Konuyu başından beri takip ediyorum. Öncelikle doğum günün kutlu olsun canım. Şimdi şunu söylemek istiyorum, belki yanılıyorumdur, eğer öyleyse kusura bakma ama sanki senin kafan da karışıkmış gibi geldi bana. Şu an yapman gereken kesinlikle ölçüp biçip net bir karar vermen. Belki zor ama gerekli.
Eğer tamamen bitirmeyi kafana koyduysan ve bu şekilde devam etmeye kararlıysan bunu ona bildir ve bir daha ne ara ne sor. Onunla bütün iletişim yollarını kapat, çünkü arkadaş kalmak mümkün değil. Bu her ayrılıkta söylenen klişe bir söz ama inan arkadaş kalınmıyor... Başka bir arkadaş da yazmış, bugün seni arıyor gittikçe arama sıklığı azalacak ve sonunda sen beklentiye girip aramıyor diye üzüleceksin diye. Ben de buna katılıyorum. Ayrıca arkadaş kalsanız yarın öbür gün sevgilisi olsa bunu duysan ya da nasılsa arkadaşız diye gelip sana anlatsa nasıl hissedersin bunu düşün... O yüzden hiçbir şekilde iletişime geçme eğer ayrılmak istiyorsan.
Öte yandan eğer aslında ayrılmak istemiyorsan, kararın buysa o zaman yine aramaman gerek

Şöyle ki, erkekler bazen zamana ihtiyaç duyar, kafalarını dinlemek uzaklaşmak isterler. Bu dönemde seni sıkça araması seni yanıltmasın. Eğer bitmesini istemiyorsan, bir gün sana geri dönsün istiyorsan da ona bu zamanı tanımalısın. Bırak seni özlesin, şu an ayrılma kararını vermiş olan o ve daha ne olup bittiğinin malesef farkında değil, çoğu erkek gibi

Bekle bakalım, zamanla özlemi artacak, kafasını toplayacak ve eğer dönmek isterse girişimlerde bulunacak zaten. Ama onunla görüşmeye devam edersen bu fırsatı kaçırırsın.
Sonuçta kararını ver. Her iki durumda da yapılması gereken belli ama, iletişimi kesmek kararın ne olursa olsun işe yarayacak. Sevgiler...