Biyolojik babam ölüyormuş. Onu ilk ve son kez görsem babama (üvey) ihanet etmiş olurmuyum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle gitme bende başka şekilde yaşadım babasizligi hep derim ölse mezarına giderdim ama yaşarken babasız kalmak çok zor açıklanır bir olay değil çok şükür Allah razı olsun baban olmayan bir adam sana ondan daha çok babalık yapmış ben asla görüşmüyorum kendiminkiyle ona baba bile demek istemiyorum ne ölüsü ölüme ne dirisi dirime yaşadıklarını senden iyi kimse bilemez vicdan yapacağın asla bir durum olmaz bugüne kadar ne yaptığını biliyormuydun ki smdi ölürken gidesin boswer mutlu hayatına devam et

Kuzucum sonradan gitse miydim diye düşünmemen adına bence gitmelisin . Evet biliyorum bu tarz şeyler zor oluyor ben de uzun senelerdir babasız büyüyen biriyim. Vicdan rahatlığı çok güzel bir şey. Ne kadar vicdansızlık yapanlar olsa da .

Burda herkes farklı farklı cevap verecek ama sen içini dinle.. gitmezsen iki gün sonra pişman olur musun?
Ben kesinlikle giderdim.. keşke demek daha fazla canımı yakar çünkü.

Buarada üvey babanızın üzülme, alınma gibi birseye hakkı yok.

Benim biyolojik babam da iyi bir insan degil. Boyle bir durumda olsa giderdim. Ölüm döşeğinde gozlerine baka baka sana hakkimi haram ediyorum derdim. Bir kez geldigimiz bu dünyada, kendileri rahat yaşamak istedikleri için bize cehennemi yaşatanlar, ölüm döşeğinde korkudan titremeliler. Böyle birinin ne hasta olmasina acınır ne de ölmesine. Mezarına tükürsen yeridir. Şeytanı, ateşi, azabı, yılanları bol olsun.

Öyle kötü bir zamana geldiki . Arafta kaldım. 1 haftadır uyuyamiyorum.

Çok çok özür dileyerek yazıyorum , belini ağrıtmış baba olmuş derler ya o hesap işte .
Ben olsam gitmezdim .Çıplak ayak baba evine dönmüş annemin hatırına gitmezdim , sizi büyüten okutan evlendiren ve üstelik mal paylaşımında hakkınız olsun diye herşeyini annenizin üstüne yapan babanın hatrına gitmezdim .
Olmaz olsun öyle baba , ölürken vicdan yapmış aklına gelmiş helâllik istiyor . O vicdanla da ölsün .

Bence gidin içinizde bi pişmanlık kalmasın. Ayrıca ona gidince yaşadıklarınız silinmeyecek size emek veren babanıza olan sevginiz de azalmayacak. Bir kere görünce bütün yaşananlar silinir mi??

Ben olsam giderdim, ama onun vicdanını rahatlatmasına izin vermezdim içimdekileri söyler ayrılırdım yanından..

Bence boşver oralı bile olma. Öldükten sonrada araştır bakalım malı mülkü varmıymış. Varsa al biryere kendin için bağışlayıver. Yalnız bırakılmak yalnızlaştırılmak çok kötü bişey. Her şeyin altından kalkmaya çalıştıkça kadınlıktan çıkıyor insan resmen. Aile desteği çok önemli. Evlilikte bile çok önemli.

Babalık demek 5 dklık zevk demek değil sadece.Evet ölümün eşiğinde olabilir ama herkes bir gün ölecek ve ölmeden önce vicdanını rahatlatmak ister gibi..Bilmiyorum belki acımasız konuşuyorum ama o kişi yüzünüzden annenize bir şey olsaydı zamanında ya da size..Çok görüyoruz çocukluğu yüzünden hayatı mahvolanları,psikolojisi alt üst olanları..Giderseniz kendiniz için gidin ama gitmezseniz de hiç vicdan yapmayın..Babalık annelik gibi değil.Hakkı doğumda başlıyor,9 ay karnında taşımıyor..İçinizden geldiği gibi hareket edin.

Sahsen bende gitmezdim. Ama gidecek olsam hakkimi helal etmezdim. O zaman orda olay cikar sizde hamilesiniz gerek yok. Bizim toplumda ölüyor/öldü hakkini helal etmelisin diye baski ediliyor cogu zaman. Benim hakkimi helal etmedigim insanlar var bu dünyada. Hesabini Allah a biraktim, ama bu dünyadada öbür dünyadada hakkim helal degil.

Normal zaman olsa git derdim, ama pandemi vakti kendini ve bebeğini riske atmaya değecek mi? Helal ettim gitti de, yollara düşme. Gerek yok.

Benim bildiğim ölüm korkusundan imana gelenin inancı bile kabul olmuyor çünkü korkudan olduğu için öleceği zaman yusuf yusuf edince mi aklına kızı gelmiş cehenneme kadar yolu var ( sizin ki gibi bi babaya sahibim yüzünü bile hatırlamıyorum yani sizi iyi anlıyorum ben tam tersi her gün beddua ediyorum sürünerek olsun diye)

Eger mali kalırsa ya anneme veririm yada bağislarim.cünkü annem, baba evine dönmeden önce kaynanasi dövmüs .kaburgalarina kaburgalarina vurmuş. annem 38kg ya düsmüş ve karninda ölü bir bebek varmis annemide zehirlemis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…