Biyolojik babam ölüyormuş. Onu ilk ve son kez görsem babama (üvey) ihanet etmiş olurmuyum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üvey babanızla ilgili kısma bişey diyemem. Ama ben olsam asla görüşmezdim. Hiç duygu sömürüsüne gelemem, Üzerimde hiç bir emeği olmayan biri sırf ölüm döşeğinde ruhunu tatmin edecek diye de tamam demem. Babalık bi sperm tanesi göndererek olmuyor.

Çok haklısınız yazık ölüyodu öldüydü ölecekti. Tamamda ölüm ona mahsus bişey değil ölümlüyüz. Arama bakma sorma öldümü iyi yoldamı kötü yoldamı ne halde üvey babası nasıl biri hiç merak etme sorma. Sonra ölüyorum dur helal etsinde yırtayım mantığı resmen

Çok yazasım geldi o zaman o kaynananın da oğlunun da ceheneme kadar yolu var..

O zaman burada babanı gidince ayıp edeceğin kişi üvey baban değil annen.

Sen onca zaman dur dur, öleceğini aklın kesince, helalleşmek için, hamile haliyle, salgın kol gezerken, zamanında yüzüne bakmadığın kızını ayağına çağır. Ben olsam gitmezdim. Çok içinizde kalacaksa, telefonla görüntülü konuştursunlar sizi.

Senin hic haberin yokken ölseydi, son bir kez helallesseydik diye düşünüp vicdan azabi ceker miydin? Cekmezdin buyuk ihtimal. O yuzden şimdide bence kendini hic üzme. Eger çok kotu hissediyorsan kendini içindeki tum duygularini annene ve üvey babana söyle onlarla istişare edip kararını ver.

Gitmezseniz vicdan azabi cekecek hicbir sebebiniz yok.
Annenize cok uzuldum. Sizede oyle. Ne zor cocukluk gecirmissiniz.
Ya el olan benim gozlerim doluyor. Ama o Adam sizi hic aramamis etmemis.
Hala acimazdim ben kendilerine
Hamileymissiniz de. Hic uzmeyin kendinizi

Aynen öyle. Saglikliyken gelip özür dilese, deseki "ben pisligin tekiydim. Ne sana ne annene layik olamadim. Tövbe ettim" felan filan da neyise. Ama burda durum ayni dediginiz gibi son dakika yirtma istegi. Dedigim gibi ben böyle hesaplari Allaha birakiyorum. Senin kimseye zararin yokken biri sana bu derece zarar veriyorsa ceksin cezasini da

Herkesin kendi kararı tabiki ama şahsen ben gitmezdim varlığıyla hayatıma zerre katkısı olmayan birinin son nefesinde beni görüp günah çıkarmasına izin vermezdim.bence herkes ettiğini bulmalı hem bu dünyada hem ahirette

Ben giderdim. Çünkü niye gittim diye pişman olacağımı sanmıyorum ama ileride- bu 30 yıl sonra bile olabilir- gitmedim diye pişman olma olasılığım var. O zaman zamanı da geri getiremeyecegime göre şimdiden giderdim. Hem birini affetmemek aslında bize zarar verirmiş. Affettikten sonra kuşlar gibi özgür kalırsınız belki.

Gitmezdim. Sonradan pisman da olmazdim. Kendimi taniyorum cunku. Gitmezsen pisman olursun diyenlr neye gore oyle soyluyor anlamiyorum. Herkes ayni degil. Ayrica neyin helalligi. Bakma etme, arayip sorma sonra helallik iste. Oldu canim.

Sonuc olarak sorunuzun cevabi tamamen sizde. Pisman olup olmayacaginizi siz bilirsiniz bir tek. Ona gore karar verin.

Bence üvey babanıza mutlaka söyleyin güzelce konuşun oda ister gitmenizi bence diye düşünüyorum hem bildiği içinde ihanet etmiş olmazsınız gidin bir helallesin babanızla vicdan azabından kurtulursunuz .

Eklemeye unuttum: Üvey babanizi/Asil babanizi görseniz ne olur selamimi iletin ve ellerinden öpün. Onun yaptigi her yigitin harci degil bizim toplumda. Helal olsun

Cok teşekkür ederim evet babamdan yana çok şanslıyım. herzaman başımın üstündedir benim. Esimde esimin aileside ilk duyunca şok olmuslardı üvey diye

Aklınızda kalacaksa gidin, babanızın kırılacağını sanmam.
Yalnız hakkını helal et derse helal olsun diyebilecek misiniz?
Sessiz kalsanız dert, helal olsun deseniz dert bu durumda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…