Bitmiyor bu konu bu tartışma..misafirlik süresi

Ne sıklıkta geliyorlar?
Senede bir gelip 2 hafta kalmalari cok degil ama zirt pirt gelip bir de 2 3 hafta kalirsalar ben de tahammul edemezdim.

Bence burda herkes birbirini gazlıyor ailesi uzaktan geliyorsa elbette ki 1 ayda kalır gider size karşı bir tavırlarıda yoksa bence baştacıdır ( sorunum ) olmadıktan sonra eşimin ailesinede o kadar kalmasın demem kendi aileme yapmak istemediğim şeyi onun ailesinede yapmam ilerde Allah ömür verirse bizde o yaşlıların yerine düşeceğiz etme bulma dünyası o yüzden iyi kalpli olun iyi davranın

Bence bu konuda eşlerin aynı düşüncede olması çok önemli.burda insanlar yorum yapmış kimi 1 haftayı uzun kimi 3 ayı kısa bulmuş.yani burdanda anlayacağınız üzre insanlar türlü türlü.eşiniz sizin gibi düşünmüyor burda yüzlerce insan sizi haklı bulsada sonuç değişmez.eminim bunun için boşanılmaz diyorsunuz yani şimdi adam ne diyecek ailemi kendi evimde istemedi.herkes sizi ayıplayacak falan.ama bana sorarsanız bu bir boşanma nedeni.çünkü ne o değişecek ne siz ne de ailesi.ve bu durum gittikçe dayanılmaz bir hal alacak.çiftlerin bu konuda ortak hareket etmeleri benzer aile geçmişine sahip olmaları çok önemli bence.
Mesela benim çok yakınım bir çift var.hem adamın hem kadının ailesinden herkes hemde herkes kuzen,yeğen,kardeş,ana baba,dayı kızı vs.sürekli kalırlar evlerinde hemde aylarca kalan yıllarca kalan var.misafirler gelince çocukların yatağını verirler.evli çiftlere kendi yataklarını verirler bana sorarsanız saçmalığın daniskası.ama 20 yıldır evliler ve hiç kavgalarını duymadım.ha hiç bir paylaşımları özelleri yok ama gayet mutlular yani.diyeceğim o ki bu konu tamamen göreceli.ve çözümsüz bir konu.

Ne sıklıkta geliyorlar?
Senede bir gelip 2 hafta kalmalari cok degil ama zirt pirt gelip bir de 2 3 hafta kalirsalar ben de tahammul edemezdim.

2 hafta kalmıyolar, 2 hafta yetmiyormuş bişey anlamıyolarmış. Koloni halinde 2 haftadan fazla kalıyolarmış

altı ustu bır cocuk dogurduk . dogurduk dıye gıdıp cocugunun neden duzenını bozalım
saglık sebebıyle hastane ıslerı dolayısıyla gelıp kalırlar veya cocuguma bu sebeple gıdıp kalmam ıcap eder falan tamam da
keyfı olarak ne alaka dayım bıle amerıkadan geldıgınde rahatsız etmemek ıcın belkıde 2-3 gunden fazla kalmaz kalacaksa otele gıder veya bıraz onda bıraz dıgerınde kalır yuk olmamak ıcın oda bız bırakmadıgımızdan

bende hıc gıdıp kımsede kalamam annaneme baska sehırde oturdugu ıcın gıttıgımde 1 hafta kalmıstım en uzun kaldıgım o oda senelerce onların sehrınde okudum evlerınde buyudum de ondan gıttım rahatca kaldım mesela

sahsen benım annemde ne bende ne abımde oyle gelıp kalmaz rahat edemez dedıgım gıbı saglık sebebıyle gelınmesı baska ama keyfı olarak ınsanların duzenını bozmak cok ayıp ya ... sırf cocugum dıye hele bu bakıs acısı da cok yanlıs nıye evlendırıyoruz ozaman o cocukları bız ...

Geldikleri gunden itibaren cocukla hic bir ise yetisemeyin surekli kayinvalidenizden yardim isteyin camasir serdirin mesela bulasik makinesi bosaltsin yemegi yapsin sizde cocukla bi is yapamiyorum yemekleri kayinvalideye atin sizde dinlenmis olun bahaneyle temizlik yapin viledayla.siz silin bende lavabo yikayim deyin emin olun daha cabul.giderler 5 yildizli otel.gibi kaliyolar hersey onlerine geliyo olan biz gelinlere oluyo

Anlamak zor gerçekten.gelin deyince ilk andan itibaren sevgi,hizmet,güler yüz ve kv,kp e sonsuza kadar bakmaya heves bekleniyor.biz zamanında kb ne derse yapardık.şuna ben baktım buna ben baktım.hiç itiraz etmedim deniliyor.eşimde farkında aslında yanlışın fakat kendinden vermeye alıştırılmış ailesi tarafından.vicdan yapıyor.anlamıyorum bu aileleri ben 36 yaşında istediğim gibi yaşamayacaksam ne diye evlendim.kv kp bu çocuk zaten geç evlendi mutlu olsun istediği gibi yaşasın demiyor maalesef.

Benim kaynanalarda yarım saatlik mesafeden gelip, bir hafta sulalece kalırlardı. Görumceler, bir tane psikopat asosyal evden çıkmayan kayın, kaynana, kayınpeder ve bir de eltiyle yanyana oturduğumuz için, birbirimizi hic sevmememize rağmen kendi kafalarından plan yapıp, bir gün orada bir gün bizde yemek kahvaltı seansları. Bunların hepsi, yaptıkları son ayıpla tarihe karıştı şimdi kayınpeder hariç hiçbir ile görüşmüyorum. Ohhh.

Haklisim canim
Allah herkese benim kv gibi kv versin

Benim kv mesela 18 yasinda evlenmis 40 sene resmen kendi kv sine hizmetcilik yapmis saglikli olduklari halde
Biz evlendigimizde de ben hizmetcilik yaptim evliligim boyunca ama sagligim yerinde oldugu surece senden hicbir is beklemem biz yasayamadik siz yasayin evliliginizi demisti.

Ayni sehirdeyiz kalma olmadi bizde ama eminim ki farkli sehirlerde olsaydi da 1 haftadan fazla kalmazdi gelseydi bize.

Yani dusunceli kv ler de var.

Ama burda oyle kv ler okuyorum ki deliriyorum. resmen gelin kendine hizmetcilik yapsin diye oglunun evlenmesini istemisler sanki.

Goren de beni kv den cok cekmis saniyor
Alakasi yok
Ben baskalari adina deliriyorum

Allah izin verirse ben de kv olucam ilerde ve kendi kv gibi davranicam gelinime
Insan gibi yani

Kayınvalidenize pırlanta yüzük alsaydınız sizin çok paranız mı var ne gerek vardı demezdi hiç sesi çıkmazdı

Kayınvalidenize pırlanta yüzük alsaydınız sizin çok paranız mı var ne gerek vardı demezdi hiç sesi çıkmazdı
Hahahahahaha tabi canim hemen takardı hatta gider komsusuna gösterirdi.Kıskanç haaaa. Biz nisanlaninca falan evini tadilat yaptırdı. Orayi burayı kırdırdı . Gecen de koltuklarimi kaplatcam falan diyordu . Biz evlendik gitti kendine yatak odasi takimi aldı. Hicte guzel degil de aa cok guzelmis anne dedim ayip olmasin diye annesi ve bacisi da onla dalga gecti sendemi geline ozendin gelin den mi gördün gibi biseler söylediler oda gülüyor.

Doğru değil tabi ki.

Bunalmaya Haklısınız ama kocamazsınuz da onların düşünceli davranması gerek.
Malesef iş eşinizde bitiyor.

Simdi benle konuşmuyor görümce de fotolarima like atmayi kesti sanki anlamadik ana kiz telefonda konusuolar gorumceninde olaylardan haberi var 2 side cok lâzımdı ya . Bide kizkardesime de like atmayi kesmiş görümce ah ne üzüldük yıkıldık resmen

nekadar mesafeden geldikleride onemli
bizimkiler 3 saatlik yoldan her ay gelir 2 gun kalir giderler 3.gunu zorlasanda kalmazlar bunalmayalim diye

Bak bak baaak,fesatlanma kız
Ben de çocuklarımı evlendirince yıllarca yapamadıklarımı yapacağım,eşyaları değiştirip eksik kalanlarımı rahatlayan bütçemle yaptıracağım,bir de eşimle seyahate çıkacağım nooolmuş
Çocukların eğitimi dersanesi derken bazı şeyler mecburen erteleniyor,çok görmeyin bakalım kvnin aldıklarını

Ben yurt dışında yaşıyorum babam vefat ettiğinden beri annem her yıl gelir ve iki üç ay bizde kalır.O kadar kalmak istemesede biz ısrar ederek ikna ederiz kendisini.
Eşim bana "annen 15 günden fazla kalmasın haa"gibi bir cümle kuracak olsa kendisini kapı dışarı ederim.Annem o benim tabiki kalacak kızının evinde.
Zamanında eşimin annesi babası da kalmıştı bizde aylarca.Bir kez bile gitsinler artık demedim.
Üstelik kv de bildiğin raporlu delidir benim.olaysiz bir günümüz geçmez.
Eğer huzurunuzu bozuyorlarsa anlarım ama durduk yere çok kalmasınlar demek bana saygısızca ve hadsizce geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…