- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
- Konu Sahibi Umutumut82
-
Teşekkür ederim cnm. Bnmde 2 çocuğum var. Ön teker nereye arka tekerde oraya gidermiş. Evliliğimde hüsranla bitti. 2 çocuğun tam ergenlik dönemine denk geldi. Onlarda yıprandı. Yuvam darmadağın oldu. Anlıycağın bu hayatta bir yuvam olmadı. Ama hep hayalim kimsesiz birini korumak. Geçenlerde arsştrdım koruyucu aile ve evlatlık edinmenin şartlarını. Kuzenimlede konuştum. Bir şey eksik hayatımda mutlu değilim. Bir iylk bir amaç lazım. Ama bni mutlu edecek bir amaç. Bir çocuğu korumak gibi. Şu anda çocuklarımla ilgili büyük sıkıntılarım var onları çözüp bu isteğimi yerine gtrmk istyrm.Rabbim bundan sonra güzel günler yaşatsın size. İcime dokundu yazdiklariniz. Benim simdi 2.cocugum olacak nasipse. Şuanda 37 yasindayim. Keşke böyle büyüyen çocuklara dokunabilsek birşeyler yapabilsek. Ben kendi adıma muhakkak sahipsiz bir kız çocuğunun koruyucu ailesi olup onu sevgiden mutluluktan havalara uçuracağima söz verdim.
Ben de yabancı birini izlemiştim.Kan bağının dünyaya getirdiğiniz çocuğu seviyorsanız, emek veriyorsanız bir değeri olur.
Ne anneler var çocuklarını diri diri çöpe atıyor, ne babalar var çocuklarını taciz ediyor ya da öldürüyor.
Ne kadın ve erkekler de var ki baktıkları çocukla kan bağı yokken çocuğun tırnağı kırılsa kahroluyor.
Sevmek emek vermek için illa kan bağına gerek yok, TRT belgesel'de muhteşem bir yabancı belgesel var, Meleklerin Koruyucusu, herkesin izlemesini tavsiye ederim, annesi babası ölmüş veya aileleri tarafından terk edilmiş zihinsel veya fiziksel engelli çocuklara bakan koruyucu babalar, anneleri anlatıyor, bir adam ki Allah onu cennetiyle mükafatlandırsın, biyolojik babası olmadığı çocuklara bakmış, doktorların 10 gün yaşamaz dediği çocukları yaşatmak için kendi hayatından vazgeçmiş, şimdi bu adam mı gerçek baba yoksa çocuğuna bir gün dahi babalık yapmamış biyolojik baba mı?
Biz kültürümüz gereği anne babalığı çok fazla kutsallaştırılıyoruz, doğmamış çocuğunu terk eden anne baba kutsal mutsal değil, ne evladı tarafından sevilmeyi ne affedilmeyi hak etmiyorlar.
bence sizde bir sorun yok hiçbir paylaşımınız olmayan biri için üzülemezsiniz zaten, bende babaannem öldüğünde hiç üzülmemiştim çünkü hiç babaannelik yapmamıştı bize.Mrb. K.K güzel bayanları eski konularımi bilen arkadaşlar vardır. Ben biyolojik babami görmeden büyüdüm .üstümde zerre emeği yok. Annemle çok zor günlerimiz oldu. Beni annemin 2.evliliğindeki babam büyüttü ,okuttu ,evlendirdi. Bundan bir süre önce baban hasta helalleş diye beni aradılar . Gitmedim telefonlarıni engelledim. Geçenlerde esimin numarasını bulup aramıslar babasi öldü diye. Benim riskli bir hamileliğim var oyüzden eşim 2 gün kıvranmış söylesemmi söylemesemmi diye. Neyse annem söyledi ve hiç etkilenmedim.
Konuya gelirsek o günden beri hıçkırsam babası öldü içine atıyor muamelesi görüyorum. Etkilenmediğimi üzülmediğimi söylüyorum ama inanmıyorlar. geçenlerde arka bacaklari olmayan bir köpeğin protez bacakla yürüdüğünü izledik ,ben duygulandim ağladım. eşimde istersen babanın mezarina götüreyim demeye başladı. Ama gerçekten içimde hiçbir duygu yokkkk. Pandemi var ve hamileyim ve en önemlisi o adam benim kendimi ve bebeğimi riske atacak kadar değerli değil niye 6 saat yol gideyim.
Kimse üzülmediğimi kabullenmiyor. Yok içinde barış içinde affet. Yok kan çekermiş yok bilmem ne. Ya mecburmuyum affetmeye. kendi kendimden şüphelenmeye başladım. Sizce bu hissettiklerim daha doğrusu hissetmediklerim normal mi ?
Instagramda nihan kayanın yazilari var. 20. Aralik.2020 tarihli yazisini bulup okumanizi oneririm. Sizi darlayanlarada okutun.Mrb. K.K güzel bayanları eski konularımi bilen arkadaşlar vardır. Ben biyolojik babami görmeden büyüdüm .üstümde zerre emeği yok. Annemle çok zor günlerimiz oldu. Beni annemin 2.evliliğindeki babam büyüttü ,okuttu ,evlendirdi. Bundan bir süre önce baban hasta helalleş diye beni aradılar . Gitmedim telefonlarıni engelledim. Geçenlerde esimin numarasını bulup aramıslar babasi öldü diye. Benim riskli bir hamileliğim var oyüzden eşim 2 gün kıvranmış söylesemmi söylemesemmi diye. Neyse annem söyledi ve hiç etkilenmedim.
Konuya gelirsek o günden beri hıçkırsam babası öldü içine atıyor muamelesi görüyorum. Etkilenmediğimi üzülmediğimi söylüyorum ama inanmıyorlar. geçenlerde arka bacaklari olmayan bir köpeğin protez bacakla yürüdüğünü izledik ,ben duygulandim ağladım. eşimde istersen babanın mezarina götüreyim demeye başladı. Ama gerçekten içimde hiçbir duygu yokkkk. Pandemi var ve hamileyim ve en önemlisi o adam benim kendimi ve bebeğimi riske atacak kadar değerli değil niye 6 saat yol gideyim.
Kimse üzülmediğimi kabullenmiyor. Yok içinde barış içinde affet. Yok kan çekermiş yok bilmem ne. Ya mecburmuyum affetmeye. kendi kendimden şüphelenmeye başladım. Sizce bu hissettiklerim daha doğrusu hissetmediklerim normal mi ?
Özgürlük derken o mesajımda neden rahatsız oldunda beğenmedim attin onun cevabını bekliyorum gerekirse banlanayım ama bana cevap vereceksin sen babamla ne yasadım biliyor musunda yazdıgımı beğenmiyorsum her babayı ponçik sanmayın canımı sıkmayın
Mrb. K.K güzel bayanları eski konularımi bilen arkadaşlar vardır. Ben biyolojik babami görmeden büyüdüm .üstümde zerre emeği yok. Annemle çok zor günlerimiz oldu. Beni annemin 2.evliliğindeki babam büyüttü ,okuttu ,evlendirdi. Bundan bir süre önce baban hasta helalleş diye beni aradılar . Gitmedim telefonlarıni engelledim. Geçenlerde esimin numarasını bulup aramıslar babasi öldü diye. Benim riskli bir hamileliğim var oyüzden eşim 2 gün kıvranmış söylesemmi söylemesemmi diye. Neyse annem söyledi ve hiç etkilenmedim.
Bu sebeple, aranızda duygusal bir paylaşım, bağlılık oluşmadığı için çok normal bence durumunuz. Kendinize yüklenmeyin. Gayet normal hisleriniz.Ben biyolojik babami görmeden büyüdüm .üstümde zerre emeği yok.
Allah rahmet eylesin. Yakınlarınız sizi bizden daha iyi tanıyan insanlar doğal olarak. Yani onların söylediği gibi içinize atıp üzüldüğünüz bir durum varsa elbette atmayın, konuşun ağlayın, kızın vs. Ama gerçekten hiç etkilenmediyseniz insanlara söyleyin her hangi bir şey hissetmiyorum, nötrüm. Ama siz böyle yaptıkça kendimi bunaltılmış,sorguda ve tuhaf hissediyorum. Ben üzülmüyorum ama sizler bu olumsuz duyguları bana zorla dayatır gibisiniz. Eğer üzülürsem sizlerle paylaşırım endişeniz olmasın... gibi net bir şekilde anlatın durumu. Çok da aldırıp kafanıza takmayın. İki gün sonra onlar da unutup susacaklardırMrb. K.K güzel bayanları eski konularımi bilen arkadaşlar vardır. Ben biyolojik babami görmeden büyüdüm .üstümde zerre emeği yok. Annemle çok zor günlerimiz oldu. Beni annemin 2.evliliğindeki babam büyüttü ,okuttu ,evlendirdi. Bundan bir süre önce baban hasta helalleş diye beni aradılar . Gitmedim telefonlarıni engelledim. Geçenlerde esimin numarasını bulup aramıslar babasi öldü diye. Benim riskli bir hamileliğim var oyüzden eşim 2 gün kıvranmış söylesemmi söylemesemmi diye. Neyse annem söyledi ve hiç etkilenmedim.
Etrafınızdakilerin üzülmeniz gerekiyor gibi davranmasını da anlayabiliyorum. Bazı insanlar çok duygusal oluyor. Benim de babasını hiç görmeyen ama vefat ettiğinde çok üzülen bir arkadaşım vardı. Ama o babasına değil, yaşayamadıklarına üzüldüğünü söylemişti.
Lütfen ikinizde sakin olun hanımlar.Özgürlük derken o mesajımda neden rahatsız oldunda beğenmedim attin onun cevabını bekliyorum gerekirse banlanayım ama bana cevap vereceksin sen babamla ne yasadım biliyor musunda yazdıgımı beğenmiyorsum her babayı ponçik sanmayın canımı sıkmayın
Herkes anne baba olamıyor ne yazıkki.Bizim babalar gene iyi yokolup gitmişler hayatımızdan bebekliğimizden beri ya hayat boyu babasından şiddet gören cinsel saldırıya maruz kalıp utancından kimselere söyleyemeyen hayatı çalınmış kızlarımız?baba evde olunca da herkesin hayatı güllük gülistanlık değil ne yazık ki. Babasının kumar borçlarını ödemekten ne evlenebilmiş ne de ayrı bir hayat kurabilmiş genç yaşta çökmüş bir öğretmenle tanışmıştım yıllar önce. Bunlara baba diyen kan çeker diyen varsa bana da beğenmedimi bassın lütfen. Şeref duyarım
O yüzden mi basladı büyün mesajlarıma beğenmedim atmaya bu buton süper oldu 2 laf edemeyenler basıp gecsin insanlari tahrik etsinlerLütfen ikinizde sakin olun hanımlar.
Kimse kimseye açıklama yapmak zorunda değil, hepimize beğenmedim yapılıyor, herkesin kendince bir kriteri var ona göre basıyor butona demek ki.
Konu güzel giderken tartışma olmasın rica ediyorum.
Kimsenin kriterlerine gore yasamak zorunda değilim beğenmiyorsa goz ardi eder bu ne simdi napalim bende begenmiyorum küfür mu edeyimLütfen ikinizde sakin olun hanımlar.
Kimse kimseye açıklama yapmak zorunda değil, hepimize beğenmedim yapılıyor, herkesin kendince bir kriteri var ona göre basıyor butona demek ki.
Konu güzel giderken tartışma olmasın rica ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?