• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz kadınlar güçlü müyüz güçsüz mü?

Yeteri kadar hissettirmemissinizdir diye düşünüyorum. Çok iyi geliri olup çeken kadın yok mu var.Neyi çekiyorlar bende anlamis değilim. Burada işte babası kabul etmeyen maddi gücü olmayan kadınların çekmesini bi nevi anlarım da. Geliri olan kendi hayatını idame ettirecek kadınların inadına çekmesini hiç anlamıyorum.
İdanina çekileceğini sanmıyorum da...şans verilebilir düzelir umuduyla...veya elle tutulur güzel tarafları vardir...yani çalışan kadınların da ilk yanlışta gemileri yakıp gidebildiğini sanmıyorum..ha bunu yapacak kadar güçlü olanları da vardır muhakkak...

Güçten anladığımız ne?
Mesela ben duygularım yokmuş gibiyim. Kolay kolay kimse üzemez beni. Durumları hayatın akışına göre olağan karşılayabiliyorum. Aynı şekilde coşku da yok. Oldukça sakinim hatta çoğu zaman insanların tepkileri abartı gelir bana.
Şimdi bunlar güç mü yoksa mekanikleşmek mi? İyi mi yani bu? Bilmiyorum belki de acıyı da sevinci de öfkeyi de çaresizliği de dibine kadar yaşayıp deri değiştirebilmeyi, arınmayı isterdim. Böyle hep biriktirir gibiyim.

Bidaha yapmaya cesaret edebilir mi ? O korkuyu vermissinizdir. O da almış bence. Çünkü bir kez affettiniz ama ikincisi olmaz. Ona ihtiyaciniz yok çalışıyorsunuz ve ayaklarinizin üstünde duyabilirsiniz değil mi ?

ailerde dahil oldu. babam aynı şeyi yaparsan kızımı alırım bir daha da vermem dedi:)
daha yeni evliyiz diye o sansı verdim. çalışıyorum yıllardır. ve herkesten yeri geldiginde vazgecebilcegmi cok iyi biliyor.

Hayatta hiç bir şey tesadüf değildir, bu yazı bile benim için tesadüf değil, eşimden ayrılma kararı aldım, evlilikte illa ki aldatmayı dayağı hakareti duymak değildir boşanma sebebi, psikolojik şiddet, yok sayma da boşanma sebebidir. Çok güçlüyüm zaten öylemişim ama farkında değilmişim, çerçevenin dışına çıkıp baktım ki aynen dediğiniz gibi kimse kimsenin lafıyla değişmez. Teşekkür ederim size

Güçlü olmak zorunda değilim ama öyleyim ve bu çok yorucu biraz koyversek keşke.

Şunu biliyorum kadınsan güçlü olmak zorunda birakiliyorsun
Güçlü kadın herzaman kıskanilir imrenilir çünkü bir kadının düşmanı yine kadındır.
Güçlü kadın yada erkek kendini yanlizlastiran değil herkese ve herşeye inat ayakta durabilen mücadele edendir.

Güçten anladığımız ne?
Mesela ben duygularım yokmuş gibiyim. Kolay kolay kimse üzemez beni. Durumları hayatın akışına göre olağan karşılayabiliyorum. Aynı şekilde coşku da yok. Oldukça sakinim hatta çoğu zaman insanların tepkileri abartı gelir bana.
Şimdi bunlar güç mü yoksa mekanikleşmek mi? İyi mi yani bu? Bilmiyorum belki de acıyı da sevinci de öfkeyi de çaresizliği de dibine kadar yaşayıp deri değiştirebilmeyi, arınmayı isterdim. Böyle hep biriktirir gibiyim.
Sizin gibi olmayı o kadar çok isterdim ki.duygusal ve hassas bi insan olarak çok yıpranıyorum.güçlümüyüm güçsüzmü onu bile bilmiyorum

Bir kadının geliri varsa her zaman bir adım önde olur. Çünkü yeri geldiğinde kapıyı çeker çıkar ve sonrasını düşünmez. Eşinden bağımsız kendi hayatını çok da ala idare ettirebilir. Parası olan kadına da öyle her erkek kolay kolay dil uzatmaz. Uzatan da vardır illaki. Para ve meslek bir kadın için çok önemli diye düşünüyorum. Bu arada konunun hepsini okumadım. Şimdi okucam.
Malesef ekonomik özgürlüğünde olsa çok ağır şeyler yaşadım ki kariyer gurubunda herkesin imrenerek baktığı bir mesleğim olmasına rağmen bi erkek bayanı güçsüzleştirmek isterse ekonomik özgürlüğünü elinden alır en başta ve kendine bağımlı kılar hayatta daha emin adımlarla basıyorum sadece ama başka türlü olsaydı yine katlanmazdım asla herkes bir şekilde yaşıyor

Aslında kadınlar güçlü olmamalı..narin kırılgan olmalı ben her şeyi yapabilirim moduna girmemeli kendi canının kıymetini bilmeli..ayy yapamam edemem yapmalı ki kıymetli olsun..o halleder yapar diye her şey yüklenilmesin..
Ama adam annesinden hep hizmet görmüşse ve eşinden de bunu bekliyorsa annesi sürekli sen erkeksin otur hiç bişey yapma eşin hizmet etsin diyorsa onu sömürüp köle gözüyle bakıyorsa İnan hiç işe yaramıyor dayağını yiyip oturuyorsun böyle kişilere haddini bildirmek için sınır çizeceksin gitme ihtimalini de düşüneceksin

Kadın güçlü olmak zorundadır, olaya sadece erkekler, evlilikler açısından bakmak doğru değil
Yazsam roman olur cinsinden zor bir hayatım oldu, çocukluğumdan beri zor, hayatımın hiç bir dönemine özlemim yok
36 yaşımdayken evlendim ve o günden beri biriyle paylaşabilmenin hatta şımartılmanın keyfini yaşadım
Hala çok güçlüyüm, eşimle bizim dışımızda gelişen bir sürü şeyle mücadele ettik, bazen konuşuruz sen bu kadar güçlü olmasaydın başaramazdık der ama bende hep ona yaslandım baş etmek için.
Hayatta hastalık var, ölüm var, kötü aile, kötü arkadaş var, iş hayatı var, değiştiremeyeceğimiz bir yığın olaylar silsilesi var, o yüzden kadın güçlü olmak zorunda, maddi ve de manevi güç, çünkü sadece para da sorun çözmüyor.

Ben güçlüyüm bence. Ama bazen sıkıyor bu iş. Çevremde her b.ka ağlayan ve bunalım yapan hem cinslerim gibi olmak istiyorum sonra diyorum tövbe tövbe bu iş bana ters :)
Çok zorlu zorluklar içinde bir hayatım olmadı çok şükür. Hayatımda ki en kötü dönem evli olduğum dönemdi oda kısa sürdü ama cidden yıprattı beni.
Bazen çevremde mutlu çiftleri görünce (Allah bozmasın) ay evleneyim mutlu olayım diyorum. Sonra aman aman boşver evlilik berbat diyorum.
Bir kızım var çok şükür kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Borçlarım var biraz ama onlarda yatırım amaçlı akıllı borçlar.
Yani açıkçası maşallah düşündüğümden daha iyi bir yerdeyim hayatta. Allah bozmasın.
Bende arkadaşlarımın dertlerini dinleyince bınlarda dert mi diyorum ... çevremizdeki mutlu çiftler hepimiz biliyoruz ki biraz yalancık barındırıyor kendim bile bunun içindeydim hayat toz pembe değil ... siz zincirlerini kıran cesaretli birisiniz siZi tebrik ederim bu kararı almak çok zor .... sağlıklı ilişki için önce kendimiz her anlamdasağlıklı olmalıyız birbaşkasını kendi mutluluğunuz için basamak olarak kullanarak yine mutsuzluğa davetiye çıkarırız.... biz mutlu olursak kendi kendimize yetebilirsek sığınacak liman değilde mutluluğumuzu paylaşacak birisi gelirse güel olur gelmezse de zaten mutlu hayatımıza kaldığımız yerden devam etmiş olacağız

Mutsuz değilim, güçsüz de değilim ama kırılgan bir kalbim olduğu doğrudur.
Zor durumda çook kadın da var. Malesef bu durum da öyle bir kaç satırla hallolacak bir durum değil.
Kimseden destek görmediği için kucağında, karnında çocuğuyla işkence gören çok kadın var. Çünkü bazen yakında bir destek şarttır. Herkes o içinde bulunan gücü açığa çıkaramaz. İnşallah onlar da bir an önce kendi ayakları üzerinde durabilir.

Bana gelince güçsüz değilim ama yerine göre de güçsüzüm. Hani diyoruz ya erkekler kendisine ihtiyaç duyulmasını ister diye, işte o anda devreye benim sözde güçsüzlüğüm giriyor. Tabi bunlar basit mevzularda.. Olur da ciddi manada tırnaklarımı çıkarmam gerekirse kendime engel olamam..
Çok zor şartlarda olan çaresiz kadınlar malesef hiç bir şey için geç değil katlanmak zorundaysan da iç huzurunu bulma yolunu arayacaklar ve neden bu hayatı seçtim izin verdim diye hep bir adım ileriye bakmaları gerek çünkü kişilik olarak zayıf kaldığı için zayıf yanını güçlendirmeye çalışabilir... tırnaklarınızı çıkartmanız gerektiğinde kendinize sinirinize engel olursanız olabilirseniz bir adım daha ileriye gitmiş olursunuz sinir size bir şey kazandırmaz emin olun sağlıklı iletişim de kurmaz

Sizin gibi olmayı o kadar çok isterdim ki.duygusal ve hassas bi insan olarak çok yıpranıyorum.güçlümüyüm güçsüzmü onu bile bilmiyorum
Bende bu aşamaya acılarla geldim bende yıprandım ve dur dedim... işin Aslı kararlı olmakta ve sorgulamakta neden yıpranıyorsun neden izin veriyorsun mutlu da değilsen ? Hak etmiyor musun mutluluğu ?

İdanina çekileceğini sanmıyorum da...şans verilebilir düzelir umuduyla...veya elle tutulur güzel tarafları vardir...yani çalışan kadınların da ilk yanlışta gemileri yakıp gidebildiğini sanmıyorum..ha bunu yapacak kadar güçlü olanları da vardır muhakkak...
Şans 1 kere verilir asla düzelmeyecek emin ol ve kendine odaklan sadece sen değiştikçe o da değişmek isterse değişecektir bu onun bileceği iş

Çok zor şartlarda olan çaresiz kadınlar malesef hiç bir şey için geç değil katlanmak zorundaysan da iç huzurunu bulma yolunu arayacaklar ve neden bu hayatı seçtim izin verdim diye hep bir adım ileriye bakmaları gerek çünkü kişilik olarak zayıf kaldığı için zayıf yanını güçlendirmeye çalışabilir... tırnaklarınızı çıkartmanız gerektiğinde kendinize sinirinize engel olursanız olabilirseniz bir adım daha ileriye gitmiş olursunuz sinir size bir şey kazandırmaz emin olun sağlıklı iletişim de kurmaz

İşte o kadınlar için kolay bir şey değil. Bizim açımızdan yazmak kolay. Burada bile çekme boşan kendine değer ver diyoruz, ama dediğim gibi bizim gibi kadınlar için kolay uygulaması zor.
Yani burada kaç sayfa yorum alıp yine aynı türde konu açan kadınlar var. Adım atan kadınlar olduğu gibi cesaret edemeyen kadın da çok. Keşke o kadar kolay olsa.

Tırnak çıkarmaktan kastım birine öfkeyle saldırmak değildi aslında. Zor durum karşısında göstereceğim güçlü tutumdu..

Kadının maddi durumuyla çok alakalı bulmuyorum gücü çalışan bi çok kadının daha çok güçsüz olduğunu görüyorum... Kadın evli ya da bekar farketmez güçlü olmak zorundadır. Kendini ezdirmeyecek...

Şans 1 kere verilir asla düzelmeyecek emin ol ve kendine odaklan sadece sen değiştikçe o da değişmek isterse değişecektir bu onun bileceği iş
Bazen 2.şans herşeyi değiştirir:) 1yılda kopan evliliğim verdiğim şansla 7.yılını bitiriyor ve o sorunlat yaşanmıyor istiktar önemli

Bende arkadaşlarımın dertlerini dinleyince bınlarda dert mi diyorum ... çevremizdeki mutlu çiftler hepimiz biliyoruz ki biraz yalancık barındırıyor kendim bile bunun içindeydim hayat toz pembe değil ... siz zincirlerini kıran cesaretli birisiniz siZi tebrik ederim bu kararı almak çok zor .... sağlıklı ilişki için önce kendimiz her anlamdasağlıklı olmalıyız birbaşkasını kendi mutluluğunuz için basamak olarak kullanarak yine mutsuzluğa davetiye çıkarırız.... biz mutlu olursak kendi kendimize yetebilirsek sığınacak liman değilde mutluluğumuzu paylaşacak birisi gelirse güel olur gelmezse de zaten mutlu hayatımıza kaldığımız yerden devam etmiş olacağız
Çok teşekkürler. Zincirleri kırmak değilde başka şansım yoktu. Ya bitecekti yada ben delirecektim. :)

Back
X