme, ben seni asla ezdirmem, kimseyi sana karıştırmam." ve bu cidden senelerdir böyle, babaannem zamanında anneme ufak tefek kaynanalıklar yapmaya çalıştığında veya söylendiğinde vs (büyük çatışmalar asla olmadı, sadece dediğim dedik birisidir, sözünü geçirmeye çalışır. Bunu da herkese yapar. mesela yemek yaparken o tencereyi kullanma bunu kullan, onu oraya koyma, temizliği böyle yap, bu burdan alınır falan. ) babam sürekli" benim eşim, benim ailem, benim evim. sen karışma seni ilgilendirmiyor" demiştir açık açık. Bunun sonucunda 28 senede hiç büyük bir problem yaşamadılar. Zaten babaannem de zamanla bu duruma alışıp huylarını bıraktı. Annem de hiçbir saygısızlık yapmadığı içşn kıymetli gelin oldu :D Şimdi bize sürekli annenizin kıymetini bilin, anneniz gibisini bulamazsınız vs öğütler verir durur :D Demem o ki aileler arasında denge bence böyle kurulur. Olay bir şekilde erkekte biter. Uzun oldu kusura bakmayın paylaşmak istedim.

Sende de suc var ama, daha once de soyledim sana.
Ailene tatile giderken ne dıye takarsın pesıne kaynananı?
Kadını Evlılıgın ıcıne esın sokmus sende goz yummussun simdi basa cıkamıyorsun.
Keske en basta dur deseydin
hayır asla ben götürmk istemedım eşim söyledı pandemıde tatıle gıdemedıler sıkıldılar evde onlarda gelsınler dedı ben yok ya deyınce aılemı ıstemıyorsun oldu adım

Anlıyorum. bu sorunları çoğu kadın yaşıyor Ama eşinizle huzurlu olmanız için maalesef onu alttan almaktan başka şansınız yok. nereye kadar yalnız gidecek? o yalnız gittikçe kayinvalidenizin öfkesi daha da artacak ve dediğiniz gibi eşinizi doldurabilir.
seyretmeye çalışın,bence
sabırla seyredeceğim...

hayır asla ben götürmk istemedım eşim söyledı pandemıde tatıle gıdemedıler sıkıldılar evde onlarda gelsınler dedı ben yok ya deyınce aılemı ıstemıyorsun oldu adım
Evet istemiyorum, annemın yanına gidiyorum ana kız hasret gıderıcem ne ısı var anasının sızınle ya.
Yavrum senin kocan sıkıntılı.
Tum sorun kocan.

ben sonradan şikayet yaptım hep annesı oğluna böyle böyle diyor eşin bızı senden kıskanıyor dıyor adım kıskança çıktı.. halbukı onlar benı kıskanıyor.. bi sorun olduğunda bana söyle dedım kv ye o benım o oğlum tabıkı dertleşcem dedi naparsınız sız
Burada ki asıl suçlu eşiniz.
Annesinin kendisiyle konuştuğu şeyleri gelip size neden söylüyor?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyor mu sizi, tanımıyor mu?
Onlar size laf söylediğinde korumuyor, üstüne hak veriyorsa her laflarına sıkıntı var elbette.

Araba on koltuğuna oturma konusu da sizinmis, ailenizin yanında size yüklenen adamdan da bir halt olmaz. Arayı bulamıyorsa olan size olur.

Baştan yanlış olmuş aranızda ki ilişki, bu saatten sonra eşiniz daha aklı selim davranır sizde ufak şeyleri büyütmezseniz, arabada ön koltukta oturmak gibi, bir şeyler rayına oturur ancak. Ama ailevi erkeklerin düzenlediği pek görülmüş şey değil.

Şuan bende geleyim demeyin, biraz da böyle gitsin.

za
Burada ki asıl suçlu eşiniz.
Annesinin kendisiyle konuştuğu şeyleri gelip size neden söylüyor?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyor mu sizi, tanımıyor mu?
Onlar size laf söylediğinde korumuyor, üstüne hak veriyorsa her laflarına sıkıntı var elbette.

Araba on koltuğuna oturma konusu da sizinmis, ailenizin yanında size yüklenen adamdan da bir halt olmaz. Arayı bulamıyorsa olan size olur.

Baştan yanlış olmuş aranızda ki ilişki, bu saatten sonra eşiniz daha aklı selim davranır sizde ufak şeyleri büyütmezseniz, arabada ön koltukta oturmak gibi, bir şeyler rayına oturur ancak. Ama ailevi erkeklerin düzenlediği pek görülmüş şey değil.

Şuan bende geleyim demeyin, biraz da böyle gitsin.
zaten ıstediğin buydu işine geldı der bı sure sonra halbukı kendı götürmuyor ama aılesı benım gelmedığımı düşünüyordur..bana bende senın ailenle görüşmem falan dedı uzaktalar haftadabır göruntulu göruşuyorduk

ona göre de herkesle anlaşıyormuşum bı annesı ve kızkardeşı ıle anlaşamıyor muşumm....
Olabilir demek kı sevmiyorsun.
Sevip sevmemekte ozguruz.
Saygısızlık yapamayız evet ama, anası dıye degıl.
Saygısızlığın oldugu yerde kaos olur, oyuzden saygıyı elden bırakmamalıyız.

Kocamı dogurdu diye, benı sevmeyen hayatıma bana hıcbıseyıme saygı duymayan kadını bende sevmem.

Sana bunu dedıgınde evet sevmiyorum de konu kapansın, seviyorum dıyıp Bı de ispat etmeye ama ben soyle dedım boyle yaptım diye anlatmaya gerek yok.
Senın patates bunu anlayacak kapasitede degıl.

sorun dolmasından ziyade...
benı götürmek görüştürmek istememesi ailesiyle

esim ailemle gorustugunde bir taraf mutsuz oluyorsa,
neden gorusmelerini isteyeyim ki mantiken,
esiniz dogru olani yapiyor.

doldurulma meselesi esinizin kisiligine bagli, doldurulmaya musaitse siz de doldurursunuz olur biter.

Olabilir demek kı sevmiyorsun.
Sevip sevmemekte ozguruz.
Saygısızlık yapamayız evet ama, anası dıye degıl.
Saygısızlığın oldugu yerde kaos olur, oyuzden saygıyı elden bırakmamalıyız.

Kocamı dogurdu diye, benı sevmeyen hayatıma bana hıcbıseyıme saygı duymayan kadını bende sevmem.

Sana bunu dedıgınde evet sevmiyorum de konu kapansın, seviyorum dıyıp Bı de ispat etmeye ama ben soyle dedım boyle yaptım diye anlatmaya gerek yok.
Senın patates bunu anlayacak kapasitede degıl.
saygısızlık asla yapmadım kırgın olmama rağmen evıme geldıklerınde surat asmadım ama öne geç die sormadım die kv ye saygısız oldum iç anadoluda adetmış kv öne oturuyomuş ben hiç öyle bışey görmedım de duymadım da..
bide kendı eşının yanına oturmuyor benden teklıf beklıyor takıntılı

esim ailemle gorustugunde bir taraf mutsuz oluyorsa,
neden gorusmelerini isteyeyim ki mantiken,
esiniz dogru olani yapiyor.

doldurulma meselesi esinizin kisiligine bagli, doldurulmaya musaitse siz de doldurursunuz olur biter.
benım söyledklerım doğru da olsa eşım aılesının yapttıklarını yanlış yaptıklarını görmek istemıyor

benım söyledklerım doğru da olsa eşım aılesının yapttıklarını yanlış yaptıklarını görmek istemıyor
bosverin siz, siz gorusmeyin, sizin kafaniz rahat olsun.
sirf aman esimi kontrol edeyim diye kendinizi daha cikmazlara sokmayin.
ben boyle durumlarda bayram seyran gibi durumlarda gorusmek yeterlidir diye dusunuyorum.

esiniz de ailesine haksiz demesin okey, ama sizin hakkinizi da teslim etsin.

ben boyle durumlarda bayram seyran gibi durumlarda gorusmek yeterlidir diye dusunuyorum.

ben böyle yaptıkça da onlara yakınlaşıyor msj çekıyor edıyor falan.. akşam uğrarım biraz dedi az önce sen yemeğını ye ben orda atıştırırım bışeyler dedı giya bana ders verıyor benı götürmeyerek aılesı de benım gelmedığımı düşünüyor

bi keresınde aileler de işin içine girdi birbirinden herkes soğudu en iyisi ayrılmak gibi düşüncesi vardı ve ben aılesı yuzunden ayrılmayı ıstemıyorum.

Back
X