Bitmiyor bu konu bu tartışma..misafirlik süresi

Ben de eş ailesinden bu konuda rahatsız oluyorum. Sizde kalmalar 4 ay sonra başlamış bizimki düğün sabahı başlamıştı. Yani kimse kusura bakmasın ama evinde götünü yayan bir kadın ütü nedir bilmez temizlik yaptığını söyler ama evini b.k götürür. Yemek desen bir yemeği kokana dek yedirir. Evinde iş yapmaktan acizdir. Bir insan benim evime gelip aylarca kalıyorsa enayi arıyordur net. Eli ayağı tutuyor bu arada sadece ilgi icin hasta numarası yapar. Gelinleri hariç herkes inanır etrafında döner. Neyse sonuç olarak bu insan senede 3 5 kez gelip min 1 ay kalıyorsa tabiki istemem. Seninle aynı şeyleri düşünüyorum. Artık yaptıklarından o kadar tiksindim ki görmek istemiyorum. Sırf kocamın hatırı icin sabrettim misafir dedim ama artık adını duysam deliriyorum. Bazı insanlar hep kendi bildigini okuyor. Anlayış yok. Oğullarının evi diye gelip çörekleniyorlar. Tüm hizmetlerini bizler yapıyoruz. Kocam asla yerinden kalkmaz mesela. E yükü banaysa gelmesini istememem de gayet normal o vakit.

Şahsen iyi anlıyorum sizi.. Insan uzun zamanlı misafir gelse sıkılabilir, heleki sevmediğiniz insanlar gelirse. Ama şahsen eşimin annesine veya babasına "gelin, ama uzun kalmayın" diyemem. Onlarda artık benim ailemin bir parçası. Esimin evlat olarak onlara karşı sorumluklari var ve ben ona bu konuda elimden geldiği kadar destek oluyorum. Ayni şekilde eşim bana destek. Eşimin annesi öyle köşeye kurulup hizmet bekleyen bir insan değil mesela. Kayinpeder im de öyle. Onlarin hatırı olmasaydi bile esiminki var. Yani ben bu konularda size karşı ciddi hataları yoksa idare etme taraftarıyım

bir insan neden cocugunun evinde uzun sure kalmak ister evliyken, bekarken eminim asla gitmiyorlardir evine, amac rahat etmek torun, cocuk bahane, cocugunu torunun ozleyen tatillerde evine cagirir.ben hic kimsenin evinde 1 hafta bile kalamam, cocugum bekar olursa isterse beni, uzun sure kalirim.eger evliyse evime cagiririm esini zorlama derim, sevdigi yemekleri yaparim, eski gunleri konusurum, hasret gideririm.gelin hanim ve damat bey eger isterlerse gelsinler, istemezlerse kendileri bilir.

Okurken daraldım valla.
Bir iki hafta gayet normal bir süre. Eşiniz yine söylesin bir iki haftadan fazlasında rahat edemediğinizi. Gelmezlerse de kendileri bilir.

Normalde aileye fazla kalmayın denmez çünkü normal bir aile en fazla bir iki hafta kalınması gerektiğini bilir. Onlar utanmıyorsa eşiniz de sizin rahatsız olduğunuzu söyleyebilmeli.

Eşinizin ailesi idare edin demek kolay ama kadın diyor ki iki haftadan uzun kalıyorlar birde üstüne yanlarında teyze görümce gibi birilerini de getiriyorlar. Ne diye onlara bir ay hizmetçilik etsin , eşi yayılıp oturuyor kadına bakıyor her iş.

En ideali bir hafta üstü herkesi yorar gidene de gelene de zor kimse de 1 hafta üstü kalmadım benim kaynanamlar da 15 gün standart kalırdı memlekete taşındık 10 dakika aramız gelen giden yok tatile geliyormuşlar özleyen falan yok yani olay özlem değil baktırmak..

Sizi hatırladim ben.

Hamileliğinizin 8.haftasi gelmişlerdi ve daha 4.gün olaylar patlamıştı.

Görümcem yardım ediyor demiştiniz. Gelsinler nasılsa bi işin ucundan tutuyorlar. Bence ses etmeyin. Torun sevsinler.

Ilerde siz de çoluk çocuk torun torba görmek isteyince sizi reddetseler üzülürsünüz değil mi??

Idare edin. Kalpler kırılmasın.

Daha memleketten birkaç adam daha toplayın deseydin.Anne, babayı anladım da teyze ne yaaaa.O da mı kalacak bir ay.Bak canım biliyorum söylemek çok zor ama ,söylemezsen de bu ömür boyu surer inan bana .Ya ara ,ya da eşin söylesin.Annecim on beş tatilde planımızvar deyin.Ne bu arkadaş ya onu topla bunu topla gel bir ay kal.Bebekle zaten çok zor misafir ağırlaması .Eşin madem beceremiyor,tatlı ve yumuşak dille söyle.Annelik,babalık bir nevi evladını düşünmektir.Boyle olunca iyi mi oluyor .Kavga ,gürültü,stres.

Görumce filan gitsin anasinda gecirsin tatili .Kv evinde ugrasmak istemiyor belliki .Siz gidin 1 haftada dönun gelin .Gelme planlari yapamasınlar

Hiç idare et 2 hafta sonucta ogullarini, torunlari gorecekler ozlem,hasret demeyecegimm
Haklari yok! 2 hafta kalmak yük olmak demektir.Ogullari ya evine cöreklenip hizmet beklemektir.O da yetmeyip teyze hala vs.toplayip 2 hafta rahat etmektir.
Evin hanimi kimin umrunda?
Insan olan dusunur ya bebekli kadin yuk oluruz diye.Kiz aileleri bu kadar ince dusunup rahatsiz olurlar en fazla 3-4 gun kalirlar aman duzeniniz bozulmasin rahatsizlik vermeyelim diye.
Madem cok ozleniyorsunuz sizi cagirsinlar arada bir.Kabul etmeyin planimiz var desin esiniz.Zamaninda ağirlamissiniz zaten.Sinir olmayin boş yere.

Baskasinin evinde insan nasil rahat eder anlamam. Banyo tuvalet camasir sıkıntılı. Ben mecbur muyum mesela onlarin camasirlarini ayni makinede yikamaya. 15 gunde birsey anlamadik nedir ya...esiniz arada kalacagi icin asla soylemez. Simdi torun sevme bahanesine hep gelirler. Sanirim is size dustu. Uygun dille sizin soylemwniz lazim.

Uzaktan gelen anne baba için 2 hafta çok degilki sizin aileniz olsaydı eminim böyle demezdiniz. Benim ailem uzaktan geliyo 2 haf ta kalio zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bile hatta halam amcam kuzenlerim falanda geliyo senede bir 1 hafta kalırlar eşim hiç bişey diyemez sizin gibi dese ve benim babam ağlasa boşanma sebebimdir ailemi istemeyen bence sizde karismayin sanki aylarcami kalıyorlar ha size yaptiklari huzur bozucu şeyler varsa ozman haklisiniz

Kv/kp hadi 2 hafta idare edilir (gerçi huylarına da bağlı) ama teyze/görünce/görümce çocuğu nedir ya? Toplayın gelin sülaleyi biz çıkalım olmazsa?

Hem sizde gidiyorsunuzdur illa ki, sanki bi tek o 15 gün görmeyecekler ya? Ne demek yetmiyor. Yetmiyorsa hiç gelmeyin madem?

Yine de sabırlı olun arkadaşım; muhtemelen uzak yerden geliyorlardır.

Ben cocuklarim ve esimle anne babamin evinde o kadar sure kalamam. Oysa anne babamin evi, dogup buyudugum yer. Kendi evim disinda, en rahat edebilecegim tek yer. Ama evlendikten, aile olduktan sonra cok sey degisiyor. Benim kendi aileminde bir duzeni var, hic rahatsiz olmazlar ama illa duzenleri bozulur, az olsun oz olsun tadinda birakmak en guzeli. Keza kendi ailemde bana gelip o kadar uzun sure kalsalar benimde duzenim bozulur. Bu durumlarda cok fazla duygusal yaklasmak sagliksiz.

2 hafta yatili misafirlik icin gayet uzun bir sure. Araba ile 6 saatlik mesafede uzun degil ayrica. Esiniz 2-3 hafta kalin dediginizde karsisinda aglayan bir baba var, sok oldum. Niyetleri rahat ettirilmek gibi geldi bana ve bunuda duygu somurusu yaparak, torun/ogul sevgisini kullanarak yapiyorlar. Su bir gercek; birden bire aydinlanma yasayip yaklasimlarini degistirip rahatsiz vermeyelim demeyecekler. Aksine siz rahatsizliginizi belli ettikce size bilenecekler. Isiniz zor yani, ne tavsiye versem bilemedim. Bari ikisinin yalniz gelmesi konusunda kararli olun, yanlarina birilerini katip getirmeye haklari hic yok. Teyze ne alaka yani? ve de geldiklerinde esinize hizmet ettirin,siz kendilerine sahsi hizmette bulunmayin, cok rahat etmemeyi ogrenmeleri lazim bu yuzden siz biraz rahatsiz olmalarini saglarsaniz iyi olur.

Ben de uzun misafirlik sevmem ama eşime de annen baban az kalsın diye baskı yapmam. Ailesinin yaptığından daha ayıp bir şey bu. Adam ne desin, “benim hanım istemiyor hadi yallah anacım mı?”

Genelde hep erkegin ailesi bu konuda sorun cikartir nedense.kimse yok ozluyorlar yok misafirdir demesin.bu kadar uzun kalmalarinin tek sebebi kendilerine hizmet ettirmek rahat etmek.anne baba da olsan aylarca kalmak ne demek insafsiz vicdansizlar.
Alti saat uzaktan gelenin maksimum kalma suresi bir hafta olmali.ki bana gore o da cok da neyse...
Benimkiler de boyle gelmeyi kalmayi seven tiplerdi.uc saatlik mesafeden gelip yuz bulsa iki hafta kalacak insanlardi.ne hastaliklari biterdi ne dertleri.yuzlerini gormeye seslerini duymaya tahammulum yoktu artik.

Ben kimseyi rahatsiz etmem en dikkat ettigim seydir.kimsede kalmayi da sevmem o yuzden kendi ozgurlugum kisitlandigi an deliriyorum katlanamiyorum.evimde esim ve cocuklarimdan baska kimseye tahammul edemiyorum.yatili kimseyi istemiyorum evimde.sorun cikarttim baya bi olay oldu gelmeleri en sonunda ev actilar burda esim ve kardesleri ailesine.benim sayemde diger eltiler de huzura erdiler cunku hepsi de bikmisti artik.
Boyle konular okuyunca gercekten uzuluyorum.gelini hizmetci goren zihniyeti kabul etmiyorum.kendi evimde huzurlu degilsem rahat edemiyorsam esimin anne babasi bile olsa huzur vermem rahat ettirmem kimse kusura bakmasin.

Tamamen sahtekarlık yapıyorlar.
Hele o kp in ağlaması falan iyyy.
Madem dertleri torunmus neden yeni evliyken gelip 2 hafta kalmislar ve siz hamileyken ?
Özleyen insan gelir 1 hafta edeplice kalır gider.
Bence hiç takmayın ilk 3 günden sonra yemekleri vs.gecistirin pratik şeyler yapın hatta yemek de yapmayın eşiniz hergun dışarda geçirsin parası bitsin akli başına gelir belki.
Ya da siz 1 hafta sonra kendi aileme gideceğim deyin gidin kalsınlar ogluslariyla otursunlar.

Adamlar sülaleyi toplayıp resmen Normandiya çıkarması gibi gelinin evine gidiyorlar öyle 3-5 günde değil 2-3 hafta. El insaf arkadaşlar. Kim olsa canı sıkılır 10. Günden sonra yapmayın , etmeyin. Sadece kv ve kp der olsa bir şekil çekilir. Ama yanlarında da görümce , teyze , yeğen ne bulurlarsa getirmişlerken kimse kusura bakmasın HÖST derim ben. Bizde yaşlanacağız ok ama tek sülaleyi toplayıp gelinimize 20 gün gitmeyeceğiz o zaman duyar kasmaya gerek yok. Oğlunun yada kızının evi de olsa edebinde 1 hafta -10 gün kalır kimseyide yormadan huzur bozmadan dönersin evine. Konu sahibi asla geri adım atma, sonuna kadar haklısın . Geldiklerinde de gerektiği kadar ağırla ne eksik ne fazla asla kendini parçalama. O kadar kalabalık geliyorlar ise kendi işlerini de yapmayı bilsinler. Torun sevgisi ise annesini üzmemeyi öğrensinler. Sinir oldum ya cidden sinir oldum. Benimde kv kp ile aramda tam 6 saat var. 1 hafta kalırlar , senede 2 kez, her geldiklerinde de kv temizliğe kadar yardım eder. Kp de aynı şekilde. Tersi bir durum olsaydı ne yapardım düşünmek bile istemiyorum

Çünkü milletin evini otel gibi kullanmak hoşlarına gidiyor.
Ohh gelin yemek yapsın bulaşık yıkasın hizmet etsin valla ne güzel tatil köyü gibi.
Eğer gelirlerse de yemek falan yapmayın gecistirin gitsin yani.
Kardeşlerimize falan giidn ya da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…