bittim ben artik

Evet gerçekten cahil sayılabilicek yaştaymış eşiniz.Bence benim naçizane fikrim erkek bayandan en az 4 yaş büyük olmalııı.Askerden sonra fikirleri deişip olgunlaşıcakkk biçok şey daha farklı olabilir şimdikinden canm.Amaa siz birlik oturcanız heralde öle anlıorummm.Kendi başınıza deilde aileler eşliğinde bir evliliğiniz olucakk...

Simdi önce dogrumu anladim onu sormak istiyorum,
Nisanlisin ve sadece resmi nikah yaptin, nisanlin askere gitti sen almanyada yasiyorsun,
ama henüz dügün olmadi dimi ??

bide yaslariniz kac?

evet resmi nikah yaptik buraya gelmesi kolaylassin diye simdi pisman miyim degil miyim onu bile bilmiyorum cünkü gelecekte ne olacak belli degil...ailedeki evliler de bizim gibi zor günler gecirmis ve simdi mutlu olluyorlarmis o yüzden bana diyorlar bunlar olur sabret diyorlar iste dedigin gibi schön reden...
bir de ben ailesini de görüyorum erkekler eslerine ev konusunda yardim ediyorlar, sakalasiyorlar, umursuyorlar güzel davraniyorlar bu da dikkatimi cekti ben de soruyorum kendime neden o bana karsi böyle degildir diye belki de askerdeyken benim yaptiklarimin acisini cikarmis gibi geliyor yok almanyada cok gezmisim o askerdeyken falan cok kavga cikarmisim falan fisman

Son düzenleme:
Simdi önce dogrumu anladim onu sormak istiyorum,
Nisanlisin ve sadece resmi nikah yaptin, nisanlin askere gitti sen almanyada yasiyorsun,
ama henüz dügün olmadi dimi ??

Nisanlin cok agresif biri sanirim, ve bu evlenince degismez, cünkü huylari degismiyor. Yani evlenince düzelir, ayni evde yasayinca düzelir diyerek ayarlama kendini.
Ayrica görücü usulu tanismissiniz, keske hemen resmi nikah yapmadan biraz bekleseydin, nisanli kalip ölcüp tartsaydin iyice..

Nisanlinin aileside biraz herseyi iyi yöne cekmeye calisiyorlar gibime geldi, yani olaylari kücümsüyolar, olaylar büyümesin diye anlaman icin almanca söyliyim (schön reden yapmaya calisiyorlar)

Evlenince almanyada oturacaksiniz dimi ?
bide yaslariniz kac?

evet dügün henüz olmadi yaptiktan sonra almanyaya getirecegim. benim yasim 24 onun yasi 21...onu ben düzeltecekmisim tatli dille falan ama kendi psikolojim bozuk nasil yapabilirim bana da beni düzelten biri lazim

Son düzenleme:
evet dügün henüz olmadi yaptiktan sonra almanyaya getirecegim. benim yasim 24 onun yasi 21...onu ben düzeltecekmisim tatli dille falan ama kendi psikolojim bozuk nasil yapabilirim bana da beni düzelten biri lazim

dedigim gibi yasi cok kücükmüs, cocuk yasta daha bana göre,
henüz gecte sayilmaz ayrica,
evlendik cekmek zorundayim diye düsünme cünkü dügün filanda olmamis,

Ayrica ailesinin tutumu bana tuhaf geldi, yanlis anlamassan sormak istiyorum,
ogullarini almanyaya göndermeye cok merakli olabilirlermi ??

Ayrica nisanlinin bir lafi cok tuhafima gitti,
sen sormussun, beni gercekten dövecekmiydin diye,
oda demiski, sen onu düsünecegine, seni nerdeyse bosuyordum beni ikna etmeselerdi, asil onu düsünmen lazim.. demesi
yani sanki kendisini senden üstün görüyor
iste dua et seni bosamadim, ama istesem 2 dakkada bosarim gibi
tuhafima gitti yani

bilmiyorum babasi almanyada büyüdü sevmedigi icin türkiyeye döndü bana da hep soruyordu sen burada yapamaz misin niye gelmiyorsun diye, amcasi burada yasiyor o da dönmek istiyor karisiylan ben de kendime bunu sordum ama eger almanya meraklisi olsaydi bastan beri biraz yag cekerdi ben böylelerini biliyorum yani gelebilmek icin numara yapiyorlar mümkün oldugu kadar kadinin gönlünü almaya calisiyorlar ama o böyle degil hep agir basliydi bir kere kavga ederken si..a..m almanyaya eger devam etmek istiyorsan sen buraya gelceksin ben sana bakarim diyordu ben ikna ettim yine gelmesi icin...yok sanki benden kavgalar yüzünden sogumus ama ailesi yüzünden her sey bitirmek istemiyormus gibi geliyor bana... bir zamanlar bana diyordu ben bu isi basladim asla geri dönmem bosanmam dedi bosanmak istiyorsan sen bosanacaksin diyordu....? ben de cok hatalar yaptim soguduysa bunu anlayisla karsilarim ama bu soguklugu yok edebilecek miyiz iste soru bu

Son düzenleme:
bir de su var ben gecmisteki yasantilar yüzünden kendime zarar vermeye basladim jilet attim kendime belki beni simdi piskopat zannediyordur o da var yani...

biraz zaman ikinizede iyi gelebilir diye düşünüyorum...
birbirini fazla tanımayan insanların kavga etmesi ilginç..
şiddete meyilli belliki...
önce bikaçkere duvarları yumruklar zamanla duvarla arasında sen olmazsın inşallah...

Son düzenleme:
Evet gerçekten cahil sayılabilicek yaştaymış eşiniz.Bence benim naçizane fikrim erkek bayandan en az 4 yaş büyük olmalııı.Askerden sonra fikirleri deişip olgunlaşıcakkk biçok şey daha farklı olabilir şimdikinden canm.Amaa siz birlik oturcanız heralde öle anlıorummm.Kendi başınıza deilde aileler eşliğinde bir evliliğiniz olucakk...

evet ben de aslinda böyle düsünüyordum erkek en az üc yas büyük olmali kadindan cünkü kadin ayni yasta olsa bile daha olgun olur bazen ama kaderim böyle oldu iste...bir de bu fikir anlasmazligi o karadenizli ben almanyada büyüyüen yasayan annesi alman olan bir türk kiziyim...bazen türk erkeklerin davranislarini de anlayamiyorum ya da katlanmak zor geliyor macoluklari falan yok kadin her zaman daha cok fedakarlik yapacak falan diye...

bilmiyorum babasi almanyada büyüdü sevmedigi icin türkiyeye döndü bana da hep soruyordu sen burada yapamaz misin niye gelmiyorsun diye, amcasi burada yasiyor o da dönmek istiyor karisiylan ben de kendime bunu sordum ama eger almanya meraklisi olsaydi bastan beri biraz yag cekerdi ben böylelerini biliyorum yani gelebilmek icin numara yapiyorlar mümkün oldugu kadar kadinin gönlünü almaya calisiyorlar ama o böyle degil hep agir basliydi bir kere kavga ederken si..a..m almanyaya eger devam etmek istiyorsan sen buraya gelceksin ben sana bakarim diyordu ben ikna ettim yine gelmesi icin...yok sanki benden kavgalar yüzünden sogumus ama ailesi yüzünden her sey bitirmek istemiyormus gibi geliyor bana... bir zamanlar bana diyordu ben bu isi basladim asla geri dönmem bosanmam dedi bosanmak istiyorsan sen bosanacaksin diyordu....? ben de cok hatalar yaptim soguduysa bunu anlayisla karsilarim ama bu soguklugu yok edebilecek miyiz iste soru bu

anladim canim sadece bir iihtimal olabilir diye düsündüm, demekki almanya icin degil..

bir de su var ben gecmisteki yasantilar yüzünden kendime zarar vermeye basladim jilet attim kendime belki beni simdi piskopat zannediyordur o da var yani...

kendine zarar vermeyi birak lütfen, bak senle ayni yastayiz, aklini basina al, cocuk degiliz artik biz, bunlar ergenlerin (malesef) yaptigi seyler,
ayrica kendini psikolojik olarak cökmüs hissediyorsan (ki bence öylesin)
destek almani tavsiye ediyorum, internetten arastir, psikolog bul hangi sehirdesin bilmiyorum ama gitmeni tavsiye ediyorum, yardim almalisin..

Dügün konusunda acele etmeyin,ki sanirim zaten dügününüz seneye yaza anca olur,
nisanlini iyice tani, ama eger böyle agresif sinirli hallerine devam ederse, atarsin nisani, resmi olarakta bosanirsiniz olur biter,
senin psikolojin zaten iyi degil, böyle birini cekmen cok zor

Ayrica almanyaya gelince sorunlarda bitmiyecek, nerde caliscak, evdemi oturcak, senmi caliscaksin, bunlarda önemli konular,
senin bunlarla boguscak gücün yok gibi hissediyorum,
cok acele karar verilmis belli...

ama resmi nikah oldu bile bilmiyorum söylemis miyim simdi bosanirsam dul olmus olurum...ama bunu bir kenara atayim gercekten hala ona karsi hislerim var icimde sevgi kalmadi diyemiyorum simdi bosanirsam yikilirim kendimi bir boslukta hissederim bir kere yasadim ben bunu ikinci defa yasamak istemiyorum yine yalniz olurum zaten karsimizdaki insanlar akrabalar bunu bekliyor bizim mutlulugumuzu istemiyorlar o da ailesiyle ilgili cok seyler yasadi...

Son düzenleme:
anladim canim sadece bir iihtimal olabilir diye düsündüm, demekki almanya icin degil..

Ayrica almanyaya gelince sorunlarda bitmiyecek, nerde caliscak, evdemi oturcak, senmi caliscaksin, bunlarda önemli konular,
senin bunlarla boguscak gücün yok gibi hissediyorum,
cok acele karar verilmis belli...

evet böyle seylerden hic anlamam üstesinden gelemeyecegimden korkuyorum her sey bana yükleniyor her sey benden bekleniyor

Kağıt üzerinde evlisiniz ama daha evlenmeden evliliğinde neler yapabileceğininin sinyallerini vermiş.
Bu askerliğin verdiği psikoloji de olabilir.
İyi düşünün , iyi karar verin.
Böyle her şeyi sinirlendiğinde yumruklayan , öfkesini kontrol edemeyen bir insanla ömür geçmez.
Ailesi de bu durumu biliyor ki onu sen düzelteceksin diyor sanki.
Yani bu kişi hep böyleymiş de evlenirse düzelir gibi yansıtılıyor.
Ama yanlış , düzelmez.
Ailesinin yanında sizin üzerinize yürüyen , yanınızda kimse yokken kim bilir neler yapar?

Son düzenleme:
sonunu okumadım ama sonlarına yaklaştım...
cevabımda müneccip olmaya gerek yok... şiddet kaçınılmaz :41:

Eşiniz askerden dönünce, ikiniz birlikte uzman desteği alın
ve aile terapistine gidin.
Yoksa ileride ikinizi de çok yaralar bu evlilik.
Kapanması imkansız derin izler bırakır.

Ailesinin yanında sizin üzerinize yürüyen , yanınızda yokken kim bilir neler yapar?

iste ben de onu düsünüyorum her zaman yanimizda olup her sey düzeltemeyecekler onlar olmadan sirf ikimiz düzeltmemiz lazim her seyi bana da öyle geliyor sanki düzelmesi icin evlendirmisler onu düzelten bir kadin aramislar sanki...

iste ben de onu düsünüyorum her zaman yanimizda olup her sey düzeltemeyecekler onlar olmadan sirf ikimiz düzeltmemiz lazim her seyi bana da öyle geliyor sanki düzelmesi icin evlendirmisler onu düzelten bir kadin aramislar sanki...

Ailesinin sizden gizlediği bir şeyler olduğunu düşünüyorum.
iyi bir araştırma yaparak mı evlendiniz ?
Nikah hemen oldu bittiye mi getirildi?
Sizin hayatta tek olmanızdan mı faydalandılar?
Eşinizi gerçekten seviyor musunuz?
Ya da o sizi gerçekten seviyor mu?
Sevgi ve saygı varsa bir evlilikte aşılmayacak problem yoktur.
Ama bunlar yoksa insan ezilir,şiddet görür ve hatta aldatılabilir de.

Evlilikte şiddet bir şekilde kendisini gösterdiyse korkmak lazım bence fakat iki tarafta birbirini seviyor ve evliliği yürütmek istiyorsa aşılamayacak bir problem değil, eşinizi ikna edip bir uzman bir terapistten öfke kontrolüyle ilgili yardım almanız en mantıklısı olacaktır, en azından sinirlendiğini farkettiğiniz durumlarda derin nefes alıp 10 a kadar saymasını sağlayabilirseniz bu bile bir adımdır, kocanıza şefkatle yaklaşıp destek olarak bunu aşabilirsiniz diye düşünüyorum. Fakat ne olursa olsun öfkesine veya size karşı saldırgan tutumlarına "ailesinin yanında konuşunca oldu", "erkekler böyle durumlarda hassastır sinirlenir" gibi bahaneler bulmayın ve size böyle bahaneler öne sürülse dahi kabul etmeyin, bir insana şiddet uygulamanın bahanesi olamaz evlilik bir ömür boyu beraber elele yürüyeceğiniz bir yol sevgiyle anlaşmanın yolunu bulmazsanız çok üzülürsünüz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

evet arastirdim biraz deli diyorlardi yani kavgaci ama cok da iyi biri efendi falan

ama benden gizlemis ne olabilir ki onu ben de cok düsünüyorum.
insan birini pek fazla tanimadan sevebilir mi ki? Ben hep sonradan severim dedim. Sevgi var evet. ama ne kadar bilmiyorum sogudum acikcasi. o beni gercekten seviyor mu? hic bilmiyorum. niyetleri nedir onu da bilmiyorum. nisanlandigimizda baska biriydi. ama aggressifligi hemen küsmeleri her zaman vardi, cok inatci biri bastan beri. ama simdi onu askerlik mi bu hale getirdi bilmiyorum. ailesine karsi da öyle. onlarla da cok kavga etti. ama herkes, asker diye susuyor. ama ben bunlari kaldirip susamiyorum

iste görücü usulü sans meselesidir. sonuc cok iyi olabilir cok da kötü olabilir. ama her zaman soru isareti kaliyor insanin icinde gercekten seviyor mu yoksa baska bir niyeti mi vardi diye...iste böyle seyleri pek fazla düsünmedim nisanlanirken nikah kiyarken..insanlarin sözüne güvendim. herkes ona kefildi...

Son düzenleme:
Back
X