çok haklısınız bir güç yarışı inat oldu bizde eşimin annesıne anne eşim oturacak dememesı bu olayı uzattı da uzaattı en son annemın yanında takıntı yaptığı ön sevdasına ona teklif etmemışım orda onu syledı anneme
Benim babaannemde de garip bir ön koltuk sevdası var

bahanesi de arkada araba tutuyormuş, yersen

Annem ve babam 28 senelik evli, annemin umrunda bile değil bu ön koltuk durumu. Nereye isterse otursun boşver der. Çünkü babaannem (her ne kadar kendisini çok sevsem ve her bir torununa ayrı ayrı çok düşkün olsa da) yaşlı, tatmin etmesi zor, dediğim dedik, cahil bir kaynana. Bu yaştan sonra uğraşsam da değişmez, kendimi yoramam der geçer annem. Ancak bakın annemin bu kadar rahat ve sakin olmasında çok önemli bir denge unsuru var: BABAM.
Babam daha evlenmeden önce anneme açık açık demiş ki "anneme (yani babaannem oluyor) saygısızlık etme, kötü bir söz söyleme, ben seni asla ezdirmem, kimseyi sana karıştırmam." ve bu cidden senelerdir böyle, babaannem zamanında anneme ufak tefek kaynanalıklar yapmaya çalıştığında veya söylendiğinde vs (büyük çatışmalar asla olmadı, sadece dediğim dedik birisidir, sözünü geçirmeye çalışır. Bunu da herkese yapar. mesela yemek yaparken o tencereyi kullanma bunu kullan, onu oraya koyma, temizliği böyle yap, bu burdan alınır falan. ) babam sürekli" benim eşim, benim ailem, benim evim. sen karışma seni ilgilendirmiyor" demiştir açık açık. Bunun sonucunda 28 senede hiç büyük bir problem yaşamadılar. Zaten babaannem de zamanla bu duruma alışıp huylarını bıraktı. Annem de hiçbir saygısızlık yapmadığı içşn kıymetli gelin oldu

Şimdi bize sürekli annenizin kıymetini bilin, anneniz gibisini bulamazsınız vs öğütler verir durur

Demem o ki aileler arasında denge bence böyle kurulur. Olay bir şekilde erkekte biter. Uzun oldu kusura bakmayın paylaşmak istedim.