Bitmiyor bu konu bu tartışma..misafirlik süresi

Ayy bir de kaç ay olmuş görüşeli iki aylık daha plan yapmışlar
Çok zor

tamam zor ama senede bir defa geliyorlar çekin ne var yani. birlik oturan napsın. ne çıt kırıldım rahatına düşkün bir millet olduk ya. naptılar da sıkıntılı günler geçirdin boğazını mı sıktılar yemeğini önünden mi aldılar... abartmayın

Derler ya oturduğun minderin bezini eskitmeden diye çok haklılarmış
Çocukları yurt dışında yaşayanlar ne yapsın çocuğu 1 sene görmediyse 1 sene gidip yurtdışında mı yaşayacak özledim oğlumu deyip

Torun sevgisi falan bahane
Amaç hizmet ettirmek
Gerçekten çocuğunu torununu düşünse 20 gündür burada yiyip içeceğiz oğlumun maddi durumu var mı derler
Yada gelinin evine bir araba insan gidiyoruz kadın nasıl ilgilenecek torunumla der
Niyeyse bu kaynanalar hep Oğullarını özler hiç kızlarında fazladan kalmazlar ancak 4 gün sorun çıkmasın diye

E yapmayın halım yok deyin geçin içeri yatin.
Silâh zoruyla mi yaptıracaklar size??

Ah ah ben ne yapıyımki
Geldiler çöktüler evime gitmiyolar
Neymiş efendim

Ben doğum yapAna kadar burda kalıcaklarmış
bi yetmiyomuş gibi
bebek 6 aylık olana kadar kendisi bakıcakmış

Son 1 hafta daha bekliyoruz

Eşim açık açık söylücek
Islaksu rahat edemiyor strese giriyor
Hamilelikte onun rahat etmesi önemli deyip biletlerini alıp yollucak

çünkü sürekli hizmet bekliyor benden
Yüzü hep asık dolaşıyor laf sokmaları bitmiyor eşimde bunun farkında

Kendilerini zorla kovdurtuyolar
Sonra biz kötü oluruz ama umrumda değil

Bazen buradaki (konudan bagimsiz olarak) kv ve kp yorumlarini okuyorum da, ne kadar acimasiz, vicdansiz, ne kadar empati yapmaktan uzak. Kendi ailenize nasil onem veriyorsaniz, mutlu huzurlu bir evlilik icin esinizin ailesine de onem ve ozen gostermelisiniz. Ayni seyleri esiniz sizin anneniz babaniz icin soylese/yapsa/arkasindan konussa kiyameti koparirsiniz degil mi? Benim annem babam onlarinkiler gibi demeyin, bir sekilde idare edin. Akilli kadin olun azicik. Kk'daki nefret yorumlarini okudukca icim daraliyor. Biraz sevgi, sevgi olmasa da saygi gosterin; en azindan yaşlarina hurmeten..

Ne alaka ben kizin ailesi gelmesinmi dedim ayrica cinsiyetcilik yapmadim yapmmda anne olarak yazdim

İnsan gibi olana geldiğinde 1 hafta 10 gün kaldığında kimse niye kaldın demez. Zıvadan çıkartıyor insanlar.
Olayı kv kp olarak değerlendirmiyorum. Ben kendi sülalemden çektim küçüklüğümde. Her yerde herkese 3 günden fazla misafirlik olmaz diyorum. 4. günden itibaren evin ferdi gibi. Yan gel yat hizmet bekle falan yok. Akşam makarna kaynatıp 1 kase çorba koyunca surat falan asmayacak. Canım dizi izlemek istiyorsa sohbet etmiyorsam şikayetlenmeyecek.
Bu konu ve yorumlar beni aşırı sinirlendirdi.
Küçüklük travmamı tekrar yaşadım. Eşek gördükleri için gelip haftalarca aylarca kalıyorlar.
Evli evine evi olmayan nereye giderse gitsin işte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esin nasıl soyleyebilmis hayret ettim.Yaptıkları doğru olmayabilir ama ilerde çok kaldığım için oğlum beni uyarirsa inan kahrolurdum,şu an bile gözlerim doldu.
keşke insanlar da bunları soyletmeden gitse iste bunlar hep anlayissizliltan

Keşke herkes empati yapabilse.yaşlı insanlar (kv,kp)bizim zamanımızda,bizim ailemizde diye bir başlıyor suçlu hep gelin.sende zamanında istemediğini yapmasaydın diyesi geliyor insanın.eşim genelde evde değil iş sebebiyle.valla bana zor geliyor misafirliğin uzun olanı misafir ben olsam da.evimde özgür olmak tek lüksüm.ben bişey demesem evlerini hiç özlemez kv kp.ama eşime dedim senin hatırın için elimden geleni yapacağım diye.artık ne olur bilmiyorum hayırlısı

Kahrolcak bişey yok bunda
Geldiklerinde insan gibi davransınlar yeter
Eğer davranmıyolarsada kapıyı gösteririz olur biter
(Benim evimdede kovulmayı bekliyen kvler var sonuna kadar hak ediyolar)
Valla haklısınız ben annemin babamın evine gidiyorum iki hafta sonra çekiniyorum ki onlar asla gitmemi bile istemiyor ama misafirim sonuçta gibi geliyor... kv kb da bi zahmet başkasının evinde o kadar kalıp rahatsızlık vermesin biz babamı kendi evimde 1 hafta zor tuttuk. Şimdi kv ye yakınım öyle uzun kalamazlar ama bu sene gidiyoruz bakalım gelip ne yapacaklar hangi yüzle kalmaya gelecekler. Hastanede yattım yakın zamanda çocuğumu kaybettim saolsunlar geçmiş olsun demekten aciz insanları ben haftalarca evimde ağırlayamam kimse kusura bakmasın

Esin nasıl soyleyebilmis hayret ettim.Yaptıkları doğru olmayabilir ama ilerde çok kaldığım için oğlum beni uyarirsa inan kahrolurdum,şu an bile gözlerim doldu.
Benim de oğlum var ama gerçekten çok fazla değil mi iki hafta ben annemin evinde bile en fazla on on gün kaldım ki on gün bile fazla benim için ben oğlumunda evi olsa ilerde onları bunaltacak kadar kalmam herhalde

Çok farklı bakış açılarıyla yorumlanabilir ama kim ne derse desin. 1 misafirin yanında insan ne kadar rahat olabilir kaldı ki eşinin ailesi.... dışarı çıkamazsın, bugün canım yemek yapmak istemiyor diyemezsin, rahat rahat kanepeye yayılamazsın, gaz bile çıkartamazsın! Ay benim içim şişer istemem. Çok istiyorsa oğlu alsın torunlarını gitsin onlarda 3-5 hafta kalsın çocuk büyüyünce

Benim kayinvalidem senede 2 veya 3 kez gelip 15 er gun kalir. O yanimizda oldugu zaman icim huzur dolar.bence yasli insanlarin kiymetini bilmek lazim. Ailemden uzak Yasadigimiz dönemde de annem babam gelip 2 ay kalirlardi. Esim hic sorun etmezdi. Ben sizler gibi düşünmüyorum açıkçası

sen de sizinkileri beş aylığına çağır. kovarsa küs.

sen de sizinkileri beş aylığına çağır. kovarsa küs.
Maalesef benim en fazla bir hafta kalıyor babam o da ısrarla.ama eşim diyor ki kalsın gitmesin.iyi güzel sağolsun da bizim özel hayatımız kalmıyor ki biri gelince.ve eşim ben böyle gördüm diye rahatsız olmuyor yada sabrediyor.bir sene kalsa misafir kim olursa olsun şikayet etmem diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…