- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
Ayy bir de kaç ay olmuş görüşeli iki aylık daha plan yapmışlarsiz su dogum zamani kayin aileyi bir turlu gonderemeyen uye degil misiniz?
uzulmustum konunuza gercekten,
ve daha ne kadar oldu ki gideli, gelip kalmayi yeniden dusunuyorlar,
el insaf yani.
benim kv 6 ayda bir gelip 2 hafta kalirdi eskiden, biz ona daha sik giderdik, bence geyat yeterli geliyordu hepimize,
hadi yeni bebek var diye daha hevesliler diyelim,
3 ayda bir gelip 2 hafta kalsinlar, o da olabilir.
ama 6 saatlik yola gelip bir ay kalmak direk birlikte yasamak gibi bir sey.
bence esinin artik buna bir cozum bulmasi sart,
diyecek ki, "duzenimiz bozuluyor, az oz olsun ama sik sik gelip gidelim birbirimize,
siz donunca ozleyince de biz geliriz size yine gorursunuz torununuzu,
ama birlikte yasiyor gibi de yapmayalim ki tadi kacmasin..."
Derler ya oturduğun minderin bezini eskitmeden diye çok haklılarmışMisafir nedir nasıl olunur? Kaç gün kalınabilir gibi basit zeka gerektirecek durumlarda bile zaman planlaması yapamayıp insanı yıldıracak kadar kalınıyorsa uyarılması gerekli. Acıtasyona gerek yok. Herkesin bi hayatı düZeni var. Bunu ayırt edemeyen de mağarasından çıkması bir zahmet:)
Torun sevgisi falan bahaneAdamlar sülaleyi toplayıp resmen Normandiya çıkarması gibi gelinin evine gidiyorlar öyle 3-5 günde değil 2-3 hafta. El insaf arkadaşlar. Kim olsa canı sıkılır 10. Günden sonra yapmayın , etmeyin. Sadece kv ve kp der olsa bir şekil çekilir. Ama yanlarında da görümce , teyze , yeğen ne bulurlarsa getirmişlerken kimse kusura bakmasın HÖST derim ben. Bizde yaşlanacağız ok ama tek sülaleyi toplayıp gelinimize 20 gün gitmeyeceğiz o zaman duyar kasmaya gerek yok. Oğlunun yada kızının evi de olsa edebinde 1 hafta -10 gün kalır kimseyide yormadan huzur bozmadan dönersin evine. Konu sahibi asla geri adım atma, sonuna kadar haklısın . Geldiklerinde de gerektiği kadar ağırla ne eksik ne fazla asla kendini parçalama. O kadar kalabalık geliyorlar ise kendi işlerini de yapmayı bilsinler. Torun sevgisi ise annesini üzmemeyi öğrensinler. Sinir oldum ya cidden sinir oldum. Benimde kv kp ile aramda tam 6 saat var. 1 hafta kalırlar , senede 2 kez, her geldiklerinde de kv temizliğe kadar yardım eder. Kp de aynı şekilde. Tersi bir durum olsaydı ne yapardım düşünmek bile istemiyorum
E yapmayın halım yok deyin geçin içeri yatin.Aslında bende hiç istemezdim ama bana soran bile olmadı.benim annem de yok ya.sezaryen oldum ben ama ilk birkaç gün zor oldu o zaman da eşim vardı zaten.doğuma gideceğim akşam yemeği ben yaptım.gücüme gitti aslında annem olsa yavrum sen git dinlen derdi diye.
Ne alaka ben kizin ailesi gelmesinmi dedim ayrica cinsiyetcilik yapmadim yapmmda anne olarak yazdimBunları kız anneleri de yapıyor
Sen yedir içir aç susuz uykusuz yaşa dört gözle onun b.kunu bekle, evlendir kaynana kayınpeder, teyze görümce ve çocukları gelsin 2-3 hafta kalıp bir de biz bişe anlamadık desinler :)
keşke insanlar da bunları soyletmeden gitse iste bunlar hep anlayissizliltanEsin nasıl soyleyebilmis hayret ettim.Yaptıkları doğru olmayabilir ama ilerde çok kaldığım için oğlum beni uyarirsa inan kahrolurdum,şu an bile gözlerim doldu.
Onlar da öyleymiş hep kalırlarmış.ama önceleri görümce ne zaman gideceksiniz anne diye sormuş kendi evinde.bir sene konuşmamış küsmüşler kızlarına ama yine huyları değişmemişkeşke insanlar da bunları soyletmeden gitse iste bunlar hep anlayissizliltan
Torun sevgisi falan bahane
Amaç hizmet ettirmek
Gerçekten çocuğunu torununu düşünse 20 gündür burada yiyip içeceğiz oğlumun maddi durumu var mı derler
Yada gelinin evine bir araba insan gidiyoruz kadın nasıl ilgilenecek torunumla der
Niyeyse bu kaynanalar hep Oğullarını özler hiç kızlarında fazladan kalmazlar ancak 4 gün sorun çıkmasın diye[/
Kocaman bir evde değil yani evim.bebeğim emekliyor bakalım nasıl olacak.benden önce hep burdalarmış ya öyle olsun istediler aslında .ben işi bırakmasaydım çocuğa biz bakarız diyordular.kimse sormuyordu bişey.ama ben çocuğuma kendim bakacağım dedim.planlar değişti
Valla haklısınız ben annemin babamın evine gidiyorum iki hafta sonra çekiniyorum ki onlar asla gitmemi bile istemiyor ama misafirim sonuçta gibi geliyor... kv kb da bi zahmet başkasının evinde o kadar kalıp rahatsızlık vermesin biz babamı kendi evimde 1 hafta zor tuttuk. Şimdi kv ye yakınım öyle uzun kalamazlar ama bu sene gidiyoruz bakalım gelip ne yapacaklar hangi yüzle kalmaya gelecekler. Hastanede yattım yakın zamanda çocuğumu kaybettim saolsunlar geçmiş olsun demekten aciz insanları ben haftalarca evimde ağırlayamam kimse kusura bakmasınKahrolcak bişey yok bunda
Geldiklerinde insan gibi davransınlar yeter
Eğer davranmıyolarsada kapıyı gösteririz olur biter
(Benim evimdede kovulmayı bekliyen kvler var sonuna kadar hak ediyolar)
Benim de oğlum var ama gerçekten çok fazla değil mi iki hafta ben annemin evinde bile en fazla on on gün kaldım ki on gün bile fazla benim için ben oğlumunda evi olsa ilerde onları bunaltacak kadar kalmam herhaldeEsin nasıl soyleyebilmis hayret ettim.Yaptıkları doğru olmayabilir ama ilerde çok kaldığım için oğlum beni uyarirsa inan kahrolurdum,şu an bile gözlerim doldu.
sen de sizinkileri beş aylığına çağır. kovarsa küs.Merhaba arkadaşlar..
Konum misafirlik süresi nedir ne kadardır.ben kimsenin evinde uzun kalamam fakat eşimin ailesi 4 aylık evliyken geldi iki hafta kaldı annesi,babası ve teyzesi.geçen sene 8aylık hamileyken geldiler kv,kp ve 15 tatil için görümce ve kızları.baya sıkıntılı günler geçirdim.uzun süre kalınca bunaldığımı ama kovulmuş gibi gitmeyin torununuzu görün gidin dedim doğumdan iki hafta sonra gittiler.neyse şimdi yine gelecekler eşimle hep tartışıyoruz bu konu yüzünden onlardan bahsedince moralim bozuluyor istemeden.eşime dedim konuş diye güya ,konuştu ama iki üç hafta kalırsınız dedim diyor.ama gitmeyeni kovamam onlar böyle alışmış diyor.iki haftada birşey anlamıyoruz kovulacaksak gelmeyelim demişler.eşim babam geçen sene ağladı içimde kaldı diyor.her zaman gelemiyoruz biz torun için geliyoruz demişler.valla çok bunaldım bana bir deyin doğrumu bu yaptıkları
Maalesef benim en fazla bir hafta kalıyor babam o da ısrarla.ama eşim diyor ki kalsın gitmesin.iyi güzel sağolsun da bizim özel hayatımız kalmıyor ki biri gelince.ve eşim ben böyle gördüm diye rahatsız olmuyor yada sabrediyor.bir sene kalsa misafir kim olursa olsun şikayet etmem diyorsen de sizinkileri beş aylığına çağır. kovarsa küs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?